Loading...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Τα συμπεράσματα τα οποία προκύπτουν αβίαστα μετά το τέλος της καταμέτρησης των ψήφων των Ευρωεκλογών, συνοψίζονται στα παρακάτω:

  1. Το ποσοστό ρεκόρ της αποχής ανήλθε περίπου στο 60%, πρωτοφανές για τα ελληνικά πολιτικά χρονικά, αποδεικνύοντας την απαξίωση του κόσμου σε ένα παρωχημένο και γηρασμένο πολιτικό σκηνικό. Το ποιοτικό δεδομένο της αποχής έγκειται στο ότι ο κόσμος ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ δεν προσήλθε στην κάλπη κι όχι από αδιαφορία. Διαφωνούμε σαν πολιτικός οργανισμός με τη συγκεκριμένη αντίδραση, αλλά δυστυχώς είναι ένα γεγονός που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.
  2. Η παταγώδης κατάρρευση του κυβερνητικού αλαζονικού αφηγήματος του 41% των προηγούμενων εθνικών εκλογών, σηματοδοτεί το τέλος και της τελευταίας ικμάδας υπομονής και ελπίδας των πολιτών προς το κυβερνών κόμμα και προσωπικά προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Η Νέα Δημοκρατία συγκέντρωσε λιγότερες ψήφους ακόμη κι από το αλήστου μνήμης ταπεινωτικό νούμερο που κατέγραψε ο Αντώνης Σαμαράς στις εκλογές του 2012. Πιο σαφές δεν γίνεται!
  3. Οι δηλώσεις τόσο του πρώτου σε ψήφους κ. Αυτιά της ΝΔ (Το μήνυμα της κοινωνίας είναι ούτε αριστερά, ούτε δεξιά μόνο η κοινωνία) όσο και της κ. Ευαγγελίδου από την Πλεύση Ελευθερίας (Δεν κοιτάμε ούτε δεξιά ούτε αριστερά αλλά μόνο μπροστά), καταδεικνύει με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι όλοι, ανεξαρτήτως πού τοποθετούνται ιδεολογικά, υιοθετούν τη ρητορική μας και μας αποδελτιώνουν. Ακόμα μία απόδειξη ότι οδηγούμε, δεν ακολουθούμε τις εξελίξεις.
  4. Είναι νωπές ακόμη οι μνήμες από την προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών στο εκάστοτε κυβερνητικό στρατόπεδο για τις τραγωδίες στη Μάνδρα, στο Μάτι και πρόσφατα στα Τέμπη. Ιδίως τα Τέμπη, που καταβάλλουν προσπάθειες συγκάλυψης, το Κίνημα Πολιτών «Πρώτα η Ελλάδα» τα ανέδειξε σε όλες του τις εκδηλώσεις χωρίς καμία προσπάθεια καπηλείας. Ακόμα και κατά την πρόσφατη συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, όλοι οι πολιτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων που παρευρέθηκαν, πλην της ΝΔ, λαμβάνοντας το λόγο φρόντισαν να διαφημίσουν τους εαυτούς τους, τους αρχηγούς και τα κόμματα που εκπροσωπούσαν ενόψει ευρωεκλογών και τίποτα παραπάνω. Σε καμία από τις εθνικές τραγωδίες που έχουν σημειωθεί μπορεί να γίνει ανεκτή η αδικία. Και μόνο το γεγονός ότι συγκεντρώθηκαν περισσότερες υπογραφές για τα Τέμπη από τις ψήφους που έλαβε η ΝΔ δείχνει την οργή του κόσμου που ξεχειλίζει. Δεν μπορεί πλέον να είναι ανεκτή η αφελέστατη προσπάθεια εξωραϊσμού από τους ταγούς του της ακρίβειας και της φτώχειας στην οποία τον οδηγούν επίσης ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ. Φτάνει πια το δούλεμα!
  5. Η αδυναμία των κομμάτων της παραδοσιακής Αριστεράς, ακόμη κι από τα νεοπαγή, να καρπωθούν από τις απώλειες του κυβερνώντος κόμματος. Χαρακτηριστικό δείγμα της απουσίας πειθήνιας ρητορικής και δημιουργίας ελπίδας προς τον κόσμο για κάτι καλύτερο. Ο πολίτης έδειξε να μην ξεγελιέται πλέον από επικοινωνιακά τερτίπια.
  6. Εκτός της «Φωνής Λογικής» της Αφροδίτης Λατινοπούλου που έκανε την έκπληξη και εισέρχεται στο Ευρωκοινοβούλιο, ούτε η «ΝΙΚΗ» κατάφερε να κερδίσει πόντους, ούτε το ΚΚΕ που είναι μόνιμα σε μονοψήφιο ποσοστό βρέξει, χιονίσει. Η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ» του Κυριάκου Βελόπουλου αξιοποίησε στο μέγιστο βαθμό τις φιέστες του αρχηγού της στην Βουλή, αλλά μια παροιμία λέει «σκυλί που γαυγίζει δεν δαγκώνει». (Αλήθεια, τι έγινε πρόεδρε με το Πόθεν Έσχες σου με τους λογαριασμούς σου στη Γερμανία;). Τέλος να υπογραμμίσουμε και την απέλπιδα προσπάθεια του Ηλία Κασιδιάρη να πετύχει κάτι μέσα από την σύμπραξη με τον Πρόδρομο Εμφιετζόγλου, ο κόσμος του γυρίζει πλέον την πλάτη.
  7. Επίσης προκάλεσε αλγεινή εντύπωση η ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ γύρω από το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τι αλλαγές πρέπει να γίνουν ώστε να γίνει ξανά η Ευρώπη των Λαών όπως την οραματίστηκαν όχι μόνο οι ιδρυτές της αλλά και όλοι οι μεγάλοι Ευρωπαίοι πολιτικοί του παρελθόντος.
  8. Τελικά ο μεγάλος νικητής των Ευρωεκλογών είναι η αποχή που αποτελεί πολιτική πράξη και όχι η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ που οραματίζονται άνοδο. Οι ψήφοι που έλαβαν σε απόλυτο αριθμό μιλούν από μόνοι τους. Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι η αποχή είναι σε μεγάλο βαθμό κατευθυνόμενη από το πολιτικό σύστημα και υποσύστημα που επιδιώκει την πλήρη απαξίωση της εκλογικής διαδικασίας.

Σαν επίλογο θα θέλαμε να παρακαλέσουμε, τόσο τους εκπροσώπους των κομμάτων όσο και τους δημοσιογράφους να αποφεύγουν ρητορικές και λεξιλόγια της δεκαετίας του ’80. Ο κόσμος εξελίσσεται και οι ιδεολογικές ανησυχίες των προηγούμενων δεκαετιών, έχουν αντικατασταθεί με υπαρξιακές. Το Κίνημα Πολιτών «Πρώτα η Ελλάδα» είναι η εναλλακτική πρόταση, μια καινούρια Εθνική προσπάθεια με νέα και άφθαρτα υλικά, με πρόσωπα αισιόδοξα, που εργάζονται αδιάκοπα και εκπαιδεύονται στην πολιτική έχοντας την Ομογένεια αρωγό και συμπαραστάτη μας. Θα θέλαμε να ενημερώσουμε όλα τα πολιτικά μας στελέχη ανά την επικράτεια και όχι μόνο, ότι να είναι σε συνεχή ετοιμότητα και εγρήγορση γιατί ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ. 

Από το Γραφείο Τύπου

Πρόσφατα Άρθρα

18/10/1979: Ο Οδυσσέας Ελύτης τιμάται από τη Σουηδική Ακαδημία

18/10/1979: Ο Οδυσσέας Ελύτης τιμάται από τη Σουηδική Ακαδημία

18/10/1979: Ο Οδυσσέας Ελύτης τιμάται από τη Σουηδική Ακαδημία με το Νόμπελ Λογοτεχνίας για την ποίησή του, «η οποία, με φόντο την ελληνική παράδοση, ζωντανεύει με αισθηματοποιημένη δύναμη και πνευματική καθαρότητα βλέμματος τον αγώνα του σύγχρονου ανθρώπου για...

Ανακοίνωση – Η λειτουργία του ΕΛΙΑΜΕΠ ως πέμπτη φάλαγγα

Ανακοίνωση – Η λειτουργία του ΕΛΙΑΜΕΠ ως πέμπτη φάλαγγα

Η κα Μαρία Γαβουνέλη γενική διευθύντρια του ΕΛΙΑΜΕΠ βγήκε με εντολή της κυβέρνησης Μητσοτάκη και προφανώς του ΥΠΕΞ κ. Γεραπετρίτη σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ για να προετοιμάσει την κοινή γνώμη και την ελληνική κοινωνία γι’ αυτό που ετοιμάζεται (ή μάλλον είναι έτοιμο...

Στο πειθαρχικό διπλωμάτης του ΥΠΕΞ επειδή είπε ότι ο διάλογος με την Τουρκία «οδηγεί σε απώλειες»

Στο πειθαρχικό διπλωμάτης του ΥΠΕΞ επειδή είπε ότι ο διάλογος με την Τουρκία «οδηγεί σε απώλειες»

Ευρέθη ένας διπλωμάτης που είχε το θάρρος να πει δημοσίως τα πράγματα με το όνομά τους και το υπουργείο Εξωτερικών τον καλεί σε απολογία! Του Ευθ. Π. Πέτρου Πρόκειται για τον κ. Θεόδωρο Οικονόμου-Καμαρινό, Σύμβουλο Πρεσβείας Α’, ο οποίος είχε υπηρετήσει ως Γενικός...

Ανακοίνωση – Εθνική μειοδοσία με την ευχή του ΕΛΙΑΜΕΠ;

Ανακοίνωση – Εθνική μειοδοσία με την ευχή του ΕΛΙΑΜΕΠ;

Προετοιμάζει το έδαφος για αποδοχή απομείωσης κυριαρχικών δικαιωμάτων η κα Μαρία Γαβουνέλη, επικεφαλής του ΕΛΙΑΜΕΠ; Γιατί αποκάλυψε σε εκπομπή της ΕΡΤ1 ότι οι ΥΠΕΞ Ελλάδας και Τουρκίας διαπραγματεύονται κεκλεισμένων των θυρών για την αιγιαλίτιδα ζώνη και γιατί...

Πρωτοβουλία για την αποκατάσταση και επανατοποθέτηση του μνημείου της Βορείου Ηπείρου

Πρωτοβουλία για την αποκατάσταση και επανατοποθέτηση του μνημείου της Βορείου Ηπείρου

73 χρόνια πριν, ο γλύπτης Κώστας Σεφερλής φιλοτέχνησε και δώρισε στο Δήμο Αθηναίων το άγαλμα “Βόρειος Ήπειρος”, ένα γλυπτό, το οποίο δεν θα μπορούσε να αναπαριστά καλύτερα τα όσα πέρασε και περνά αυτό το κομμάτι του ελληνισμού, που δυστυχώς παραμένει θέμα “ταμπού” για...

Ο δύσβατος δρόμος ενός διπλωμάτη

Ο δύσβατος δρόμος ενός διπλωμάτη

Σε πρωτοσέλιδο κυριακάτικης εφημερίδας υπάρχει άρθρο το οποίο αναφέρεται σε έναν διπλωμάτη που κοσμεί το διπλωματικό σώμα κι αντιστέκεται στο ραγιαδισμό των πολιτικών ταγών του υπουργείου Εξωτερικών. Ο λόγος για τον πρώην Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Κορυτσά κ....

Γραφτείτε στο newsletter μας

Γραφτείτε στο newsletter μας

Για να λαμβάνετε στο email σας τα νέα μας και τις δημοσιεύσεις που αναρτώνται στο hellas-first.org

Η εγγραφ΄ή ολοκλήρώθηκε με επιτυχία. Ελέγξτε το email σας για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο