Loading...
 “Η Siemens, η επιδότηση των κομμάτων και το Ε.Σ.Υ.”

Είδαμε πριν από λίγες μέρες να δίνεται ο επίλογος σε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ηχηρά σκάνδαλα που έχουν ξεσπάσει στην χώρα μας, με την αθώωση των 22 κατηγορουμένων που ενεπλάκησαν στην υπόθεση της SIEMENS, ένα διεφθαρμένο σύστημα δωροδοκίας που αποκαλύφθηκε περίπου στα μέσα της δεκαετίας του 2000.

Στον βωμό της εξασφάλισης συμβάσεων για διάφορα έργα στην Ελλάδα, η SIEMENS δωροδόκησε διάφορα γερμανικά και ελληνικά στελέχη της, μεταξύ αυτών και ο τότε διευθύνων σύμβουλος της SIEMENS Ελλάδος και φίλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μιχάλης Χριστοφοράκος και ο πρώην γενικός διευθυντής Πρόδρομος Μαυρίδης, καθώς και άλλους Έλληνες αξιωματούχους. Ο Χριστοφοράκος αγνοείται από τότε και κανείς δεν ξέρει πού βρίσκεται. Ή κάνει πως δεν ξέρει. Γνωρίζουμε όμως ότι έχει σπίτι στην Τήνο, το οποίο οι κακιές γλώσσες λένε ότι το επισκέπτεται…!

Η εύλογη απορία που δημιουργείται φυσικά στον κάθε πολίτη, είναι το πώς γίνεται η δικαιοσύνη να απαλλάσσει είτε με παραγραφή λόγω παρέλευσης 20ετίας, είτε λόγω αθώωσης όλους αυτούς που χρηματίστηκαν για να πουλήσουν εκδούλευση σε αυτόν τον γερμανικό πολυεθνικό κολοσσό, και μάλιστα το πιο εξωφρενικό, να τους επιστρέφονται και τα περιουσιακά στοιχεία τα οποία είχαν δεσμευτεί ως προϊόντα ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Όταν μάλιστα η ίδια η Siemens έχει δημόσια παραδεχθεί ότι όντως δωροδόκησε πρόσωπα και στην Ελλάδα.

Το ελληνικό κράτος απέδειξε το πόσο σάπιο και διεφθαρμένο είναι, λειτουργώντας για πολλοστή φορά υπέρ των «συγγενών και φίλων». Αυτή η αδιανόητη δικαστική απόφαση του Εφετείου Αθηνών, με την επιστροφή των κατασχεθέντων εντόκως προς τους εμπλεκόμενους, είναι το λιγότερο προκλητική και αστεία. Επίσης διακρίνεται ξεκάθαρα το γεγονός πως ο κρατικός μηχανισμός, όταν είναι να χαρίσει λεφτά σε διαπλεκόμενους, διεφθαρμένους, δολοπλόκους και οικονομικούς εγκληματίες το κάνει με ιδιαίτερη ευκολία. Εκεί ο κρατικός κουμπαράς είναι πάντα γεμάτος και ρέει άφθονος.

Λεφτά υπάρχουν και για τις κρατικές επιχορηγήσεις των κομμάτων! Λίγα εικοσιτετράωρα πριν μοιράστηκαν τα ελληνικά κόμματα 18.000.000€ με βάσει τα αποτελέσματα των εκλογών του 2023 και άλλα 9.600.000€ από τα αποτελέσματα των πρόσφατων Ευρωεκλογών!

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ποσά αυτή τη φορά είναι μεγαλύτερα από ότι στο παρελθόν και, όπως όλα δείχνουν, την επόμενη φορά που θα πριμοδοτηθούν, θα λάβουν ακόμα περισσότερα, καθώς η χρηματοδότησή τους έχει συνδεθεί με την πορεία των κρατικών εσόδων. Όσο περισσότερα χρήματα θα εισρέουν στο κράτος, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η πριμοδότηση των κομμάτων. Και φυσικά κανένα κόμμα δεν αντέδρασε σε αυτόν τον … μποναμά! Αντιθέτως, όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα έσπευσαν να εισπράξουν! Αυτό αποδεικνύει για μία ακόμα φορά ότι όταν πρόκειται για τις τσέπες τους συμφωνούν σε όλα! Δεν υπάρχουν διαφωνίες. Πλέον βέβαια δεν υπάρχουν διαφωνίες και στα περισσότερα θέματα (οικονομικά, αμυντικά, κοινωνικά, εθνικά) όσο κι αν γαυγίζουν οι βο(υ)λευτές τους από το βήμα της βουλής.

Κάτι αντίστοιχο δεν ισχύει βέβαια και για τους συνταξιούχους που τους κοροϊδεύουν με τις πενιχρές συντάξεις που τους δίνουν. Δεν ισχύει και για τον απλό πολίτη όταν χρειάζεται το ανύπαρκτο πλέον σύστημα υγείας! Υποτίθεται ότι υπάρχει δωρεάν δημόσια περίθαλψη για όλους!Όμως πλέον όλοι καλούμαστε να βάλουμε πλάτη για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με επιπλέον χρεώσεις και ιδιωτικές δαπάνες ύψους 1 έως 5 ευρώ για αιματολογικές, αξονικές, μαγνητικές εξετάσεις αλλά και για το εμβόλιο του COVID σε ιδιωτικά φαρμακεία.

Και σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, οι διάφοροι  κυβερνητικοί «σωτήρες» φροντίζουν για την διακοπή της συνταγογράφησης εξέτασης χοληστερίνης η οποία από εδώ και στο εξής θα πραγματοποιείται μόνο κάθε εξάμηνο, κάνοντας υποχρεωτικό να πληρώνουν από την τσέπη τους όλοι όσοι παίρνουν φαρμακευτική αγωγή, προκειμένου να ελέγξουν την αποτελεσματικότητα της.Και όποιος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να το κάνει …. απλά περιμένει να περάσουν οι έξι μήνες!

Αυτή είναι λοιπόν η Ελλάδα 2.0 του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Μία Ελλάδα που αποζημιώνει τους εμπλεκόμενους του σκανδάλου της Siemens, που επιδοτεί τα κόμματα με πακτωλό χρημάτων αλλά που δεν βρίσκει τρόπο να σταθεί δίπλα στους πολίτες της θωρακίζοντας το σύστημα υγείας. Να σημειωθεί ότι οι Έλληνες έχουν πληρώσει μέσω των φόρων και των κρατήσεων που τους γίνονται τόσα χρόνια για την περίθαλψή τους. Πράγμα που αγνοούν επιδεικτικά τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Προτιμούν για μία ακόμα φορά να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των ημετέρων και όχι του λαού που τους ψήφισε.

Πόσο ακόμα θα ανεχόμαστε αυτή την κατάσταση που τείνει να γίνει καθημερινότητα;

Κωνσταντίνος Γκέκας – Μέλος του

Νέου Εθνικά Ενιαίου Πολιτικού Σχηματισμού – Πρώτα η Ελλάδα

Πρόσφατα Άρθρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, μέσω του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, επιχειρεί να παρουσιάσει μια ψευδή εικόνα ευημερίας και βελτίωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), τη στιγμή που η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική και τραγικά αποκαρδιωτική. Η...

ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΙ ΕΝΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ  ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ!

ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΙ ΕΝΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ!

Είναι δυνατόν να έχουμε περάσει ένα θερμό καλοκαίρι (όχι μόνο λόγω θερμοκρασιών) κυρίως λόγω πυκνών γεγονότων που είδαν για λίγο το φως της δημοσιότητας και να ασχολούμαστε αποκλειστικά με όσα διαδραματίζονται στο ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ; Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μας...

Τα Σεπτεμβριανά (1955)

Τα Σεπτεμβριανά (1955)

6/9/1955: Ξεσπά στην Κωνσταντινούπολη το πογκρόμ των Τούρκων κατά των Ελλήνων, με αφορμή την προβοκάτσια στο σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη. Μέσα σε εννέα ώρες καταστρέφονται 4.500 καταστήματα, 1.000 σπίτια, 73 εκκλησίες και 37 σχολεία. Είναι η αρχή του...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Τα …γιουσουφάκια του πασά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Τα …γιουσουφάκια του πασά

Με όλα τα τελευταία γεγονότα που διαδραματίζονται σχετικά με την πόντιση του καλωδίου σύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου στα ανοιχτά της Κάσου και της Καρπάθου, ένα είναι πλέον ξεκάθαρο και στον πιο αδαή ψηφοφόρο. Η μόνη σταθερή στρατηγική που έχει η χώρα μας όσον αφορά τη...

Το ζοφερό μέλλον είναι ήδη εδώ! Μπορεί όμως να αλλάξει αν…

Το ζοφερό μέλλον είναι ήδη εδώ! Μπορεί όμως να αλλάξει αν…

Τα επεισόδια στο Σύνταγμα και οι συλλήψεις διαμαρτυρομένων αντιφρονούντων πολιτών στην κυβερνητική ασυδοσία είναι τα προεόρτια της επιβολής στη χώρα μας ενός "οργουελικού" κράτους. Όργανά του θα είναι οι δοσιλογικές κυβερνήσεις του αυτοαποκαλούμενου "δημοκρατικού...

Μετάβαση στο περιεχόμενο