Loading...
Η ομιλία της εκδήλωσης στα Τρίκαλα στις 25/4/2024

Αγαπητοί συμπολίτες καλησπέρα. Ο λόγος που είμαστε εδώ είναι τα όσα είδαμε στα βίντεο που μόλις έπαιξαν. Είναι πράγματα τα οποία όλοι μας λίγο – πολύ τα έχουμε συζητήσει με κόσμο είτε στο σπίτι, είτε στη δουλειά, είτε στις καφετέριες.

Πριν σας εξηγήσω τι είναι το Κίνημα Πολιτών ΠΡΩΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ, θα ήθελα να σας πω τι ήταν αυτό που ώθησε εμένα ώστε να στέκομαι αυτή τη στιγμή  ενώπιον σας.

Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με την πολιτική. Είχε απαξιωθεί τόσο πολύ στα μάτια μου το πολιτικό σκηνικό που απλά άλλαζα πεζοδρόμιο στο άκουσμα της λέξης πολιτική και πολιτικοί. Όσον αφορά τη λέξη πολιτικοί, ακόμα αλλάζω πεζοδρόμιο και αυτό οφείλεται στον τρόπο που ασκούνε τα καθήκοντά που εσείς κι εγώ, ο Ελληνικός λαός, τους έχει αναθέσει μέσα από την εκλογική διαδικασία. Όλοι μας βλέπουμε πλέον ξεκάθαρα αυτό το γεγονός. Τόσα χρόνια κοροϊδίες, ψέματα, σκάνδαλα. Μας έχουν φτωχοποιήσει και στο τέλος μας κουνάνε και το δάχτυλο μέσα από τα πάνελ των ειδήσεων.

Τα τελευταία 15 χρόνια άρχισα να καταλαβαίνω ότι είχαμε μπει σε ένα μεγάλο τούνελ και ότι δεν θα βγούμε ποτέ. Για την ακρίβεια, μας βάλανε μέσα στο τούνελ και ακόμα εκεί βρισκόμαστε.

Ζούμε 50 χρόνια τον δικομματισμό ΠΑΣΟΚ – ΝΔ. Με ένα μικρό διάλειμμα του ΣΥΡΙΖΑ που αποδείχτηκε μία από τα ίδια. Ίσως και χειρότερα!Πούλησε το όνομα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ!!!Έφερε τα capitalcontrols!Δε σεβάστηκε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και μετέτρεψε την ισχυρή βούληση του Ελληνικού λαού από ΟΧΙ σε ΝΑΙ… Δηλαδή ξεγέλασε και μηδένισε το 61% των πολιτών!

Και σήμερα που καταλήξαμε; Να πουλάνε τα πάντα, λιμάνια, τρένα, τηλεπικοινωνίες… Κι εμείς για να επιβιώσουμε πουλάμε τα ασημικά μας! Τα σπίτια μας! Ό,τι πολύτιμο έχει ο καθένας μας!

Θέατρο παίζουν στην βουλή, κάνουν πολιτικές αντιπαραθέσεις, κατηγορεί ο ένας τον άλλον, αλλά όλοι στην τελική υπηρετούν και εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό! Το ήδη υπάρχον σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, αυτό υπηρετούν, όχι εμάς. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι τσέπες τους και οι καρέκλες τους. Μην ξεχνάτε ότι το Δεκέμβριο του 2023 έδωσαν αύξηση στους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς και υφυπουργούς 46%! Γιατί ανήκουν στην κυβέρνηση των αρίστων! Αναρωτιέμαι αν υπάρχει ανάμεσά μας κάποιος που να πήρε τέτοια αύξηση! Αν υπάρχει, να σηκώσει το χέρι.

Δεν υπήρχε κάτι που να με εκφράζει πολιτικά. Και είμαι σίγουρος ότι και για πολύ κόσμο ισχύει το ίδιο. Το βλέπω και το ακούω με όποιον και να μιλήσω. Είναι πλέον κοινό μυστικό!

Άκουσα για το Κίνημα Πολιτών «Πρώτα η Ελλάδα» πριν από 3 χρόνια. Το έψαξα, το επεξεργάστηκα και αποφάσισα να στρατευθώ, να επιστρατευθώ, να συστρατευθώ. Υπέγραψα και συνυπέγραψα το πλαίσιο αρχών και αξιών και ενεργοποιήθηκα καθώς δεν έχω κάτι άλλο να περιμένω από κυβερνώντες, αντιπολίτευση, διάφορα άλλα κόμματα και κομματίδια με πολλά παρακλάδια, που καπελώνουν πορείες διαμαρτυρίας με μαδέρια στα χέρια. Δεν έχω κάτι άλλο να περιμένω από τους ψευτοπατριώτες με έπαρση που πάσχουν από αλαζονεία και εγωπάθεια, ανθρώπους που κάνανε εργαλείο την πίστη και την θρησκεία για να μπούνε στη βουλή. Επίσης δεν είχα κάτι άλλο να περιμένω από κάποια παραμάγαζα που χτίστηκαν, εκμεταλλευόμενα διάφορες καταστάσεις τα τελευταία χρόνια όπως η υγειονομική κρίση και οι υποχρεωτικότητες και οι αρχηγοί τους και οι συμμετέχοντες εξαργύρωσαν τη δημοσιότητά τους και την υπερπροβολή τους. Και μία και αναφέραμε τη λέξη πατριώτης. Ποιος είναι ο πατριώτης; Σίγουρα όχι όλοι αυτοί που το ισχυρίζονται! Και στην τελική αν αυτοί είναι πατριώτες, εμείς τι είμαστε; Προδότες;

Διάφοροι γιατροί, καθηγητές, αναλυτές, επιχειρηματίες, απόστρατοι, συνταξιούχοι διπλωμάτες έσπευσαν να καρπωθούν σε ψήφο τον όποιο «αγώνα» τους υπέρ των πολιτών τα τελευταία χρόνια.

Όλα αυτά τα κόμματα και αποκόμματα δεν προχώρησαν γιατί οι αρχηγοί τους δεν έπεισαν. Τρανή απόδειξη οι βουλευτικές εκλογές του 2023 που συμμετείχαν σχεδόν 50 κόμματα. Και μιας και μιλάμε για αρχηγούς. Ποιος και μέσα από ποιες διαδικασίες τους έχρισε αρχηγούς; Αναρωτιέμαι. Και δεν έπεισαν γιατί δεν είχαν όραμα. Το μόνο που έβλεπαν ήταν το χρήμα από τις κρατικές επιδοτήσεις. Όχι λοιπόν. Προσωπικά εγώ δεν χρειάζομαι κάτι άλλο να περιμένω από αυτούς που τροφοδοτούν όλη αυτή τη σαπίλα και τη διαφθορά και έχουν φτάσει τη χώρα μέχρι εδώ, στο χείλος του γκρεμού, αν δεν έχουμε πέσει ήδη.

Πρέπει να γίνει κάτι από εμάς, για εμάς. Και ξέρετε γιατί; Γιατί τελείωσαν οι σωτήρες. Για την ακρίβεια, δεν υπήρξαν ποτέ. Πάντα περιμένουμε τους άλλους να μας σώσουν, χωρίς εμείς να κάνουμε το παραμικρό… Και ο κάθε νεοεμφανιζόμενος σωτήρας είναι χειρότερος από τον προηγούμενο!

Και επίσης, ας μην τρέφουμε αυταπάτες. Πάμε στην κάλπη κάθε 4 χρόνια ευελπιστώντας ότι θα αλλάξουν τα πράγματα. Αλλάζουν; Ναι, αλλά σίγουρα όχι προς το καλύτερο. Οπότε εμείς τι κάνουμε; Πάμε, ρίχνουμε την ψήφο μας και περιμένουμε τι; Να μας σώσει κάποιος που μπαίνει στη βουλή και κυβερνάει λόγω του ονόματός του;Ή λόγω των γραμματίων που του χρωστάει το σύστημα και του τα ξεπληρώνει με μία θέση βουλευτή ή ευρωβουλευτή; Μην πάτε μακριά. Δείτε τα ψηφοδέλτια των κομμάτων για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου και θα καταλάβετε τι εννοώ.

Ανέκαθεν στην χώρα μας υπήρχε το δόγμα της οικογενειοκρατίας. Από πατέρα σε γιο, από θείο σε ανιψιό η Ελλάδα βρισκόταν και βρίσκεται ακόμα υπό το έλεος 3-4 οικογενειών που μεταβιβάζουν σε συγγενικά τους πρόσωπα τις θέσεις εξουσίας. Για το σύστημα δεν έχει καμία σημασία αν είσαι άξιος ή μη. Δεν υπάρχει αξιοκρατία. Η λέξη αυτή είναι άγνωστη γι’ αυτούς. Την έχουν εξαφανίσει από το δημόσιο διάλογο μαζί με την παιδεία, την αριστεία, το ήθος. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχεις το όνομα. Αν το έχεις, γίνεσαι πρωθυπουργός που θα λειτουργήσεις ως σωτήρας δημιουργώντας μια ψεύτικη φούσκα ευμάρειας η οποία όταν σκάσει, θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τις επόμενες γενιές. Γίνεσαι υπουργός που διασφαλίζει την ασφάλεια στον σιδηρόδρομο και μετά κλαις με κροκοδείλια δάκρυα, παραιτείσαι για το θεαθήναι και με περίσσιο θράσος ξαναβάζεις υποψηφιότητα στις εκλογές. Και φυσικά εκλέγεσαι πανηγυρικά γιατί ο μηχανισμός του ρουσφετιού εξακολουθεί και βασιλεύει στην Ελλάδα.

Αλλά και σε τοπικό επίπεδο, γίνεσαι δήμαρχος λανσάροντας τον μεγάλο περίπατο, την έξυπνη πόλη, το γρήγορο ίντερνετ, το λεωφορείο χωρίς οδηγό. Φτάνει πια με την κληρονομική διαδοχή. Μια θέση σε υπουργείο, στα έδρανα της βουλής, στο πρωθυπουργικό γραφείο και οπουδήποτε αλλού για την υπηρεσία της χώρας και του πολίτη, πρέπει να καλύπτεται με βάση τα αξιοκρατικά κριτήρια και σίγουρα όχι με τον γνωστό τρόπο που γίνεται μέχρι σήμερα.

Το κίνημα πολιτών «Πρώτα η Ελλάδα» δεν έχει αρχηγό και είναι απέναντι στην οικογενειοκρατία. Δεν εμφανιστήκαμε τώρα. Τώρα απλά βγαίνουμε προς τα έξω. Οι ρίζες μας πάνε πολλά χρόνια πίσω. Λειτουργούσαμε και λειτουργούμε με όρους φιλικής εταιρείας. Τι σημαίνει αυτό; Ότι πηγαίνουμε από σπίτι σε σπίτι. Πάμε να συναντήσουμε 5 άτομα και βρίσκουμε 15. Και αυτό συμβαίνει όπου κι αν μας καλέσουν! Ο ιστορικός του μέλλοντος, όχι του πολύ μακρινού, θα έχει όλο το υλικό στη διάθεσή του. Ετοιμάζουμε και προετοιμάζουμε με υπομονή και προσοχή το εγχείρημά μας. Χθες δώσαμε στην Αθήνα την πρώτη μας συνέντευξη τύπου. Από εδώ και πέρα θα είμαστε παρόντες σε όλες τις πολιτικές εξελίξεις. Θα δώσουμε τον αγώνα μας. Ποιοι; Εμείς οι απλοί πολίτες που ξέρουμε τι θα πει να προσπαθείς να επιβιώσεις με έναν μισθό και να μην μπορείς. Ποιος από αυτούς που είναι στη βουλή μπορεί να το αντιληφθεί; Αυτός που δεν έχει δουλέψει ποτέ στην ζωή του; Ή αυτός που έχει τις επιχειρήσεις του στο εξωτερικό και ακόμα και για την ίδρυση του κόμματός του πήρε χρήματα από πρεσβεία; Φυσικά και όχι!

