Loading...
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Εκλογικά αποτελέσματα 25ης Ιουνίου 2023

Εκλογικά αποτελέσματα 25ης Ιουνίου 2023

Τα εκλογικά αποτελέσματα τής 25ης Ιουνίου μάς άφησαν για μία ακόμη φορά άναυδους.

Αυτοδυναμία τής ΝΔ και οκτακομματική βουλή με νέα κόμματα δεξιά, πιο δεξιά, «χριστιανικά» και αριστερά να βλέπουν για πρώτη φορά τα έδρανα τής Βουλής.

Επί τού παρόντος δεν θα μείνουμε στο γεγονός, ότι η ΝΔ συγκέντρωσε το 40,5%, διότι με όποιον τρόπο και να το συγκέντρωσε, σίγουρα, υπήρχε μία σημαντική μαγιά για να φθάσει σε αυτό το ποσοστό.

Η δε αποχή εκτοξεύθηκε στο 47,17%,  8 μονάδες υψηλότερα από τον πρώτο κύκλο των εκλογών τής 21ης Μαΐου, όπου είχε φθάσει στο 38,9%. Ποσοστό ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα από την εποχή τής μεταπολίτευσης και μετά. Δηλαδή ψήφισαν λίγο πάνω από τους μισούς εγγεγραμμένους.

Ας δούμε τώρα λίγο πιο αναλυτικά τα αποτελέσματα ανά κόμμα, τι εκπροσωπούν τα ποσοστά τους, με ποια κριτήρια ψήφισαν οι Έλληνες πολίτες και ποιος ο ρόλος των ΜΜΕ που με την προπαγάνδα τους (πληρωμένη από την κυβέρνηση τής ΝΔ με φόρους τού Έλληνα πολίτη) διαμόρφωσαν την σημερινή πολιτική κατάσταση στη χώρα.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 40,5% και 158 έδρες.

Έχουν ακουστεί πολλά για το υψηλό ποσοστό τής ΝΔ τόσο στον πρώτο κύκλο εκλογών όσο και στον δεύτερο. Έρευνες ειδικών αλλά και απλών πολιτών δείχνουν στοιχεία ασυμφωνίας και αναντιστοιχίας, τα οποία είναι αναρτημένα τόσο σε επίσημες πηγές τής ΕΕ όσο και τής Ελλάδας σχετικά με τον γενικό πληθυσμό τής χώρας, με τους εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους, το εκλογικό σώμα, το ποσοστό προσέλευσης των ψηφοφόρων στις κάλπες και τα αριθμητικά αποτελέσματα αυτών που ψήφισαν δηλ. τις ψήφους που πήρε το κάθε κόμμα χωριστά και όλα μαζί.

Μέγα ερώτημα ως προς την αξιοπιστία και την ανταπόκριση με την πραγματικότητα τού εκλογικού αποτελέσματος…. εγείρεται όταν ο πρωθυπουργός μίας χώρας και εν προκειμένω ο κ. Μητσοτάκης διατηρεί στενές φιλικές και οικονομικές σχέσεις δεκαετιών με την οικογένεια τού ιδιοκτήτη τής Singular Logic που διεξάγει τις ελληνικές εκλογές, κ. Σπύρου Μανωλόπουλου.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ο Έλληνας ξέχασε:

  • Ξέχασε τους εγκλεισμούς υπό την απειλή προστίμων κατά το αφήγημα τού κορόνα.
  • Ξέχασε την υποχρεωτικότητα στους εμβολιασμούς υπό την απειλή απολύσεων.
  • Ξέχασε την υποχρεωτικότητα στους εμβολιασμούς υπό την απειλή τής διαθεσιμότητας (7.500 υγειονομικοί).
  • Ξέχασε τα πανάκριβα και επαναληπτικά τέστ.
  • Ξέχασε το κυνήγι για να μην κυκλοφορούμε έξω παρά μόνο με μηνύματα για 2ωρα.
  • Ξέχασε ότι ο ιός πρόσβαλλε μόνο τους Έλληνες και όχι τους λαθρομετανάστες (τους οποίους όλες οι κυβερνήσεις θέλουν υγιείς αφού θα μας αντικαταστήσουν…).
  • Ξέχασε την ακρίβεια στα τρόφιμα.
  • Ξέχασε την ακρίβεια στη βενζίνη.
  • Ξέχασε την ιδιωτικοποίηση τής ΔΕΗ και το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη πάνω από 500%.
  • Ξέχασε τον εμπρησμό στην Εύβοια και την οικολογική καταστροφή που προκλήθηκε με σκοπό την εγκατάσταση ανεμογεννητριών.
  • Ξέχασε ότι έχει ανάγκη πλέον τα κουπόνια για να μπορεί να αντιμετωπίζει μέρος τής ακρίβειας.
  • Ξέχασε τη λίστα Πέτσα, που πλήρωσε με χρήματα τού ελληνικού λαού τα ΜΜΕ για την προπαγάνδα τού κορόνα και των εμβολίων και τον ξαναψήφισε.
  • Ξέχασε τον Πλεύρη με τις υποχρεωτικότητες των εμβολίων και τους 7.500 υγειονομικούς και τον ξαναψήφισε.
  • Ξέχασε τον πληθωρισμό που έφτασε στο 13-14%
  • Ξέχασε την ανεργία που ξεπέρασε το 50%
  • Ξέχασε ότι η αγοραστική δύναμη τού Έλληνα είναι η προτελευταία στην ΕΕ, με τελευταία τη Βουλγαρία.
  • Ξέχασε τις 10 δις απευθείας αναθέσεις, χρήματα που μπήκαν στις τσέπες τους.
  • Ξέχασε την τεχνητή έλλειψη φαρμάκων με σκοπό την αύξηση των τιμών τους
  • Ξέχασε την εμπλοκή μας στον πόλεμο τής Ουκρανίας και την αποστολή πολεμικού υλικού αξίας εκατομμυρίων ευρώ που πληρώνει ο ελληνικός λαός
  • Ξέχασε την ιδιωτικοποίηση τού νερού με την ένταξη των δημοσίων εταιρειών στο υπερταμείο
  • Ξέχασε τους 700.000 πλειστηριασμούς που θα γίνουν μετά τίς εκλογές
  • Ξέχασε το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη όπου έχασαν τη ζωή τους 57(;) νέοι άνθρωποι.
  • Ξέχασε τους πάνω από 3.000.000 λαθρομετανάστες που έχουμε στη χώρα μαςδιασκορπισμένους σε όλη την επικράτεια στα διάφορα hot spot και τους πληρώνουμε με τους φόρους μας.
  • Ξέχασε που όταν διαμαρτύρεται ο Έλληνας ειρηνικά βάζουν τους μπαχαλάκηδες για να διαλύσουν την πορεία χτυπώντας τους με ξύλα και πέτρες ενώ όταν κάνουν πορείες οι οργανωμένοι λαθρομετανάστες και οι Λοάτκι βάζουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για την προστασία τους.
  • Ξέχασε ότι από μητέρα και πατέρας ονομάστηκε γονέας α’ και γονέας β’ για τα παιδιά του.
  • Ξέχασε τους πάνω από 37.000 θανάτους από τον κορόνα παρά τα αυστηρά μέτρα.
  • Ξέχασε τους ξαφνικούς θανάτους από το εμβόλια και την επιβεβαίωση που ήρθε για τις θανατηφόρες παρενέργειές του από τον ΕΟΦ ενώ η κυβέρνηση μάς διαβεβαίωνε ότι είναι ασφαλή.
  • Ξέχασε το τουρκικό Αιγαίο

Επομένως οι 2.114.000 συμπολίτες μας που ψήφισαν ΝΔ είναι πλούσιοι με υψηλά εισοδήματα, που δεν κινδυνεύουν τα σπίτια τους από πλειστηριασμούς, που δεν τους απασχολεί η ακρίβεια και δεν χρειάζονται κουπόνια για το ρεύμα, τη βενζίνη, τα τρόφιμα (τα οποία ούτως ή άλλως θα σταματήσουν στο τέλος του 2023), που δεν τους επηρέασε ο πληθωρισμός, που δεν έχασαν κάποιον δικό τους από  παρενέργειες των εμβολίων ή κορόνα, που δεν τελειώνει ο μισθός ή σύνταξή τους στις 15 ημέρες, που δεν επηρεάστηκαν από το απολυταρχικό καθεστώς τής ΝΔ την προηγούμενη 4ετία, που ίσως ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν διότι σύμφωνα με τα στοιχεία τής στατιστικής υπηρεσίας τής ΕΕ πάνω από 50% των Ελλήνων ζουν κάτω από το όριο τής φτώχειας.

Απορίας άξιον είναι τι είδαν και τι άκουσαν που τους έκανε να πειστούν ότι αυτή η κυβέρνηση είναι ικανή να ξανακυβερνήσει για 4 χρόνια ακόμα. Ψήφισαν ένα κόμμα, το οποίο δεν ανακοίνωσε τίποτα από το πρόγραμμα που θα εφαρμόσει τη νέα 4ετία. Έπεσαν στην παγίδα περί σταθερής κυβέρνησης  και σταθερής οικονομικής πολιτικής χωρίς να έχουν ακούσει το αντίστοιχο πρόγραμμα; Το παραμύθι ότι η ΝΔ θα εξασφαλίσει στην Ελλάδα πολιτική και οικονομική σταθερότητα δεν το πιστεύουν πλέον ούτε τα μικρά παιδιά, το πίστεψαν όμως οι ενήλικες ψηφοφόροι!

Όλα τα παραπάνω και πολλά ακόμα που ξέχασε αυτό το 40,5%, δεν δηλώνει αδύναμη μνήμη, δηλώνει υποτέλεια, δουλοπρέπεια, ραγιαδισμό, ανωριμότητα και βόλεμα.

