Loading...

Καταστατικό

Αρχομένης της συνεδριάσεως, ο Πρόεδρος ανακοίνωσε στη Συνέλευση  τα εξής:

Με το από 15/12/2022 ιδιωτικό συμφωνητικό που υπεγράφη από τους ανωτέρω συμβαλλόμενους, συστήθηκε ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ με έδρα τον Δήμος Θέρμης στην Θεσσαλονίκη, με επωνυμία «ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΚΑΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΥΠΕΡΒΑΡΧΕΑΣ FM ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΚΣΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» με διακριτικό τίτλο «ΣΥΜΠΡΑΞΗ – ΠΡΩΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ».

Το αρχικό καταστατικό δημοσιεύθηκε νόμιμα την 16/01/2023 στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) με αρ.πρωτ.: Μ6129 και αριθμό καταχώρισης (Κ.Α.Κ.) 3415512 . Η εταιρία έλαβε αριθμό ΓΕΜΗ 168143104000.

Με το παρόν Ιδιωτικό Συμφωνητικό οι συμβαλλόμενοι συμφώνησαν και συναποδέχθηκαν την τροποποίηση του άρθρου 3 καθώς η εταιρία μεταφέρει την έδρα της στον Δήμο Πύργου, Νομού Ηλείας.

Ως εκ τούτου, το Καταστατικό τροποποιείται και κωδικοποιείται όπως παρακάτω:

Κωδικοποιημένο Καταστατικό της «Ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός σταθμός διαδικτυακής εκπομπής και ραδιοφωνικός σταθμός υπερβραχέαςFM εκπομπής Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία»  – «ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΠΡΩΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ

Άρθρο 1

Σύσταση Εταιρείας

Συστήνεται αστική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 741επ. Αστικού Κώδικα και  υπό  τους παρακάτω ειδικότερους  όρους και συμφωνίες.

Άρθρο 2

Επωνυμία – Διακριτικός τίτλος

Η Επωνυμία της Εταιρίας  είναι: «Ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός σταθμός διαδικτυακής εκπομπής και ραδιοφωνικός σταθμός υπερβραχέαςFM εκπομπής Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία» και ο διακριτικός τίτλος «ΣΥΜΠΡΑΞΗ – ΠΡΩΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ». Ο ξενόγλωσσος διακριτικός τίτλος είναι «SYMPRAXIS – HELLASFIRSTNon-ProfitCivilCompany» και Πρόεδρος ο κ. Μάκιος Σωτήρης τα στοιχεία του οποίου παρατίθενται στην εισαγωγή.

Άρθρο 3

 ΕΔΡΑ

Η Έδρα της εταιρείας ορίζεται στο Δήμο Πύργου. Η Εταιρεία, με ομόφωνη απόφαση των εταίρων, ήτοι δίχως τροποποίηση του καταστατικού, μπορεί να μεταφέρει τα γραφεία της σε άλλη διεύθυνση, εντός της Περιφερειακής Ενότητας και εντός Δήμου όπου εδρεύει.  Επίσης η Εταιρεία μπορεί με απόφαση της συνέλευσης των εταίρων η οποία λαμβάνεται με απλή πλειοψηφία τριών πέμπτων (3/5) των εταίρων, να ιδρύσει υποκαταστήματά της, γραφεία ή άλλες μορφές δευτερεύουσας εγκατάστασης ή εγκαταστάσεις επιβοηθητικές δράσεων της στο εξωτερικό.

Η Εταιρεία ενάγει και ενάγεται για όλες τις διαφορές της στην Ελλάδα και δη τα Δικαστήρια του Νομού Ηλίειας ακόμη και για τις διαφορές όπου ιδρύεται και ιδιωτική δωσιδικία κατά τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Η Εταιρεία μπορεί με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εταίρων που λαμβάνεται με απόλυτη πλειοψηφία να μεταφερθεί σε άλλη χώρα του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου χωρίς να λυθεί, υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνει δεκτή και θα αναγνωρισθεί η μεταφορά αυτή από την εκεί έννομη τάξη.