Ακούμε να μας μιλάνε για ανάπτυξη όταν η ακρίβεια έχει εκτιναχθεί στα ύψη, οι μισθοί είναι στα επίπεδα του 2009 και η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων πολιτών βρίσκεται στην προτελευταία θέση για το 2023 μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. Μοιράζουνε διάφορα passγια να πάρεις τρόφιμα, να βάλεις βενζίνη. Πώς είναι δυνατόν να λέγεται ανάπτυξη το γεγονός ότι μοιράζουν κουπόνια στον κόσμο για να ζήσει;

Κουπόνια μοιράζανε και την εποχή του 2ου παγκοσμίου πολέμου. Εκεί μας φτάσανε. Έχουνε καταστρέψει τη μεσαία τάξη. Εδώ στα Τρίκαλα για να δώσω ένα παράδειγμα όσον αφορά τις μεσαίες επιχειρήσεις, μια βόλτα άμα βγείτε έξω όταν είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα, τα περισσότερα είναι άδεια. Για να μην αναφέρω πόσες άλλες μικρομεσαίες επιχειρήσεις έκλεισαν μετά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης, μη μπορώντας να ανταπεξέλθουν στα μηνιαία έξοδα αλλά και στον ανταγωνισμό απέναντι σε πολυεθνικές και άλλες μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων που άνοιξαν στην περιοχή μας.

Και πέρα από τους μικρούς τοπικούς επιχειρηματίες που παλεύουν με νύχια και με δόντια να τα βγάλουν πέρα για να μην κλείσουν, περιμένοντας τις γιορτές του Πάσχα και των Χριστουγέννων για να κινηθεί η αγορά, χιλιάδες συμπολίτες μας, ειδικότερα από την εποχή των μνημονίων και μετά, έχουν μετακομίσει στο εξωτερικό, πολλοί εξ’ αυτών πτυχιούχοι που δεν μπορούν να αξιοποιήσουν τις σπουδές τους εδώ στην Ελλάδα και καλούνται να διαλέξουν ανάμεσα στην ξενιτιά και στο επάγγελμα του σερβιτόρου ή του delivery, ανάμεσα στην ξενιτιά ή τηνανεργία. Και το λέω με κάθε σεβασμό για τα επαγγέλματα της εστίασης, έχω δουλέψει και εγώ πολλά χρόνια στον συγκεκριμένο κλάδο. Και μιας που ανέφερα την ανεργία, το ποσοστό στη Θεσσαλία σχετικά με τους άνεργους έπιασε το 14,6% το πρώτο τρίμηνο του 2023, ενώ έκλεισε τη χρονιά στο 10,5%. Κατά τα άλλα η ανάπτυξη καλπάζει στη χώρα μας.

Πού ζούμε ποια; Ποιος πιστεύει ότι ζούμε σε μια αναπτυγμένη χώρα (σύμφωνα με τα λεγόμενα της κυβέρνησης) όταν το μηνιάτικο τελειώνει από τις 20 του μήνα ή μπορεί και ποιο νωρίς; Όταν το 30 – 40% του μισθού πηγαίνει στα ενοίκια μόνο;Η τιμή της βενζίνης; Η έβδομη ακριβότερη χώρα της Ευρώπης και δέκατη σε ολόκληρο τον κόσμο είμαστε σύμφωνα με δημοσιεύματα. Και όλα αυτά με μισθούς των 700 ευρώ. Και μέσω των καναλιών μας διαφημίζουν και προσπαθούν να μας περάσουν στο μυαλό μια άλλη πραγματικότητα από αυτήν που ζούμε. Βλέποντας τηλεόραση έχεις την αίσθηση ότι ζεις το λιγότερο στην Ελβετία!

Δε γίνεται να μην αναφέρω τις πλημμύρες στον τόπο μας, οι οποίες ανέδειξαν για πολλοστή φορά την αναλγησία του ελληνικού κράτους προς τους πολίτες που επλήγησαν και απέδειξαν πόσο μόνους και απροστάτευτους μας έχουν αφήσει, καθώς έργα αντιπλημμυρικά είτε έμειναν στη μέση, είτε δεν έγιναν καθόλου. Το που πήγαν όλα αυτά τα χρήματα για την εκτέλεσή τους, κανείς δεν ξέρει. Αν και αυτό το ερώτημα είναι ρητορικό, όλοι ξέρουμε, όλοι καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει με το κρατικό χρήμα, που καταλήγει. Και πέρα απ’ αυτό, έχουν περάσει 7 μήνες(κοντεύουμε τους 8) και η αποκατάσταση των ζημιών μοιάζει σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Τι μπορεί άραγε να αποκαταστήσει ένας πολίτης της μεσαίας τάξης με 6600 ευρώ βοήθεια από το κράτος; Να ξαναφτιάξει το σπίτι του από την αρχή; Να πληρώνει ενοίκια γιατί πρέπει να πάει να μείνει αλλού;

Ή μήπως να ξαναφτιάξει την επιχείρηση του γιατί έχασε ζώα και καταστράφηκαν τα χωράφια του; Αλλά χρήματα φυσικά δεν υπήρχαν για τους πλημμυροπαθείς, για τα ΜΜΕ όμως υπήρχαν. Εκεί όπως είδαμε τα μοιράζουν με τη πρώτη ευκαιρία(λίστα Πέτσα, συν τα 6,8 που ανακοίνωσαν τον Οκτώβριο του 23) σε 7 μεγάλα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας.

Κλείνοντας δε θα μπορούσα να μην αναφερθώ στη δολοφονία των Τεμπών. Μας έχει αφήσει άφωνους όχι μόνο το ίδιο το έγκλημα αλλά και τα όσα έχουν διαδραματιστεί μετά από αυτό. Τον αγώνα συγκάλυψης και παραποίησης των στοιχείων. Για ποιο λόγο; Μα πολύ απλά γιατί η σήψη και η διαφθορά έχουν ξεπεράσει κάθε όριο! Αυτές μας κυβερνούν! Και μαζί με όλα τα υπόλοιπα βιάζουν τη λογική μας και προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι μέρα όταν έξω υπάρχει μαύρο σκοτάδι! Είμαι σίγουρος ότι η αλήθεια θα λάμψει και οι νεκροί, οι τραυματίες και οι συγγενείς τους θα δικαιωθούν! Η αλήθεια θα λάμψει όχι γιατί το θέλει η δικαιοσύνη ή η κυβέρνηση. Ούτε γιατί κάποιοι θέλησαν να παρουσιάσουν τη δολοφονία σα θυσία! Όλοι αυτοί θα έπρεπε να ντρέπονται. Η δικαίωση θα έρθει από τον απλό λαό που έχει πάψει πια να τρώει κουτόχορτο! Και καταλαβαίνει ποιος του λέει την αλήθεια και ποιος όχι. Και την αλήθεια δεν την λέει πάντα όποιος μας κοιτάει στα μάτια!

Όλοι αυτοί οι δυνάστες, οι υπηρέτες, οι δημιουργοί αυτής της πολιτικής και κοινωνικής σαπίλας που με απροκάλυπτο τρόπο ψεύδονται, εμπαίζουν, διχάζουν, έχουνε σπείρει τόσο δηλητήριο από άκρη σε άκρη σ’ αυτό το τόπο, που η χώρα νοσεί πολύ σοβαρά. Είναι βαριά άρρωστη  η χώρα φίλοι μου.

Μέσα από αυτό το νοσηρό τοπίο και το κοινωνικοπολιτικό αδιέξοδο  καλούμαστε να βγούμε κυρίες και κύριοι. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Παρακινώντας ο ένας τον άλλον. Και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να αφήσουμε πίσω κομματικούς διαχωρισμούς, ιδεολογίες, αλαζονεία, συμβιβασμούς με την υπάρχουσα κατάσταση, τον εγωισμό. Αν δεν βάλουμε την Ελλάδα πάνω από όλους και από όλα δε θα μπορέσουμε να της δώσουμε τη θέση που της αξίζει! Βρισκόμαστε στο σημείο ΜΗΔΕΝ. Είναι το σημείο που τα πάντα τελειώνουν για να αρχίσουν ξανά. Βρίσκεται εκεί που δεν έχεις τίποτα, και όμως έχεις τα πάντα.

Κωνσταντίνος Γκέκας – Μέλος του

Νέου Εθνικά Ενιαίου Πολιτικού Σχηματισμού – Πρώτα η Ελλάδα

Πρόσφατα Άρθρα

Η ελληνοτουρκική παραποίηση του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας

Η ελληνοτουρκική παραποίηση του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας

Μία εντελώς διαφορετική παράσταση θα φιλοξενηθεί τις επόμενες μέρες στο Μέγαρο Μουσικής. Είναι το κλασικό αριστούργημα του Σαίξπηρ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» μέσα από ένα ρηξικέλευθο πρίσμα. Μέσα από μία ελληνοτουρκική έκδοση και οπτική.  Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Κίνημα Πολιτών “ΠΡΩΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ” πρόσκληση – πρόκληση του Κ. Μπακογιάννη προς τον Στ. Κασσελάκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Κίνημα Πολιτών “ΠΡΩΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ” πρόσκληση – πρόκληση του Κ. Μπακογιάννη προς τον Στ. Κασσελάκη

Ο Εθνικός Συντονιστής του Κινήματος Πολιτών “ΠΡΩΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ” Κωστής Μπακογιάννης σε μήνυμά του που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο από τις 9 Μαΐου 2024, το οποίο αναρτήθηκε σε γνωστή ομογενειακή έκδοση (με νέο Layout), ταράζει το εγχώριο πολιτικό και εκδοτικό σύστημα!...

19η Μαΐου, η αιματηρή επέτειος των Ελλήνων του Πόντου

19η Μαΐου, η αιματηρή επέτειος των Ελλήνων του Πόντου

Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αναφέρεται σε σφαγές και εκτοπισμούς εναντίον Ελληνικών πληθυσμών στην περιοχή του Πόντου που διέπραξαν το κίνημα των Νεότουρκων και οι Κεμαλιστές. Αρχικά είχαν ζήσει κάτι ανάλογο στην Κωνσταντινούπολη, στην Ίμβρο και την Τένεδο...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Προεκλογική Συνέντευξη Κυριάκου Μητσοτάκη: Υποσχέσεις, Αντιφάσεις και Ερωτήματα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Προεκλογική Συνέντευξη Κυριάκου Μητσοτάκη: Υποσχέσεις, Αντιφάσεις και Ερωτήματα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε πρόσφατα προεκλογική συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο. Από τη συνέντευξή του, που αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας, ξεχωρίσαμε τα παρακάτω σημεία: 1 )...

17 Μαΐου 1914: Υπογραφή του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας

17 Μαΐου 1914: Υπογραφή του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας

Πολλές φορές εκφράζουμε όλοι μας γενικά παράπονα ότι τα παιδιά μας δεν μαθαίνουν την Ιστορία μας και κακά τα ψέματα, δεν την ξέρουμε ούτε εμείς οι ίδιοι. Κι εννοώ την πολύ πρόσφατη Ιστορία μας κι όχι αυτή που χάνεται στα βάθη του παρελθόντος. Από αυτήν και μόνο την...

Διαφθορά και Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα: Η (μη) λύση είναι πολιτική

Διαφθορά και Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα: Η (μη) λύση είναι πολιτική

Το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη στις 28/2/2023 εκτός όλων των άλλων ανέδειξε για άλλη μια φορά δύο πολύ σημαντικά ζητήματα τα οποία έχουν πάρει διαστάσεις χιονοστιβάδας στη χώρα μας. Τη διαφθορά και το κράτος δικαίου. Κανένα από τα δύο δεν είναι καινούργιο,...

Μετάβαση στο περιεχόμενο