Εδώ και πενήντα χρόνια ο Έλληνας ψηφοφόρος ψηφίζει για να νικήσει το κόμμα του. Αυτό είναι το κριτήριό του και όχι η ευημερία, η ανάπτυξη και η ασφάλεια τού λαού και τής χώρας του. Έχει αναγάγει τη νίκη τού κόμματός του ίδια με αυτήν τής κατάκτησης τού κυπέλλου τής αγαπημένης του ποδοσφαιρικής ομάδας. Μέγα λάθος!

Κάθεται μπροστά στην τηλεόραση και καταπίνει αμάσητο ό,τι τού παρουσιάζουν τα πληρωμένα συστημικά κανάλια.

Το μυαλό του  έπαψε να έχει κριτική σκέψη∙ η όποια κριτική σκέψη του εξαντλείται στο να κάνει ή όχι λάικ σε κάποια ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, στο να γράψει κακόβουλα και κακεντρεχή υβριστικά σχόλια, γιατί έχουμε δημοκρατία και νιώθει καλά με το να βρίζει τους άλλους κρυμμένος πίσω από την πλασματική ανωνυμία ή ψευδωνυμία και νιώθει ότι έτσι κάνει την επανάστασή του, αλλά αφήνει τους άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα ή να αποφασίσουν γι’ αυτόν όταν πρόκειται για σημαντικά θέματα.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα τής εκπαίδευσης τού Έλληνα που ξεκίνησε από το 1981 μέχρι σήμερα, το οποίο ρούφηξε άκριτα για να νιώσει ευρωπαίος και ανώτερος, διότι τον έπεισαν ότι το να είσαι Έλληνας είναι κατώτερο!!!

Ποια θα είναι άραγε η αντίδραση αυτού τού τύπου συμπολίτη μας όταν θα χρειάζεται διαβατήριο για να πάει στη Θράκη ή στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου π.χ. Χίο, Μυτιλήνη, κ.α γιατί θα τα εκχωρήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στους Τούρκους λόγω καλής γειτονίας;

Απάθεια∙ απλώς δεν θα πάει∙ έχουμε τόσα άλλα νησιά άλλωστε!

Τα συστημικά κανάλια χαρακτήρισαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη «φαινόμενο» διότι επανεξελέγη χωρίς απώλειες και χωρίς φθορά παρότι είχε κυβερνήσει επί 4 χρόνια. Γνωρίζουν όμως πολύ καλά ότι το «φαινόμενο Μητσοτάκης» απευθύνθηκε και απευθύνεται στο άβουλο κοινό που περιγράφηκε παραπάνω. Πίσω από τη φράση «φαινόμενο Μητσοτάκης» κρύβεται η απαξίωση,  ο εμπαιγμός και η προβατοποίηση τού 40,5% που επανεξέλεξε την εκ των  χειρότερων κυβερνήσεων από την μεταπολίτευση και μετά.

ΣΥΡΙΖΑ 17,83 και 48 έδρες

Ας κάνουμε μία μικρή αναδρομή τής εξελικτικής πορείας τού συγκεκριμένου κόμματος, σε προηγούμενες εκλογές τής τελευταίας 20ετίας, από την ίδρυσή του το 2004, για να αξιολογήσουμε αν πραγματικά έχασε ή κέρδισε.

Εκλογές 2004: 3,26% και 6 έδρες

Εκλογές 2007: 5,04% και 14 έδρες

Εκλογές 2009: 4,60% και 13 έδρες

Εκλογές 2012: 16,78% και 52 έδρες

Εκλογές 2012: 26,89% και 71 έδρες

Εκλογές 2015: 36,34% και 149

Εκλογές 2015: 35,46% και 145

Εκλογές 2019: 31,53% και 86 έδρες

Εκλογές 2023: 17,83% και 48 έδρες

Το συμπέρασμα από τα παραπάνω είναι ό ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που βγήκε πολύ κερδισμένο την τελευταία δεκαετία δηλ. από το 2012 έως σήμερα με μία ποσοστιαία άνοδο 13 -14%.

Η πραγματική του θέση, στην καλύτερη περίπτωση, είναι εκεί που βρίσκονταν το 2009 στο 4,60%.

Ερχόμαστε τώρα στο «φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ-Τσίπρα» και πώς εξηγείται:

Το 2009 που η χώρα βρέθηκε στην πιο δύσκολη οικονομική κατάσταση από τη μεταπολίτευση και μετά, με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ να μας βάζουν στο ΔΝΤ, να υπογράφουν τα μνημόνια άκριτα, να κόβουν μισθούς και συντάξεις, να πουλάνε δημόσιους πόρους και άλλα πολλά που έχουμε βιώσει όλοι μας, ο λαός έψαχνε μία σανίδα σωτηρίας για να βγει από το πηγάδι που τον έβαλαν οι δύο παραπάνω κυβερνήσεις.

Τότε ο κ. Τσίπρας, πρόεδρος τού ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίστηκε δυνατά στο πολιτικό προσκήνιο υποσχόμενος στον απελπισμένο ελληνικό λαό ότι θα τον βγάλει από τα μνημόνια, θα αυξήσει και πάλι τους μισθούς και τις συντάξεις, θα μειώσει τη φορολογία και θα φέρει μία οικονομική ανάπτυξη στη χώρα. Ο ελληνικός λαός πίστεψε τον νέο φέρελπι πολιτικό θεωρώντας τον έντιμο, αξιόπιστο και μη διεφθαρμένο από το σύστημα.

Με τις ελπίδες που πούλησε ο Αλέξης Τσίπρας στους Έλληνες από το 4,60% το 2009 εκτοξεύθηκε στο 35,46% το 2015.

Τη μόνη εξουσιοδότηση που πήρε από τον λαό ήταν να διαπραγματευτεί τη δανειακή σύμβαση με στόχο τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, να ακυρώσει τη λιτότητα και να καταργήσει το 1ο και 2ο Mνημόνιο και βέβαια σε καμία περίπτωση δεν είχε πολιτική νομιμοποίηση να προχωρήσει σε 3ο Mνημόνιο.

Στη μόνη υπόσχεση που έμεινε πιστός ο κ. Τσίπρας είναι στο ότι δεν θα φορούσε γραβάτα αν δεν έφερνε τα αποτελέσματα που ήθελε στην ΕΕ για την Ελλάδα.

Μετέτρεψε το ΟΧΙ τού δημοψηφίσματος σε ΝΑΙ, υπέγραψε 1 μνημόνιο, επέβαλε τα κάπιταλ κοντρόλς, υπέγραψε την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μέσω ιδιωτικοποιήσεων με τη δημιουργία τού «υπερταμείου» (δέσμευσε όλη τη δημόσια περιουσία με σκοπό το ξεπούλημά της), αύξησε τους φορολογικούς συντελεστές και ΦΠΑ, ολοκλήρωσε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, υπέγραψε τη συμφωνία των Πρεσπών και εκχώρηση τού ονόματος Μακεδονία στα Σκόπια και πολλά ακόμα.

Αν η «κωλοτούμπα» ήταν ολυμπιακό άθλημα ο κ. Τσίπρας θα ήταν χρυσός ολυμπιονίκης, διότι επί 4 χρόνια έκανε μόνο αυτό!

Ερχόμαστε στην τελευταία 4ετία, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ με 86 βουλευτές έλαμψε δια της απουσίας του από το θεσμικό του ρόλο ως αξιωματική αντιπολίτευση, συνεχίζοντας, επί της ουσίας, με σιωπηρή ή κραυγαλέα συναίνεση την συνεχιζόμενη εξαθλίωση και φτωχοποίηση τού Έλληνα, το ξεπούλημα τής δημόσιας περιουσίας, την καταπάτηση τής προσωπικής ελευθερίας των πολιτών με τους εγκλεισμούς και την υποχρεωτικότητα των εμβολίων κ.α. στηρίζοντας την εφαρμογή τού απολυταρχικού έργου τής κυβέρνησης.

Στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, ο σύριζα καλείται από τους δημοσιογράφους, οι οποίοι θέτουν θέμα αλλαγής ηγεσίας του, να κάνει αυτοκριτική και να εκθέσει τους λόγους και τις αιτίες τής πτώσης των ποσοστών του. Εννοείται ότι η ερώτηση δεν θα έπρεπε καν να τεθεί λόγω τής αυτονόητης παραπάνω ανάλυσης, αλλά οι δημοσιογράφοι είναι εκεί για να δημιουργούν εντυπώσεις (λανθασμένες, ότι δηλ. ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα υπολογίσιμο κόμμα εξουσίας…!) και να παίζουν το πολιτικό παιγνίδι εξουσίας εις βάρος τού λαού.

Ουδείς πήρε μία ξεκάθαρη θέση για την ήττα τους αλλά όλοι οι υποψήφιοι που περιφέρονταν στα τηλεοπτικά κανάλια τις βραδιές τής 21ης Μαΐου και τής 25ης Ιουνίου υποστήριζαν με σθένος ότι δεν τίθεται θέμα ηγεσίας. Στην προσπάθειά τους δε να δημιουργήσουν εντυπώσεις εισάγουν όρους τού τύπου «εμείς που ανήκουμε στα κόμματα τού συνταγματικού τόξου» για να διαφοροποιηθούν από τα δεξιά ή ακροδεξιά κόμματα! Δηλαδή τα άλλα κόμματα ανήκουν στο αντισυνταγματικό τόξο;

Γνωρίζουν πολύ καλά ότι αν αλλάξουν τον κ. Τσίπρα θα βρεθούν εκεί που πραγματικά ανήκουν δηλ. στο 4,60% τού 2009.

Παρ’ ότι τα στελέχη τού ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγουν ή «αδυνατούν» να κάνουν αυτοκριτική, εμείς οφείλουμε να την κάνουμε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα το οποίο έγινε κυβέρνηση χάρη στα ψέματα που είπε στον ελληνικό λαό ο αρχηγός του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε τα ποσοστά του από τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους τής ΝΔ και τού Πασόκ και είναι απορίας άξιον πώς τα διατηρεί ακόμα!

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα το οποίο δεν θα γίνονταν ποτέ κυβέρνηση και δεν θα ανέβαζε τα ποσοστά του  πάνω από το 4,60% αν δεν κορόιδευε τούς Έλληνες τόσο αναίσχυντα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα επικίνδυνο κόμμα γιατί εκμεταλλεύτηκε καταφανώς την απελπισία των Ελλήνων στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, τούς πούλησε προσδοκίες και αφού έγινε κυβέρνηση πούλησε και τους ίδιους και τη χώρα.

Η αλήθεια είναι ότι δημιούργησε ένα «εργατικό» δυναμικό ξεκινώντας από 149 βουλευτές και κατέληξε στους 48. Άφησε πολύ κόσμο άνεργο (βουλευτές, παρατρεχάμενους κ.α.). Δεν πρόλαβαν να κλείσουν όλες οι συμφωνίες και να πάρουν τα ποσοστά τους από τις πωλήσεις των εθνικών πόρων και από τη βαριά φορολογία των πολιτών. Δημιούργησε ένα ανθρώπινο δυναμικό που εκπαίδευσε στη διαφθορά, στο ψέμα και στις υψηλές οικονομικές απολαβές και προσδοκίες και το οποίο τώρα είναι σχολάζον και μένει αναξιοποίητο.

Επομένως, πώς θα μπορούσαν όλοι αυτοί να κάνουν αυτοκριτική, οι οποίοι από το τίποτα και από το πουθενά τούς δόθηκε απεριόριστη εξουσία και τώρα τους την ξαναπήραν.

Πραγματικά αντιμετωπίζει ένα σοβαρό εσωτερικό πρόβλημα.

Σχετικά με την αντιπολίτευση στη νέα 4ετία, ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να ακολουθεί την τακτική που είχε και την προηγούμενη. Θα συμφωνήσει σε όλες τις φορολογικές αυξήσεις που μας επιφυλάσσουν μετά το φθινόπωρο, θα συμφωνήσει στο μοίρασμα τού Αιγαίου, στην νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών, στα μέτρα υπέρ των Λοάτκι και εις βάρος των υπολοίπων πολιτών και σε ό,τι άλλο χρειάζεται να γίνει για να συρρικνωθεί η χώρα, να φτωχύνει κι άλλο ο Έλληνας, να μεγαλώσει η ανεργία, να  μας αντικαταστήσουν με τους λαθρομετανάστες, να πάρουν τα σπίτια οι τράπεζες κλπ. μέτρα τα οποία ήταν ήδη στο πρόγραμμά τους και τομείς στους οποίους στηρίχτηκαν προεκλογικά για ψηφοθηρία.

Η ευχή μας είναι να τους δούμε εκεί που πραγματικά ανήκουν.

ΠΑΣΟΚ 11,84% και 32 έδρες

Μεγάλη χαρά γνώρισαν τα στελέχη τού ΠΑΣΟΚ από την άνοδο των ποσοστών τους κατά 3,74% συγκριτικά με το  8,10% στις εκλογές τού 2019 και σίγουρα εκστασιάστηκαν για την άνοδό τους κατά 5,55% από το 6,29 το 2015.

Τι να πει κανείς για το ΠΑΣΟΚ!

Ένα κόμμα που εκπαίδευσε ολόκληρη χώρα από το 1981 και μετά για να φτάσει στη σημερινή της κατάντια.

Η έλλειψη αντίδρασης που είδαμε όλοι μας στο πασόκ κατά την προηγούμενη 4ετία, τώρα θα μετατραπεί στο μαξιλαράκι τής ΝΔ με σύμπραξη δυνάμεων:

  • αφ’ ενός για να συγκεντρώσει τις 180 ψήφους με σκοπό να πάει τα εθνικά θέματα και τις διαφορές με την Τουρκία στο διεθνές δικαστήριο τής Χάγης και να προχωρήσει στην εκχώρηση των χωρικών μας υδάτων ή και γαιών στη γείτονα χώρα, την αποστρατικοποίηση των νησιών τού Αιγαίου και
  • αφ’ ετέρου για την αναθεώρηση τού συντάγματος που θα αλλάξει όσο δεν μπορούμε να φανταστούμε την ελληνική κοινωνία ως προς το χειρότερο.

Παρ’ όλο που η φωνή των στελεχών τού ΠΑΣΟΚ, εκλεγμένων και μη, είναι λίγο άτολμη ακόμα, επειδή από κόμμα εξουσίας με 45-50% επί 3 δεκαετίες περίπου καταβαραθρώθηκε μετά τα μνημόνια, θα ανακτήσουν σύντομα τις δυνάμεις τους με το «φιλί τής ζωής» που θα τους δώσει η ΝΔ για να τους κάνει φανερούς συνενόχους της στο καταστροφικό της έργο.

Αυτό, βέβαια, είναι κάτι που θα πρέπει να ξανασκεφτούν και να θυμηθούν την κατάληξη των άλλων κομμάτων που έπαιξαν αντίστοιχο ρόλο την περασμένη δεκαετία όπως ΛΑ.Ο.Σ, ΑΝ.ΕΛ και Ποτάμι.

Με λίγα λόγια το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει το βλαβερό του έργο απέναντι στους Έλληνες και την Ελλάδα.

ΚΚΕ 7,69% και 20 έδρες

Άλλο ένα κόμμα που ενθουσιάστηκε με την αύξηση των ποσοστών του έναντι αυτών τής τελευταίας δεκαετίας που κυμαίνονταν μεταξύ 4,5-5,5%

Ένα κοιμώμενο κόμμα το οποίο βρίσκεται εντός βουλής εδώ και 50 χρόνια χωρίς να έχει προσφέρει το ελάχιστο όφελος στους Έλληνες και στην Ελλάδα.

Ακόμα μία ομάδα καρεκλοκένταυρων επαγγελματιών πολιτικών, τους οποίους χρυσοπληρώνουν οι Έλληνες πολίτες απολύτως άδικα και όπως θα έλεγε και ο σοφός λαός «χωρίς κέρδος κέρατα!»

Αυτό το κόμμα, αφού ανέβασε τα ποσοστά του κατά 2,39% από το 2019 αναθάρρησε τόσο πολύ που δεσμεύτηκε απέναντι στον ελληνικό λαό να κάνει, για πρώτη φορά από την ίδρυσή του, αντιπολίτευση.

Πραγματικά, οι 400.000 Έλληνες που τούς ψήφισαν πιστεύουν ότι θα κάνουν αντιπολίτευση;

Πιστεύουν ότι θα διαφοροποιηθούν από το ρόλο τους, ο οποίος είναι να βγάζουν τον κόσμο στο δρόμο, και να διοχετεύουν άριστα εκπαιδευμένα στελέχη τους σε διάφορους δημόσιους οργανισμούς και θέσεις εξυπηρετώντας κυρίως τους σκοπούς του κόμματος αλλά και το πολιτικό σύστημα, όταν αυτό τους καλεί;

Πιστεύουν ότι θα σταματήσουν να κάνουν τα πάντα για να γίνουν ακόμα πιο κερδοφόρα επιχείρηση ή ότι θα μοιράσουν τα κέρδη τους στο λαό δείχνοντας έτσι τον φιλολαϊκό χαρακτήρα τους;

Γνωρίζουν οι ψηφοφόροι τους ότι στο 19ο συνέδριο του κόμματος (2013), αποφάσισαν πως «σε περίπτωση ιμπεριαλιστικής πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας, είτε σε αμυντικό είτε σε επιθετικό πόλεμο, το Κόμμα πρέπει να ηγηθεί της αυτοτελούς οργάνωσης της εργατικής – λαϊκής πάλης με όλες τις μορφές, ώστε να οδηγήσει σε ολοκληρωτική ήττα της αστικής τάξης, εγχώριας και ξένης ως εισβολέα, έμπρακτα να συνδεθεί με την κατάκτηση της εξουσίας».

Μετάφραση «εάν για παράδειγμα ο Ρ. Τ. Ερντογάν επιτεθεί στον Έβρο ή το Αιγαίο, το ΚΚΕ έχει δώσει εντολή να δημιουργηθεί κομμουνιστικός στρατός, ο οποίος θα πολεμήσει τον εγχώριο καπιταλισμό. Με λίγα λόγια, τη στιγμή που θα έχει κηρυχθεί επιστράτευση προς απόκρουση του εχθρού, το ΚΚΕ θα δημιουργήσει δεύτερο μέτωπο στο εσωτερικό της χώρας, το οποίο μάλλον θα έχει αντίκτυπο στην εθνική προσπάθεια».

Το ερώτημα είναι αν αυτό το κόμμα που πέτυχε το ποσοστό τού 7,69% με 20 έδρες, εκπροσωπεί τον Έλληνα πολίτη στη Βουλή ή τον εαυτό του και μάλιστα θεσμοθετημένα με εσωτερική απόφαση των μελών του; Αυτά όμως δεν ακούγονται και δεν λέγονται πουθενά για να μην ξυπνήσει ο ραγιάς και τους πετάξει όλους έξω!

Βάσει όλων των παραπάνω, δυστυχώς, προκύπτει ένα νέο φαινόμενο…. το «φαινόμενο Έλληνας» που είναι πολύ πιο πάνω από το «φαινόμενο Μητσοτάκης» και το «φαινόμενο Σύριζα-Τσίπρας».

Το «φαινόμενο Έλληνας» που ψηφίζει κόμματα που τον ληστεύουν, τον απαξιώνουν, τον ποδοπατούν, τον κοροϊδεύουν, τον φτωχαίνουν, τον πουλάνε, τον κάνουν επαίτη, τον αρρωσταίνουν, τού παίρνουν το σπίτι, τον πετάνε στο δρόμο ή ακόμα ετοιμάζονται και να τον σκοτώσουν, σε περίπτωση πολέμου, αντί να τον υπερασπιστούν, προκειμένου να εδραιωθούν οι ίδιοι και να καταλάβουν την εξουσία (βλ. ΚΚΕ)!

ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ 4,63% και 12 έδρες

Το πρώτο εκ των τριών νέων κομμάτων που μπήκε στη βουλή, το οποίο έγινε ευρέως γνωστό λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 25ης Ιουνίου έχοντας την επίσημη δήλωση στήριξης από τον  Η. Κασιδιάρη ώστε να μπει στη Βουλή, με έκδηλη προφανώς την αγωνία του να βρίσκεται στο πολιτικό παιχνίδι μετά και το χαστούκι στις εκλογές της 21ης Μαίου στηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε καμία περίπτωση όμως δε μπορούν να χαρακτηριστούν οι Σπαρτιάτες ούτε κόμμα ‘Κασιδιάρη’’ αλλά ούτε και ως κόμμα ναζιστικό όπως θέλουν να μάς πείσουν κάποιοι συγκεκριμένοι κύκλοι.

Μένει να δούμε τις θέσεις τους, το ρόλο τους και το πώς θα στηρίξουν την ελληνική κοινωνία μέσα από αυτές. Φάρο αξιοπιστίας και εγγύηση δείχνει να αποτελεί ο Χάρης Κατσιβαρδάς, ο οποίος είναι αξιόλογος, πλοηγός σοφίας και νηφαλιότητας.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ – Κυριάκος Βελόπουλος 4,44% και 12 έδρες

Ενισχυμένος κατά 0,74% από τις εκλογές τού 2019 βγήκε ο κ. Βελόπουλος σε αυτές τις εκλογές.

Ένας πολιτικός, ο οποίος ναι μεν αποκαλύπτει πολλά διαπλεκόμενα συμφέροντα και πολιτικά «μαγειρέματα» που γίνονται παρασκηνιακά αλλά δεν παύει να είναι κάποιος που ψήφισε μνημόνιο όταν ήταν βουλευτής τού ΛΑ.Ο.Σ. από φόβο μην διαγραφεί.

Το τι έχει σκοπό να κάνει ή αν θα «φοβηθεί» εκ νέου κατά τη νέα τετραετία, θα το δούμε συν τω χρόνω.

Ευχόμαστε να διατηρήσει τις θέσεις του και να αντιδράσει σθεναρά στη λαίλαπα που έρχεται.

ΝΙΚΗ 3,69% και 10 έδρες

Το δεύτερο νέο κόμμα που μπήκε στη βουλή, το οποίο και αυτό έκανε την εμφάνισή του ένα μήνα προ των εκλογών τής 21ης Μαΐου, προωθούμενο επιθετικά σε όλα τα μέσα με όρους συστημικού κόμματος από οικονομικής πλευράς και με πολλά στελέχη τους προερχόμενα από «θρησκευτικοχριστιανικούς» χώρους.

Ο αρχηγός του κ. Νατσιός στηρίζει με σθένος το ρητό «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» με στόχο να αντισταθεί σε όλες τις συνταγματικές και μη αλλαγές που έχει σκοπό να φέρει η κυβέρνηση και τα κόμματα εξουσίας, να προστατεύσει τα σύνορα τής χώρας και να διορθώσει τις αδικίες και τα κακώς κείμενα στην παιδεία, στη οικονομία, στην υγεία κ.α.

Παρ’ όλα αυτά δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστο το γεγονός, ότι εξαίρεσε από το ψηφοδέλτιο τής δεύτερης κάλπης, υποψηφίους που συγκέντρωσαν μεγάλο αριθμό σταυρών στις πρώτες εκλογές.

Τα «μαγειρέματα» τής εξουσίας άρχισαν πριν ακόμα μπουν στη Βουλή∙ επίσης μία ένδειξη απαξίωσης τής προτίμησης και τής ψήφου των πολιτών.

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ – ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ 3,17% και 8 έδρες

Το τρίτο νέο κόμμα είναι αυτό τής κ. Κωσταντοπούλου, το οποίο μπόρεσε και μπήκε στη Βουλή έχοντας ξαναμπεί στο παρελθόν ως βουλευτής τού ΣΥΡΙΖΑ αλλά απεχώρησε μετά την προδοσία τού κ. Τσίπρα, όπως η ίδια χαρακτήρισε.

