Loading...
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Η ομιλία του πρωθυπουργού στον ΟΗΕ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στα πλαίσια τής ομιλίας του από το βήμα της 78ης γενικής συνέλευσης τού Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στις 21/9/2023 εστίασε σε τρεις άξονες: Την κλιματική αλλαγή, το μεταναστευτικό  και τα εθνικά – γεωπολιτικά ζητήματα. Ανέλυσε ορισμένες από τις μεγάλες προκλήσεις τής εποχής αναδεικνύοντας την ανάγκη η διεθνής κοινότητα να σταθεί στο ύψος των κρίσιμων περιστάσεων.

Εξαίρετη θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την ομιλία τού Έλληνα ΠΘ και μάλιστα στην αγγλική γλώσσα, απαρνούμενος για μία ακόμα φορά τη μητρική του ελληνική, δράττοντας την ευκαιρία να κάνει επίδειξη των γνώσεών του με περίσσεια αλαζονεία.

Διαπρεπής η ομιλία του, διότι  σε κάθε θέμα που ανέπτυσσε, εξήρε τον εαυτό του για τους στόχους που έχει επιτύχει αλλά και για τις «καινοτόμες» προτάσεις που παρουσίαζε, τη μία μετά την άλλη, αποδοκιμάζοντας το ρόλο άλλων κρατών -μελών τού ΟΗΕ ότι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους σε εθνικό επίπεδο, όπως κάνει ο ίδιος στη χώρα μας(!).

 

  1. Κλιματική Αλλαγή

Σχετικά με την κλιματική αλλαγή, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία που πήρε ο ίδιος, απευθυνόμενος στα 9 κράτη-μέλη τής ΕΕ που βρίσκονται στη Μεσόγειο, προτείνοντάς τους αφ’ ενός να δράσουν από κοινού εκτός τού μακροπρόθεσμου δημοσιονομικού πλαισίου της ΕΕ και των κανόνων για τις κρατικές ενισχύσεις και αφ’ ετέρου να ηγηθούμε των προσπαθειών σε ολόκληρη την ΕΕ για τον καθορισμό και την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου, με τους κατάλληλους πόρους, το οποίο θα αντιμετωπίζει τις νέες προκλήσεις με τις οποίες βρισκόμαστε τώρα αντιμέτωποι. Συνέχισε, καλώντας για τη δημιουργία μιας «παγκόσμιας συμμαχίας για την προσαρμογή», για την παραγωγή μιας νέας συλλογικής σκέψης και ανανεωμένης συνεργασίας για λήψη βραχυχρόνιων μέτρων πριν είναι πολύ αργά. Αναφέρθηκε στην κοινή χρήση νέων τεχνολογιών για πρόγνωση των μετεωρολογικών φαινομένων, ώστε να προβλέπουμε με ακρίβεια και σαφήνεια από πού προέρχονται οι πλημμύρες και πού εξαπλώνονται οι πυρκαγιές! Δεν έχασε, βέβαια, την ευκαιρία να εξάρει τον αριθμό «112» που διαθέτει η Ελλάδα και τον τεράστιο ρόλο που διαδραμάτισε, αυτό το καλοκαίρι, στην ελαχιστοποίηση τής απώλειας ζωής, τονίζοντας δε ότι η έλλειψή του πριν από 5 χρόνια στις πυρκαγιές στο Μάτι απέβη καταστροφική με πάνω από 100 θανάτους. Απέδωσε μάλιστα το μέγεθος τών καταστροφών στη Χαβάη και στη Λιβύη, στην έλλειψη ενός τέτοιου αριθμού έγκαιρης ειδοποίησης όπως το «112», για έκτακτες περιστάσεις. Οποία αλαζονεία!!!

Απάντηση στις προτάσεις περί κλιματικής αλλαγής

Κύριε Μητσοτάκη, πρωθυπουργέ τής Ελλάδας, για να σας βοηθήσουμε στο έργο σας ως έθνος, σας ενημερώνουμε για τα κάτωθι:

  • Δεν χρειάζεται η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου με τα νέα μέτρα περιορισμού των ελευθεριών μας, τα οποία υπονοείτε.
  • Δεν χρειάζονται άλλοι κατάλληλοι πόροι, για την αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων με τις οποίες βρισκόμαστε τώρα αντιμέτωποι.
  • Δεν χρειάζεται η δημιουργία μιας «παγκόσμιας συμμαχίας για την προσαρμογή», ώστε να προβλέπουμε με ακρίβεια και σαφήνεια από πού προέρχονται οι πλημμύρες και πού εξαπλώνονται οι πυρκαγιές
  • Δεν χρειάζεται κανένας αριθμός έκτακτης ανάγκης τύπου 112

Διότι γνωρίζουμε την αιτία και έχουμε τη λύση, έχουμε την απάντηση, γνωρίζουμε την πραγματικότητα που προσπαθείτε να μας κρύψετε με κάθε τρόπο εξυπηρετώντας τα συμφέροντα τής ΝΤΠ.

Η αιτία, η οποία είναι κοινό μυστικό σε παγκόσμιο επίπεδο, ονομάζεται ΧΑΡΠ (HAARP).

Η λύση είναι να σταματήσει η λειτουργία του και να αφήσετε τη φύση να κάνει τη δουλειά της.

Το ΧΑΡΠ είναι το υπερόπλο τής ΝΤΠ ώστε να πείσει τους λαούς σε ολόκληρο τον πλανήτη ότι έχουμε κλιματική κρίση και για να αντιμετωπιστεί πρέπει να ληφθούν πολλά μέτρα περιορισμού και υποχρεώσεων των ανθρώπων και όλα αυτά γίνονται με τη βοήθεια των κυβερνήσεων όλων των χωρών που ακολουθούν αυτήν την ατζέντα. Εσείς προσωπικά, πρωτοστατείτε σε όλο αυτό το εγχείρημα δίνοντάς μας τη δυνατότητα να καταλάβουμε σαφώς πόσο μεγάλα είναι τα προσωπικά σας οφέλη από το ρόλο που έχετε αναλάβει ως πρωθυπουργός.

  • Επιπλέον, για τις πυρκαγιές, συμπληρωματικά θα βοηθούσε πολύ να συλλαμβάνατε τους εμπρηστές ή ακόμα καλύτερα να τιμωρούσατε παραδειγματικά αυτούς που συλλαμβάνατε επ’ αυτοφώρω αντί να τους αφήνατε ελεύθερους να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο.
  • Θα βοηθούσε, επίσης, να μην περιλαμβάνατε χωροθετικά εκ προοιμίου, τις πληγείσες περιοχές είτε από πυρκαγιές είτε από πλημμύρες, στον γεωπληροφοριακό χάρτη τής Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας ως ΑΠΕ (ανανεώσιμες πηγές ενέργειας), για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών ή φωτοβολταϊκών.
  • Θα βοηθούσε να μην είχε ψηφιστεί από το συμβούλιο τής επικρατείας, το 2012, η εισήγηση τής νυν Προέδρου τής Δημοκρατίας κ. Σακελλαροπούλου, ότι θα μπαίνουν αιολικά και στα καμένα.
  • Θα βοηθούσε να μην είχατε βάλει προσωπικό στόχο να γίνει η Ελλάδα το πειραματόζωο τής πράσινης ανάπτυξης με όλες τις συνέπειες που ζούμε ως λαός τα τελευταία χρόνια (ή θα καιγόμαστε ή θα πνιγόμαστε!).
  • Θα βοηθούσε να δίνατε φωνή σε καταξιωμένους επιστήμονες, οι οποίοι δεν ακολουθούν την ατζέντα τής ΝΤΠ, να μιλήσουν για το αν υπάρχει πραγματικά κλιματική κρίση ή όχι.
  • Θα βοηθούσε αν η κυβέρνηση έκανε όλα τα έργα που εξήγγειλε κατά καιρούς και που μοίραζε δισεκατομμύρια στους ημετέρους της για την πραγματοποίησή τους είτε αντιπλημμυρικά είτε δασοπυρόσβεσης.
  • Θα βοηθούσε να νιώθατε ένα ελάχιστο αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό που σας εκλέγει και να στεκόσασταν αντάξιος των περιστάσεων και των καταστροφών που υπέστη η χώρα τούς τελευταίους 3 μήνες.
  • Είστε τόσο ανάλγητος που δεν αναλάβατε όχι μόνο την ευθύνη των πυρκαγιών αλλά ούτε και την ευθύνη των πλημμυρών αλλά και των ανθρώπων που χάθηκαν στη Θεσσαλία και που τα πληρωμένα ΜΜΕ έχουν εντολή να σιωπήσουν τον πραγματικό αριθμό. Θα τον μάθουμε ποτέ άραγε;

 

  1. Το μεταναστευτικό πρόβλημα στην Ελλάδα.

Είναι κοινό μυστικό πλέον, πόσο πολύ προσπαθείτε τόσο εσείς προσωπικά όσο και η ηγεσία τής ΕΕ να αντικαταστήσουν τον γηγενή πληθυσμό τής Ευρώπης με μετανάστες από την Ασία και Αφρική ακολουθώντας την ατζέντα τής ΝΤΠ.

Κωφεύετε ακόμα και στις κατηγορίες ευρωβουλευτών άλλων κρατών τής ΕΕ (ευρωβουλευτής Σουηδίας) για το πόσο άσχημα, επικίνδυνα και τυχοδιωκτικά χειρίζεστε το μεταναστευτικό πρόβλημα στην Ελλάδα, το οποίο έχει αντίκτυπο και στις άλλες χώρες τής ΕΕ.

Δυστυχώς, η Ελλάδα επί δικής σας πρωθυπουργίας έχει γίνει αποδέκτης και τόπος ασυλίας  εκατομμυρίων μεταναστών που διακινούνται μέσω των ΜΚΟ που χειρίζεστε ως κυβέρνηση άμεσα ή έμμεσα κρύβοντας από τους Έλληνες τον πραγματικό αριθμό των πληθυσμών που έχουν κάνει «κατάληψη» στη χώρα μας με την ανοχή σας και την υποστήριξή σας.

Βέβαια, το λέτε ανοιχτά ότι «η Ελλάδα θα είναι μία ανοιχτή και φιλόξενη χώρα για όσους διαφεύγουν από διωγμούς και βία, καθώς και για τους οικονομικούς μετανάστες που αναζητούν ένα νέο μέλλον μέσω νόμιμων οδών».

Επίσης, προβάλλετε ως δικαιολογία την ανάπτυξη τής χώρας μας (ανάπτυξη = το ξεπούλημα των πόρων μας και της γης σε επενδυτές τού εξωτερικού) για την νομιμοποίηση πολλών μεταναστών ως εργατικά χέρια δίνοντάς τους ελληνική ιθαγένεια(!) και υπηκοότητα! Όσο εσείς, ως κυβέρνηση, κάνετε διμερείς συμφωνίες με Αίγυπτο και Μπαγκλαντές για εισαγωγή εργατικών χεριών (δηλ. επιπλέον μεταναστών), η ανεργία των νέων στην Ελλάδα ξεπερνά το 50%. Εύγε για την πολιτική σας!

Αναφέρεστε στη «βελτίωση της αποτελεσματικότητας των διαδικασιών επιστροφής των μεταναστών» κάτι το οποίο δεν έγινε ποτέ ούτε για ένα μεμονωμένο άτομο. Το αντίθετο μάλιστα∙ έχετε μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα μεγάλο χωνευτήρι και ούτε σας ενδιαφέρει να αλλάξει κάτι! Όσο περισσότεροι έρχονται τόσο πιο κοντά είστε στον στόχο σας, αυτόν τής εξαφάνισης τού ελληνικού έθνους!

  1. Εθνικά και γεωπολιτικά ζητήματα

Σχετικά με τις σχέσεις τής Ελλάδας με την Τουρκία λέτε ότι «έχετε ανοιχτό πνεύμα και αντί να κοιτάζετε το παρελθόν, θέλετε σήμερα να κοιτάζετε το μέλλον».

