Στον απόηχο των διαδηλώσεων για το «μπάζωμα» της δικαιοσύνης στο δυστύχημα – έγκλημα στα Τέμπη, πυρκαγιά άναψε ένα δημοσίευμα της ΕΦ.ΣΥΝ. που αποκαλύπτει το «μπάζωμα» της δικαιοσύνης και στο θέμα των υποκλοπών. Η εν λόγω εφημερίδα απηύθυνε ερωτήσεις στην Εθνική Τράπεζα για να ρίξει φως στην υπόθεση που έμεινε θαμμένη υπό τη σκιά των Τεμπών. Οι απαντήσεις που έλαβε ξεκαθάρισαν ότι δεν ευσταθούν οι δικαιολογίες του Αιμίλου Κοσμίδη, του προσώπου από το κινητό του οποίου στάλθηκαν τα μηνύματα που εμπεριείχαν το λογισμικό παρακολούθησης.
Σύμφωνα με τον Αιμίλιο Κοσμίδη, κρεοπώλη στο επάγγελμα, η προπληρωμένη κάρτα η οποία χρησιμοποιήθηκε για την αγορά των υπηρεσιών predator που στόχευε στην παρακολούθηση πολιτικών, δημοσιογράφων και άλλων εξεχουσών προσώπων, κλάπηκε, ενεργοποιήθηκε και χρησιμοποιήθηκε από τρίτον. Ωστόσο, η ίδια η Εθνική Τράπεζα μέσω του κ. Δημήτρη Πλέσσα αποδεικνύει ότι ουδείς δύναται να ενεργοποιήσει την κάρτα και να την χρησιμοποιήσει πέρα από τον επίσημο κάτοχο. Παρόλα αυτά, ο αντιεισαγγελέας Αχιλλέας Ζήσης έβαλε στο συρτάρι τις μηνύσεις των κ.κ. Νίκου Ανδρουλάκη και Θανάση Κουκάκη προς τον κ. Κοσμίδη, δεχόμενος τους ισχυρισμούς του.
Επίσης η τράπεζα καταρρίπτει τους ισχυρισμούς του μηνυόμενου ότι ποτέ δεν του απάντησε γραπτώς στο αίτημά του να μάθει τις κινήσεις της κάρτας του, το οποίο αίτημα αφορούσε όμως το διάστημα της βδομάδας που εστάλησαν τα μολυσμένα μηνύματα και όχι και για τα πέντε χρόνια που ήταν σε ισχύ. Για το ίδιο χρονικό διάστημα μόνο ζήτησε τις κινήσεις και ο αντιεισαγγελέας, κάτι που εγείρει ερωτηματικά, καθώς η κάρτα μπορεί να χρησιμοποιήθηκε και στο παρελθόν για παρόμοια χρήση.
Αναρωτιόμαστε τι δύναμη μπορεί να ασκήσει ένας απλός «βιοπαλαιστής» κατά τον κ. Ζήση και να αποφύγει την έρευνα εις βάρος του από μια μήνυση που μάλιστα υπέβαλε αρχηγός πολιτικού κόμματος. Ή μάλλον αναρωτιόμαστε ποιος κρύβεται πίσω από τον ένοχο που όπως φαίνεται απλά εκτελούσε διαταγές και έχει τέτοια επίδραση στις αποφάσεις του ανώτατου δικαστηρίου. Προβληματιζόμαστε που ο Άρειος Πάγος δε θεωρεί την κατασκοπεία εις βάρος δημόσιων προσώπων σοβαρή ένδειξη που απειλεί το δημοκρατικό πολίτευμα και την εθνική ασφάλεια για να εφαρμόσει τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα που ζήτησαν οι μηνυτές.
Μετά από τρία και πλέον χρόνια κανείς, πέρα από τέσσερα άτομα (νόμιμοι εκπρόσωποι και ιδιοκτήτες εταιρειών που ενεπλάκησαν), δε φέρει ποινική ευθύνη. Ούτε τα πρόσωπα που άμα τη αποκαλύψει του σκανδάλου παραιτήθηκαν, όπως ο Γρηγόρης Δημητριάδης και ο Παναγιώτης Κοντολέων, υψηλά ιστάμενα πρόσωπα της ΕΥΠ. Ακόμα δε μάθαμε τους λόγους για τους οποίους δόθηκε εντολή από το Μαξίμου παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη ωσάν να επρόκειτο για εγκληματία, μιας και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τον Ιούλιο του 2019, μόλις έγινε πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πήρε τον έλεγχο της μυστικής υπηρεσίας.
Για να είμαστε ειλικρινείς, ο κ. Ανδρουλάκης και οι συν αυτώ παρακολουθούμενοι δε μας πείθουν με τις μηνύσεις εναντίον ενός κρεοπώλη. Και δεν είμαστε σίγουροι κατά πόσο συμφέρει να αποκαλυφθούν οι πραγματικοί λόγοι για τους οποίους χρησιμοποιήθηκε το κατασκοπευτικό λογισμικό εναντίον τους. Ούτως ή άλλως στην μόλις προ δύο μηνών συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αναφέρθηκε καμία κουβέντα για το συγκεκριμένο θέμα και η συζήτηση κύλησε ομαλά. Πάντως, ακόμα και έτσι, η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι ο μεγαλύτερος ασθενής και οι Έλληνες πολίτες ζουν κάθε μέρα σε ένα καθεστώς εθνικής επισφάλειας. Το ίδιο βρώμικο παιχνίδι της εξαρτώμενης τρίτης εξουσίας που παίζεται στις υποκλοπές, το ίδιο βρώμικο παιχνίδι βλέπουμε και στο έγκλημα των Τεμπών, όπως και σε κάθε άλλο εθνικό έγκλημα και εθνική τραγωδία που επιτελείται στα πενήντα χρόνια της Μεταπολίτευσης.
Εκ της Πολιτικής Γραμματείας του
Νέου Εθνικά Ενιαίου Πολιτικού Σχηματισμού ΠΡΩΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ
Κωστής Μπακογιάννης – Εθνικός Συντονιστής
Μαρίνα Μικελάτου – Ειδική Γραμματέας Α’ Οργανωτικών και εσωτερικών θεμάτων
Αλέξανδρος Αγραφιώτης
Έλενα Αρβανιτίδου
Ιωάννα Άρμεν
Κωνσταντίνος Γκέκας
Δημήτρης Ηλιόπουλος
Σωτήρης Μάκιος
Χρήστος Πάνος
Πηγές: