Loading...
Το προάγγελμα της Διακήρυξης των Αθηνών και η «Γέφυρα Λυκοφιλίας»

 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 13 Ιουλίου 2023, ακριβώς μία μέρα μετά τη συνάντησή του με τον Ερντογάν στο Βίλνιους, έδωσε μία μεγάλη συνέντευξη στον τηλεοπτικού σταθμό ΣΚΑΪ (μέσο, φιλοκυβερνητικών απόψεων) και στους δημοσιογράφους Σία Κοσιώνη και Παύλο Τσίμα. Με αφορμή τη συνέντευξη αυτή, θα θέλαμε να θυμίσουμε κάποιες από τις τοποθετήσεις του πάνω στα Ελληνοτουρκικά θέματα.

Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη: “Σκοπός μου είναι να μπούμε στον πυρήνα της βασικής  μας διαφοράς. Εφόσον καταφέρουμε να συμφωνήσουμε να πάμε στη Χάγη, ώστε το Διεθνές Δικαστήριο να επιληφθεί αυτής της μεγάλης εκκρεμότητας,  η οποία έρχεται εδώ και πολλές δεκαετίες. Αλλά προφανώς το να πάμε στη Χάγη δεν είναι μια απλή υπόθεση, ούτε είναι κάτι το οποίο μπορεί να γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη.”

Ο φοβικός Πρωθυπουργός άνοιξε θέμα για το διεθνές δικαστήριο της Χάγης χωρίς να υπάρχει λόγος και μας προετοιμάζει για τη συμφωνία που έπεται με τον γείτονα. Η λύση είναι μία και δεν την πράττει:  κήρυξη ελληνικής ΑΟΖ με την Κύπρο και επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια στο Αιγαίο!

Θα θέλαμε να θυμίσουμε στον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι έχουμε και εμείς να διεκδικήσουμε τις πραγματικές “Γαλάζιες Πατρίδες” μας! Όμως, για να γίνει αυτό, θα πρέπει να έχουμε μία σοβαρή κυβέρνηση η οποία δεν θα είναι εξαρτημένη από τις «μεγάλες δυνάμεις» και θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού και μόνο!

Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τη συνάντηση της 7ης Δεκεμβρίου: “Επιτρέψτε μου να μην πω λεπτομερώς τι συζητήθηκε χθες. Αλλά θα έλεγα ότι αυτή η συζήτηση είναι ακόμα πρόωρη. Είναι πρόωρη διότι διερευνούμε το πλαίσιο του πολιτικού διαλόγου, βάσει του οποίου, μπορούμε να κινηθούμε ώστε, να συζητήσουμε αυτά τα θέματα.

Οι διερευνητικές είναι μια επιλογή, υπάρχουν και άλλες επιλογές όμως. Από τη στιγμή που ο πολιτικός διάλογος γίνεται σε επίπεδο πολιτικών προϊσταμένων, του Υπουργού κ. Γεραπετρίτη, ενδεχομένως και της αρμόδιας Υφυπουργού κ. Παπαδοπούλου, αυτό το οποίο θέλουμε, πρώτα και πάνω απ’ όλα είναι «ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας» και μια σχέση εμπιστοσύνης.

Αυτή δεν οικοδομείται από τη μία στιγμή στην άλλη, όπως καταλαβαίνετε. Και για να χτιστεί μια σχέση εμπιστοσύνης, πρέπει να δεχθούμε ότι θέλουμε να κάνουμε μια καινούργια αρχή, διότι αν μονίμως είμαστε δέσμιοι του τι είχε γίνει πριν από κάποια χρόνια, εκ των πραγμάτων, θα βλέπουμε πάντα τον άλλον με καχυποψία.

Τονίζω, δεν είμαστε αφελείς και ξέρω ότι δεν είναι εύκολο για τις χώρες να αλλάξουν την πολιτική τους από τη μία στιγμή στην άλλη. Αλλά, οφείλουμε και οι δύο, είμαστε στην αρχή μίας καινούριας κυβερνητικής θητείας, αναφέρομαι και σε εμένα και στον Πρόεδρο Ερντογάν, να δούμε το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο”.