Αν κοιτάζατε το παρελθόν και βλέπατε πραγματικά την περήφανη και παραδειγματική ιστορία αυτού τού τόπου με τους απελευθερωτικούς αγώνες που έχουν γίνει επί σειρά αιώνων και το αίμα που έχει χυθεί για να βγαίνετε εσείς προσωπικά και να μιλάτε ως «Έλληνας», δεν θα αναφερόσασταν καθόλου στις σχέσεις μας με την Τουρκία.

Ακριβώς επειδή θέλετε να κοιτάξετε το μέλλον, ουσιαστικά διαγράφετε το παρελθόν και την ένδοξη ιστορία τής Ελλάδας και προχωρείτε σε μία αφειδώς απερίσκεπτη αλλά και υστερόβουλη παραχώρηση, προσφορά, εκχώρηση, μοίρασμα και χάρισμα ελληνικών εδαφών και θαλασσών, τα οποία έχουν κατοχυρωθεί, κατακυρωθεί, επικυρωθεί, δοθεί και ανήκουν στη χώρα μας με διεθνείς συμβάσεις.

Οι συμφωνίες που έχουν γίνει μεταξύ τής ελληνικής κυβέρνησης και της Τουρκίας γνωστοποιούνται στη χώρα μας, όχι από εσάς ως πρωθυπουργός μας ως οφείλατε, αλλά από τα μέσα ενημέρωσης τής γειτονικής χώρας που τα παρουσιάζει ως μεγάλες της επιτυχίες έναντι τής Ελλάδας.

Ο ελληνικός λαός, ο οποίος θα έπρεπε να είχε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για τέτοιου είδους εθνικά θέματα, μένει πλήρως ανενημέρωτος αλλά κυρίως απασχολημένος στο να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του και να επιβιώσει μέσα από τις εθνικές καταστροφές που με την ανοχή σας γίνονται συστηματικά και σκόπιμα εδώ και χρόνια.

Γνωρίζουμε πολύ καλά, παρακολουθούμε, αποκωδικοποιούμε και επικοινωνούμε στους συμπολίτες μας τα «μαγειρέματα» που γίνονται από την κυβέρνησή σας και εσάς προσωπικά για το μεγαλύτερο ξεπούλημα τής χώρας, με το όνομα «Πρέσπες τού Αιγαίου».

Με την ίδια απερισκεψία, υστεροβουλία και αλαζονεία οδηγήσατε τη χώρα μας στην εμπλοκή της στον πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας.

Τοποθετήσατε την Ελλάδα 8η στη λίστα και ανάμεσα στους μεγάλους δωρητές στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία συγκριτικά με Ιταλία και Γαλλία, ξεπερνώντας τη Γερμανία και ΗΠΑ σε βοήθεια ως ποσοστό του ΑΕΠ.

Αποστρατικοποιήσατε τα νησιά μας με αυτήν την αιτιολογία, κάτι βέβαια που αποτελούσε προοίμιο και θα απέβαινε χρήσιμο για την μετέπειτα διαπραγμάτευση με την Τουρκία.

Προσφάτως δε, εξαγγείλατε έναν νέο κύκλο στήριξης τής Ουκρανίας από την Ελλάδα με την παροχή στρατιωτικής, τεχνικής και ανθρωπιστικής βοήθειας στον κ. Ζελένσκι κατά την επίσκεψή του στη χώρα μας στις 22/8/2023 και ενώ η Ελλάδα φλέγονταν!!!

Εύλογα τίθενται τα παρακάτω ερωτήματα απέναντι στον πρωθυπουργό:

  • Πότε θα στηρίξετε την Ελλάδα και τους Έλληνες στρέφοντας τον «αλτρουϊσμό» σας από διεθνή προσανατολισμό που έχετε τώρα σε εθνικό;
  • Πότε θα είστε αληθινός, ειλικρινής και ανιδιοτελής με τον λαό που σας εκλέγει;
  • Πότε θα γίνετε πραγματικός ηγέτης για τη χώρα σας, που τόσο πολύ κοπιάζετε να πείσετε τους άλλους σε παγκόσμιο επίπεδο;

 

Να θυμάστε ότι ένα μεγάλο ποσοστό τού κόσμου (αυτό που φτάνει ή/και ξεπερνά το 60% τής αποχής όλων των εκλογών) σάς έχουμε καταλάβει, γνωρίζουμε το ρόλο σας και κυρίως τους στόχους σας.

Επιτέλους, φερθείτε ως Έλληνας πρωθυπουργός!

 

Από το Γραφείο Τύπου του

Νέου Εθνικά Ενιαίου Πολιτικού Σχηματισμού – Πρώτα η Ελλάδα

Πρόσφατα Άρθρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ «ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ «ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ»

Το δόγμα της «γαλάζιας πατρίδας» στην γείτονα χώρα Τουρκία καλά κρατεί και μάλιστα αυτή η απαράδεκτη όσο και προκλητική θεωρία  που έχουν υιοθετήσει, θα προωθείται πλέον και στα τουρκικά σχολεία. Αυτό αποκάλυψαν με δημοσιεύματά τους οι εφημερίδες Turkiye και Takvim οι...

Η ομιλία της κ. Κούνιου στην Δράμα στις 21/4/2024

Η ομιλία της κ. Κούνιου στην Δράμα στις 21/4/2024

50χρόνια μεταπολίτευση. Αν θέλει κανείς να περιγράψει κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά της επταετούς δικτατορίας που προηγήθηκε, θα αναφερθεί στην καταστρατήγηση βασικών ελευθεριών, την υιοθέτηση της παρακρατικής βίας για τους διαφωνούντες, τα πιστοποιητικά...

ΚΑΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ…

ΚΑΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ…

Στην "Καθημερινή" 19/3/24 υπάρχει μία ευνοϊκότατη περιγραφή για την γνωριμία μας με το robot  Σοφία (όχι τυχαίο όνομα). "Είναι περισσότερο ένα παράδειγμα του πως θα ήταν η ζωή μας, αν μπορούσαμε να αλληλοεπιδράσουμε με την νέα τεχνολογία σε συνθήκες απαλλαγμένες...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Η ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ ΜΙΑΣ ΕΝΔΟΞΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Η ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ ΜΙΑΣ ΕΝΔΟΞΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Πριν από 32 χρόνια τέτοιες μέρες – συγκεκριμένα στις 28 Απριλίου του 1992 ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, αναφερόμενος στη συμπεριφορά των «συμμάχων και συνεταίρων» μας, όπως τους αποκαλούσε,...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Συνέντευξη Κ. Μητσοτάκη στον ΣΚΑΙ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Συνέντευξη Κ. Μητσοτάκη στον ΣΚΑΙ

Ρεσιτάλ ερμηνείας που ανοίγει τον δρόμο για μια ακόμη νίκη μοιάζει να είναι η συνέντευξη που παραχώρησε ο Έλληνας πρωθυπουργός στο ΣΚΑΙ, και συγκεκριμένα στη σύζυγο του ανεψιού του, Σία Κοσιώνη, ένα μήνα σχεδόν πριν τις Ευρωεκλογές, αν και οι οξυδερκείς παρατηρητές...

Η ομιλία της κ. Κούνιου στην Δράμα στις 21/4/2024

Η ομιλία της εκδήλωσης στα Τρίκαλα στις 25/4/2024

Αγαπητοί συμπολίτες καλησπέρα. Ο λόγος που είμαστε εδώ είναι τα όσα είδαμε στα βίντεο που μόλις έπαιξαν. Είναι πράγματα τα οποία όλοι μας λίγο – πολύ τα έχουμε συζητήσει με κόσμο είτε στο σπίτι, είτε στη δουλειά, είτε στις καφετέριες. Πριν σας εξηγήσω τι είναι το...

Μετάβαση στο περιεχόμενο