Loading...
Συνέντευξη Μητσοτάκη στον ΣΚΑΙ

Για μια ακόμη φορά ο ΣΚΑΙ απέδειξε ότι δε γνωρίζει τη σημασία της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, καθώς η Σία Κοσιώνη κλήθηκε πριν μια βδομάδανα πάρει συνέντευξη από τον πρωθυπουργό-θείο. Αν και οι ερωτήσεις ήταν αρκετές, ωστόσο δεν ασκήθηκε η απαραίτητη πίεση εκ μέρους της δημοσιογράφου προς τον κ. Μητσοτάκη σε κάποιες ερωτήσεις που του απηύθυνε, ήταν όμως για μια ακόμα φορά εντυπωσιακή η απουσία ερωτήσεων για θεμελιώδη προβλήματα που μαστίζουν την κοινωνία μας.

Για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Ντόναλτ Τραμπ, το μόνο που ειπώθηκε ήταν ότι αποτελεί άγριο συμβάν και ότι η πολιτική βία δεν έχει χώρο στις δημοκρατίες. Η αλήθεια βέβαια τον διαψεύδει, διότι ως γνωστόν η πολιτική βία είναι πάντα βαθιά πολιτική, μιας και το βαθύ κράτος σε κάθε “δημοκρατική” χώρα με τις ευλογίες των κυβερνήσεων δημιουργεί εντάσεις που φτάνουν πολλές φορές στα όρια αιματοχυσίας. Οι ειδήσεις άλλωστε από τον ξένο τύπο για το συμβάν παρουσιάζουν αποκαλυπτικά στοιχεία, τα οποία απλά δε συζητιούνται στο εσωτερικό της χώρας μας.

Για μια ακόμη φορά ο πρωθυπουργός επέλεξε να επιτεθεί στη ρητορική του Πολάκη, αδυνατώντας μάλλον να κατανοήσει την αλαζονική ρητορική κραταιών στελεχών της παράταξης του, προερχόμενων κυρίως από την άκρα δεξιά, καθώς και τη γενικευμένη αλαζονεία των βουλευτών του, αμυνόμενος για το φαινόμενο Αυγενάκη με την πράξη της διαγραφής από το κόμμα, αλλά όχι από βουλευτής. Έχουμε συνηθίσει πλέον τον πρωθυπουργό να αποφασίζει και διατάσσει μόνος του για κάθε συμπεριφορά που χρήζει διαγραφής.

Ερωτώμενος για την υπόθεση Novartis σχολίασε ότι υπάρχουν προφανή στοιχεία τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει η Δικαιοσύνη για να απεντάξει τους μάρτυρες από το καθεστώς της προστασίας. Βέβαια στην ελληνική σκηνή “τρέχουν” πολύ πιο ειδεχθή σκάνδαλα για τα οποία συνεχώς αποκαλύπτονται στοιχεία, παρόλα αυτά επικρατεί άκρα του τάφου σιωπή και εκ μέρους της κυβέρνησης και εκ μέρους της “πετσωμένης” δημοσιογραφίας.

Για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών έδωσε μια εκτός πραγματικότητας ερμηνεία, εξηγώντας το αποκαρδιωτικό αποτέλεσμα ως ένδειξη προσωρινής αποστασιοποίησης των ψηφοφόρων για αξιολόγηση της κυβέρνησης στις επόμενες εθνικές εκλογές, χωρίς απόσυρση όμως της εμπιστοσύνης τους. Τι και αν μετεκλογικά δήλωσε ότι η εφαρμογή της woke ατζέντας έπαιξε μεγάλο ρόλο στο “μαύρισμα”, εξού και η “προσωρινή αποστασιοποίηση” της ΝΔ από τις pride εκδηλώσεις της αμέσως επόμενης περιόδου, εντούτοις επέλεξε να αλλάξει το αφήγημα στη συνέντευξη. Προκύπτει ότι κανείς δεν κατάλαβε το αποτέλεσμα της κάλπης. Υποστήριξε ότι η αλλαγή προσώπων εξυπηρετεί την ταχύτερη υλοποίηση των αλλαγών, δικαιολογώντας τον μετασχηματισμό, αν και η ιστορία συνεχώς αποδεικνύει ότι η μετακύλιση των ίδιων προσώπων σε διαφορετικές θέσεις, άσχετες με όσα επαγγέλλονται μάλιστα, δεν επιφέρει ποτέ τις επιθυμητές αλλαγές, προς τον λαό τουλάχιστον.

Δε μπορούσε να λείψει από το παιχνίδι των ερωταπαντήσεων η αύξηση στην τιμή ρεύματος. Όπως πάντα, σε τέτοιου είδους ερωτήσεις η πρώτη αντίδραση είναι η απενοχοποίηση της κυβέρνησής του μεταθέτοντας το πρόβλημα σε επίπεδο ολόκληρης της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Προφανώς η νοτιοανατολική Ευρώπη ανήκει σε κατώτερο καθεστώς της κατά τα άλλα ενωμένης Ευρώπης, αναλογιζόμενοι ότι έχουμε από τις πιο ακριβές τιμές ρεύματος. Τι κι αν επί θητείας Κυριάκου Μητσοτάκη ιδιωτικοποιήθηκε η ΔΕΗ και απολιγνιτοποιήθηκε η χώρα λόγω βιασύνης μετάβασης σε “πράσινη” τροχιά, εξαναγκάζοντας την πατρίδα μας σε ακριβή εισαγόμενη ενέργεια, ο κύριος νίπτει τας χείρας του. Ανήγγειλε το έκτακτο τέλος που θα επιβάλει στους παραγωγούς ώστε να επιδοτηθεί σε πρώτη φάση το ρεύμα του Αυγούστου, επεκτείνοντας για λίγο ακόμα τα τύπου “pass” μέτρα. Τα χρωματιστά τιμολόγια τελικά, ήταν ένα παραμύθι που ως απώτερο στόχο είχε την εκούσια ενεργειακή μας χρωματιστή φυλακή. Μην ξεχνάμε ότι πριν ενάμισι μήνα σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στον ίδιο σταθμό θεωρούσε απίθανη και αδικαιολόγητη μια αύξηση του ρεύματος άνω του 70%, ενώ σήμερα φτάσαμε να μιλάμε για πάνω από 200%! Και κανείς δε ζήτησε εξηγήσεις! Αύξηση εν μέσω καύσωνα και ανάγκης κλιματισμού, ενώ δε γίνεται λόγος για απόσυρση από το χρηματιστήριο ενός βασικού κοινωνικού αγαθού.

Πανευρωπαϊκό θεωρεί και το φαινόμενο της ακρίβειας στα τρόφιμα, αν και αναφέρει κάποια μείωση του πληθωρισμού. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταρρίπτουν το αφήγημά του με ντοκουμέντα που συγκρίνουν τις τιμές σε ίδια προϊόντα σε γνωστές ευρωπαϊκές χώρες. Όσο για την επιμονή του στην εισαγόμενη ακρίβεια ως αποτέλεσμα πολιτικής των πολυεθνικών προς την Ελλάδα, τον διαψεύδουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, που χαρακτηρίζουν το πρόβλημα εσωτερικό. Η ελληνική κυβέρνηση δεν αποδέχεται την αποτυχία καταπολέμησης των καρτέλ στην εγχώρια αγορά και κάνει αυτό που γνωρίζει πολύ καλά, να χρεώνει τις ζημιές στους Ευρωπαίους εταίρους.

Δε μπορούμε να μη σχολιάσουμε την αναφορά του για προσήλωση στη δημοσιονομική τάξη, και την ανάπτυξη της οικονομίας, των επενδύσεων, των μισθών, των θέσεων εργασίας. Ανερυθρίαστα για μια ακόμη φορά ο πρωθυπουργός μας ταΐζει κάλπικα λόγια, καθώς οι διατυπώσεις για ανάπτυξη δεν αφορούν τον μέσο Έλληνα πολίτη, αλλά την οικονομική ελίτ, που τρέφεται πλουσιοπάροχα από την οικονομική αφαίμαξη των απλών πολιτών. Η καθημερινότητα μάς προσγειώνει ανώμαλα όταν παρατηρούμε μικρομεσαίες επιχειρήσεις να στενάζουν υπό το βάρος της άδικης υπερφορολόγησης, ενώ μεγάλα ιδιωτικά κεφάλαια να εξαπλώνουν την επιχειρηματικότητά τους. Οι όποια αύξηση μισθών σε σχέση με την ακρίβεια και τον πληθωρισμό δεν προσφέρει ανάσα στα νοικοκυριά, αντίθετα με το “Καλή Χρονιά” αυξήθηκε ο μισθός στους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς, από τους οποίους δεν προλάβαμε να δούμε και κάποιο έργο. Ακόμα και οι θέσεις εργασίας που ανακοινώνονται κατά καιρούς είναι μόνο λόγια, καθώς από την ανακοίνωση μέχρι την πρόσληψη ο καιρός φεύγει, και ως συνήθως η εργασία αφορά ορισμένο χρόνο. Από την άλλη βέβαια σε διάφορα ΦΕΚ φαίνεται να τακτοποιούν ημέτερα πρόσωπα σε ανώτερες θέσεις χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια.

Το θέμα των καλοκαιρινών διακοπών και για φέτος έθιξε η Σία Κοσιώνη, ανακοινώνοντας ότι ένας στους δύο αδυνατεί να χαρεί τα ελληνικά νησιά, εξαιτίας των ακριβών ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Ο πρωθυπουργός βέβαια παρηγόρησε τους Έλληνες ότι υπάρχουν και οικονομικά μέρη για ταξίδια, άλλο που ο ίδιος επιλέγει να ταξιδεύει με τα μεταφορικά μέσα που του πληρώνει ο λαός, και όχι με δικό του μεταφορικό μέσο. Το απόλυτο φερέφωνο του πρωθυπουργού επιπλέον, δήλωσε με περίσσιο θράσος ότι οι Έλληνες δεν είναι απαραίτητο να ταξιδεύουν από τις 15 Ιουλίου μέχρι τις 30 Αυγούστου, περίοδο αιχμής, ώστε να αποσυμφορείται ο χώρος και οι τουρίστες να απολαμβάνουν τη θάλασσά μας. Δεν ακούσαμε όμως κανέναν να αναρωτιέται για τους περίεργους θανάτους τουριστών που συμβαίνουν κάθε χρόνο στα νησιά μας κυρίως, και επηρεάζουν προφανώς την επισκεψιμότητα.

Ένα από τα πολλά μέτωπα που έχει ανοίξει η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι με τους ιδιώτες γιατρούς. Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός υπάρχει πρόβλημα σε συγκεκριμένα νοσοκομεία και σε συγκεκριμένες ιδιότητες μόνο, κυρίως παθολόγους.  Παρά την ανοιχτή επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον τους αρχικά, κυρίως μέσω του Άδωνι Γεωργιάδη, στην παρούσα χρονική στιγμή απηύθυνε έκκληση για συνεργασία, με δυο, το πολύ τρεις εφημερίες το μήνα που θα πληρώνονται αδρά. Σε αντίθετη περίπτωση γνωστοποίησε ότι υπάρχουν εργαλεία για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα, υπονοώντας ότι θα ασκηθεί χρήση βίας. Το ίδιο πολιτικό σύστημα που έχει μοσχοθρέψει τους ιδιώτες γιατρούς και τους έμαθε να γίνονται Μίδες με τον πόνο του άλλου, τώρα τους ζητάει για ψίχουλα να παράσχουν κοινωνικό έργο, μιας και το ΕΣΥ δεν αποφέρει τα πλούτη που αποφέρει ένα ιδιωτικό ιατρείο. Αναρωτιόμαστε που είναι οι προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού που ανακοινώνει εδώ και χρόνια ο κ. Μητσοτάκης. Και φυσικά διαφεύγει της προσοχής του ότι το φαινόμενο της υποστελέχωσης σε οργανικές θέσεις είναι καθολικό φαινόμενο των δημόσιων νοσοκομείων, και όχι κάποιων εξαιρέσεων, όπως και η αδυναμία πρόσβασης σε υγειονομική περίθαλψη πολλών συμπολιτών μας, γεγονός για το οποίο δεν έγινε καμία μνεία.

Για την αδυναμία ασφάλειας στη χώρα μας, τη μαφία γης, τα κυκλώματα εκβιαστών, την ποδοσφαιρική μαφία, την ενδοοικογενειακή βία, η απάντηση που δόθηκε δεν καλύπτει τη σοβαρότητα της κατάστασης. Αντί να οριστούν τυχόν μέτρα που πάρθηκαν, ή δεν πάρθηκαν, και να γίνει μετρήσιμος απολογισμός, χωρίς ευθιξία ο πρωθυπουργός μας τόνισε ότι όλα αυτές οι καταστάσεις δε δημιουργήθηκαν τον τελευταίο χρόνο, και το πρόβλημα δε θα λυθεί 100%, αλλά η πρόοδος είναι τεράστια. Κάτι το οποίο αποδεικνύεται επίσης ψευδές από την καθημερινότητα την οποία ζούμε. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τη δολοφονία της άτυχης κοπέλας έξω από το αστυνομικό τμήμα, καθώς ο πρωθυπουργός δεν τήρησε την προεκλογική του δέσμευση, να ξηλώσει τους αστυνομικούς από τη φύλαξη πολιτικών προσώπων, ξεκινώντας από τον ίδιο, για να τους επιτρέψει να επιτελέσουν το καθήκον για το οποίο κλήθηκαν. Η κάθε λογής μαφία ευδοκιμεί στην πατρίδα μας ανενόχλητη, παρά τις όποιες αναφορές για το αντίθετο και την ατάκα “νομιμότητα παντού”. Τα όποια πρόστιμα κόπηκαν για παραβατικότητες στη Μύκονο δεν είμαστε σίγουροι ότι πληρώνονται, δεν υπάρχει διαφάνεια, αλλά κόβονται για το θεαθήναι. Πολλά εγκλήματα εξακολουθούν να είναι ανεξιχνίαστα, οι βιαιοπραγίες είναι καθημερινό φαινόμενο, πλέον και στο πιο μικρό χωριό της Ελλάδας, και οι εξαρτησιογόνες ουσίες “θερίζουν” ανθρώπινες ψυχές.

Θεωρήθηκε τεράστιας σημασίας ο καθαρισμός οικοπέδων από 650.000 πολίτες, που όμως δεν λειτούργησε ως μέσον προστασίας για την εκδήλωση πυρκαγιών. Και φέτος το καλοκαίρι είναι αποκαρδιωτικά τα στοιχεία με τα ανοιχτά μέτωπα φωτιάς που καίνε χιλιάδες εκτάσεις σε ολόκληρη την επικράτεια. Και σε αυτή την επαναλαμβανόμενη καταστροφή, η κυβέρνηση δε χρεώνεται καμία ευθύνη, τα στρατευμένα ΜΜΕ δεν ασκούν καμία κριτική. Παρόλα αυτά οι πολίτες αναγκάστηκαν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη υπό την απειλή προστίμου για να καθαρίσουν τις ακίνητες περιουσίες τους από τη βλάστηση, μιας και η τιμή της βενζίνης είναι απλησίαστη για πολλούς.

Για τα εθνικά θέματα η στάση του ήταν αμυντική, χωρίς ίχνος διεκδίκησης, κάτι που φαινόταν έντονα κυρίως στον λόγο του. Για το ζήτημα της Κύπρου, που πριν λίγες μέρες είχαμε την επέτειο των πενήντα χρόνων, δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος, και θεωρεί ευκαιρία αναστοχασμού κάθε τέτοια επέτειο. Τα γεγονότα που έλαβαν μέρος στην Κύπρο αυτές τις μέρες με την τοποθέτηση του Τούρκου προέδρου, δείχνουν ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση να επιλυθεί το πρόβλημα εκ μέρους τους σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Η προσεδάφιση στο νησί μάλιστα υπό τη συνοδεία στρατιωτικής παρουσίας αποτέλεσε επίδειξη ισχύος προς την ελληνική μεριά. Σε αντίθεση με εμάς που έχουμε κενά στις αμυντικές μας ικανότητες εξαιτίας αποστολής πολεμοφοδίων στην Ουκρανία, όπως δήλωσε πριν λίγο καιρό ο κ. Μητσοτάκης ενώ τώρα το αρνείται, η Τουρκία επενδύει αφειδώς στην ενίσχυση της άμυνας.  Στο θέμα των Σκοπίων υπήρξε κατηγορηματικός στην τήρηση των όσων υπεγράφησαν στις Πρέσπες, θέτοντας τοποτηρητή την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή ένταξη της χώρας, παρά τις προκλητικές δηλώσεις από τους γείτονες.

Καταλήγοντας στα εσωτερικά της ΝΔ, ακούσαμε δια στόματος πρωθυπουργού ότι η παράταξή τους κυβερνά αυτοδύναμα και πιστεύει στις αυτοδύναμες κυβερνήσεις, αποκαλύπτοντας ότι δήλωσε το πόθεν έσχες του όπως ζητήθηκε από τον κ. Κασσελάκη. Αν και στο κατ’ όνομα μόνο “πόθεν έσχες”, στην πραγματικότητα “τι έσχες”, δεν αναφέρονται πουθενά περιουσίες του εξωτερικού. Επέμεινε στην διεξαγωγή των εθνικών εκλογών το 2027, αν και οι ενδογενείς τριβές πληθαίνουν και πολλές φωνές ποντάρουν σε πρόωρες εκλογές, μάλιστα λίαν συντόμως. Σε αυτό συναινούν ίσως και οι πρόσφατες ομιλίες των δύο πρώην πρωθυπουργών κ.κ. Καραμανλή και Σαμαρά, των οποίων τις δηλώσεις κλήθηκε να σχολιάσει και να απαντήσει αν πιστεύει στην στήριξή τους, κάτι το οποίο απέφυγε. Εντούτοις ξεκαθάρισε ότι η πολιτική της ΝΔ εκφράζεται από τον ίδιο και την κυβέρνηση, και ότι πήρε ισχυρή εντολή να υλοποιήσει το πρόγραμμά της. Κόμπασε για τις πέντε συνεχείς εκλογικές νίκες σε κάθε επίπεδο, θεωρώντας ότι κάνουν κάτι σωστό, λησμονώντας όμως την ολοένα αυξανόμενη αποχή που δίνει σαφές μήνυμα δυσπιστίας. Τι κι αν το χρέος της έχει σκαρφαλώσει σε δυσθεώρητα ύψη, η παρούσα κυβέρνηση επιμένει σε εξοντωτικά μέτρα φορολόγησης και υφαρπαγής περιουσιών μόνο στους απλούς πολίτες.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της οικογενειακής κουβέντας, δε λέχθηκε τίποτα για το δημογραφικό και τους σχεδόν διπλάσιους θανάτους σε σχέση με τις γεννήσεις. Οι όποιες εξαγγελίες για μέτρα στήριξης στη νέα οικογένεια δεν καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ένας στους τέσσερις Έλληνες βρίσκεται στα όρια της φτώχειας, αν και πρέπει να τονίσουμε ότι ο πήχης του εισοδήματος βρίσκεται πολύ χαμηλά σε σχέση με την ακρίβεια και τον πληθωρισμό. Και ενώ πολλοί συμπολίτες δεν έχουν να φάνε, κάποια πολιτικά πρόσωπα προτρέπουν τους καταναλωτές να αγοράζουν πχ μια φέτα καρπούζι, και όχι ολόκληρο, όπως συμβαίνει σε χώρες του εξωτερικού. Τα λαμπρά μυαλά του τόπου μας εξακολουθούν να βρίσκονται στην ξενιτιά και δε διαφαίνεται προς το παρόν θέληση για επιστροφή με την ισχύουσα οικονομική κατάσταση. Η πραγματικότητα που μας παρουσίασε ο πρωθυπουργός δε συνάδει με την πραγματικότητα της πλειοψηφίας των Ελλήνων. Μετά από όλα τα προαναφερθέντα αναρωτιόμαστε την ανάγκη μιας τέτοιας συνέντευξης και ποιον τελικά εξυπηρετεί.

Ιωάννα Άρμεν – Μέλος του

Νέου Εθνικά Ενιαίου Πολιτικού Σχηματισμού – Πρώτα η Ελλάδα

Πρόσφατα Άρθρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, μέσω του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, επιχειρεί να παρουσιάσει μια ψευδή εικόνα ευημερίας και βελτίωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), τη στιγμή που η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική και τραγικά αποκαρδιωτική. Η...

ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΙ ΕΝΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ  ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ!

ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΙ ΕΝΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ!

Είναι δυνατόν να έχουμε περάσει ένα θερμό καλοκαίρι (όχι μόνο λόγω θερμοκρασιών) κυρίως λόγω πυκνών γεγονότων που είδαν για λίγο το φως της δημοσιότητας και να ασχολούμαστε αποκλειστικά με όσα διαδραματίζονται στο ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ; Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μας...

Τα Σεπτεμβριανά (1955)

Τα Σεπτεμβριανά (1955)

6/9/1955: Ξεσπά στην Κωνσταντινούπολη το πογκρόμ των Τούρκων κατά των Ελλήνων, με αφορμή την προβοκάτσια στο σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη. Μέσα σε εννέα ώρες καταστρέφονται 4.500 καταστήματα, 1.000 σπίτια, 73 εκκλησίες και 37 σχολεία. Είναι η αρχή του...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Τα …γιουσουφάκια του πασά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Τα …γιουσουφάκια του πασά

Με όλα τα τελευταία γεγονότα που διαδραματίζονται σχετικά με την πόντιση του καλωδίου σύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου στα ανοιχτά της Κάσου και της Καρπάθου, ένα είναι πλέον ξεκάθαρο και στον πιο αδαή ψηφοφόρο. Η μόνη σταθερή στρατηγική που έχει η χώρα μας όσον αφορά τη...

Το ζοφερό μέλλον είναι ήδη εδώ! Μπορεί όμως να αλλάξει αν…

Το ζοφερό μέλλον είναι ήδη εδώ! Μπορεί όμως να αλλάξει αν…

Τα επεισόδια στο Σύνταγμα και οι συλλήψεις διαμαρτυρομένων αντιφρονούντων πολιτών στην κυβερνητική ασυδοσία είναι τα προεόρτια της επιβολής στη χώρα μας ενός "οργουελικού" κράτους. Όργανά του θα είναι οι δοσιλογικές κυβερνήσεις του αυτοαποκαλούμενου "δημοκρατικού...

Μετάβαση στο περιεχόμενο