Loading...
Αρχή του “παραμυθιού” εξαγγελιών. Καλημέρα σας!

10/9/2009: «Λεφτά υπάρχουν» λέει σε προεκλογική ομιλία του ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος αναγγέλλει αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό αν κερδίσει τις εκλογές.

13 Σεπτεμβρίου 2009 Δ.Ε.Θ. Παπανδρέου: “Θα χρειαστεί να συγκρουστούμε με πρακτικές και αντιλήψεις του παρελθόντος σχετικά με το πού πηγαίνουν τα λεφτά, παρά με το πως θα τα βρούμε”. Φαίνεται πως είχε βρει την πηγή που δεν ήταν άλλη από την υπαγωγή μας στα μνημόνια. (Ανακοίνωση από το Καστελόριζο 10 Απριλίου 2010).

4 Οκτωβρίου 2009 Κοζάνη, Παπανδρέου: “Λεφτά υπάρχουν αν τα διεκδικήσεις, αν τα προσελκύσεις με επενδύσεις, αν νοικοκυρέψεις το κράτος, αν αξιοποιήσεις τις παραγωγικές ικανότητες της χώρας μας. Θέλουν σχέδιο που να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και όχι το συμφέρον των ημετέρων κομματικών παραγόντων και των ισχυρών”.

12 Φεβρουαρίου 2022 SKAI Μητσοτάκης: “Δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα”. Σωστά: Όταν πρόκειται για στήριξη εργαζομένων στην δημόσια παιδεία – υγεία και για αντιπλημμυρικά – πυροπροστατευτικά έργα δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα. Αν μιλάμε για 24 μαχητικά Rafale δίκην ετήσιων δαπανών ΝΑΤΟ, τα οποία δεν ξέρουμε αν θα παραμείνουν στην χώρα μας ή αν θα καταλήξουν στην Ουκρανία ή οπουδήποτε αλλού, ή για το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης όπου παίρνει τετραπλάσια στήριξη από 3 ταμεία: Π.Δ.Ε., Ε.Σ.Π.Α., Τ.Α.Α. τότε ναι, φυτρώνουν λεφτόδεντρα. Οι προσελκυόμενες επενδύσεις είναι οι ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά με όλη την ζημιά στο περιβάλλον; Πώς ακριβώς εξυπηρετείται το δημόσιο συμφέρον; Με την προώθηση συμφερόντων των ημετέρων; (Βλέπε TERNA ENERGY).

Να αναφερθούμε στην αξιοποίηση παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας; Μιλάει η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Φαρκαδόνας όπου 1 χρόνο μετά την κακοκαιρία Daniel υπάρχουν 250 κόκκινα κατεδαφιστέα ερείπια, εγκυμονώντας μολύνσεις από επέλαση τρωκτικών και εντόμων, ενώ αρκετοί ιδιοκτήτες πράσινων επισκευαστικών σπιτιών δεν έχουν πάρει καμία αρωγή, μένουν σε καταυλισμούς, κοιμούνται κατάχαμα σε ξύλινο δάπεδο (λιγοστοί από αυτούς είναι τυχεροί κι έχουν στρώμα που εφάπτεται στο δάπεδο). Τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παραμένουν κλειστά, οι αγρότες καλλιεργούν τα χωράφια τους χωρίς τα απαραίτητα τρακτέρ, το σχέδιο θωράκισης της περιοχής βρίσκεται στα χαρτιά, ενώ το μόνο που έχει επιτευχθεί είναι η δυνατότητα ενημέρωσης για επερχόμενη πλημμύρα 20 ώρες νωρίτερα.

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat το 2022, αν και το μέσο διαθέσιμο εισόδημα ήταν υψηλότερο κατά 29% σε σχέση με το 2014, το μεγαλύτερο μέρος των μισθών – συντάξεων εξανεμίζεται από τον πληθωρισμό των τροφίμων που είναι ο δεύτερος υψηλότερος 5,3% με πρώτο το κράτος της Μάλτας (5,9%). Η αύξηση τιμών στα βασικά αγαθά, και η εκτόξευση ενοικίων στα ύψη όχι μόνο διευρύνουν το ήδη υπάρχον χάσμα ανάμεσα στα φτωχότερα και στα πλουσιότερα τμήματα του πληθυσμού, αλλά δημιουργούνται και συνθήκες περαιτέρω φτωχοποίησης για νοικοκυριά που ανήκουν στα μεσαία εισοδήματα. Ενδεικτικό είναι ότι κατά το 2022 το ποσοστό του πληθυσμού που αντιμετώπιζε δυσκολίες στην πληρωμή ενοικίου, δόσεων δανείου, πάγιων λογαριασμών του ήταν στο 29,1%, το 2023 εκτοξεύτηκε στο 50%, ενώ το 47,3% αντιμετωπίζει δυσκολίες στην πληρωμή των ενοικίων.

Πώς καταπολεμούν το πρόβλημα οι “φωστήρες” της κυβέρνησης; Από το Ταμείο Ανάκαμψης θα εφαρμόσουν σχέδιο Τειρεσία για να μπορεί ο ιδιοκτήτης να αποφεύγει τους ενοικιαστές κακοπληρωτές που έχουν αφήσει απλήρωτα ενοίκια ή λογαριασμούς. Δηλαδή αντί να πάρει ουσιαστικά μέτρα διευκόλυνσης αυτών που δεν έχουν ώστε να μην χρωστάει ο ιδιοκτήτης τα χρεωστούμενα των ενοικιαστών του, στην ουσία τους μετατρέπει σε ένα είδος εισπρακτορικού ελέγχου αφού θα αποκλείονται οι κακοπληρωτές. Έτσι η κυβέρνηση στρέφει την μία κατηγορία πληθυσμού εναντίον της άλλης (παλιά τους τέχνη κόσκινο όλων των κυβερνήσεων) ενώ όσοι βρεθούν κακοπληρωτές από ανέχεια θα πεταχτούν στο δρόμο μιας και δεν θα βρίσκουν άλλο κεραμίδι.

Health Web – Εξαγγελίες προγράμματος διακυβέρνησης 2023-2027: 10.000 Νέες θέσεις υγειονομικών, 70% λιγότερη αναμονή στα επείγοντα, 311 νέες δομές ψυχικής υγείας και ψηφιακός φάκελος ασθενούς μέσω εφαρμογής My Health App. Η τελευταία εξαγγελία είναι η μόνη που είναι στο στάδιο υλοποίησης μέσω του gov.gr. Η καταρρέουσα κατάσταση στα νοσοκομεία μας με προεξάρχουσα αυτή της αναμονής στα επείγοντα, όπου, ώσπου να έρθει η σειρά σου, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να “πας αδιάβαστος” λόγω τραγικών ελλείψεων τόσο σε έμψυχο δυναμικό (οι πρόσφατες περιπτώσεις θανάτων το έδειξαν περίτρανα), όσο και παροχής κατάλληλων μέσων (από φαρμακευτικό υλικό: οι ασθενείς καταλήγουν να τα αγοράζουν, μέχρι κλίνες και κλινοσκεπάσματα χωρίς διαχωριστικό ασθενών) είναι πιο κάτω και από τριτοκοσμική. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό, που πολλές φορές φτάνουν στα όρια τους κάνοντας την μία εφημερία μετά την άλλη σε συνεχόμενες βάρδιες των 36 ωρών, εξαντλημένοι καθώς είναι καταλήγουν να φέρονται με αγένεια στους ασθενείς.

Σε καταγγελία της Ε.Ν.Ι.Θ. (Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης) επισημαίνεται ότι οι αυξήσεις των προϋπολογισμών των νοσοκομείων – που όπως διατείνεται ο υπουργός είναι από το 2019 – είναι αποτέλεσμα της κατακόρυφης αύξησης των τιμών λόγω ανατιμήσεων των πάντων και στα χρέη των νοσοκομείων. Μόνον στην Θεσσαλονίκη υπάρχουν 2.000 κενά σε προσωπικό όλων των θέσεων. Οι συμβασιούχοι γιατροί καλύπτουν μόλις το 40% του προσωπικού με αποτέλεσμα η αναμονή στα χειρουργεία να φτάνει τα 3 χρόνια. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει το αντικαρκινικό “Θεαγένειο” με 200 κενές θέσεις προσωπικού.

Ανέγερση νέων νοσοκομείων; Σε 8 χρόνια… Η παράταση ανέγερσης τους μέχρι το 2031 γίνεται προκειμένου να ολοκληρωθεί η Σ.Δ.Ι.Τ. (Σύμπραξη Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα) ώστε να μοιραστούν τα φιλέτα των νέων κτιριακών υποδομών στους επιχειρηματίες. Προς τούτο εργάζονται από τώρα για την απαξίωση του Ε.Σ.Υ. και την στροφή των λίγο πιο καλοστεκούμενων χρηματικά ασθενών στην αγκαλιά των ιδιωτικών κλινικών και διαγνωστικών κέντρων που ξεφυτρώνουν σα μανιτάρια. Αυτοί που δεν έχουν;

Μπορεί ο Γιώργος Παπανδρέου να ήταν ο πρώτος που είπε το «λεφτά υπάρχουν» αλλά επειδή είχε απήχηση στην κοινωνία έσπευσαν να το υιοθετήσουν όλοι οι επόμενοι, ανεξαρτήτως σε ποια πολιτική παράταξη ανήκουν, και δε διστάζουν να το χρησιμοποιούν, έμμεσα ή άμεσα, κάθε φορά που μοιράζουν παροχές και χρήματα από αυτά που … δεν υπάρχουν!

LINKS:

https://www.moneyreview.gr/business-and-finance/140754/i-akriveia-dieyrynei-tis-
anisotites-pieseis-kai-sta-mesaia-eisodimata/

https://www.dnews.gr/eidhseis/oikonomia/487716/erxetai-teiresias-gia-osous-afinoun-
aplirota-enoikia-kai-logariasmoys

https://www.tanea.gr/2020/09/10/politics/lefta-yparxoun-otan-o-gap-ekstomise-tin-pleon-
emvlimatiki-ataka-tis-dekaetous-krisis/

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/provocateur/kyvernitiko-thrasos-gia-tin-katarreysi-
tis-oikonomias-kapou-opa-pote-den-eipame-oti-giname-elvetia-i-souidia-leei-tora-o-k-
xatzidakis/

https://trikalaenimerosi.gr/blog/%CF%86%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%B1%CE%B4%CE%B
F%CE%BD%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CE%B1-%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF-
%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-daniel-
%CE%B5%CF%81%CE%B7%CE%BC%CF%89%CF%83%CE%B5-%CE%B7-
%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%87%CE%B7-
%CE%B2%CE%B9%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF

https://en.wikipedia.org/wiki/Terna_Energy

https://atexnos.com/%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AC-
%CF%85%CF%80%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BB%CE
%B5%CF%86%CF%84%CF%8C%CE%B4%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B1-
%CE%BA%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%B5/

https://www.thestival.gr/eidiseis/politiki/sti-thessalia-ti-deytera-o-kyriakos-mit/

https://www.youtube.com/watch?v=kZmgk43AqVU

https://www.reporter.gr/Oles-oi-eidhseis/614684-ENITh-%C2%ABBelh%C2%BB-sthn-
kybernhsh-gia-tis-exaggelies-gia-thn-ygeia

Δέσποινα Τερτιλίνη – Μέλος του

Νέου Εθνικά Ενιαίου Πολιτικού Σχηματισμού – Πρώτα η Ελλάδα

Πρόσφατα Άρθρα

19/9/1994: «Η επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας κατά 12 ναυτικά μίλια ισοδυναμεί με αιτία πολέμου».

19/9/1994: «Η επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας κατά 12 ναυτικά μίλια ισοδυναμεί με αιτία πολέμου».

19/9/1994: «Η επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας κατά 12 ναυτικά μίλια ισοδυναμεί με αιτία πολέμου», τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μουμτάζ Σοϊσάλ. Από το Γραφείο...

Η ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ  ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ  ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ , «ΤΙΜΩΡΕΙ» ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Η ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ  ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ  ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ , «ΤΙΜΩΡΕΙ» ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Στην Ελλάδα το σύνολο των φόρων  στην ακίνητη περιουσία  μας κατατάσσει  στην  3η  θέση στην ΕΕ όπως φαίνεται στο παρακάτω πίνακα Φόρος Ακινήτων ως ποσοστό (%)του ΑΕΠ  & ως ποσοστό ( % ) των συνολικών φορολογικών εσόδων, στην ΕΕ-28...

14/9/1999: Η Ελλάδα συγκλονίζεται από την αεροπορική τραγωδία με το πρωθυπουργικό Φάλκον στο Βουκουρέστι

14/9/1999: Η Ελλάδα συγκλονίζεται από την αεροπορική τραγωδία με το πρωθυπουργικό Φάλκον στο Βουκουρέστι

14/9/1999: Η Ελλάδα συγκλονίζεται από την αεροπορική τραγωδία με το πρωθυπουργικό Φάλκον στο Βουκουρέστι. Την ημέρα εκείνη, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιάννος Κρανιδιώτης, μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες και το γιο του, μετέβαινε αεροπορικώς στη Ρουμανία για...

Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ

Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ

Πριν από 10 ακριβώς χρόνια, στα πλαίσια της 79ης ΔΕΘ στις 13 Σεπτεμβρίου 2014, στην ομιλία του ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, εκμεταλλευόμενος στο έπακρο την απελπισία του κόσμου που έσπευδε να βρει ένα αποκούμπι για να αντισταθεί στη...

11/9/2001: Η μέρα που ο κόσμος ”πάγωσε”

11/9/2001: Η μέρα που ο κόσμος ”πάγωσε”

11/9/2001: Στις ΗΠΑ, δύο επιβατικά αεροσκάφη υπό τον έλεγχο τρομοκρατών προσκρούουν στους Δίδυμους Πύργους του Παγκοσμίου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη, που καταρρέουν ύστερα από 63 και 100 λεπτά αντίστοιχα. Ακόμα ένα αεροπλάνο προσκρούει στο Πεντάγωνο και ένα...

Μετάβαση στο περιεχόμενο