Loading...
Κύριε Γεωργιάδη, εμάς μας ενδιαφέρει ΚΑΙ η δολοφονία των Τεμπών!

Σάλος ξέσπασε με τις δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Εργασίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης στις 8/11/2023 για τα Τέμπη.

Απολύτως δικαιολογημένα η κοινή γνώμη αντέδρασε στην κυνικότητα, στην αλαζονεία και στο θράσος του συγκεκριμένου υπουργού. Όσο και να έχουμε συνηθίσει το ύφος του κ. Γεωργιάδη, τώρα πια ξεχείλισε το ποτήρι της οργής! Δε σεβάστηκε ούτε τις 57 (επισήμως, γιατί ανεπισήμως μπορεί να είναι περισσότερες) ψυχές που έχασαν άδικα την ζωή τους εκείνο το βράδυ! Αλλά ούτε και τις οικογένειές τους που δε θα πάψουν ποτέ να θρηνούν τη δολοφονία των ανθρώπων τους!

Μέσα λοιπόν στη θύελλα των δηλώσεων του υπουργού Εργασίας, λίγοι είναι εκείνοι που αντιλήφθηκαν ότι ο κ. Γεωργιάδης φιλοξενήθηκε την ίδια μέρα σε δύο διαφορετικά μέσα, όπου έκανε δύο σχεδόν πανομοιότυπες δηλώσεις. Δηλαδή όσα είπε, τα είπε, εις γνώσιν του, δύο φορές.

Η πρώτη δήλωση έγινε στο Real FM και στους δημοσιογράφους κκ Χατζηνικολάου – Δελατόλα: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απολαμβάνει μίας πρωτοφανούς πολιτικής κυριαρχίας. Κατά την γνώμη μου, ο κυριότερος λόγος που έχει αυτήν την κυριαρχία είναι γιατί όλοι του οι πολιτικοί αντίπαλοι έχουν αποφασίσει, δεν ξέρω για ποιους λόγους, αντί να ασχολούνται με αυτά που πράγματι ενδιαφέρουν τους Έλληνες, να ασχολούνται με πράγματα που δεν αφορούν κανέναν παρά μόνο το μικρόκοσμό τους. Δηλαδή σήμερα στην Ελλάδα πόσοι πιστεύετε από τους 100 συμπολίτες μας αν τους ρωτήσουμε ενδιαφέρονται για εξεταστική ή για προανακριτική επιτροπή για τα Τέμπη; Και πόσοι ενδιαφέρονται για την ακρίβεια; Πόσοι ενδιαφέρονται για να βρει το παιδί τους δουλειά; Πόσοι ενδιαφέρονται για το μεταναστευτικό; Πόσοι ενδιαφέρονται για την ασφάλεια; Κάντε ένα πείραμα στο real fm έτσι από περιέργεια. Οι άνθρωποι έχουν αφήσει το Μητσοτάκη να είναι ο μοναδικός πολιτικός στην Ελλάδα που ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα. Δεν είπα ότι τα κάνει τέλεια. Με σωστά και λάθη. Αλλά πάντως, αν το δεις από μακριά,  ποιος πολιτικός ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα της Ελλάδας, είναι ο εξής ένας, ο Μητσοτάκης. Αυτό που κάνουνε είναι αυτοκτονικό για τους εαυτούς τους. Ασχολούνται με θέματα που δεν αφορούν κανένα στην Ελλάδα.»

Η δεύτερη δήλωση έγινε στη Naftemporikitv και στο δημοσιογράφο κ. Φιλιππακόπουλο: « …. Διότι οι πολιτικοί μας αντίπαλοι έχουν επιλέξει και κάνουν  μεγάλο λάθος να ασχολούνται κατά αποκλειστικότητα με ζητήματα που δεν αφορούν τον ελληνικό λαό. Να φέρω ένα παράδειγμα. Υπάρχει ακρίβεια, τεράστιο πρόβλημα. Υπάρχει μετανάστευση, τεράστιο πρόβλημα. Υπάρχει ασφάλεια, πολλά τα προβλήματα. Υπάρχει έλλειμμα εργατικών χεριών, τεράστιο πρόβλημα. Υπάρχουν οικονομικά ζητήματα, μεγάλο πρόβλημα. Για όλα αυτά η αντιπολίτευση στην Ελλάδα δε λέει τίποτα. Τι λένε τώρα ότι θα κάνουνε; Προανακριτική για τα Τέμπη. Με συγχωρείται, πιστεύετε ότι αν ρωτήσετε τώρα 100 τηλεθεατές της Ναυτεμπορικής και της εκπομπής σας θα ιεραρχήσουν την προανακριτική για τα Τέμπη ψηλά στην ιεραρχία τους ή χαμηλά; Έχουν αφήσει το Μητσοτάκη και τη ΝΔ να είναι το μόνο κόμμα που ασχολείται με τα προβλήματα του κόσμου. Με λάθη; Με λάθη. Συμφωνεί ο κόσμος με όλες τις επιλογές που κάνουμε; Όχι. Τα κάνουμε όλα τέλεια; Προφανώς και όχι. Αλλά οι μόνοι που ασχολούμαστε με τα προβλήματα  είμαστε εμείς. Οι άλλοι ασχολούνται με κάτι άλλο. …. Τα προβλήματα του κόσμου δεν είναι αν θα μας κλείσει φυλακή ο Κασσελάκης με τον κ. Πολάκη. Άντε και μας έκλεισαν φυλακή. Και; Βρήκε το παιδί σου δουλειά επειδή θα μπω εγώ φυλακή; Αντί να δώσουν το βάρος τους σε μεγάλες πρωτοβουλίες για θέματα που καίνε τον κόσμο, ασχολούνται με πράγματα που δεν αφορούν κανένα στην Ελλάδα.»

Είναι άκρως ανησυχητικό ότι κανένας από τους τρεις προαναφερθέντες δημοσιογράφους δε διέκοψε τον κύριο υπουργό, ούτε ζήτησε κάποια διευκρίνηση για τα όσα ειπώθηκαν. Προσπέρασαν τις δηλώσεις του ως απόλυτα λογικές! Για να μην πούμε ότι η έλλειψη οποιουδήποτε σχολίου από μέρους τους σημαίνει ότι συμφωνούν μαζί του! Είμαστε λοιπόν σίγουροι ότι η τέταρτη εξουσία που ασκείται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο σύνολό τους λειτουργεί; Είναι αντικειμενική; Ή μήπως τα χρήματα που έχουν χαρισθεί αφειδώς στα ΜΜΕ λειτουργούν ως εμπόδιο στην αδέσμευτη ενημέρωση;

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν ο κ. Γεωργιάδης προέβη σε μία ακόμα απαράδεκτη δήλωση που ουσιαστικά ήταν η συγγνώμη του.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων. Η τηλεοπτική μου εμπειρία θα έπρεπε να με προστατέψει από δηλώσεις που μπορούν να διαστρεβλωθούν. Ποτέ δεν είπα ότι ο ελληνικός λαός δεν ενδιαφέρεται για τα Τέμπη, ούτε θα μπορούσα να πω κάτι τέτοιο. Αν τα είχα πει, θα είχα παραιτηθεί από μόνος μου. Μόνο ένας άνθρωπος χωρίς καρδιά θα μπορούσε να το πει» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.  Μιλώντας στο Mega την επομένη το πρωΐ, διευκρίνισε: «Εγώ ξέρω το τι είπα και για το τι πράγμα έχω ζητήσει συγγνώμη. Ζήτησα συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων που η δήλωσή μου όπως εκφράστηκε άφηνε τη δυνατότητα στους πολιτικούς μου αντιπάλους να κάνουν αυτήν τη διαστρέβλωση. Δε ζήτησα συγγνώμη για τη δήλωση per se (= αυτή ακριβώς, καθαυτή)».

Το πώς ερμήνευσε ο καθένας συνολικά τις δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη καταδεικνύεται από τον κουρνιαχτό που σηκώθηκε! Όμως ο συγκεκριμένος υπουργός μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες απαράδεκτες δηλώσεις. Ας θυμηθούμε τι είχε δηλώσει στις 8/3/2023, λίγες μόνο ημέρες από τη δολοφονία των Τεμπών.

«Είσαι ο υπουργός Μεταφορών, μπορείς να πας στη Βουλή και να πεις «ναι, έχουμε πρόβλημα ασφάλειας στα τρένα»;». Όταν έλαβε την απάντηση «βεβαίως», είπε: «Αν το πεις αυτό, δεν θα μπει άνθρωπος…». Συνεχίζοντας τη συλλογιστική του δήλωσε: «Είναι πιθανό ο υπουργός να σκέφτηκε, είναι πιθανό, αν εγώ ως υπουργός Μεταφορών βγω να πω ότι έχουμε πρόβλημα ασφάλειας στα τρένα, αύριο δεν θα κυκλοφορούν τρένα στην Ελλάδα».

Αφορμή για τη συγκεκριμένη δήλωση υπήρξε η διαβεβαίωση του τότε υπουργού μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή στο ελληνικό κοινοβούλιο ότι οι σιδηροδρομικές μεταφορές είναι απολύτως ασφαλείς…!!!

Όσο για το πόσοι ενδιαφέρονται για τα Τέμπη, σίγουρα ενδιαφέρονται οι οικογένειες των 57 ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους!

Σίγουρα θα ενδιαφέρονται οι επιζώντες της δολοφονίας που προσπαθούν να ξεχάσουν τις τραγικές στιγμές που έζησαν μέσα στα φλεγόμενα σίδερα!

Σίγουρα ενδιαφέρεται και το σχεδόν 50% που είναι το ποσοστό όσων αποφάσισαν συνειδητά να απέχουν από τις εκλογικές αναμετρήσεις, αποδοκιμάζοντας έτσι τόσο τις κυβερνητικές πρακτικές – επιλογές όσο και το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του.

Η αντίδραση της κυβέρνησης ήταν από χλιαρή έως ανύπαρκτη και όπως πάντα, μέσα σε δύο ημέρες όλα είχαν μπει στην σφαίρα της λήθης…!

Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης δεν είναι ένας απλός υπουργός. Είναι και αντιπρόεδρος της ΝΔ. Έτσι τα όσα είπε έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα!

Να τον χαίρεστε κ. Μητσοτάκη τον αντιπρόεδρό σας!

Κ. Γεωργιάδη, εμείς θα θέλαμε να σας θυμίσουμε μία λαϊκή ρήση: Από τότε που βγήκε η συγγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο! Αν έχετε φιλότιμο, η συγκεκριμένη ρήση θα πρέπει να σας ενδιαφέρει!

 

 

Μαρίνα Μικελάτου – Μέλος του

Νέου Εθνικά Ενιαίου Πολιτικού Σχηματισμού – Πρώτα η Ελλάδα

 

 

Πρόσφατα Άρθρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Περιμένοντας τον κ. Ερντογάν…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Περιμένοντας τον κ. Ερντογάν…

Από την αρχή του 2023 ζούμε στους ρυθμούς της πολυδιαφημιζόμενης και πολυαναμενόμενης Ελληνοτουρκικής προσέγγισης! Πυρετώδεις συζητήσεις διεξάγονται ανάμεσα στις δύο πλευρές. Είτε φανερά είτε κρυφά. Γιατί μην ξεχνάμε υπάρχει και η μυστική διπλωματία, όπως μας...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Σεβαστείτε κύριοι τα μνημεία των Σπετσών!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Σεβαστείτε κύριοι τα μνημεία των Σπετσών!

Πόλεμο ανοίξανε οι Σπετσιώτες με γνωστό εφοπλιστή που θέλει να χτίσει στη Παναγιά Αρμάτα. Στο νησί Σπέτσες υπάρχει η Παναγία της Αρμάτας και γύρω της υπάρχουν τρία οικοδομικά τετράγωνα τα οποία δέν έχουν χτιστεί μέχρι σήμερα γιατί είναι φυλασσόμενα απο το Υπουργείο...

Οδός Ονείρων

Οδός Ονείρων

Ήθος, αριστεία, σεβασμός, έρωτας για ζωή, παράδοση, πολιτισμός, αγωνιστικό πνεύμα, αιγαιοπελαγίτικος αέρας, ήρωες της Επανάστασης, Ορθοδοξία, Έθνος, Ελλάδα. Αυτές οι έννοιες άρχισαν να συνεπαίρνουν το μυαλό μου την ώρα που ονειρευόμουν το όνειρο του Χατζηδάκη και του...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΒΕΤΟ ΣΤΗΝ ΕΕ, ΤΕΛΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΒΕΤΟ ΣΤΗΝ ΕΕ, ΤΕΛΟΣ

Πληροφορηθήκαμε ότι πρόσφατα το Ευρωκοινοβούλιο ψήφισε την κατάργηση μιας από τις βασικές αρχές ύπαρξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτή της αρνησικυρίας (βέτο). Στην ψηφοφορία που έλαβε χώρα 305 ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ της κατάργησης, 276 ψήφισαν κατά και υπήρξαν και...

Αγαθονήσι: Rafale έχουμε, ακτοπλοΐα έχουμε;

Στην Ελλάδα του 2023 (αν και πλέον το 2024 είναι ορατό μπροστά μας) και του επιτελικού κράτους του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη έχει να δέσει στο Αγαθονήσι καράβι από τις 14 Οκτωβρίου, δηλαδή πάνω από ένα μήνα. «Ενώ οι γραμμές προκηρύσσονται συνήθως τους θερινούς μήνες,...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

Ο υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής και ασύλου κύριος Δημήτρης Καιρίδης επισκέφτηκε τη Ρόδο στα πλαίσια δρομολόγησης λύσεων σε ζητήματα που αφορούν την αυξημένη ροή μεταναστών το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Η αλήθεια είναι ότι εκπλαγήκαμε από τις δηλώσεις του, μιας...

Μετάβαση στο περιεχόμενο