Loading...
Ανακοίνωση – Όταν οι πατριώτες τίθενται υπό διωγμό

Στην κυριακάτικη ΕΣΤΙΑ της 13 ης Οκτωβρίου δημοσιεύεται ένα άρθρο που αναφέρεται σε πειθαρχική δίωξη εναντίον του κ. Θεόδωρου Οικονόμου – Καμαρινού, Σύμβουλο Πρεσβείας Α’ καθώς και Γενικού Προξένου στην Κορυτσά κατά την περίοδο 2009 – 2011. Στο άρθρο αυτό διαβάζουμε με έκπληξη ότι του ασκείται πειθαρχική δίωξη για μία συνέντευξη που έδωσε και στην οποία ανέφερε τα αυτονόητα! Αυτά που συζητούν όλοι οι Έλληνες μεταξύ τους! Όλοι οι Έλληνες πλην του πολιτικού συστήματος και υποσυστήματος που έχει αποδείξει εμπράκτως ότι δεν εργάζεται για το καλό της πατρίδας μας.

Αναφερόμενος στους αμέτρητους γύρους διαπραγματεύσεων που έχουν διεξαχθεί μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, λέει: «Συνεπώς από όλη αυτήν τη διαδικασία δεν έχουμε ακόμα πεισθεί ότι ο περίφημος αυτός διάλογος είναι ένας διάλογος κωφών και δεν οδηγεί πουθενά και ότι, εν τέλει, όσο πάνω σ’ αυτό το τραπέζι του διαλόγου δε θέτεις δικές σου διεκδικήσεις, αυτός ο διάλογος θα οδηγήσει μόνο σε απώλεια, σε απώλεια ζητημάτων που άπτονται της εθνικής μας κυριαρχίας, της εδαφικής μας ακεραιότητας, της αξιοπρέπειάς μας ακόμα, της αξιοπιστίας μας ως κράτους… Οδηγεί μόνο σε απώλεια…»

Στις δηλώσεις αυτές δε διαβάζουμε κάτι αναληθές. Η Τουρκία κάθε φορά προβάλει νέες αξιώσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ενώ η Ελλάδα περιορίζεται σε … τεμενάδες! Τεμενάδες από τον άνθρωπο που εφαρμόζει την εξωτερική πολιτική της χώρας τον κ. Γεραπετρίτη! Αυτόν, που ως Υπουργός Επικρατείας, είχε πει σε τηλεοπτική του συνέντευξη τον Οκτώβριο του 2020 ότι: «Η κόκκινη γραμμή είναι η εθνική κυριαρχία, και όταν λέμε εθνική κυριαρχία εννοούμε αυτονοήτως τα εθνικά χωρικά ύδατα, τα οποία σήμερα είναι προσδιορισμένα στα έξι ναυτικά μίλια». Την άποψη αυτή τη διατύπωσε και από το βήμα της Βουλής λίγες ημέρες αργότερα!

Μέσα στον ίδιο μήνα ακολούθησε ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδης (τελικά το κριτήριο για την ανακύκλωση των υπουργών είναι το πολύ επιταχυμένο έργο τους;) που χαρακτήρισε “εθνικιστική” την άποψη της επέκτασης στα 12 ναυτικά μίλια!

Και την ακριβώς επομένη ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλος (σημερινός υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής και ασύλου) δήλωνε ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αποστολή τη διαφύλαξη των 6 μιλίων γιατί τα … υπόλοιπα 6 είναι δυνητικό μας δικαίωμα».

Δηλαδή των Οκτώβριο του 2020 από το βήμα της Βουλής έγιναν αυτές οι ανεπίτρεπτες δηλώσεις και δεν κλήθηκε κανένας για να λογοδοτήσει; Ή δεν υπάρχει πειθαρχικό για τους βουλευτές και υπουργούς λόγω της βουλευτικής ασυλίας που έχουν;

Ο κ. Γεραπετρίτης, και όσοι κρύβονται πίσω από αυτόν εντός και εκτός του υπουργείου, με την πολιτική τους οδηγούν τη χώρα στην εθνική αυτοχειρία. Μία απομείωση εθνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο συνεπάγεται και το αντίστοιχο στον αέρα, στο FIR! Και αυτό όμως το κρύβουν όλοι επιμελώς!

Ο υπουργός εξωτερικών ξαναχτύπησε στις 5/10/2024 σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ και στον Παύλο Τσίμα, σε μία πρωτοφανής κρίση ειλικρίνειας δήλωσε: «Αν είναι να αφήσω μια μεγάλη παρακαταθήκη για τη χώρα μου, για τις επόμενες γενιές, να είναι μια γειτονιά η οποία θα είναι ήρεμη, μια Ελλάδα της αυτοπεποίθησης, της σταθερότητας, της υπερηφάνειας, ας χαρακτηριστώ και μειοδότης».

Δηλαδή παραδέχεται εμμέσως πλην σαφώς όσα θα ακολουθήσουν και δεν κλήθηκε από τον άμεσο προϊστάμενό του, τον πρωθυπουργό, να λογοδοτήσει και στο τέλος να αποπεμφθεί;

Δυστυχώς στον ανάποδο κόσμο που ζούμε οι έννοιες έχουν χάσει το νόημά τους!Βαφτίζουμε πατριώτες τους προδότες. Δίνουμε τα ονόματά τους σε πλατείες και σε οδούς, στήνουμε αδριάντες και τους ονομάζουμε και εθνάρχες! Και οι πραγματικοί πατριώτες διώκονται, λοιδορούνται και μετατρέπονται με την χρήση δόλιων μεθόδων και λάσπης σε προδότες!

Όταν ο πρώην Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Χαρδαλιάς σε επιθεώρηση πυρασφάλειας φωτογραφήθηκε μπροστά σε απόρρητους χάρτες του στρατού γιατί δεν παρενέβη η δικαιοσύνη ή κάποιο πειθαρχικό; Αντιθέτως το θέμα ξεχάστηκε και ο κ. Χαρδαλιάς είναι σήμερα περιφερειάρχης Αττικής αφού ένα τόσο μικρής σημασίας συμβάν δεν στάθηκε ικανό να του ανακόψει την πολιτική του καριέρα!

Όμως ο κ. Θεόδωρος Οικονόμου – Καμαρινός πρέπει να διωχθεί γιατί πάει κόντρα στο σύστημα και λέει μεγαλοφώνως όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους του Υπουργείου Εξωτερικών από διπλωμάτες και πολιτικούς υπαλλήλους!

Το όνομα του κ. Δένδια φιγουράρει και ως διαδόχου στην αρχηγεία της Νέας Δημοκρατίας και ως Προέδρου της Δημοκρατίας. Μιλάμε για το ίδιο άτομο που υπέγραψε τη διευθέτηση της ΑΟΖ με την Αίγυπτο χαρίζοντας της εκτάσεις χιλιάδων τετραγωνικών μιλίων και αφήνοντας εκτός το σύμπλεγμα του Καστελορίζου. Μην ξεχνάμε ότι με την Αίγυπτο κάναμε μερική διευθέτηση ΑΟΖ! Γιατί άραγε;

Η χώρα που δεν τιμωρεί κανέναν, επιλέγει να στέλνει στο πειθαρχικό ανθρώπους που δεν υπολογίζουν το προσωπικό συμφέρον αλλά δρουν για το Έθνος! Και το κάνουν με επιμονή και συνέπεια αδιαφορώντας για τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις προς το πρόσωπό τους.

Κλείνοντας, δε θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε το τελευταίο σημείο του άρθρου της ΕΣΤΙΑΣ όπου ο κ. Οικονόμου – Καμαρινός δηλώνει: «το Φεβρουάριο του 2011 ο τότε υπουργός Εξωτερικών κ. Δρούτσας με κάλεσε για δήθεν συνομιλίες στην Αθήνα και στο γραφείο του μου είπε ότι δεν μπορείς να λες “Βόρειος Ήπειρος” γιατί εμείς μιλάμε μόνο για “Νότιο Αλβανία” και του απάντησα ότι αυτό πρέπει να το πει δημόσια».

Αν η συζήτηση αυτή είναι αποκύημα της φαντασίας του κ. διπλωμάτη, οφείλει άμεσα ο κ. Δρούτσας να βγει και να το καταγγείλει δημόσια!

Αν όμως δεν είναι, κατανοούμε απόλυτα γιατί η Ελλάδα στηρίζει την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας στις 15/10/2024. Ο κ. Μητσοτάκης προσθέτει ένα ακόμα success story στη ενεργητικό του και συναινεί. Προφανώς αγνοεί ότι τα Τίρανα καταδιώκουν την ελληνική μειονότητα, φυλακίζουν παράνομα ανεπιθύμητους αιρετούς δημάρχους και καταληστεύουν τις περιουσίες των ομογενών. Γιατί αν το ήξερε δε θα συναινούσε καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να εκληφθεί ως προδοσία.

Από το Γραφείο Τύπου

Πρόσφατα Άρθρα

Ανακοίνωση – Η λειτουργία του ΕΛΙΑΜΕΠ ως πέμπτη φάλαγγα

Ανακοίνωση – Η λειτουργία του ΕΛΙΑΜΕΠ ως πέμπτη φάλαγγα

Η κα Μαρία Γαβουνέλη γενική διευθύντρια του ΕΛΙΑΜΕΠ βγήκε με εντολή της κυβέρνησης Μητσοτάκη και προφανώς του ΥΠΕΞ κ. Γεραπετρίτη σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ για να προετοιμάσει την κοινή γνώμη και την ελληνική κοινωνία γι’ αυτό που ετοιμάζεται (ή μάλλον είναι έτοιμο...

Στο πειθαρχικό διπλωμάτης του ΥΠΕΞ επειδή είπε ότι ο διάλογος με την Τουρκία «οδηγεί σε απώλειες»

Στο πειθαρχικό διπλωμάτης του ΥΠΕΞ επειδή είπε ότι ο διάλογος με την Τουρκία «οδηγεί σε απώλειες»

Ευρέθη ένας διπλωμάτης που είχε το θάρρος να πει δημοσίως τα πράγματα με το όνομά τους και το υπουργείο Εξωτερικών τον καλεί σε απολογία! Του Ευθ. Π. Πέτρου Πρόκειται για τον κ. Θεόδωρο Οικονόμου-Καμαρινό, Σύμβουλο Πρεσβείας Α’, ο οποίος είχε υπηρετήσει ως Γενικός...

Ανακοίνωση – Εθνική μειοδοσία με την ευχή του ΕΛΙΑΜΕΠ;

Ανακοίνωση – Εθνική μειοδοσία με την ευχή του ΕΛΙΑΜΕΠ;

Προετοιμάζει το έδαφος για αποδοχή απομείωσης κυριαρχικών δικαιωμάτων η κα Μαρία Γαβουνέλη, επικεφαλής του ΕΛΙΑΜΕΠ; Γιατί αποκάλυψε σε εκπομπή της ΕΡΤ1 ότι οι ΥΠΕΞ Ελλάδας και Τουρκίας διαπραγματεύονται κεκλεισμένων των θυρών για την αιγιαλίτιδα ζώνη και γιατί...

Πρωτοβουλία για την αποκατάσταση και επανατοποθέτηση του μνημείου της Βορείου Ηπείρου

Πρωτοβουλία για την αποκατάσταση και επανατοποθέτηση του μνημείου της Βορείου Ηπείρου

73 χρόνια πριν, ο γλύπτης Κώστας Σεφερλής φιλοτέχνησε και δώρισε στο Δήμο Αθηναίων το άγαλμα “Βόρειος Ήπειρος”, ένα γλυπτό, το οποίο δεν θα μπορούσε να αναπαριστά καλύτερα τα όσα πέρασε και περνά αυτό το κομμάτι του ελληνισμού, που δυστυχώς παραμένει θέμα “ταμπού” για...

Ο δύσβατος δρόμος ενός διπλωμάτη

Ο δύσβατος δρόμος ενός διπλωμάτη

Σε πρωτοσέλιδο κυριακάτικης εφημερίδας υπάρχει άρθρο το οποίο αναφέρεται σε έναν διπλωμάτη που κοσμεί το διπλωματικό σώμα κι αντιστέκεται στο ραγιαδισμό των πολιτικών ταγών του υπουργείου Εξωτερικών. Ο λόγος για τον πρώην Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Κορυτσά κ....

ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ: ΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΘΩ ΚΑΙ ΜΕΙΟΔΟΤΗΣ…

ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ: ΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΘΩ ΚΑΙ ΜΕΙΟΔΟΤΗΣ…

Στις 4 Οκτωβρίου ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Γεραπετρίτης έδωσε μια ραδιοφωνική συνέντευξη στον ΣΚΑΪ και στον Παύλο Τσίμα στην οποία αφού έκανε μια ανάλυση για το Μεσανατολικό και την ανάγκη της δημιουργίας Παλαιστινιακού Κράτους, προκειμένου να υπάρξει μια μακροχρόνια...

Γραφτείτε στο newsletter μας

Γραφτείτε στο newsletter μας

Για να λαμβάνετε στο email σας τα νέα μας και τις δημοσιεύσεις που αναρτώνται στο hellas-first.org

Η εγγραφ΄ή ολοκλήρώθηκε με επιτυχία. Ελέγξτε το email σας για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο