Loading...
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Τα τριάντα Αργύρια του Ιούδα

Πρόσφατα με σχετική νομοθεσία, ο Υπουργός οικονομικών κύριος Κωστής Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι οι πολίτες θα μπορούν μέσω του υπολογιστή τους να μπαίνουν στην ΑΑΔΕ και να κάνουν επώνυμες ή ανώνυμες καταγγελίες κατά της φοροδιαφυγής και τις αποδείξεις μαϊμού. Θα τους αμοίβει δε και με μπόνους από 100 έως 3000 ευρώ!!!
Ποιός πολίτης άραγε είναι σε θέση να καταδώσει τον συνμπολίτη του? Αυτός που παίρνει απόδειξη απο το εστιατόριο αλλά δεν παίρνει απο τον γιατρό? Αυτός που παίρνει απόδειξη απο τον γιατρό αλλά παίρνει μάστορα στη μαύρη στο σπίτι του για τις μικροδιορθώσεις?
Η μακρόχρονη οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση στην Ελλάδα, από το 2008, είχε και συνεχίζει να έχει έντονο οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό αντίκτυπο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την αύξηση του φορολογικού βάρους στα εισοδήματα των φορολογουμένων.
Από την αναγνώριση του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας και την υπογραφή του Μνημονίου Ι το 2010, τόσο ο εντοπισμός του φαινομένου της φοροδιαφυγής όσο και η εξεύρεση αποτελεσματικού τρόπου αντιμετώπισής του αποτέλεσαν και αποτελούν πρωταρχικό στόχο της εκάστοτε ελληνικής κυβέρνησης.
Ακόμη και σήμερα το πρόβλημα του φαινομένου της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα παραμένει μείζον, παρά τις όποιες προσπάθειες για την πάταξή του.
Το γνωρίζουμε όλοι ότι η φοροδιαφυγή επιδρά έμμεσα στην αποτελεσματικότητα της ασκούμενης δημοσιονομικής πολιτικής, αφενός επειδή συνεπάγεται υψηλά κόστη συναλλαγών, διοίκησης και ελέγχου και αφετέρου, επειδή δημιουργεί δημόσια ελλείμματα, τα οποία απαιτούν χρηματοδότηση. Σημαντική αιτία για την άνθηση του φαινομένου της φοροδιαφυγής αποτελεί η πολυπλοκότητα του φορολογικού συστήματος.

Θα θέλαμε να υποδείξουμε στην Κυβέρνηση τις παρακάτω προτάσεις για την πρακτική και αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου ώστε να αποκατασταθεί η οικονομική και η κοινωνική δικαιοσύνη.
Η Κυβέρνηση θα πρέπει να αναζητήσει τους βασικούς παράγοντες που συντελούν στην εμφάνιση και στην εξέλιξη της φοροδιαφυγής, στη φορολογική πολιτική και στο πολιτικό περιβάλλον της χώρας εν γένει. Στη συνέχεια, να αναλύσει τις νομοθετικές / πολιτικές αιτίες φοροδιαφυγής, που συνίστανται: – στην πολυνομία – πολυπλοκότητα του φορολογικού συστήματος, – στη συνεχόμενη αύξηση του φορολογικού βάρους και στη μη ύπαρξη πολιτικής βούλησης για την αντιμετώπιση του φαινομένου.
Πιο συγκεκριμένα, το κράτος πρέπει να συγκροτήσει και να διατηρήσει έναν ελεγκτικό μηχανισμό ικανό να ανακαλύπτει τη φοροδιαφυγή, καθώς και να θεσπίζει ειδική νομοθεσία που να την αποτρέπει. Οχι όμως να χρησιμοποιεί τους πολίτες σαν καταδότες κατά των ίδιων των πολιτών.
Αρκετά τους έχουν διχάσει τα προηγούμενα τρία χρόνια με τα γεγονότα που συνέβησαν. Ας μην ξεχνάμε ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ήταν η αφορμή να διχαστεί ο κόσμος φωνάζοντας τους μισούς πολίτες ΨΕΚΙΑ και τους υπόλοιπους να τους ευνοεί.
Το κράτος δημιούργησε μία λερναία ύδρα που τα πολλά κεφάλια της δεν μπορεί πλέον να τα ταίσει.
Προσπαθεί να κυνηγήσει τα μικρά ψαράκια ενώ αφήνει τους μεγαλοκαρχαρίες ανενόχλητα να κολυμπούν.

