Loading...
ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΙ ΕΝΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ!

Είναι δυνατόν να έχουμε περάσει ένα θερμό καλοκαίρι (όχι μόνο λόγω θερμοκρασιών) κυρίως λόγω πυκνών γεγονότων που είδαν για λίγο το φως της δημοσιότητας και να ασχολούμαστε αποκλειστικά με όσα διαδραματίζονται στο ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ; Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μας ενημερώνουν κάθε δευτερόλεπτο τόσο για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ και το γάμο του αρχηγού του, όσο και για τους δελφίνους που διεκδικούν την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ.

Κανένα μέσο αλλά και κανένα από τα δύο προαναφερθέντα κόμματα, ούτε και οι βουλευτές τους δεν μπήκαν στον κόπο να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα που πρωταγωνιστούν στην καθημερινότητα του Έλληνα. Ακρίβεια, πυρκαγιές σε Όρβηλο, Παγγαίο, Βορειανατολική Αττική (ανάμεσα σε δεκάδες που ξέσπασαν σε όλη την Ελλάδα), κατακόρυφη αύξηση της εισροής μεταναστών στη χώρα από τον Έβρο και τα νησιά, εκχώρηση κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων μας στο Αιγαίο!

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε περιδίνηση από την πρώτη στιγμή που ο Στέφανος Κασσελάκης, εμφανιζόμενος από το πουθενά, ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος. Τους πήρε τα κλειδιά χωρίς να το καταλάβουν κι έβαλε σε εφαρμογή την αποστολή του. Ποια είναι αυτή; Η διάλυση του κόμματος. Με το καλημέρα αποχώρησαν οι πρώτοι 11 δημιουργώντας τη Νέα Αριστερά. Οι εσωτερικές συγκρούσεις δεν έχουν σταματήσει και η εικόνα που δίνει προς τα έξω είναι μίας αξιωματικής αντιπολίτευσης καφενείο! Δεν υπάρχει καμία σοβαρότητα παρά μόνο επικοινωνιακά πυροτεχνήματα από τον αρχηγό που ως μη εκλεγμένος δεν μπορεί να παρευρεθεί στις συνεδριάσεις της Βουλής και λειτουργεί δια αντιπροσώπου (εδώ έχουμε ξεκάθαρη αντιγραφή του κ. Ανδρουλάκη που μέχρι τις εθνικές εκλογές του 2023 δεν μπορούσε να είναι παρών στο κοινοβούλιο).

Η έλλειψη σοβαρότητας και συνέπειας είναι εμφανής σε όλα τα επίπεδα καθώς ο κ. Κασσελάκης ανακοινώνει αλλαγές που σχεδόν αμέσως παίρνει πίσω λόγω των σφοδρών αντιδράσεων που συναντάει εντός του κόμματός του. Κόσμος πάει κι έρχεται (βλέπε Παύλος Πολάκης που συνεχώς γαυγίζει αλλά μόλις του είπαν να επιστρέψει έτρεξε σαν υπάκουο και καλά εκπαιδευμένο σκυλάκι), κόσμος διαγράφεται αλλά παραμένει, προτείνονται αλλαγές αλλά όταν αμφισβητείται ευθέως ο αρχηγός κάνει πίσω γιατί ξέρει ότι δεν έχει τον πλήρη έλεγχο του κόμματος που ηγείται. Όσο για το όνομα, θέλοντας ο κ. Κασσελάκης να γίνει και νονός, αποφάσισε πως δεν υπάρχει πλέον ΣΥΡΙΖΑ αλλά Συνασπισμός Σύγχρονης Αριστεράς. Δηλαδή μέχρι τώρα ηγείτο της παλαιάς Αριστεράς; Και για ποια Αριστερά ακριβώς μιλάμε όταν ο αρχηγός της αγοράζει σπίτι 1.700.000€ στο Κολωνάκι και προκαλεί με την σπάταλη ζωή του; Λέει ψέμματα για την πισίνα στο σπίτι του στα Σπέτσες (και όχι μόνο). Όταν κάποιοι από τους βουλευτές και τα μέλη του έχουν στην ιδιοκτησία τους μεγάλο αριθμό ακινήτων; Αριθμό ρεκόρ! Εμείς μία άλλη Αριστερά γνωρίζαμε που ήταν υπέρ του πολίτη και όχι υπέρ της τσέπης της!

Οι κυβιστήσεις του Στέφανου Κασσελάκη διαδέχονται η μία την άλλη κι εκθέτουν πρωτίστως τον ίδιον και στη συνέχεια το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι επικίνδυνα ανιστόρητος (μην ξεχνάμε τις δηλώσεις του για το κρατίδιο της Βόρειας Κύπρου, που και αυτές έσπευσε να ανασκευάσει μπροστά στην κατακραυγή που δημιουργήθηκε) και νομίζει ότι ο αριθμός των ακολούθων που έχει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι και ο πραγματικός αριθμός των ψηφοφόρων του! Μόνο που κι εδώ εκτιμά λάθος την κατάσταση καθώς στο tiktok διαθέτει πάνω από 1.000.000 ακολούθους αλλά τελικά στις ευρωεκλογές ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν περίπου 593.000. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αδυνατεί να αντιληφθεί ότι άλλο το life style και άλλο η πολιτική! Πολύ φοβούμαστε ότι όταν το αντιληφθεί, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει εξαϋλωθεί και θα αποτελεί μόνο μικρή αναφορά στην ιστορία της μεταπολιτευτικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

Το ΠΑΣΟΚ από την άλλη γιορτάζει τα 50 χρόνια από την ίδρυσή του στο Ζάππειο! Δεν ξέρουμε αν πρέπει να κλάψουμε ή να γελάσουμε με το θέαμα που είδαμε! Πάντως ήταν απογοητευτική η παντελής έλλειψη συναίσθησης ευθύνης και της σημερινής πραγματικότητας!

Ποιο ΠΑΣΟΚ ακριβώς; Αυτό που «ενωμένο δυνατό» χρέωσε τη χώρα με το «Τσοβόλα δώστα όλα»; Αυτό που άλλαξε ΑΦΜ για να διαγράψει τα χρέη του; Αυτό που το 2022 χρωστούσε 405.138.625€ εκ των οποίων τα 398.005.864€ είναι τραπεζικά δάνεια. Αυτό που αύξησε μέσα σε ένα χρόνο το χρέος του κατά 43.125.061;

Ο κ. Ανδρουλάκης είναι συνεχώς ανύπαρκτος στις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις. Σπάνια ακούμε τη φωνή του και όταν εμφανίζεται μοιάζει να το κάνει αγγαρεία! Όλο το καλοκαίρι, ή για να είμαστε ακριβείς, όλο τον χρόνο κάνει διακοπές και δεν ασκεί καμία κριτική στο κυβερνητικό έργο! Για να μην αναφέρουμε ότι πολλές φορές το στηρίζει! Την τετραετία 2019-2023 το ΠΑΣΟΚ ψήφισε το 49,4% των νομοσχεδίων που έφερε η ΝΔ με την πλειοψηφία αυτών να ανήκουν στην άμυνα και στην εξωτερική πολιτική! Τελικά μάλλον δε διαφωνούν και σε τόσα πολλά! Και το γεγονός ότι ανεβάζει ελαφρώς τα ποσοστά του οφείλεται στο ότι επιστρέφουν οι ψηφοφόροι που είχαν μεταναστεύσει στο ΣΥΡΙΖΑ λόγω μνημονίων.

Γιόρτασε το κόμμα τα 50 χρόνια και εμφανίστηκε ο εκσυγχρονιστής Κώστας Σημίτης! Ο άνθρωπος που φρόντισε να μαγειρευτούν τα στατιστικά για να μπούμε στο Ευρώ, που ευχαρίστησε τους Αμερικανούς από το βήμα της Βουλής για τη «συνεισφορά τους στην κρίση των Ιμίων»! Ο Σημίτης που υπέγραψε τη συνθήκη της Μαδρίτης και αναγνώρισε κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο!

Το ίδιο ΠΑΣΟΚ είχε αρχηγό και το Γιώργο Παπανδρέου που για να αποτραπεί η χρεοκοπία της Ελλάδας μας έβαλε στα μνημόνια και στο ΔΝΤ! Και μας έμαθε ότι λεφτά υπάρχουν! Μόνο που ποτέ δε διευκρίνισε ότι υπάρχουν για όσους υπηρετούν το σύστημα και το παρασύστημα!

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε ότι «Γιορτάζοντας τα πενήντα χρόνια του ΠΑΣΟΚ γιορτάζουμε τα πενήντα χρόνια της Μεταπολίτευσης ως περιόδου». Ποιας ακριβώς Μεταπολίτευσης; Αυτής που είναι γεμάτη σκάνδαλα, διαφθορά και σήψη! Και μίλησε για «τρεις ραψωδίες του πασοκικού έπους: Η πρώτη ραψωδία του κεκτημένου της Μεταπολίτευσης με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Η δεύτερη ραψωδία του εκσυγχρονισμού με τον Κώστα Σημίτη. Η τρίτη ραψωδία της εθνικά και ιστορικά υπεύθυνης διαχείρισης της κρίσης. Των δύσκολων αποφάσεων, του δραματικού πολιτικού και προσωπικού κόστους». Στην τελευταία μιλάει για τον εαυτό του…

Οι ραψωδίες κ. Βενιζέλο αναφέρονται στην ζωή και στην δράση ονομαστών ηρώων ή ομάδας ηρώων. Το ΠΑΣΟΚ και τα 22 χρόνια που διακυβέρνησε τη χώρα (σε αυτά δε συμπεριλαμβάνονται οι υπηρεσιακές ή μνημονιακές συνκυβερνήσεις που συμμετείχε) οδήγησαν τη χώρα σε οικονομική τραγωδία τα επίχειρα της οποίας ζούμε ακόμα και σήμερα!

Αποβιομηχάνιση, απώλεια θέσεων εργασίας, πληθωρισμός, ανεργία, μείωση αγοραστικής δύναμης, υπογεννητικότητα, εθνικά θέματα θα έπρεπε να είναι στο επίκεντρο του πολιτικού διαλόγου και της πολιτικής σύγκρουσης! Αντιθέτως κανένας από τους κ. Κασσσελάκη και Ανδρουλάκη δεν τόλμησε να ψελλίσει τη λέξη Κάσος, πόσο μάλλον να αναφερθεί και να καταδικάσει τα όσα συνέβησαν εκεί που συνεπάγονται με απομείωση εθνικής κυριαρχίας!

Μπορεί αυτήν την στιγμή στην Ελλάδα να έχουμε κοινοβουλευτική δημοκρατία αλλά είναι μόνο κατ’ όνομα! Δεν έχουμε ούτε αντιπολίτευση για πρώτη φορά στην ιστορία από τη Μεταπολίτευση αλλά δεν έχουμε ούτε και κυβέρνηση! Η κρίση στο ΣΥΡΙΖΑ είναι διαβρωτική για το σύνολο του πολιτικού συστήματος! Σύντομα θα μεταγγιστεί και στα υπόλοιπα κόμματα. Το οικοδόμημα δεν απέχει πολύ από την πλήρη κατάρρευση! Μέχρι τότε θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε το ίδιο σήριαλ που στο τέλος θα καταλήξει σαπουνόπερα (αν δεν έχει καταλήξει ήδη) όπου τίποτα δε θα κινείται στο προσκήνιο αλλά όλα θα κινούνται στο παρασκήνιο!

LINKS:

https://www.newsbreak.gr/apopseis/688236/i-kataptosi-tis-politikis-odigei-se-ataxia-kai-
anypakoi/
https://www.kathimerini.gr/politics/563201752/i-protasi-kasselaki-gia-ton-neo-syriza/
https://www.newsbomb.gr/politikh/story/1580759/stefanos-kasselakis-gafes-psemata-kai-
kyvistiseis-poy-tha-paei-i-katastasi-me-ton-neo-syriza
https://www.efsyn.gr/politiki/antipoliteysi/445145_minymata-enotitas-apo-zappeio-gia-ta-
50-hronia-toy-pasok
https://www.newsbreak.gr/politiki/492782/ta-gigantia-chrei-nd-kai-pasok-synistoyn-
kolossiaio-skandalo-ziteitai-eisaggeleas/
https://www.protagon.gr/themata/poso-kai-pou-synainesan-ta-kommata-tin-teleftaia-
tetraetia-44342715348

Μαρίνα Μικελάτου – Μέλος της πολιτικής γραμματείας του

«Νέου Εθνικά Ενιαίου Πολιτικού Σχηματισμού – Πρώτα η Ελλάδα»

Πρόσφατα Άρθρα

Η ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ  ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ  ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ , «ΤΙΜΩΡΕΙ» ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Η ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ  ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ  ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ , «ΤΙΜΩΡΕΙ» ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Στην Ελλάδα το σύνολο των φόρων  στην ακίνητη περιουσία  μας κατατάσσει  στην  3η  θέση στην ΕΕ όπως φαίνεται στο παρακάτω πίνακα Φόρος Ακινήτων ως ποσοστό (%)του ΑΕΠ  & ως ποσοστό ( % ) των συνολικών φορολογικών εσόδων, στην ΕΕ-28...

14/9/1999: Η Ελλάδα συγκλονίζεται από την αεροπορική τραγωδία με το πρωθυπουργικό Φάλκον στο Βουκουρέστι

14/9/1999: Η Ελλάδα συγκλονίζεται από την αεροπορική τραγωδία με το πρωθυπουργικό Φάλκον στο Βουκουρέστι

14/9/1999: Η Ελλάδα συγκλονίζεται από την αεροπορική τραγωδία με το πρωθυπουργικό Φάλκον στο Βουκουρέστι. Την ημέρα εκείνη, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιάννος Κρανιδιώτης, μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες και το γιο του, μετέβαινε αεροπορικώς στη Ρουμανία για...

Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ

Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ

Πριν από 10 ακριβώς χρόνια, στα πλαίσια της 79ης ΔΕΘ στις 13 Σεπτεμβρίου 2014, στην ομιλία του ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, εκμεταλλευόμενος στο έπακρο την απελπισία του κόσμου που έσπευδε να βρει ένα αποκούμπι για να αντισταθεί στη...

11/9/2001: Η μέρα που ο κόσμος ”πάγωσε”

11/9/2001: Η μέρα που ο κόσμος ”πάγωσε”

11/9/2001: Στις ΗΠΑ, δύο επιβατικά αεροσκάφη υπό τον έλεγχο τρομοκρατών προσκρούουν στους Δίδυμους Πύργους του Παγκοσμίου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη, που καταρρέουν ύστερα από 63 και 100 λεπτά αντίστοιχα. Ακόμα ένα αεροπλάνο προσκρούει στο Πεντάγωνο και ένα...

Δ.Ε.Θ. 2024: Ελλάδα 2027, Ελλάδα 2.0 ή μήπως η ίδια αποτυχημένη συνταγή;

Δ.Ε.Θ. 2024: Ελλάδα 2027, Ελλάδα 2.0 ή μήπως η ίδια αποτυχημένη συνταγή;

Η συνέντευξη τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Δ.Ε.Θ.επιβεβαίωσε την πλήρη αναντιστοιχία της κυβέρνησης με τις ανάγκες της κοινωνίας. Δεν ήταν τίποτα παραπάνω από ένα επικοινωνιακό σόουως προσπάθεια διαχείρισης της αποτυχίας της κυβέρνησής να ανταποκριθεί στις...

Μετάβαση στο περιεχόμενο