Loading...
Το προάγγελμα της Διακήρυξης των Αθηνών και η «Γέφυρα Λυκοφιλίας»

 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 13 Ιουλίου 2023, ακριβώς μία μέρα μετά τη συνάντησή του με τον Ερντογάν στο Βίλνιους, έδωσε μία μεγάλη συνέντευξη στον τηλεοπτικού σταθμό ΣΚΑΪ (μέσο, φιλοκυβερνητικών απόψεων) και στους δημοσιογράφους Σία Κοσιώνη και Παύλο Τσίμα. Με αφορμή τη συνέντευξη αυτή, θα θέλαμε να θυμίσουμε κάποιες από τις τοποθετήσεις του πάνω στα Ελληνοτουρκικά θέματα.

Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη: “Σκοπός μου είναι να μπούμε στον πυρήνα της βασικής  μας διαφοράς. Εφόσον καταφέρουμε να συμφωνήσουμε να πάμε στη Χάγη, ώστε το Διεθνές Δικαστήριο να επιληφθεί αυτής της μεγάλης εκκρεμότητας,  η οποία έρχεται εδώ και πολλές δεκαετίες. Αλλά προφανώς το να πάμε στη Χάγη δεν είναι μια απλή υπόθεση, ούτε είναι κάτι το οποίο μπορεί να γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη.”

Ο φοβικός Πρωθυπουργός άνοιξε θέμα για το διεθνές δικαστήριο της Χάγης χωρίς να υπάρχει λόγος και μας προετοιμάζει για τη συμφωνία που έπεται με τον γείτονα. Η λύση είναι μία και δεν την πράττει:  κήρυξη ελληνικής ΑΟΖ με την Κύπρο και επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια στο Αιγαίο!

Θα θέλαμε να θυμίσουμε στον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι έχουμε και εμείς να διεκδικήσουμε τις πραγματικές “Γαλάζιες Πατρίδες” μας! Όμως, για να γίνει αυτό, θα πρέπει να έχουμε μία σοβαρή κυβέρνηση η οποία δεν θα είναι εξαρτημένη από τις «μεγάλες δυνάμεις» και θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού και μόνο!

Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τη συνάντηση της 7ης Δεκεμβρίου: “Επιτρέψτε μου να μην πω λεπτομερώς τι συζητήθηκε χθες. Αλλά θα έλεγα ότι αυτή η συζήτηση είναι ακόμα πρόωρη. Είναι πρόωρη διότι διερευνούμε το πλαίσιο του πολιτικού διαλόγου, βάσει του οποίου, μπορούμε να κινηθούμε ώστε, να συζητήσουμε αυτά τα θέματα.

Οι διερευνητικές είναι μια επιλογή, υπάρχουν και άλλες επιλογές όμως. Από τη στιγμή που ο πολιτικός διάλογος γίνεται σε επίπεδο πολιτικών προϊσταμένων, του Υπουργού κ. Γεραπετρίτη, ενδεχομένως και της αρμόδιας Υφυπουργού κ. Παπαδοπούλου, αυτό το οποίο θέλουμε, πρώτα και πάνω απ’ όλα είναι «ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας» και μια σχέση εμπιστοσύνης.

Αυτή δεν οικοδομείται από τη μία στιγμή στην άλλη, όπως καταλαβαίνετε. Και για να χτιστεί μια σχέση εμπιστοσύνης, πρέπει να δεχθούμε ότι θέλουμε να κάνουμε μια καινούργια αρχή, διότι αν μονίμως είμαστε δέσμιοι του τι είχε γίνει πριν από κάποια χρόνια, εκ των πραγμάτων, θα βλέπουμε πάντα τον άλλον με καχυποψία.

Τονίζω, δεν είμαστε αφελείς και ξέρω ότι δεν είναι εύκολο για τις χώρες να αλλάξουν την πολιτική τους από τη μία στιγμή στην άλλη. Αλλά, οφείλουμε και οι δύο, είμαστε στην αρχή μίας καινούριας κυβερνητικής θητείας, αναφέρομαι και σε εμένα και στον Πρόεδρο Ερντογάν, να δούμε το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο”.

ΌΧΙ κ. Πρωθυπουργέ, οφείλουμε, σαν Έθνος, να κοιτάμε τι είχε γίνει τα προηγούμενα χρόνια και το «ποτήρι να το βλέπουμε» ούτε μισογεμάτο ούτε μισοάδειο, παρά μόνο γεμάτο! Η ιστορία μας έχει δείξει ότι ο συγκεκριμένος γείτονας, αν τον αφήσεις και νιώσει τη πολιτική άμυνας – φόβου που εφαρμόζεται εντός της χώρας, θα διεκδικεί όλο και περισσότερα εδάφη. Με τις δηλώσεις σας, μας επιβεβαιώνετε ότι οι κυβερνήσεις είναι προδοτικές και δεν εκπροσωπούν τον Ελληνικό λαό, αλλά τα συμφέροντα ξένων πολυεθνικών εταιρειών. Πόση ταπείνωση θα νιώσει ακόμα το έθνος μας;

Όπως λέει μία παροιμία, που τη λένε στο χωριό μου, «δώσε θάρρος στον χωριάτη, να σ’ ανέβει στο κρεβάτι».  Όσο δίνεις στο γείτονα θάρρος, τόσο πιο πολύ θα έχει επεκτατικές τάσεις και θα διεκδικεί χώρο Ελληνικό!

Επίσης, θα θέλαμε να αναφερθούμε στην «Γέφυρα Φιλίας», με τις «ευλογίες» όχι μόνο της κυβέρνησης αλλά και της Αμερικής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μέσα στο επόμενο έτος αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή της νέας γέφυρας μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, στην περιοχή των Κήπων του Έβρου, που με την ονομασία της θα συμβάλλει και αυτή, στη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Κύριε πρωθυπουργέ, έχουμε έναν γείτονα επιθετικό, αναξιόπιστο και θα κατασκευάσετε «Γέφυρα Φιλίας», ώστε να δημιουργήσουμε καλύτερες σχέσεις μεταξύ μας; Είναι δυνατόν; Μας οδηγείτε, εσείς και η κυβέρνησή σας, σε μια από τις μεγαλύτερες, προδοτικές συμφωνίες που έχουν γίνει ποτέ! Δεν ενημερώνετε καν τον κόσμο για τις συναντήσεις που έχετε κάνει με τον πρόεδρο Ερντογάν και την ατζέντα που έχετε ανοίξει! Τι φοβάστε, να μην αντιληφθεί ο Ελληνικός λαός, για τις – κάτω από το τραπέζι – συμφωνίες που έχετε κάνει; Η πλειοψηφία έχει πάρει μία γεύση και σε λίγο καιρό θα αναλάβει δράση.

Τέλος, να αναφέρουμε μία εκδήλωση που έγινε στην Άρτα, στις 4 Νοεμβρίου 2023, με θέμα «Ελληνοτουρκικά: Η Συνθήκη της Λωζάνης 100 χρόνια μετά». Οι βασικοί ομιλητές ήταν ο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, Εμμανουήλ Κωστίδης και ο Δρ. Φίλης Κωνσταντίνος (Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου). Οι τοποθετήσεις τους ήταν συγκεκριμένες και τα μηνύματα που πέρασαν πάρα πολλά. Το κύριο μήνυμα ήταν ότι πρέπει να βάζουμε τη λογική και όχι τo συναίσθημα και να εκμεταλλευτούμε το «καλό κλίμα» που υπάρχει το τελευταίο διάστημα, καθώς και τις καλές σχέσεις με τον γείτονα. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για μία συμφωνία, αλλιώς μετά η μόνη λύση είναι αυτή του πολέμου!

Για άλλη μία φορά, περνάνε μηνύματα φόβου στον κόσμο και προετοιμάζουν το κλίμα του «μαλθακού και του ηττημένου»! Κύριοι ομιλητές, πώς γίνεται να ξεχάσουμε το αίμα που έχει χυθεί από τους προγόνους μας και τις χαμένες πατρίδες μας;  Ζητάτε να ξεχάσουμε όλα αυτά που μας έχουν κάνει και να βάλουμε τη λογική; Οι συγκεκριμένοι ομιλητές είναι και αυτοί γρανάζι του συστήματος και είναι εντεταλμένοι να περνάνε το μήνυμα του φόβου!

Ο Έλληνας και η Ελληνίδα, περιμένει κάτι νέο, αγνό και ταπεινό, που θα προασπίζεται των αναφαίρετων και αδιαπραγμάτευτων δικαιωμάτων του!!!

ΥΓ.: ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ!!!

 

Δημήτρης Ηλιόπουλος – Μέλος του

Νέου Εθνικά Ενιαίου Πολιτικού Σχηματισμού – Πρώτα η Ελλάδα

Πρόσφατα Άρθρα

Έγκλημα Τεμπών: ένας χρόνος ντροπής για το ανύπαρκτο κράτος δικαίου

Έγκλημα Τεμπών: ένας χρόνος ντροπής για το ανύπαρκτο κράτος δικαίου

Ένας χρόνος από τότε που επιβατική αμαξοστοιχία της Hellenic Train συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία της ίδιας εταιρείας και στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, στην πλειοψηφία νέους. Ένας χρόνος που οι συγγενείς των θυμάτων επιμένουν για τη δικαίωση των αδικοχαμένων...

Θέσεις για τα Εθνικά Θέματα

Θέσεις για τα Εθνικά Θέματα

Νούμερο ένα εθνικό ζήτημα, το οποίο αφορά στην επιβίωση και στη συνέχεια του γένους και του έθνους, είναι το Δημογραφικό   Δεύτερον η διασύνδεση του Μητροπολιτικού κέντρου της χώρας με τον Οικουμενικό Ελληνισμό. Οι Έλληνες της διασποράς θα κληθούν να...

Η μισή Κύπρος είναι ήδη τουρκική….

Η μισή Κύπρος είναι ήδη τουρκική….

Τάδε έφη ο εκ Κύπρου καταγόμενος βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Στυλιανίδης μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο! Και δεν βρέθηκε κανένας, είτε από το προεδρείο είτε από τους συναδέλφους του, να του ζητήσει να ανακαλέσει! Να τον επαναφέρει στην τάξη! Λες και αυτό που εκστόμισε...

Τζογάροντας (σ)την Ελλάδα

Τζογάροντας (σ)την Ελλάδα

Η Ελλάδα από χώρα του πνεύματος και του πολιτισμού έχει εξελιχθεί σε χώρα του τζόγου. Έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο καζίνο που οι μόνες που δεν τζογάρουν είναι ίσως οι στάχτες από τα καμένα δάση! Σημειώσατε λάθος. Αυτές συμμετέχουν στο χρηματιστήριο της ενέργειας....

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Η μεγάλη κάθοδος των αγροτών με τα τρακτέρ προς το κέντρο της Αθήνας με προορισμό το σύνταγμα βρίσκεται σε εξέλιξη τη στιγμή που γράφεται το παρόν κείμενο. Η αγροτιά αλλά και η κτηνοτροφία διεκδικεί μπροστά στο σπίτι της δημοκρατίας, την βουλή, τα αυτονόητα. Ας είναι...

Μετάβαση στο περιεχόμενο