Άρθρο 4

 ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Η διάρκεια της εταιρείας ορίζεται αορίστου χρόνου.

Άρθρο 5

ΣΚΟΠΟΙ

Η εταιρεία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της κοινωνίας των  πολιτών και της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας  και λειτουργεί ως μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός φορέας, στοχεύοντας να συμβάλει στην πολιτική, κοινωνική, οικονομική, γεωπολιτική, αμυντική, πολιτιστική, πολιτισμική πραγματικότητα/κατάσταση της χώρας, προβάλλοντας, προάγοντας και στηρίζοντας την αλήθεια στους τομείς αυτούς, με σκοπό την αμερόληπτη ενημέρωση του πολίτη τόσο στην ημεδαπή όσο και στην αλλοδαπή αλλά και στην ομογένεια.

Σκοπός της αστικής εταιρείας, είναι η ανάληψη διαχείρισης ως φορέας υλοποίησης διαφόρων προγραμμάτων (συμπεριλαμβανόμενων και κοινοτικών προγραμμάτων) και πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη της πολιτικής αλήθειας, την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού, της ανεργίας, την στήριξη του Έλληνα πολίτη, την ενίσχυση της φωνής της ομογένειας στην Ελλάδα κ.λ.π.

Η  ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων, που σκοπό θα έχουν την  ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, των δημόσιων αρχών και άλλων νομικών προσώπων δημόσιου ή ιδιωτικού δικαίου σε ζητήματα πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά, εργασιακά, πολιτιστικά, πολιτισμικά, γεωπολιτικά, εξωτερικής πολιτικής και αμυντικά που αφορούν τόσο στα εσωτερικά δρώμενα της χώρας όσο και στa θέματα εδαφικής ακεραιότητας και σχέσεων γειτνίασης όμορων και μη χωρών και σε θέματα που αφορούν στην ομογένεια και τη σύνδεσή τους με τη Μητροπολιτική Ελλάδα.

Για την επίτευξη του σκοπού η εταιρεία θα αξιοποιήσει την υλικοτεχνική και στελεχιακή υποδομή την εμπειρία και τις γνώσεις των συμβαλλομένων μελών.

Άρθρο 6

ΜΕΣΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Γενικά η εταιρία επιδιώκει την πραγματοποίηση των σκοπών της με κάθε νόμιμο μέσο και ενδεικτικά  κυρίως με:

1. Την διοργάνωση ομιλιών, εκθέσεων, σεμιναρίων, συνεδρίων και ημερίδων  εκπαιδευτικού – επιμορφωτικού  χαρακτήρα πάνω σε ζητήματα που σχετίζονται με τους σκοπούς της εταιρείας, όπως αυτοί παρουσιάζονται στο άρθρο 5,  μέσω κατάρτισης και εκτέλεσης σχετικών προγραμμάτων.

2. Την έκδοση πάσης φύσεως σχετικών εντύπων και περιοδικών, την προώθηση του σκοπού μέσω των Ηλεκτρονικών Μέσων Eνημέρωσης και του Internet καθώς και την παραγωγή κάθε είδους εκπαιδευτικού υλικού.

3. Την πραγματοποίηση μελετών και συνεργασιών με συλλογικούς φορείς, φορείς της κοινωνίας των πολιτών και μη κυβερνητικούς οργανισμούς τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

4. Την προώθηση των συνεργασιών με ευρύτερες ενώσεις, νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και άλλες αρχές για την προώθηση των σκοπών της εταιρείας και του κοινωνικού συνόλου.

5. Την ενίσχυση με κάθε δυνατή μορφή (εκπαίδευση, μελέτη, εφαρμογή, οικονομική συνδρομή- ενίσχυση, διαχειριστική βοήθεια ή και συμμετοχή) συνεταιρισμών ή μη κερδοσκοπικών εταιριών που συνάδουν με τους στόχους της εταιρίας.

6. Την συμμετοχή της εταιρίας, μόνης ή σε συνεργασία με άλλους φορείς, ημεδαπά και αλλοδαπά φυσικά και νομικά πρόσωπα σε ενέργειες όπως Εθνικά, Ευρωπαϊκά και Διεθνή προγράμματα, που στοχεύουν στην εξυπηρέτηση των κατά τα άνω σκοπών της εταιρίας.

7. Την ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικού συνδρομητικού ή μη ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού σταθμού πανελλήνιας ή περιφερειακής ή τοπικής εμβέλειας όπου βρίσκεται η έδρα ή και τα υποκαταστήματα της εταιρίας.

8.  Την ίδρυση, λειτουργία διαδικτυακού ραδιοφώνου  (Radio Web) και τηλεόρασης (Web TV) και την εμπορική εκμετάλλευση των δικών της εσωτερικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών παραγωγών και προϊόντων.

9. Την παραγωγή, έκδοση και κυκλοφορία με παραδοσιακή ή ηλεκτρονική μορφή  εντύπων παντός τύπου  (εφημερίδας ή περιοδικού τύπου κλπ).

10.Την παραγωγή, έκδοση και κυκλοφορία  δημοσιευμάτων ειδικού σκοπού (newsletter) με αποκλειστικό θεματικό περιεχόμενο για επί μέρους ζητήματα συνδρομητικού χαρακτήρα για το καταναλωτικό κοινό.

11. Την παραγωγή, πώληση και διανομή βιβλίων παντός τύπου (παραδοσιακού και ηλεκτρονικού) και περιεχομένου, καθώς επίσης και έκτακτων καθώς και θεματικών εκδόσεων παντός περιεχομένου και είδους.

12.  Την παραγωγή, εκμετάλλευση και μετάδοση διαφημιστικών πακέτων για ραδιόφωνο και τηλεόραση (spot  radio /  tvspot) παντός τύπου και περιεχομένου.

13. Την διοργάνωση θεματικών συνεδρίων, ημερίδων και σεμιναρίων  πολιτικού, οικονομικού, κοινωνικού και πολιτιστικού περιεχομένου, είτε σε ιδιόκτητους είτε σε μισθωμένους χώρους.

14. Τηνεκμίσθωση ή υπεκμίσθωση των εγκαταστάσεών της και του εξοπλισμού της σε τρίτους για άλλες παραγωγές στο χώρο του ραδιοφώνου, της τηλεόρασης  και του webtv / radio αντίστοιχα.

15.  Την ανάληψη έργου και υπογραφή συμβάσεων μέσω συμμετοχής σε διαγωνισμό ή  με απευθείας ανάθεση για εξωτερικές παραγωγές ταινιών μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ  κτλ.

16. Την διοργάνωση ψυχαγωγικών και μουσικών εκδηλώσεων και μουσικοχορευτικών διαγωνισμών (parties, concerts, competitionsκλπ) με αντίτιμο συμμετοχής και εισόδου κατά περίπτωση.

17. Την ίδρυση και λειτουργία διάφορων Λεσχών (FunClubκτλ), εντός των νομίμων πλαισίων, με διάφορο περιεχόμενο και κλειστού τύπου ψυχαγωγία, με ορισμένα τακτικά μέλη και με συνδρομητική συμμετοχή τακτική και έκτακτη, αναλόγως του είδους των εκδηλώσεων.

18. Την βιοτεχνική ή βιομηχανική παραγωγή και εμπορία ενδυμάτων διάφορων ειδών είτε σε δικές της εγκαταστάσεις και με δικό της εξοπλισμό είτε σε τρίτων με παραγγελία.

Για την υλοποίηση των παραπάνω σκοπών και στόχων η εταιρία δύναται να στελεχώνεται με κατάλληλο επιστημονικό και υπαλληλικό προσωπικό και να εξοπλίζεται με τα απαραίτητα τεχνικά μέσα.

Άρθρο 7

Κεφάλαιο – Πόροι

Το αρχικό κεφάλαιο της Εταιρείας, ανέρχεται στο ποσό των 2.000 ευρώ (δύο χιλιάδων ευρώ) που κρίνεται απαραίτητο για την αντιμετώπιση των αναγκών της.

Το παραπάνω ποσό θα καταβληθεί ισόποσα ως εισφορά από όλους τους συμβαλλόμενους εταίρους, ήτοι από ευρώ 400 έκαστος  (5 εταίροι Χ 400 ευρώ = 2.000 ευρώ).

Οι οικονομικοί πόροι της Εταιρείας μπορούν να  προέρχονται από οποιαδήποτε νόμιμη πηγή και δραστηριότητα, στα πλαίσια όμως της μη κερδοσκοπικής δράσης της, όπως εισφορές των μελών, δωρεές τρίτων και των μελών σε χρήμα και είδος, δωρητών, και υποστηρικτών ή χορηγών, από κληρονομιές ή κληροδοσίες (με τήρηση πάντοτε του ευεργετήματος της απογραφής), από επιχορηγήσεις και χρηματοδοτήσεις  του κράτους, εθνικών, ευρωπαϊκών ή διεθνών, κρατικών ή ιδιωτικών οργανισμών και επιχειρήσεων, την εκπόνηση, συμμετοχή και υλοποίηση προγραμμάτων εθνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών οργανισμών, συγχρηματοδοτούμενων ή μη από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως και λοιπών διαφόρων προγραμμάτων με χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έσοδα προερχόμενα από τις δραστηριότητες της εταιρίας και τα μέσα για την επίτευξη των σκοπών της ( χοροεσπερίδες και λοιπές εκδηλώσεις ).

Κάθε εισόδημα του οποίου η αποδοχή δεν αντίκειται στους σκοπούς της εταιρείας και τις ισχύουσες νομικές διατάξεις.

Η εταιρεία είναι μη κερδοσκοπικό, νομικό πρόσωπο και η λειτουργία της διέπεται υπό τις διατάξεις των άρθρων 741επόμ. του ΑΚ.

Η ευθύνη για τυχόν υποχρεώσεις έναντι του δημοσίου ή/ και τρίτων βαρύνει όλους τους συμβαλλόμενους κατά το λόγο της εταιρικής μερίδας του καθενός.

Τόσο κατά τη διάρκεια όσο και κατά τη διάλυση της εταιρείας δεν επιτρέπεται η διανομή κερδών στους εταίρους της.

Σε περίπτωση μετατροπής της νομικής μορφής της εταιρίας, η περιουσία της μεταβιβάζεται στο νέο διάδοχο σχήμα.

Η τύχη της παρουσίας της εταιρείας και η διάθεσή της στην περίπτωση της διάλυσης του νομικού προσώπου ορίζεται με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Εταιρείας.

Άρθρο 8

ΜΕΛΗ

Μέλη της εταιρείας νοούνται οι εταίροι αυτής, ήτοι οι υπογράφοντες το παρόν ιδρυτές καθώς και όσοι ήθελε εισέλθουν στο μέλλον.

Η εγγραφή μέλους στην εταιρεία, μετά τη σύστασή της, γίνεται κατόπιν τροποποίησης του καταστατικού. Απαιτείται υποβολή γραπτής αίτησης από τον ενδιαφερόμενο προς τον Πρόεδρο, ο οποίος φέρει προς συζήτηση  την αίτηση στην πρώτη τακτική ή έκτακτη
Γενική Συνέλευση, η οποία και αποφασίζει. Για τη λήψη απόφασης εγγραφής μέλους, απαιτείται ομοφωνία των μελών.

Η εγγραφή νέου μέλους γνωστοποιείται στις αρμόδιες αρχές σύμφωνα με το νόμο. Εξερχόμενα μέλη αναλαμβάνουν τα ποσά της εισφοράς τους σε περίπτωση που δεν έχουν αναλωθεί από ζημία της εταιρείας.

Η Γενική Συνέλευση μπορεί να διαγράψει από την εταιρεία μέλος της με πλειοψηφία των 2/3 των παρόντων μελών, εφόσον η δράση του παρεμποδίζει την λειτουργία της ή  αντιβαίνει  στους σκοπούς της ή παραβιάζει τις απορρέουσες από το νόμο ή το καταστατικό υποχρεώσεις.

Η εταιρεία όμως μπορεί να εγγράφει και μέλη – φίλους χωρίς τροποποίηση του καταστατικού, τα οποία και δύνανται να μετέχουν στις δραστηριότητες της εταιρείας και να συνδράμουν στην επίτευξη των στόχων της. Οι φίλοι της εταιρείας έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση, όπου μπορούν να λάβουν το λόγο και να κάνουν προτάσεις και παρατηρήσεις στερούνται όμως του δικαιώματος ψήφου καθώς και του δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι ενώ δεν συνυπολογίζονται στην επίτευξη απαρτίας. Επιπροσθέτως δεν συμμετέχουν στην διοίκηση και  την εκπροσώπηση της εταιρείας καθώς επίσης ούτε στα οικονομικά αυτής  και αντιστοίχως τα μέλη αυτά δεν έχουν οιασδήποτε μορφής αξίωση (οικονομική ή μη) έναντι της εταιρείας. Διευκρινίζεται ότι τα μέλη-φίλοι που εγγράφονται χωρίς τροποποίηση του καταστατικού δεν αποκτούν την ιδιότητα του εταίρου.

Άρθρο 9

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕΛΩΝ

Τα μέλη της Εταιρείας έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στις Γενικές Συνελεύσεις με δικαίωμα μίας (1) ψήφου, καθώς και δικαίωμα να εκλέγουν και να εκλέγονται υπό τους όρους του παρόντος Καταστατικού και του Νόμου.

Κάθε μέλος έχει δικαίωμα να ζητεί πληροφορίες για την πορεία των υποθέσεων της Εταιρείας και να λαμβάνει αντίγραφα πρακτικών της Γενικής Συνέλευσης και των συνεδριάσεων της Διοικούσας Επιτροπής καθώς και του Ισολογισμού και του Λογαριασμού Αποτελεσμάτων Χρήσης.

Άρθρο 10

Διοίκηση – Συμβουλευτικά όργανα

Τα όργανα που διευθύνουν και διαχειρίζονται τις υποθέσεις της εταιρείας, είναι:

1. Η Γενική Συνέλευση των Εταίρων

2. Ο Πρόεδρος

3. Η Ελεγκτική Επιτροπή της οποίας τα μέλη είναι (3) που εκλέγονται από τη Γ.Σ.

Άρθρο 11

Γενική Συνέλευση

1. Η Γ.Σ. των εταίρων είναι το ανώτατο όργανο της εταιρείας και δικαιούται να αποφασίζει για κάθε υπόθεση που την αφορά. Συγκαλείται από τον Πρόεδρο δύο φορές το χρόνο στην έδρα της εταιρείας και έκτακτα αν το ζητήσει το 1/3 των εταίρων με έγγραφη και αιτιολογημένη αίτησή του. Η πρόσκληση για Γ.Σ. κοινοποιείται στα μέλη τουλάχιστον δέκα (10) ημέρες πριν τη σύγκλιση. Στην πρόσκληση αναφέρεται η ημερομηνία, η ώρα και η ημερήσια διάταξη της Γ.Σ. Η Γ.Σ. βρίσκεται σε απαρτία και συνεδριάζει έγκυρα όταν είναι παρόντα όλα τα μέλη. Εάν δεν συντελεστεί καμία απαρτία συγκαλείται επαναληπτική πρόσκληση του Προέδρου προ 10 ημερών τουλάχιστον. Η επαναληπτική αυτή συνέλευση βρίσκεται σε απαρτία με όσα μέλη και αν παρίστανται.

