Σε αυτό που επανειλημμένως έχουμε δώσει τα εύσημα στη γειτονική Τουρκία είναι ο σωστός και λεπτομερής στρατηγικός σχεδιασμός όσον αφορά την επίτευξη μακροχρόνιων στόχων κυρίως – ναι, σωστά μαντέψατε – εναντίον της χώρας μας και του απανταχού της γης ελληνικού στοιχείου, είτε λέγεται Κύπρος, είτε λέγεται ΗΠΑ, είτε Γερμανία κ.ο.κ. Ένας πολύ μεγάλος στόχος, που εντάσσεται στα πλαίσια του ευρύτερου αναθεωρητισμού που έχει διανθίσει τελευταία την εξωτερική πολιτική της, είναι και η αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Κι ένα από αυτά είναι η συστηματική διαστρέβλωση του όρου «μουσουλμανική μειονότητα», όπως ρητά ορίζει η εν λόγω Συνθήκη μετά την ανταλλαγή των πληθυσμών, σε «τουρκική μειονότητα» ώστε να δίνεται το πρόσχημα για την παρέμβαση της τουρκικής κυβέρνησης στα εσωτερικά της χώρας μας όταν και όπου αυτή κρίνει. Στα πλαίσια επίτευξης αυτού του στόχου ήταν και η ίδρυση του Κόμματος Ισότητας Ειρήνης & Φιλίας (Κ.Ι.Ε.Φ.), από τον πάλαι ποτέ γνωστό και μη εξαιρετέο γιατρό Αχμέτ Σαδίκ.
Το ΚΙΕΦ κατεβαίνει αυτόνομο στις Ευρωεκλογές. Με κεντρικό σύνθημα «Ευρώπη, Ευρώπη άκουσε τη φωνή μας, την ανεξάρτητη μειονοτική φωνή μας. Είμαστε και εμείς εδώ» προσπαθεί να περάσει προς τα έξω μια εικόνα καταπίεσης του μουσουλμανικού στοιχείου από το Ελληνικό Κράτος, με αρωγό πάντα την Τουρκία. Και το καταφέρνει πολύ καλά, τηρουμένων των αναλογιών, αφού αναδεικνύεται πρώτο κόμμα στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης στους οποίους και δραστηριοποιείται εντονότερα. Στις Ευρωεκλογές του περασμένου Ιουνίου έλαβε 28.469 ψήφους και ποσοστό 0,72%. Στον νομό Ξάνθης βγήκε πρώτο με 11.175 ψήφους και ποσοστό 27,16% ενώ στις ευρωεκλογές του Μαΐου 2019 είχε πάρει 15.095 ψήφους και ποσοστό 25,24%. Ακόμα καλύτερα, κατέκτησε την πρωτιά και στο νομό Ροδόπης όπου έλαβε 14.448 ψήφους και ποσοστό 36,10% με αντίστοιχα νούμερα των προηγούμενων ευρωεκλογών 23.063 ψήφους και 38,00%. Φυσικά, όλες αυτές οι επιτυχίες του ΚΙΕΦ δεν οφείλονται μόνο στον ένθερμο εναγκαλισμό και στήριξη της Τουρκίας, κυρίως οικονομική προς τους μειονοτικούς πολίτες της Θράκης κι όχι μόνο, αλλά και στην επικίνδυνη αδράνεια των ελληνικών κυβερνήσεων, που αφήνουν και αλωνίζει η γειτονική «φίλη και σύμμαχος». Και επομένως, μέσω της συσπείρωσης του μειονοτικού πληθυσμού λαμβάνει και τα “ανταποδοτικά” οφέλη.
Η λύση κατά τη γνώμη μας είναι προφανής. Θα πρέπει το ελληνικό κράτος να ενσκύψει με περισσότερη σοβαρότητα στα θέματα που αφορούν την ευαίσθητη και καίρια στρατηγικά περιοχή της Θράκης και να «κόψει το βήχα» στους όποιους δοτούς της Τουρκίας ψυχή τε και σώματι, βολοδέρνουν στην περιοχή, υπό τον φερετζέ του όποιου Πρόξενου, ή μουφτή ή οποιαδήποτε άλλη μορφή εξουσίας ασκεί. Εφ’ όσον αυτή τη στιγμή η Τουρκία «πυροβολεί» τα πόδια της με την εμμονή της για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης, μιας που σ΄αυτή οριοθετούνται και τα σύνορα του σύγχρονου Τουρκικού Κράτους, θα πρέπει να είναι έτοιμη να δεχθεί ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ είδους αναθεώρηση. Και ο νοών νοήτω και ουαί τω ανοήτω…
Από το Γραφείο Τύπου