Loading...
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Τα τριάντα Αργύρια του Ιούδα

Πρόσφατα με σχετική νομοθεσία, ο Υπουργός οικονομικών κύριος Κωστής Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι οι πολίτες θα μπορούν μέσω του υπολογιστή τους να μπαίνουν στην ΑΑΔΕ και να κάνουν επώνυμες ή ανώνυμες καταγγελίες κατά της φοροδιαφυγής και τις αποδείξεις μαϊμού. Θα τους αμοίβει δε και με μπόνους από 100 έως 3000 ευρώ!!!
Ποιός πολίτης άραγε είναι σε θέση να καταδώσει τον συνμπολίτη του? Αυτός που παίρνει απόδειξη απο το εστιατόριο αλλά δεν παίρνει απο τον γιατρό? Αυτός που παίρνει απόδειξη απο τον γιατρό αλλά παίρνει μάστορα στη μαύρη στο σπίτι του για τις μικροδιορθώσεις?
Η μακρόχρονη οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση στην Ελλάδα, από το 2008, είχε και συνεχίζει να έχει έντονο οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό αντίκτυπο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την αύξηση του φορολογικού βάρους στα εισοδήματα των φορολογουμένων.
Από την αναγνώριση του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας και την υπογραφή του Μνημονίου Ι το 2010, τόσο ο εντοπισμός του φαινομένου της φοροδιαφυγής όσο και η εξεύρεση αποτελεσματικού τρόπου αντιμετώπισής του αποτέλεσαν και αποτελούν πρωταρχικό στόχο της εκάστοτε ελληνικής κυβέρνησης.
Ακόμη και σήμερα το πρόβλημα του φαινομένου της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα παραμένει μείζον, παρά τις όποιες προσπάθειες για την πάταξή του.
Το γνωρίζουμε όλοι ότι η φοροδιαφυγή επιδρά έμμεσα στην αποτελεσματικότητα της ασκούμενης δημοσιονομικής πολιτικής, αφενός επειδή συνεπάγεται υψηλά κόστη συναλλαγών, διοίκησης και ελέγχου και αφετέρου, επειδή δημιουργεί δημόσια ελλείμματα, τα οποία απαιτούν χρηματοδότηση. Σημαντική αιτία για την άνθηση του φαινομένου της φοροδιαφυγής αποτελεί η πολυπλοκότητα του φορολογικού συστήματος.

Θα θέλαμε να υποδείξουμε στην Κυβέρνηση τις παρακάτω προτάσεις για την πρακτική και αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου ώστε να αποκατασταθεί η οικονομική και η κοινωνική δικαιοσύνη.
Η Κυβέρνηση θα πρέπει να αναζητήσει τους βασικούς παράγοντες που συντελούν στην εμφάνιση και στην εξέλιξη της φοροδιαφυγής, στη φορολογική πολιτική και στο πολιτικό περιβάλλον της χώρας εν γένει. Στη συνέχεια, να αναλύσει τις νομοθετικές / πολιτικές αιτίες φοροδιαφυγής, που συνίστανται: – στην πολυνομία – πολυπλοκότητα του φορολογικού συστήματος, – στη συνεχόμενη αύξηση του φορολογικού βάρους και στη μη ύπαρξη πολιτικής βούλησης για την αντιμετώπιση του φαινομένου.
Πιο συγκεκριμένα, το κράτος πρέπει να συγκροτήσει και να διατηρήσει έναν ελεγκτικό μηχανισμό ικανό να ανακαλύπτει τη φοροδιαφυγή, καθώς και να θεσπίζει ειδική νομοθεσία που να την αποτρέπει. Οχι όμως να χρησιμοποιεί τους πολίτες σαν καταδότες κατά των ίδιων των πολιτών.
Αρκετά τους έχουν διχάσει τα προηγούμενα τρία χρόνια με τα γεγονότα που συνέβησαν. Ας μην ξεχνάμε ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ήταν η αφορμή να διχαστεί ο κόσμος φωνάζοντας τους μισούς πολίτες ΨΕΚΙΑ και τους υπόλοιπους να τους ευνοεί.
Το κράτος δημιούργησε μία λερναία ύδρα που τα πολλά κεφάλια της δεν μπορεί πλέον να τα ταίσει.
Προσπαθεί να κυνηγήσει τα μικρά ψαράκια ενώ αφήνει τους μεγαλοκαρχαρίες ανενόχλητα να κολυμπούν.

 

Από το Γραφείο Τύπου του

Νέου Εθνικά Ενιαίου Πολιτικού Σχηματισμού – Πρώτα η Ελλάδα

Πρόσφατα Άρθρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Περιμένοντας τον κ. Ερντογάν…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Περιμένοντας τον κ. Ερντογάν…

Από την αρχή του 2023 ζούμε στους ρυθμούς της πολυδιαφημιζόμενης και πολυαναμενόμενης Ελληνοτουρκικής προσέγγισης! Πυρετώδεις συζητήσεις διεξάγονται ανάμεσα στις δύο πλευρές. Είτε φανερά είτε κρυφά. Γιατί μην ξεχνάμε υπάρχει και η μυστική διπλωματία, όπως μας...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Σεβαστείτε κύριοι τα μνημεία των Σπετσών!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Σεβαστείτε κύριοι τα μνημεία των Σπετσών!

Πόλεμο ανοίξανε οι Σπετσιώτες με γνωστό εφοπλιστή που θέλει να χτίσει στη Παναγιά Αρμάτα. Στο νησί Σπέτσες υπάρχει η Παναγία της Αρμάτας και γύρω της υπάρχουν τρία οικοδομικά τετράγωνα τα οποία δέν έχουν χτιστεί μέχρι σήμερα γιατί είναι φυλασσόμενα απο το Υπουργείο...

Οδός Ονείρων

Οδός Ονείρων

Ήθος, αριστεία, σεβασμός, έρωτας για ζωή, παράδοση, πολιτισμός, αγωνιστικό πνεύμα, αιγαιοπελαγίτικος αέρας, ήρωες της Επανάστασης, Ορθοδοξία, Έθνος, Ελλάδα. Αυτές οι έννοιες άρχισαν να συνεπαίρνουν το μυαλό μου την ώρα που ονειρευόμουν το όνειρο του Χατζηδάκη και του...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΒΕΤΟ ΣΤΗΝ ΕΕ, ΤΕΛΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΒΕΤΟ ΣΤΗΝ ΕΕ, ΤΕΛΟΣ

Πληροφορηθήκαμε ότι πρόσφατα το Ευρωκοινοβούλιο ψήφισε την κατάργηση μιας από τις βασικές αρχές ύπαρξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτή της αρνησικυρίας (βέτο). Στην ψηφοφορία που έλαβε χώρα 305 ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ της κατάργησης, 276 ψήφισαν κατά και υπήρξαν και...

Αγαθονήσι: Rafale έχουμε, ακτοπλοΐα έχουμε;

Στην Ελλάδα του 2023 (αν και πλέον το 2024 είναι ορατό μπροστά μας) και του επιτελικού κράτους του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη έχει να δέσει στο Αγαθονήσι καράβι από τις 14 Οκτωβρίου, δηλαδή πάνω από ένα μήνα. «Ενώ οι γραμμές προκηρύσσονται συνήθως τους θερινούς μήνες,...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

Ο υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής και ασύλου κύριος Δημήτρης Καιρίδης επισκέφτηκε τη Ρόδο στα πλαίσια δρομολόγησης λύσεων σε ζητήματα που αφορούν την αυξημένη ροή μεταναστών το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Η αλήθεια είναι ότι εκπλαγήκαμε από τις δηλώσεις του, μιας...

Μετάβαση στο περιεχόμενο