2. Στην Γ.Σ. μετέχουν τα μέλη της εταιρείας δια των νόμιμων εκπροσώπων τους ή των αναπληρωτών τους.

3. Η Γενική Συνέλευση εκλέγει τον Πρόεδρο και την εξελεγκτική επιτροπή, εγκρίνει τον ισολογισμό, επικυρώνει τους λογαριασμούς λειτουργίας, τροποποιεί το παρόν καταστατικό και καθορίζει το ποσόν της ετήσιας συνεισφοράς των μελών της εταιρείας και των μελών – φίλων.

4. Κάθε διαφωνία των εταίρων σχετικά με την ερμηνεία των όρων της σύστασης τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των εταίρων της λύνεται από την Γ.Σ.

5. Κάθε μέλος της εταιρείας έχει υποχρέωση να συμβάλλει στην εξυπηρέτηση των στόχων και των συμφερόντων της.

6. Για τις αποφάσεις που λαμβάνονται τηρούνται πρακτικά τα οποία καταχωρούνται στο βιβλίο πρακτικών.

7. Για τη λειτουργία της εταιρείας θα καταρτισθεί Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας που θα εγκριθεί στην πρώτη τακτική συνεδρίαση της Γ.Σ. όπου θα ρυθμίζει και τα θέματα σχετικά με την αποζημίωση των μελών της Γ.Σ. και τις αποζημιώσεις και τα έξοδα παράστασης του Προέδρου.

8. Για την τροποποίηση του καταστατικού απαιτείται πλειοψηφία 2/3 του συνολικού αριθμού των μελών της εταιρείας. Η Γενική Συνέλευση συνιστά και το ανώτατο όργανο της εταιρείας.

9. Η Γ.Σ. επιλύει και ρυθμίζει όλα τα θεσμικά, διοικητικά και οργανωτικά θέματα της εταιρείας.

10. Οι αποφάσεις της Γ.Σ. λαμβάνονται με πλειοψηφία, των 2/3  των παριστάμενων μελών.

11. Η λήψη αποφάσεων γίνεται με ψηφοφορία, η οποία πραγματοποιείται με ανάταση του χεριού, εκτός αν το ένα πέμπτο (1/5) των παρόντων μελών ζητήσει να γίνει η ψηφοφορία με ονομαστική κλήση ή με ψηφοδέλτια, οπότε εφαρμόζεται ο τρόπος που ζητήθηκε. Δεν επιτρέπεται η λήψη αποφάσεων «δια βοής».

12. Ο Πρόεδρος δεν έχει δικαίωμα να ψηφίζει  στα θέματα απαλλαγής από την ευθύνη του.

Άρθρο 12

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ – ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Η διαχείριση και εκπροσώπηση της εταιρείας ανατίθεται στον Πρόεδρο της εταιρείας ο οποίος εκλέγεται  από την Γενική Συνέλευση των μελών. Η θητεία του είναι διετής και ενεργεί στο όνομα και για λογαριασμό της εταιρείας, δεσμεύοντας την εταιρεία με την υπογραφή του, κάτω από την εταιρική επωνυμία.

Ο Πρόεδρος :

– Ασκεί  τα καθήκοντά του στο πλαίσιο των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης.

-Εκπροσωπεί την εταιρεία ενώπιον πάσης Αρχής, των Δικαστηρίων και έναντι όλων εν γένει των τρίτων.

-Ενεργεί κατά την άσκηση των καθηκόντων του κάθε πράξη διαχειρίσεως προβλεπόμενη από το Νόμο και το παρόν καταστατικό.

