Loading...
50 χρόνια «Δημοκρατία»

Σήμερα, 24 Ιουλίου συμπληρώνονται 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας της χώρας μας. Η λέξη Δημοκρατία έχει μεγάλο βάρος, κοινωνικά και πολιτικά όπου όλα αυτά τα χρόνια, τα κόμματα και οι κυβερνήσεις την έχουν καπηλευτεί, με αποτέλεσμα να έχει χάσει την αίγλη της. Η έννοια της είναι σημαντική, προέρχεται από το δήμο + κρατία που σημαίνει το πολίτευμα, όπου ο λαός είναι κυρίαρχος και ασκεί, άμεσα ή και έμμεσα, την εξουσία. Ολόκληρη η ιστορία της πατρίδα μας, φαίνεται να είναι συνυφασμένη με την ιδέα της Δημοκρατίας. Οι Έλληνες πρόγονοί μας είτε πολεμούσαν για Δημοκρατία, είτε ζούσαν με αυτήν, απολαμβάνοντας τα αγαθά και τις ελευθερίες της. Σήμερα, όμως, η Ελλάδα έχει γυρίσει την πλάτη της στην ιστορία, και οι Έλληνες ούτε ζουν σε Δημοκρατία ούτε πολεμούν για αυτήν.

Η σύγχρονη πολιτική πραγματικότητα, το Σύνταγμα και η πολιτική επιστήμη αποκαλύπτουν μια μεγάλη αλήθεια. Το πολίτευμα της Ελλάδος δεν είναι Δημοκρατικό. Και μας το δείχνουν με κάθε τρόπο με τα σκάνδαλα που έχουν γίνει στα 50 χρόνια της μεταπολίτευσης. Η κάθε κυβέρνηση έχτιζε «στρατούς» με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν οι λεγόμενοι «βολεμένοι» και τα «κομματόσκυλα» και οι ολιγάρχες με την ανοχή των κυβερνήσεων, να κάνουν «Business» κατά του Ελληνικού λάου.  

Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα είναι των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004 με την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, οι υπέρογκοι μισθοί σε πλήθος υπαλλήλων, οι υπερκοστολογήσεις στην κατασκευή των έργων και οι ακριβοπληρωμένες δημόσιες σχέσεις, μας δείχνουν πως φτάσαμε στην «ταφόπλακα» με τα μνημόνια. Με υπεύθυνες τις κυβερνήσεις, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ‘Έλληνας, στα 50 χρόνια της μεταπολίτευσης έχει υποστεί πάρα πολλά με τις εθνικές υποχωρήσεις (Αττίλας 2, Κύπρος, Αιγαίο – Ίμια, Βόρειος Ήπειρος και εκχώρηση ιστορικής ονομασίας της Ελληνικής Μακεδονίας) και τα επαίσχυντα μέτρα που εφάρμοσαν οι προδοτικές κυβερνήσεις. Τα προβλήματα της καθημερινότητας να μην σταματούν, όπως η ακρίβεια στο ρεύμα, στα καύσιμα και στα βασικά αγαθά, με τις τιμές να έχουν γίνει «χρηματιστήριο».

Επίσης, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τις μεγάλες εθνικές τραγωδίες, φωτιά στην Ηλεία το 2007 με 64 νεκρούς, πλημύρες στην Μάνδρα Αττικής με 16 νεκρούς, φωτιά στο Μάτι Αττικής το 2008 με 104 νεκρούς και στα Τέμπη το 2023 με 57 νεκρούς. Μέχρι στιγμής όλα τα θύματα και οι οικογένειες τους, δεν έχουν δικαιωθεί και αυτό οφείλεται κυρίως στους πολιτικούς που ελέγχουν την δικαιοσύνη. Δεν γίνεται σε μία χώρα, με δήθεν πολίτευμα δημοκρατικό να έχουν ασυλία οι βουλευτές, να μην αναλαμβάνει κανένας τις ευθύνες του και να μη κάθετε στο «σκαμνί». Οι πολιτικοί πρέπει να είναι ίσοι με τον πολίτη και να τον υπηρετούν και όχι να υπηρετούν οι πολίτες τους πολιτικούς.

Βλέπουμε ότι στη πραγματικότητα, δεν έγινε ποτέ η αποκατάσταση της δημοκρατίας που μας έχουν παρουσιάσει από 1974 και μέχρι σήμερα.

Όλες οι κυβερνήσεις είναι εναντίον του Ελληνικού λαού που του πίνουν το αίμα με το «μπουρί», κοιτάνε τα δικά τους συμφέροντα και των ξένων. Το συμπέρασμα είναι ένα: το πολίτευμα της πατρίδα μας στα 50 χρόνια της μεταπολίτευσης είναι Εναλλασσόμενη φεουδαρχία (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ) με κληρονομικό δικαίωμα. 

ΥΓ. Ήρθε η ώρα ο Ελληνικός λαός να κάνει την μεγάλη αλλαγή στην πατρίδα μας με κάτι νέο και αληθινό, όπου θα τον υπηρετεί και δεν θα του πίνει το αίμα.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!

Δημήτρης Ηλιόπουλος – Μέλος του

Νέου Εθνικά Ενιαίου Πολιτικού Σχηματισμού – Πρώτα η Ελλάδα

Πρόσφατα Άρθρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, μέσω του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, επιχειρεί να παρουσιάσει μια ψευδή εικόνα ευημερίας και βελτίωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), τη στιγμή που η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική και τραγικά αποκαρδιωτική. Η...

ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΙ ΕΝΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ  ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ!

ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΙ ΕΝΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ!

Είναι δυνατόν να έχουμε περάσει ένα θερμό καλοκαίρι (όχι μόνο λόγω θερμοκρασιών) κυρίως λόγω πυκνών γεγονότων που είδαν για λίγο το φως της δημοσιότητας και να ασχολούμαστε αποκλειστικά με όσα διαδραματίζονται στο ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ; Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μας...

Τα Σεπτεμβριανά (1955)

Τα Σεπτεμβριανά (1955)

6/9/1955: Ξεσπά στην Κωνσταντινούπολη το πογκρόμ των Τούρκων κατά των Ελλήνων, με αφορμή την προβοκάτσια στο σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη. Μέσα σε εννέα ώρες καταστρέφονται 4.500 καταστήματα, 1.000 σπίτια, 73 εκκλησίες και 37 σχολεία. Είναι η αρχή του...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Τα …γιουσουφάκια του πασά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Τα …γιουσουφάκια του πασά

Με όλα τα τελευταία γεγονότα που διαδραματίζονται σχετικά με την πόντιση του καλωδίου σύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου στα ανοιχτά της Κάσου και της Καρπάθου, ένα είναι πλέον ξεκάθαρο και στον πιο αδαή ψηφοφόρο. Η μόνη σταθερή στρατηγική που έχει η χώρα μας όσον αφορά τη...

Το ζοφερό μέλλον είναι ήδη εδώ! Μπορεί όμως να αλλάξει αν…

Το ζοφερό μέλλον είναι ήδη εδώ! Μπορεί όμως να αλλάξει αν…

Τα επεισόδια στο Σύνταγμα και οι συλλήψεις διαμαρτυρομένων αντιφρονούντων πολιτών στην κυβερνητική ασυδοσία είναι τα προεόρτια της επιβολής στη χώρα μας ενός "οργουελικού" κράτους. Όργανά του θα είναι οι δοσιλογικές κυβερνήσεις του αυτοαποκαλούμενου "δημοκρατικού...

Μετάβαση στο περιεχόμενο