 

Από το Γραφείο Τύπου του

Νέου Εθνικά Ενιαίου Πολιτικού Σχηματισμού – Πρώτα η Ελλάδα

Πρόσφατα Άρθρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ «ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ «ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ»

Το δόγμα της «γαλάζιας πατρίδας» στην γείτονα χώρα Τουρκία καλά κρατεί και μάλιστα αυτή η απαράδεκτη όσο και προκλητική θεωρία  που έχουν υιοθετήσει, θα προωθείται πλέον και στα τουρκικά σχολεία. Αυτό αποκάλυψαν με δημοσιεύματά τους οι εφημερίδες Turkiye και Takvim οι...

Η ομιλία της κ. Κούνιου στην Δράμα στις 21/4/2024

Η ομιλία της κ. Κούνιου στην Δράμα στις 21/4/2024

50χρόνια μεταπολίτευση. Αν θέλει κανείς να περιγράψει κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά της επταετούς δικτατορίας που προηγήθηκε, θα αναφερθεί στην καταστρατήγηση βασικών ελευθεριών, την υιοθέτηση της παρακρατικής βίας για τους διαφωνούντες, τα πιστοποιητικά...

ΚΑΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ…

ΚΑΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ…

Στην "Καθημερινή" 19/3/24 υπάρχει μία ευνοϊκότατη περιγραφή για την γνωριμία μας με το robot  Σοφία (όχι τυχαίο όνομα). "Είναι περισσότερο ένα παράδειγμα του πως θα ήταν η ζωή μας, αν μπορούσαμε να αλληλοεπιδράσουμε με την νέα τεχνολογία σε συνθήκες απαλλαγμένες...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Η ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ ΜΙΑΣ ΕΝΔΟΞΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Η ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ ΜΙΑΣ ΕΝΔΟΞΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Πριν από 32 χρόνια τέτοιες μέρες – συγκεκριμένα στις 28 Απριλίου του 1992 ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, αναφερόμενος στη συμπεριφορά των «συμμάχων και συνεταίρων» μας, όπως τους αποκαλούσε,...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Συνέντευξη Κ. Μητσοτάκη στον ΣΚΑΙ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Συνέντευξη Κ. Μητσοτάκη στον ΣΚΑΙ

Ρεσιτάλ ερμηνείας που ανοίγει τον δρόμο για μια ακόμη νίκη μοιάζει να είναι η συνέντευξη που παραχώρησε ο Έλληνας πρωθυπουργός στο ΣΚΑΙ, και συγκεκριμένα στη σύζυγο του ανεψιού του, Σία Κοσιώνη, ένα μήνα σχεδόν πριν τις Ευρωεκλογές, αν και οι οξυδερκείς παρατηρητές...

Η ομιλία της κ. Κούνιου στην Δράμα στις 21/4/2024

Η ομιλία της εκδήλωσης στα Τρίκαλα στις 25/4/2024

Αγαπητοί συμπολίτες καλησπέρα. Ο λόγος που είμαστε εδώ είναι τα όσα είδαμε στα βίντεο που μόλις έπαιξαν. Είναι πράγματα τα οποία όλοι μας λίγο – πολύ τα έχουμε συζητήσει με κόσμο είτε στο σπίτι, είτε στη δουλειά, είτε στις καφετέριες. Πριν σας εξηγήσω τι είναι το...

Μετάβαση στο περιεχόμενο