– Επιτρέπεται να διαχειριστεί  ποσά έως 5.000 ευρώ, ως έκτακτες δαπάνες χωρίς προηγούμενη έγκριση της Γενικής Συνέλευσης.

–  Έχει τη δυνατότητα να αναθέσει σε τρίτα πρόσωπα την άσκηση μέρους των καθηκόντων του, με έγγραφη εξουσιοδότηση όπου θα αναγράφεται και θα προσδιορίζεται η έκταση των ανατεθειμένων στα τρίτα πρόσωπα αρμοδιοτήτων ευθυνόμενος για τις πράξεις ή παραλείψεις των προσώπων αυτών.

– Έχει την εξουσία εκτέλεσης των αποφάσεων της εταιρείας στις σχέσεις της με τους τρίτους, είσπραξης κάθε απαίτησης από τρίτους και για οποιαδήποτε αιτία.

Ο Πρόεδρος συγκαλεί τη Γ.Σ., λογοδοτεί σε αυτή  και διευθύνει τις συνεδριάσεις και ενημερώνει τα μέλη για την πορεία των υποθέσεων της εταιρείας γραπτά ή προφορικά.

Άρθρο 13

Ελεγκτική Επιτροπή

Η Ελεγκτική Επιτροπή είναι τριμελής και εκλέγεται με διετή θητεία από τη Γ.Σ  των μελών.

Έργο της επιτροπής είναι ο έλεγχος της οικονομικής διαχείρισης της εταιρείας και η σύνταξη ανά εξάμηνο έκθεσης για την οικονομική διαχείριση καθώς και ετήσια με τη λήξη της εταιρικής χρήσης, που θα κοινοποιείται σ’ όλα τα μέλη της Γ.Σ. και στον Πρόεδρο. Σε περίπτωση έλλειψης ομοφωνίας, μεταξύ των μελών της επιτροπής για τη σύνταξη από κοινού έκθεσης αποφαίνεται πρακτικά η Γενική Συνέλευση (Γ.Σ.).

Άρθρο 14

Εταιρική Χρήση

Η εταιρική χρήση αρχίζει από 1η Ιανουαρίου και λήγει την 31η Δεκεμβρίου κάθε χρόνου. Η πρώτη εταιρική χρήση λήγει την 31 Δεκεμβρίου του 2023.

Άρθρο 15

ΛΥΣΗ – ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ

Η εταιρεία όταν με οποιοδήποτε τρόπο λυθεί (άρθρ. 765 επ του Α.Κ.) θα εκκαθαρισθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Άρθρου 777 του Α.Κ.

Άρθρο 16

Για κάθε θέμα που δεν προβλέπεται από το καταστατικό ισχύουν οι διατάξεις του Α.Κ. (άρθρο 741 έως 784).

Τροποποίηση του παρόντος θα γίνεται κατά τα προβλεπόμενα στο Νόμο.

Άρθρο 17

Το καταστατικό αυτό, αφού αναγνώστηκε και έγινε αποδεκτό από τους συμβαλλόμενους, υπογράφεται από αυτούς παίρνει ο καθένας από ένα όμοιο αντίτυπο και ακολουθείται η νόμιμη διαδικασία δημοσίευσης του στο  ΓΕΜΗ.

ΟΙ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΙ

1 Χηράκης Γιώργος

2 Μπακογιάννης Κωνσταντίνος

3 Μάκιος Σωτήρης

4 Μαυρομιχάλης Μιχάλης

5 Μικελάτου Μαρίνα

Γραφτείτε στο newsletter μας

Γραφτείτε στο newsletter μας

Για να λαμβάνετε στο email σας τα νέα μας και τις δημοσιεύσεις που αναρτώνται στο hellas-first.org

Η εγγραφ΄ή ολοκλήρώθηκε με επιτυχία. Ελέγξτε το email σας για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο