Loading...
ΤΟ ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ανάμεσα στα πολύ σοβαρά θέματα που απασχολούν τον τελευταίο καιρό την ελληνική κοινή γνώμη είναι ο καινούργιος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και οι εκάστοτε εμφανίσεις του, η ήττα του κ. Μπακογιάννη στο δήμο της Αθήνας και το δράμα της ανεργίας με το οποίο θα έρθει αντιμέτωπος από 1/1/2024, η επίσης ήττα του κ. Αγοραστού που ήταν κατά γενική ομολογία υπόδειγμα περιφερειάρχη, τα όσα διαδραματίζονται στις πρωινές εκπομπές ενημερωδιασκέδασης (η ενημέρωση αφορά μόνο το τι θα γίνει στα προσεχή επεισόδια των διαφόρων σήριαλ που προβάλλονται στα κανάλια), η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από την Standard and Poor’s που έλυσε ξαφνικά όλα τα οικονομικά προβλήματα των Ελλήνων και πλέον θα απολαμβάνουν καλύτερο βιοτικό επίπεδο.

Μέσα σε αυτόν τον ορυμαγδό ειδήσεων, μάλλον διέλαθε από τα ΜΜΕ το φόρουμ που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 21/10/2023. Είχε τον τίτλο «2023 Θεσσαλονίκη Φόρουμ Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – Υποχρεώσεις της Ελλάδος από διεθνείς συμφωνίες και τα δικαιώματα των μειονοτήτων» και διοργανώθηκε από τους «Ενωμένους Μακεδόνες της Διασποράς». Η εκδήλωση συμπίπτει με την 100ή επέτειο από την επικύρωση του Πρωτοκόλλου για την Προστασία των Μειονοτήτων στην Ελλάδα, το οποίο υπογράφηκε στις Σέβρες το 1920 και επικυρώθηκε από την Ελλάδα τρία χρόνια αργότερα το 1923. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, «παρά τις ρητές και δεσμευτικές υποχρεώσεις του ελληνικού κράτους, οι νομικές εγγυήσεις για την προστασία των μειονοτήτων δεν εφαρμόστηκαν ποτέ. Η ιστορική παραμέληση του Πρωτοκόλλου του 1923 από την ελληνική κυβέρνηση έχει εξελιχθεί σε σύγχρονη βία και εκφοβισμό κατά των μειονοτήτων».

Κάποιοι εκ των ομιλητών κατηγόρησαν την Ελλάδα ότι δεν μπορεί να λέγεται και να είναι το λίκνο της Δημοκρατίας, αφού δεν αναγνωρίζει τις μειονότητες αυτές. Τέθηκαν επίσης θέματα καταπατήσεως των δικαιωμάτων της αυτοαποκαλούμενης μακεδονικής μειονότητας, ενώ προσέθεσαν ως μειονότητες τους Βλάχους, τους Εβραίους και βάφτισαν ως τουρκική την μουσουλμανική μειονότητα. Οι διοργανωτές επέμεναν να χαρακτηρίζουν συνεχώς τη μειονότητα στην Θράκη ως τουρκική και όχι ως μουσουλμανική, όπως είναι επίσημα αναγνωρισμένη. Μάλιστα ο δικηγόρος Ξάνθης Αχμέτ Καρά ανέφερε ότι την Συνθήκη των Σεβρών δεν την υπέγραψε η Τουρκική Δημοκρατία η οποία συστάθηκε μετά από αυτή, αλλά οι ξένες δυνάμεις και η Ελλάδα, ερμηνεύοντας, έτσι αυθαίρετα, ότι η λέξη μουσουλμανική δεν είναι αποδεκτή από το τουρκικό κράτος.

Αν κάποιος κάνει τον κόπο να δει τα ονόματα των διοργανωτών και ψάξει πληροφορίες για αυτούς στο διαδίκτυο, θα καταλάβει ποιοι κρύβονται από πίσω και ποιοι ήταν οι απώτεροι σκοποί της συγκεκριμένης διοργάνωσης.

Άραγε το Υπουργείο Εξωτερικών ήξερε για τη διεξαγωγή του φόρουμ αυτού;

Αν ναι, γιατί δεν φρόντισε είτε να το σταματήσει, είτε να στείλει εκπρόσωπούς του για να πουν στους παρευρισκόμενους την αλήθεια και να μην αφήσει να συνεχιστεί η στρέβλωση της ιστορίας;

Αν πάλι δεν το γνώριζε, γιατί δεν το γνώριζε;

Δεν παρακολουθούνται όλοι και όλα; Μήπως το predator δεν έκανε σωστά τη δουλειά του;

Ή  μήπως ο κ. Γεραπετρίτης και η κ. Παπαδοπούλου ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης με την Τουρκία και τις παραχωρήσεις που ετοιμάζεται η ελληνική κυβέρνηση να κάνει και όλα τα άλλα είναι τριτεύοντα θέματα;

Όπως και να έχει, ευτυχώς που υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ και η τομεάρχης Εξωτερικών κ. Δούρου που ζητά με ερώτησή της προς τον κ. Γεραπετρίτη να ενημερωθεί η Βουλή για τη «βλαπτική, για τα εθνικά συμφέροντα, καθυστέρηση της υπογραφής, με ευθύνη της κυβέρνησης, των μνημονίων συνεργασίας με τη Β. Μακεδονία».

Όπως ειδικότερα αναφέρει η κ. Δούρου, η κυβέρνηση «με την αναβλητική της στάση, σε σχέση με την κύρωση των μνημονίων, για πάνω από τέσσερα χρόνια, με τη μη σύναψη νέων συμφωνιών και τη μη σύγκληση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας (όπως προβλέπεται από την Συμφωνία των Πρεσπών), υπονομεύει την αμυντική, διπλωματική και οικονομική συνεργασία με την Βόρεια Μακεδονία, με αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, να αυξάνονται τα περιθώρια της Τουρκίας για ενίσχυση του ρόλου της στα βόρεια σύνορά μας».

Μία από τις ελαχιστότατες φορές που αποφάσισε η αξιωματική αντιπολίτευση να ελέγξει την κυβέρνηση αλλά δυστυχώς για λάθος θέμα. Γιατί όπως προκύπτει ούτε οι Σκοπιανοί εφαρμόζουν πλήρως τη συμφωνία των Πρεσπών.

  • Δεν εφαρμόζεται η αλλαγή του ονόματος ή του επιθέτου στο κράτος και στους δημόσιους οργανισμούς ή τους οργανισμούς δημοσίου δικαίου. Οι γείτονες εμφανίστηκαν εξαιρετικά απρόθυμοι σε αυτόν τον τομέα και κινητοποιούνται μόνο όταν υπάρχει στο πρόγραμμα κάποια ελληνική επίσημη επίσκεψη. Π.χ. στην Ακαδημία των Τεχνών και Επιστημών δεν υπάρχει, ακόμα και σήμερα, καμία αλλαγή ονόματος. Εξακολουθεί να ονομάζεται «Μακεδονική».
  • Πέρα από αυτό, όμως, οι γείτονες εμφανίστηκαν εξαιρετικά απρόθυμοι να αλλάξουν ονόματα σε οντότητες με φαινομενικά όχι άμεση σχέση με το κράτος τους, όπως η εθνική ποδοσφαιρική ομάδα.
  • Αν στις επίσημες ονομασίες των κρατικών φορέων, οντοτήτων και οργανισμών στη Βόρεια Μακεδονία υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες στα θέματα των ονομάτων και των επιθέτων, το πρόβλημα είναι ακόμα πιο έντονο στις ιστοσελίδες τους.
  • Η συμφωνία υποχρεώνει τους γείτονες να αναρτούν πινακίδες στα σχετικά μνημεία που αναφέρουν την ελληνική καταγωγή των αρχαίων Μακεδόνων, όμως αυτό μόνον μερικώς έχει υλοποιηθεί. Ο Ήλιος της Βεργίνας δεν έχει αφαιρεθεί από όλα τα δημόσια κτίρια. Εξάλλου, χάρτες της «Μεγάλης Μακεδονίας» κοσμούσαν τα σχολικά βιβλία της γειτονικής χώρας ακόμα και το σχολικό έτος 2020-2021, ενώ εκτίθενται και στο «Μουσείο του Μακεδονικού Αγώνα». Οι χάρτες αυτοί συμπεριλαμβάνουν και τμήματα της Ελλάδας.
  • Επίσης ούτε στο θέμα των εμπορικών σημάτων έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος δημιουργώντας πολλές φορές προβλήματα στους Έλληνες παραγωγούς.

Όλα τα παραπάνω καταδεικνύουν ότι από το υπάρχον πολιτικό σύστημα δεν ενδιαφέρεται κανένας ειλικρινά για τα συμφέροντα και την ιστορία της χώρας μας. Όλοι παριστάνουν τους σωτήρες. Αλλά στην πραγματικότητα οδηγούν τη χώρα στον όλεθρο. Ας πάψουμε να είμαστε αφελείς και να εμπιστευόμαστε ανθρώπους που δεν αγαπούν την πατρίδα τους και είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να την προδώσουν ή να εκχωρήσουν κομμάτια της.

Η σωστή ενημέρωση και εγρήγορση είναι μία αρχή για την υπεράσπιση της Ελλάδας. Και για όσους ακόμα είναι …. ιστορικά μπερδεμένοι, να τους ενημερώσουμε ότι υπάρχει μία μόνο Μακεδονία, είναι ελληνική και έχει πρωτεύουσα τη Θεσσαλονίκη!

 

Μαρίνα Μικελλάτου – Μέλος του

Νέου Εθνικά Ενιαίου Πολιτικού Σχηματισμού – Πρώτα η Ελλάδα

Πρόσφατα Άρθρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Περιμένοντας τον κ. Ερντογάν…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Περιμένοντας τον κ. Ερντογάν…

Από την αρχή του 2023 ζούμε στους ρυθμούς της πολυδιαφημιζόμενης και πολυαναμενόμενης Ελληνοτουρκικής προσέγγισης! Πυρετώδεις συζητήσεις διεξάγονται ανάμεσα στις δύο πλευρές. Είτε φανερά είτε κρυφά. Γιατί μην ξεχνάμε υπάρχει και η μυστική διπλωματία, όπως μας...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Σεβαστείτε κύριοι τα μνημεία των Σπετσών!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Σεβαστείτε κύριοι τα μνημεία των Σπετσών!

Πόλεμο ανοίξανε οι Σπετσιώτες με γνωστό εφοπλιστή που θέλει να χτίσει στη Παναγιά Αρμάτα. Στο νησί Σπέτσες υπάρχει η Παναγία της Αρμάτας και γύρω της υπάρχουν τρία οικοδομικά τετράγωνα τα οποία δέν έχουν χτιστεί μέχρι σήμερα γιατί είναι φυλασσόμενα απο το Υπουργείο...

Οδός Ονείρων

Οδός Ονείρων

Ήθος, αριστεία, σεβασμός, έρωτας για ζωή, παράδοση, πολιτισμός, αγωνιστικό πνεύμα, αιγαιοπελαγίτικος αέρας, ήρωες της Επανάστασης, Ορθοδοξία, Έθνος, Ελλάδα. Αυτές οι έννοιες άρχισαν να συνεπαίρνουν το μυαλό μου την ώρα που ονειρευόμουν το όνειρο του Χατζηδάκη και του...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΒΕΤΟ ΣΤΗΝ ΕΕ, ΤΕΛΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΒΕΤΟ ΣΤΗΝ ΕΕ, ΤΕΛΟΣ

Πληροφορηθήκαμε ότι πρόσφατα το Ευρωκοινοβούλιο ψήφισε την κατάργηση μιας από τις βασικές αρχές ύπαρξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτή της αρνησικυρίας (βέτο). Στην ψηφοφορία που έλαβε χώρα 305 ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ της κατάργησης, 276 ψήφισαν κατά και υπήρξαν και...

Αγαθονήσι: Rafale έχουμε, ακτοπλοΐα έχουμε;

Στην Ελλάδα του 2023 (αν και πλέον το 2024 είναι ορατό μπροστά μας) και του επιτελικού κράτους του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη έχει να δέσει στο Αγαθονήσι καράβι από τις 14 Οκτωβρίου, δηλαδή πάνω από ένα μήνα. «Ενώ οι γραμμές προκηρύσσονται συνήθως τους θερινούς μήνες,...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

Ο υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής και ασύλου κύριος Δημήτρης Καιρίδης επισκέφτηκε τη Ρόδο στα πλαίσια δρομολόγησης λύσεων σε ζητήματα που αφορούν την αυξημένη ροή μεταναστών το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Η αλήθεια είναι ότι εκπλαγήκαμε από τις δηλώσεις του, μιας...

Μετάβαση στο περιεχόμενο