Loading...
Θέσεις για τα Εθνικά Θέματα
  • Νούμερο ένα εθνικό ζήτημα, το οποίο αφορά στην επιβίωση και στη συνέχεια του γένους και του έθνους, είναι το Δημογραφικό  
  • Δεύτερον η διασύνδεση του Μητροπολιτικού κέντρου της χώρας με τον Οικουμενικό Ελληνισμό. Οι Έλληνες της διασποράς θα κληθούν να αναλάβουν ιστορικές ευθύνες όταν η χώρα μας θα δοκιμάζεται. Απαιτείται λοιπόν ένα συντονισμένο κέντρο που θα ρυθμίζει τις σχέσεις των Ελλήνων της Αμερικής με τον Καναδά, της Σουηδίας με την Ολλανδία κοκ. Προσπάθησε το ΣΑΕ ανεπιτυχώς να κάνει κάτι, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να διχάσει.  ¨Όλα όσα έγιναν τα προηγούμενα 70 χρόνια είχαν στόχο να διχάσουν και να διαιρέσουν, τα έζησαν, οι Έλληνες αυτοί μας τα είπαν. Όπου μπήκε το κομματικό κράτος δίχασε, διέλυσε. Αυτό θα αλλάξει. Γι αυτό ένα από τα κομμάτια μας τα εσωτερικά είναι οι Έλληνες του εξωτερικού. Εκεί λοιπόν εμείς έχουμε έτοιμο σχέδιο, το οποίο θα παρουσιάσουμε την κατάλληλη στιγμή.
  • Πάμε τώρα στα μείζονα εθνικά ζητήματα, τα πάγια, τα μόνιμα. Η σχέση μας με την Τουρκία πρέπει και θα μπει σε άλλη βάση. Αυτή τη στιγμή είναι σχέση του ραγιά με τον αφέντη.
  • Η Τουρκία καταρχάς πρέπει να πληρώσει τη γενοκτονία που υπέστη ο ελληνικός λαός επί 500 χρόνια.
  • Ειδικό δικαστήριο για την γενοκτονία των Ποντίων.
  • Δεν υφίσταται ζήτημα αφοπλισμού των νησιών του Αιγαίου, αντιθέτως τα νησιά μας θα πρέπει να είναι θωρακισμένα σαν αστακοί, επειδή ακριβώς γνωρίζουμε ποιον έχουμε απέναντι μας.
  • Για εμάς δεν υπάρχει καμία συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο, το Αιγαίο δεν είναι μια λίμνη που είναι κοινή με την Τουρκία. Ακόμη και τα παράλια της Τουρκίας, αν θέλουμε να σκεφτόμαστε ιστορικά ανήκουν στην Ελλάδα, στην αρχαία Ελλάδα. Δε διεκδικούμε να αλλάξουμε το status quo,  αλλά την κατάλληλη στιγμή αν δοθεί τέτοια ευκαιρία βεβαίως και θα διεκδικήσουμε ό,τι μας ανήκει ιστορικά και πολιτισμικά. Αυτό πρέπει να είναι σαφές.
  • Επίσης. Εφόσον έχει μπει σε συζήτηση η συνθήκη της Λωζάννης θα πρέπει να ονομαστούν όλα τα νησιά που υπάρχουν στην ακτογραμμή την Ελληνική από τη Θράκη μέχρι το Καστελόριζο , όλα με τα ιστορικά τους ονόματα από τα χρόνια της Οδύσσειας έως σήμερα.
  • Δύο λαοί οφείλουν να έχουν κοινή βάση και με τον τουρκικό λαό έχουμε κοινά. Δεν είναι μόνο αυτά που μας λένε ότι ζήσαμε 500 ή 600 χρόνια μαζί. Κοινό έχουμε το μέλλον και έχουμε επίσης και κοινή γεωγραφία. Αν η Τουρκία θέλει να έχει καλές σχέσεις με την Ελλάδα θα πρέπει να σεβαστεί την Ελλάδα, την ιστορία της και την υπάρχουσα γεωγραφική της υπόσταση.
  • Εάν αυτό όμως δεν το σέβεται, όπως δείχνει τώρα, είμαστε κι εμείς υποχρεωμένοι να ξαναδούμε τις σελίδες της ιστορίας και να επισημάνουμε τα σημεία εκείνα στα οποία ο Ελληνισμός από τα χρόνια του Ομήρου μέχρι σήμερα ήταν μέχρι την Έφεσο και την Καππαδοκία.
  • Δεν παραχωρούμε ούτε σπιθαμή ελληνικής γης, αέρα και θάλασσας. Προτάσσουμε τα στήθη μας εμείς ως λαός. Σε τέτοια ζητήματα δε χωράνε κόμματα και πολιτικές αντιπαραθέσεις. Και ο λαός μας είναι εκεί, οι ακρίτες μας είναι εκεί, σε όλα τα σημεία σε όλη τη συνοριογραμμή.
  • ΑΟΖ. Ανακήρυξη της χθες. Τι περιμένουμε; Και ότι περνάει μέσα καταρρίπτεται, δεν υπάρχει περιθώριο διαλόγου και συζήτησης, όπως κάνουν όλες οι χώρες. Ας πάνε να περάσουν πάνω από τη Βρετανία ή την Αμερική, το ίδιο θα γίνεται κι εδώ.
  • Έτσι πρέπει να αντιμετωπίζει η Ελλάδα το μέλλον, να ατενίζει τον 21ο αιώνα και την 3η χιλιετία, μόνο με αυτή την προοπτική, έτσι σε σέβεται όχι μόνο ο αντίπαλος αλλά και ο εχθρός.
  • Επίσης. Αναθεώρηση ή και ακύρωση της συνθήκης των Πρεσπών.
  • Προτεραιότητα άμεση στον οδικό μας χάρτη έχει το ζήτημα της Βορείου Ηπείρου. Όλες οι κυβερνήσεις το πούλησαν,  έθαψαν, το ξεπούλησαν, για εμάς είναι προτεραιότητα. Όχι μόνο τα δικαιώματα των Ελλήνων που ζουν εκεί και ότι προέβλεπε το πρωτόκολλο της Κέρκυρας, αλλά και ένα βήμα παραπάνω.
  • Κύπρος. Η Κύπρος για εμάς είναι σαρξ εκ της σαρκός και οστό εκ των οστέων μας. Δε νοούμε την Ελλάδα και την Κύπρο σαν κάτι ξεχωριστό, είναι δύο κρατικές οντότητες ξεχωριστές σεβαστό, αλλά είμαστε μαζί, μια γλώσσα, ένα έθνος, μια θρησκεία, ομόγλωσσο,  δηλαδή να κρατήσουμε ζωντανό το ΟΜΟΑΙΜΟΝ ΟΜΟΓΛΩΣΣΟΝ ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΝ  και ΟΜΟΤΡΟΠΟΝ
  • Για εμάς οι Κύπριοι είναι αδέλφια μας, είναι Έλληνες, είναι το ίδιο με εμάς, είναι η άλλη όψη μας.
  • Ενιαίο αμυντικό δόγμα με την Κύπρο συναρτήσει των Ευρωπαϊκών συμφωνιών και του ΝΑΤΟ σε νέα βάση. Θα ανακοινωθεί την κατάλληλη στιγμή.
  • Μειονότητες. Θα πρέπει να διασφαλίζονται τα δικαιώματα των Ελλήνων για τους Έλληνες της Ίμβρου και της Τενέδου, για τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης, στην Αλβανία, στο Μοναστήρι , στη Βουλγαρία, οι κρυπτοχριστιανοί και κρυπτοορθόδοξοι στην Τουρκία, για τους Έλληνες που υπάρχουν σε κάθε σημείο του πλανήτη και δοκιμάζονται από επώδυνα μέτρα.
  • Διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων μέσω διεθνών συμβάσεων.
  • Ανακήρυξη του Ιωάννη Καποδίστρια σε ιδρυτή και Εθνάρχη του Ελληνικού Κράτους
  • Διατήρηση Εθνικής και θρησκευτικής μας ταυτότητας (διαπολιτισμική, πολιτισμική, ιστορική)
  • Για εμάς αυτά είναι τα κύρια σημεία των λεγόμενων ζητημάτων της χώρας, δεν είναι απλώς εθνικά, είναι υπαρξιακά για την πορεία του γένους και του έθνους. Αυτές είναι οι θέσεις μας, αυτές είναι οι απόψεις μας, με αυτές θα εκτεθούμε υπεύθυνα  ενώπιον των Ελλήνων Πολιτών .
  • Αφύπνιση χρειάζεται. Ενημέρωση. Πληροφόρηση και όχι παραπληροφόρηση! ‘Όχι Πατριδοκαπηλία . Όχι Χριστεμπόριο!
  • Όχι πολιτική εκμετάλλευση του Ορθόδοξου θρησκευτικού συναισθήματος. Η Πίστη είναι προσωπική, ιδιωτική σχέση με τον Θεό και δεν προσφέρεται για πολιτικά παιχνίδια. Η ιστορία μας δίδαξε ότι όποτε υπήρξε τέτοια πολιτική εκμετάλλευση του θρησκευτικού συναισθήματος οδηγηθήκαμε σε περιπέτειες ενίοτε και σε εθνικές τραγωδίες.
  • Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε την παράδοση των προπατόρων και των παππούδων μας. Με Ήθος λέξη που έχει χαθεί από την δημόσια ρητορική. Με συνέπεια και συνέχεια στις μεγάλες αξίες του Γένους και της Ρωμιοσύνης μας. Η ρωμιοσύνη ως συνέχεια και μεγάλος συνεκτικός κρίκος του Ελληνικού Πνεύματος και Αρχαιοελληνικού Πολιτισμού με την Ορθοδοξία των Πατέρων μας γιατί όλοι οι μεγάλοι μας εθνικοί ήρωες και ευεργέτες του Έθνους και του Γένους πολέμησαν και θυσιάστηκαν για του Χριστού την Πίστη Την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία ! Δεν το ξεχνάμε ποτέ αυτό και με αυτό το πρόσημο συνεχίζουμε και πιάνουμε την σκυτάλη που μας παραδόθηκε με αξίες μεγάλες όπως η Αξιοπρέπεια. Η ευπρέπεια. Η Ευγνωμοσύνη. Η αξιοκρατία. Η Αριστεία. Και πέρα και πάνω από όλα με Ήθος καΙ ΣΥΝΈΠΕΙΑ λόγων και έργων! Είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε και αν χρειαστεί να θυσιαστούμε , θυσιάζοντας πρώτα το ΕΓΩ μας για να υπηρετήσουμε το Εμείς για την πατρίδα μας το Γένος και τις μεγάλες υπέρτατες Αξίες με τις οποίες πορευόμαστε ως Έθνος χιλιάδες χρόνια. Είμαστε εδώ για να αναγεννηθεί και ανασυσταθεί η νέα Μεγάλη Εθνική Ιδέα που θα  αναστήσει το Γένος και το Έθνος μας θα διαφυλάξει ιερούς θεσμούς όπως η Οικογένεια, η Ορθόδοξη Ανατολική Εκκλησία, με σεβασμό σε κάθε άλλο θρησκευτικό συναίσθημα. Είμαστε  εδώ για την Ελλάδα γιατί εμάς όπως και η μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού βάζουμε ως πρόσημο ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!   

(c) All Rights Reserved

Κωστής Μπακογιάννης – Εθνικός Συντονιστής του

Νέου Εθνικά Ενιαίου Πολιτικού Σχηματισμού – Πρώτα η Ελλάδα

Πρόσφατα Άρθρα

Η ομιλία της κ. Κούνιου στην Δράμα στις 21/4/2024

Η ομιλία της κ. Κούνιου στην Δράμα στις 21/4/2024

50χρόνια μεταπολίτευση. Αν θέλει κανείς να περιγράψει κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά της επταετούς δικτατορίας που προηγήθηκε, θα αναφερθεί στην καταστρατήγηση βασικών ελευθεριών, την υιοθέτηση της παρακρατικής βίας για τους διαφωνούντες, τα πιστοποιητικά...

ΚΑΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ…

ΚΑΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ…

Στην "Καθημερινή" 19/3/24 υπάρχει μία ευνοϊκότατη περιγραφή για την γνωριμία μας με το robot  Σοφία (όχι τυχαίο όνομα). "Είναι περισσότερο ένα παράδειγμα του πως θα ήταν η ζωή μας, αν μπορούσαμε να αλληλοεπιδράσουμε με την νέα τεχνολογία σε συνθήκες απαλλαγμένες...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Η ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ ΜΙΑΣ ΕΝΔΟΞΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Η ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ ΜΙΑΣ ΕΝΔΟΞΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Πριν από 32 χρόνια τέτοιες μέρες – συγκεκριμένα στις 28 Απριλίου του 1992 ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, αναφερόμενος στη συμπεριφορά των «συμμάχων και συνεταίρων» μας, όπως τους αποκαλούσε,...

Η ομιλία της κ. Κούνιου στην Δράμα στις 21/4/2024

Η ομιλία της εκδήλωσης στα Τρίκαλα στις 25/4/2024

Αγαπητοί συμπολίτες καλησπέρα. Ο λόγος που είμαστε εδώ είναι τα όσα είδαμε στα βίντεο που μόλις έπαιξαν. Είναι πράγματα τα οποία όλοι μας λίγο – πολύ τα έχουμε συζητήσει με κόσμο είτε στο σπίτι, είτε στη δουλειά, είτε στις καφετέριες. Πριν σας εξηγήσω τι είναι το...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Φωτογράφηση της κ. Μενδώνη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Φωτογράφηση της κ. Μενδώνη

Η υπουργός πολιτισμού Λίνα Μενδώνη φωτογραφίζεται κάτω από το πορτραίτο του σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ: Μια προσβολή στην ιστορία και την εθνική μνήμη. Ο νεοραγιαδισμός των πολιτικών προσώπων της Νέας Δημοκρατίας εδώ και καιρό δεν έχει όρια. Τείνει να γίνει συνήθεια πλέον...

Η ομιλία της κ. Κούνιου στην Δράμα στις 21/4/2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 25/4

Ακόμη ένας δυνατός κρίκος προστέθηκε στην αλυσίδα της αφύπνισης των Ελλήνων Πολιτών με την εκδήλωση των Τρικάλων στις 25/4 η οποία ακολούθησε τη συνέντευξη τύπου του Κινήματος "Πρώτα η Ελλάδα" στην Αθήνα την προηγούμενη ημέρα. Στις ομιλίες τους, ο κ. Κωνσταντίνος...

Μετάβαση στο περιεχόμενο