Loading...
ΤΟ ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ανάμεσα στα πολύ σοβαρά θέματα που απασχολούν τον τελευταίο καιρό την ελληνική κοινή γνώμη είναι ο καινούργιος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και οι εκάστοτε εμφανίσεις του, η ήττα του κ. Μπακογιάννη στο δήμο της Αθήνας και το δράμα της ανεργίας με το οποίο θα έρθει αντιμέτωπος από 1/1/2024, η επίσης ήττα του κ. Αγοραστού που ήταν κατά γενική ομολογία υπόδειγμα περιφερειάρχη, τα όσα διαδραματίζονται στις πρωινές εκπομπές ενημερωδιασκέδασης (η ενημέρωση αφορά μόνο το τι θα γίνει στα προσεχή επεισόδια των διαφόρων σήριαλ που προβάλλονται στα κανάλια), η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από την Standard and Poor’s που έλυσε ξαφνικά όλα τα οικονομικά προβλήματα των Ελλήνων και πλέον θα απολαμβάνουν καλύτερο βιοτικό επίπεδο.

Μέσα σε αυτόν τον ορυμαγδό ειδήσεων, μάλλον διέλαθε από τα ΜΜΕ το φόρουμ που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 21/10/2023. Είχε τον τίτλο «2023 Θεσσαλονίκη Φόρουμ Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – Υποχρεώσεις της Ελλάδος από διεθνείς συμφωνίες και τα δικαιώματα των μειονοτήτων» και διοργανώθηκε από τους «Ενωμένους Μακεδόνες της Διασποράς». Η εκδήλωση συμπίπτει με την 100ή επέτειο από την επικύρωση του Πρωτοκόλλου για την Προστασία των Μειονοτήτων στην Ελλάδα, το οποίο υπογράφηκε στις Σέβρες το 1920 και επικυρώθηκε από την Ελλάδα τρία χρόνια αργότερα το 1923. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, «παρά τις ρητές και δεσμευτικές υποχρεώσεις του ελληνικού κράτους, οι νομικές εγγυήσεις για την προστασία των μειονοτήτων δεν εφαρμόστηκαν ποτέ. Η ιστορική παραμέληση του Πρωτοκόλλου του 1923 από την ελληνική κυβέρνηση έχει εξελιχθεί σε σύγχρονη βία και εκφοβισμό κατά των μειονοτήτων».

Κάποιοι εκ των ομιλητών κατηγόρησαν την Ελλάδα ότι δεν μπορεί να λέγεται και να είναι το λίκνο της Δημοκρατίας, αφού δεν αναγνωρίζει τις μειονότητες αυτές. Τέθηκαν επίσης θέματα καταπατήσεως των δικαιωμάτων της αυτοαποκαλούμενης μακεδονικής μειονότητας, ενώ προσέθεσαν ως μειονότητες τους Βλάχους, τους Εβραίους και βάφτισαν ως τουρκική την μουσουλμανική μειονότητα. Οι διοργανωτές επέμεναν να χαρακτηρίζουν συνεχώς τη μειονότητα στην Θράκη ως τουρκική και όχι ως μουσουλμανική, όπως είναι επίσημα αναγνωρισμένη. Μάλιστα ο δικηγόρος Ξάνθης Αχμέτ Καρά ανέφερε ότι την Συνθήκη των Σεβρών δεν την υπέγραψε η Τουρκική Δημοκρατία η οποία συστάθηκε μετά από αυτή, αλλά οι ξένες δυνάμεις και η Ελλάδα, ερμηνεύοντας, έτσι αυθαίρετα, ότι η λέξη μουσουλμανική δεν είναι αποδεκτή από το τουρκικό κράτος.

Αν κάποιος κάνει τον κόπο να δει τα ονόματα των διοργανωτών και ψάξει πληροφορίες για αυτούς στο διαδίκτυο, θα καταλάβει ποιοι κρύβονται από πίσω και ποιοι ήταν οι απώτεροι σκοποί της συγκεκριμένης διοργάνωσης.

Άραγε το Υπουργείο Εξωτερικών ήξερε για τη διεξαγωγή του φόρουμ αυτού;

Αν ναι, γιατί δεν φρόντισε είτε να το σταματήσει, είτε να στείλει εκπρόσωπούς του για να πουν στους παρευρισκόμενους την αλήθεια και να μην αφήσει να συνεχιστεί η στρέβλωση της ιστορίας;

Αν πάλι δεν το γνώριζε, γιατί δεν το γνώριζε;

Δεν παρακολουθούνται όλοι και όλα; Μήπως το predator δεν έκανε σωστά τη δουλειά του;

Ή  μήπως ο κ. Γεραπετρίτης και η κ. Παπαδοπούλου ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης με την Τουρκία και τις παραχωρήσεις που ετοιμάζεται η ελληνική κυβέρνηση να κάνει και όλα τα άλλα είναι τριτεύοντα θέματα;

Όπως και να έχει, ευτυχώς που υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ και η τομεάρχης Εξωτερικών κ. Δούρου που ζητά με ερώτησή της προς τον κ. Γεραπετρίτη να ενημερωθεί η Βουλή για τη «βλαπτική, για τα εθνικά συμφέροντα, καθυστέρηση της υπογραφής, με ευθύνη της κυβέρνησης, των μνημονίων συνεργασίας με τη Β. Μακεδονία».

Όπως ειδικότερα αναφέρει η κ. Δούρου, η κυβέρνηση «με την αναβλητική της στάση, σε σχέση με την κύρωση των μνημονίων, για πάνω από τέσσερα χρόνια, με τη μη σύναψη νέων συμφωνιών και τη μη σύγκληση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας (όπως προβλέπεται από την Συμφωνία των Πρεσπών), υπονομεύει την αμυντική, διπλωματική και οικονομική συνεργασία με την Βόρεια Μακεδονία, με αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, να αυξάνονται τα περιθώρια της Τουρκίας για ενίσχυση του ρόλου της στα βόρεια σύνορά μας».

Μία από τις ελαχιστότατες φορές που αποφάσισε η αξιωματική αντιπολίτευση να ελέγξει την κυβέρνηση αλλά δυστυχώς για λάθος θέμα. Γιατί όπως προκύπτει ούτε οι Σκοπιανοί εφαρμόζουν πλήρως τη συμφωνία των Πρεσπών.

  • Δεν εφαρμόζεται η αλλαγή του ονόματος ή του επιθέτου στο κράτος και στους δημόσιους οργανισμούς ή τους οργανισμούς δημοσίου δικαίου. Οι γείτονες εμφανίστηκαν εξαιρετικά απρόθυμοι σε αυτόν τον τομέα και κινητοποιούνται μόνο όταν υπάρχει στο πρόγραμμα κάποια ελληνική επίσημη επίσκεψη. Π.χ. στην Ακαδημία των Τεχνών και Επιστημών δεν υπάρχει, ακόμα και σήμερα, καμία αλλαγή ονόματος. Εξακολουθεί να ονομάζεται «Μακεδονική».
  • Πέρα από αυτό, όμως, οι γείτονες εμφανίστηκαν εξαιρετικά απρόθυμοι να αλλάξουν ονόματα σε οντότητες με φαινομενικά όχι άμεση σχέση με το κράτος τους, όπως η εθνική ποδοσφαιρική ομάδα.
  • Αν στις επίσημες ονομασίες των κρατικών φορέων, οντοτήτων και οργανισμών στη Βόρεια Μακεδονία υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες στα θέματα των ονομάτων και των επιθέτων, το πρόβλημα είναι ακόμα πιο έντονο στις ιστοσελίδες τους.
  • Η συμφωνία υποχρεώνει τους γείτονες να αναρτούν πινακίδες στα σχετικά μνημεία που αναφέρουν την ελληνική καταγωγή των αρχαίων Μακεδόνων, όμως αυτό μόνον μερικώς έχει υλοποιηθεί. Ο Ήλιος της Βεργίνας δεν έχει αφαιρεθεί από όλα τα δημόσια κτίρια. Εξάλλου, χάρτες της «Μεγάλης Μακεδονίας» κοσμούσαν τα σχολικά βιβλία της γειτονικής χώρας ακόμα και το σχολικό έτος 2020-2021, ενώ εκτίθενται και στο «Μουσείο του Μακεδονικού Αγώνα». Οι χάρτες αυτοί συμπεριλαμβάνουν και τμήματα της Ελλάδας.
  • Επίσης ούτε στο θέμα των εμπορικών σημάτων έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος δημιουργώντας πολλές φορές προβλήματα στους Έλληνες παραγωγούς.

Όλα τα παραπάνω καταδεικνύουν ότι από το υπάρχον πολιτικό σύστημα δεν ενδιαφέρεται κανένας ειλικρινά για τα συμφέροντα και την ιστορία της χώρας μας. Όλοι παριστάνουν τους σωτήρες. Αλλά στην πραγματικότητα οδηγούν τη χώρα στον όλεθρο. Ας πάψουμε να είμαστε αφελείς και να εμπιστευόμαστε ανθρώπους που δεν αγαπούν την πατρίδα τους και είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να την προδώσουν ή να εκχωρήσουν κομμάτια της.

Η σωστή ενημέρωση και εγρήγορση είναι μία αρχή για την υπεράσπιση της Ελλάδας. Και για όσους ακόμα είναι …. ιστορικά μπερδεμένοι, να τους ενημερώσουμε ότι υπάρχει μία μόνο Μακεδονία, είναι ελληνική και έχει πρωτεύουσα τη Θεσσαλονίκη!

 

Μαρίνα Μικελλάτου – Μέλος του

Νέου Εθνικά Ενιαίου Πολιτικού Σχηματισμού – Πρώτα η Ελλάδα

Πρόσφατα Άρθρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ «ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ «ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ»

Το δόγμα της «γαλάζιας πατρίδας» στην γείτονα χώρα Τουρκία καλά κρατεί και μάλιστα αυτή η απαράδεκτη όσο και προκλητική θεωρία  που έχουν υιοθετήσει, θα προωθείται πλέον και στα τουρκικά σχολεία. Αυτό αποκάλυψαν με δημοσιεύματά τους οι εφημερίδες Turkiye και Takvim οι...

Η ομιλία της κ. Κούνιου στην Δράμα στις 21/4/2024

Η ομιλία της κ. Κούνιου στην Δράμα στις 21/4/2024

50χρόνια μεταπολίτευση. Αν θέλει κανείς να περιγράψει κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά της επταετούς δικτατορίας που προηγήθηκε, θα αναφερθεί στην καταστρατήγηση βασικών ελευθεριών, την υιοθέτηση της παρακρατικής βίας για τους διαφωνούντες, τα πιστοποιητικά...

ΚΑΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ…

ΚΑΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ…

Στην "Καθημερινή" 19/3/24 υπάρχει μία ευνοϊκότατη περιγραφή για την γνωριμία μας με το robot  Σοφία (όχι τυχαίο όνομα). "Είναι περισσότερο ένα παράδειγμα του πως θα ήταν η ζωή μας, αν μπορούσαμε να αλληλοεπιδράσουμε με την νέα τεχνολογία σε συνθήκες απαλλαγμένες...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Η ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ ΜΙΑΣ ΕΝΔΟΞΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Η ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ ΜΙΑΣ ΕΝΔΟΞΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Πριν από 32 χρόνια τέτοιες μέρες – συγκεκριμένα στις 28 Απριλίου του 1992 ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, αναφερόμενος στη συμπεριφορά των «συμμάχων και συνεταίρων» μας, όπως τους αποκαλούσε,...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Συνέντευξη Κ. Μητσοτάκη στον ΣΚΑΙ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Συνέντευξη Κ. Μητσοτάκη στον ΣΚΑΙ

Ρεσιτάλ ερμηνείας που ανοίγει τον δρόμο για μια ακόμη νίκη μοιάζει να είναι η συνέντευξη που παραχώρησε ο Έλληνας πρωθυπουργός στο ΣΚΑΙ, και συγκεκριμένα στη σύζυγο του ανεψιού του, Σία Κοσιώνη, ένα μήνα σχεδόν πριν τις Ευρωεκλογές, αν και οι οξυδερκείς παρατηρητές...

Η ομιλία της κ. Κούνιου στην Δράμα στις 21/4/2024

Η ομιλία της εκδήλωσης στα Τρίκαλα στις 25/4/2024

Αγαπητοί συμπολίτες καλησπέρα. Ο λόγος που είμαστε εδώ είναι τα όσα είδαμε στα βίντεο που μόλις έπαιξαν. Είναι πράγματα τα οποία όλοι μας λίγο – πολύ τα έχουμε συζητήσει με κόσμο είτε στο σπίτι, είτε στη δουλειά, είτε στις καφετέριες. Πριν σας εξηγήσω τι είναι το...

Μετάβαση στο περιεχόμενο