ΌΧΙ κ. Πρωθυπουργέ, οφείλουμε, σαν Έθνος, να κοιτάμε τι είχε γίνει τα προηγούμενα χρόνια και το «ποτήρι να το βλέπουμε» ούτε μισογεμάτο ούτε μισοάδειο, παρά μόνο γεμάτο! Η ιστορία μας έχει δείξει ότι ο συγκεκριμένος γείτονας, αν τον αφήσεις και νιώσει τη πολιτική άμυνας – φόβου που εφαρμόζεται εντός της χώρας, θα διεκδικεί όλο και περισσότερα εδάφη. Με τις δηλώσεις σας, μας επιβεβαιώνετε ότι οι κυβερνήσεις είναι προδοτικές και δεν εκπροσωπούν τον Ελληνικό λαό, αλλά τα συμφέροντα ξένων πολυεθνικών εταιρειών. Πόση ταπείνωση θα νιώσει ακόμα το έθνος μας;

Όπως λέει μία παροιμία, που τη λένε στο χωριό μου, «δώσε θάρρος στον χωριάτη, να σ’ ανέβει στο κρεβάτι».  Όσο δίνεις στο γείτονα θάρρος, τόσο πιο πολύ θα έχει επεκτατικές τάσεις και θα διεκδικεί χώρο Ελληνικό!

Επίσης, θα θέλαμε να αναφερθούμε στην «Γέφυρα Φιλίας», με τις «ευλογίες» όχι μόνο της κυβέρνησης αλλά και της Αμερικής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μέσα στο επόμενο έτος αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή της νέας γέφυρας μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, στην περιοχή των Κήπων του Έβρου, που με την ονομασία της θα συμβάλλει και αυτή, στη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Κύριε πρωθυπουργέ, έχουμε έναν γείτονα επιθετικό, αναξιόπιστο και θα κατασκευάσετε «Γέφυρα Φιλίας», ώστε να δημιουργήσουμε καλύτερες σχέσεις μεταξύ μας; Είναι δυνατόν; Μας οδηγείτε, εσείς και η κυβέρνησή σας, σε μια από τις μεγαλύτερες, προδοτικές συμφωνίες που έχουν γίνει ποτέ! Δεν ενημερώνετε καν τον κόσμο για τις συναντήσεις που έχετε κάνει με τον πρόεδρο Ερντογάν και την ατζέντα που έχετε ανοίξει! Τι φοβάστε, να μην αντιληφθεί ο Ελληνικός λαός, για τις – κάτω από το τραπέζι – συμφωνίες που έχετε κάνει; Η πλειοψηφία έχει πάρει μία γεύση και σε λίγο καιρό θα αναλάβει δράση.

Τέλος, να αναφέρουμε μία εκδήλωση που έγινε στην Άρτα, στις 4 Νοεμβρίου 2023, με θέμα «Ελληνοτουρκικά: Η Συνθήκη της Λωζάνης 100 χρόνια μετά». Οι βασικοί ομιλητές ήταν ο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, Εμμανουήλ Κωστίδης και ο Δρ. Φίλης Κωνσταντίνος (Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου). Οι τοποθετήσεις τους ήταν συγκεκριμένες και τα μηνύματα που πέρασαν πάρα πολλά. Το κύριο μήνυμα ήταν ότι πρέπει να βάζουμε τη λογική και όχι τo συναίσθημα και να εκμεταλλευτούμε το «καλό κλίμα» που υπάρχει το τελευταίο διάστημα, καθώς και τις καλές σχέσεις με τον γείτονα. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για μία συμφωνία, αλλιώς μετά η μόνη λύση είναι αυτή του πολέμου!

Για άλλη μία φορά, περνάνε μηνύματα φόβου στον κόσμο και προετοιμάζουν το κλίμα του «μαλθακού και του ηττημένου»! Κύριοι ομιλητές, πώς γίνεται να ξεχάσουμε το αίμα που έχει χυθεί από τους προγόνους μας και τις χαμένες πατρίδες μας;  Ζητάτε να ξεχάσουμε όλα αυτά που μας έχουν κάνει και να βάλουμε τη λογική; Οι συγκεκριμένοι ομιλητές είναι και αυτοί γρανάζι του συστήματος και είναι εντεταλμένοι να περνάνε το μήνυμα του φόβου!

Ο Έλληνας και η Ελληνίδα, περιμένει κάτι νέο, αγνό και ταπεινό, που θα προασπίζεται των αναφαίρετων και αδιαπραγμάτευτων δικαιωμάτων του!!!

ΥΓ.: ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ!!!

 

Δημήτρης Ηλιόπουλος – Μέλος του

Νέου Εθνικά Ενιαίου Πολιτικού Σχηματισμού – Πρώτα η Ελλάδα

Πρόσφατα Άρθρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ «ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ «ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ»

Το δόγμα της «γαλάζιας πατρίδας» στην γείτονα χώρα Τουρκία καλά κρατεί και μάλιστα αυτή η απαράδεκτη όσο και προκλητική θεωρία  που έχουν υιοθετήσει, θα προωθείται πλέον και στα τουρκικά σχολεία. Αυτό αποκάλυψαν με δημοσιεύματά τους οι εφημερίδες Turkiye και Takvim οι...

Η ομιλία της κ. Κούνιου στην Δράμα στις 21/4/2024

Η ομιλία της κ. Κούνιου στην Δράμα στις 21/4/2024

50χρόνια μεταπολίτευση. Αν θέλει κανείς να περιγράψει κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά της επταετούς δικτατορίας που προηγήθηκε, θα αναφερθεί στην καταστρατήγηση βασικών ελευθεριών, την υιοθέτηση της παρακρατικής βίας για τους διαφωνούντες, τα πιστοποιητικά...

ΚΑΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ…

ΚΑΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ…

Στην "Καθημερινή" 19/3/24 υπάρχει μία ευνοϊκότατη περιγραφή για την γνωριμία μας με το robot  Σοφία (όχι τυχαίο όνομα). "Είναι περισσότερο ένα παράδειγμα του πως θα ήταν η ζωή μας, αν μπορούσαμε να αλληλοεπιδράσουμε με την νέα τεχνολογία σε συνθήκες απαλλαγμένες...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Η ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ ΜΙΑΣ ΕΝΔΟΞΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Η ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ ΜΙΑΣ ΕΝΔΟΞΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Πριν από 32 χρόνια τέτοιες μέρες – συγκεκριμένα στις 28 Απριλίου του 1992 ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, αναφερόμενος στη συμπεριφορά των «συμμάχων και συνεταίρων» μας, όπως τους αποκαλούσε,...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Συνέντευξη Κ. Μητσοτάκη στον ΣΚΑΙ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Συνέντευξη Κ. Μητσοτάκη στον ΣΚΑΙ

Ρεσιτάλ ερμηνείας που ανοίγει τον δρόμο για μια ακόμη νίκη μοιάζει να είναι η συνέντευξη που παραχώρησε ο Έλληνας πρωθυπουργός στο ΣΚΑΙ, και συγκεκριμένα στη σύζυγο του ανεψιού του, Σία Κοσιώνη, ένα μήνα σχεδόν πριν τις Ευρωεκλογές, αν και οι οξυδερκείς παρατηρητές...

Η ομιλία της κ. Κούνιου στην Δράμα στις 21/4/2024

Η ομιλία της εκδήλωσης στα Τρίκαλα στις 25/4/2024

Αγαπητοί συμπολίτες καλησπέρα. Ο λόγος που είμαστε εδώ είναι τα όσα είδαμε στα βίντεο που μόλις έπαιξαν. Είναι πράγματα τα οποία όλοι μας λίγο – πολύ τα έχουμε συζητήσει με κόσμο είτε στο σπίτι, είτε στη δουλειά, είτε στις καφετέριες. Πριν σας εξηγήσω τι είναι το...

Μετάβαση στο περιεχόμενο