Ένα μελανό σημείο είναι η ανακατάταξη και η εξαίρεση υποψηφίων από τις εκλογές τής 25ης Ιουνίου, που εξελέγησαν στην πρώτη κάλπη μόνο και μόνο για να μπουν στελέχη που ανήκουν στον πυρήνα τού κόμματος.

Αυτή είναι μία ενέργεια, την οποία περιμένουμε να δούμε τι επεκτάσεις θα έχει στην εφαρμογή τής πολιτικής τού κόμματος μέσα στη Βουλή.

Το πρόγραμμά της περιέχει αρκετά στοιχεία από αυτό τού ΣΥΡΙΖΑ και οι λόγοι είναι κάτι παραπάνω από προφανείς. Ευχόμαστε να κάνει τη διαφορά και να προσφέρει το καλύτερο για τους Έλληνες και τον τόπο μας.

Το βράδυ των εκλογών τής 25ης Ιουνίου το παιχνίδι και η χειραγώγηση των δημοσιογράφων απέναντι στο κοινό ήταν να εστιάζουν τη συζήτηση στους Σπαρτιάτες και στον κ. Κασιδιάρη που θα φέρουν σκοταδισμό στη Βουλή ενώ τώρα έχουμε μία φωτεινή δημοκρατία, η οποία ισχύει μόνο γι’ αυτούς που διοικούν ενώ για το λαό είναι φασισμός και απολυταρχία.

Αυτή τη θέση επικροτούσαν και ενίσχυαν όλοι οι εκπρόσωποι των υπολοίπων κομμάτων παρουσιάζοντας στον πολίτη μία ψευδή και πλασματική εικόνα ευημερίας, αφθονίας, ασφάλειας, ελευθερίας και δημοκρατίας.

Αυτή είναι η ψευδαίσθηση που έχουν περάσει στον Έλληνα, ο οποίος μπροστά στην ανοιχτή τηλεόραση νιώθει ότι τού ανήκει όλος ο κόσμος και όταν την κλίνει προσγειώνεται στην σκληρή πραγματικότητα, όπως θα προσγειωθεί όταν η ΝΔ θέσει σε εφαρμογή το, μέχρι προ των εκλογών, κρυφό πρόγραμμά της.

Κανένας λόγος επίσης δεν έγινε και δε γίνεται για την τεράστια αποχή, η οποία αν μη τι άλλο απογειώνει τη νίκη όλων των κομμάτων. Η ευθύνη βαρύνει όλους τους πολίτες που δεν προσήλθαν στην κάλπη, που προτίμησαν την καλοπέρασή τους μηδενός εξαιρουμένου. Εμείς είμαστε αντίθετοι με τη νοοτροπία αυτή, δεν είναι αυτός ο Έλληνας που έχει φιλότιμο και που είναι πάντα μπροστάρης.

Τα παραπάνω τέσσερα μικρά κόμματα με ποσοστό αθροιστικά 15,93% και 830.460 ψήφους είναι μία υπολογίσιμη αντιπολίτευση που μπορεί να εξυπηρετήσει τον εθνικό της σκοπό, με την προϋπόθεση να λειτουργήσουν ως τέτοια και να μην αλλοτριωθούν από το πολιτικό σύστημα, την εξουσία και τα χρήματα κάτι το οποίο έχουμε ήδη δει να συμβαίνει με όλους τους προηγούμενους και όλα τα κόμματα εξουσίας.

Οι Έλληνες πολίτες που τους ψήφισαν, πίστεψαν στις προεκλογικές υποσχέσεις τους και στην πρόθεσή τους να αποτελέσουν εμπόδιο στο καταστροφικό σχέδιο τής κυβέρνησης.

Ελπίζουμε να μην απογοητεύσουν και να μην προδώσουν την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων τους.

Από το Γραφείο Τύπου του

Νέου Εθνικά Ενιαίου Πολιτικού Σχηματισμού – Πρώτα η Ελλάδα

 

Πρόσφατα Άρθρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ «ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ «ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ»

Το δόγμα της «γαλάζιας πατρίδας» στην γείτονα χώρα Τουρκία καλά κρατεί και μάλιστα αυτή η απαράδεκτη όσο και προκλητική θεωρία  που έχουν υιοθετήσει, θα προωθείται πλέον και στα τουρκικά σχολεία. Αυτό αποκάλυψαν με δημοσιεύματά τους οι εφημερίδες Turkiye και Takvim οι...

Η ομιλία της κ. Κούνιου στην Δράμα στις 21/4/2024

Η ομιλία της κ. Κούνιου στην Δράμα στις 21/4/2024

50χρόνια μεταπολίτευση. Αν θέλει κανείς να περιγράψει κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά της επταετούς δικτατορίας που προηγήθηκε, θα αναφερθεί στην καταστρατήγηση βασικών ελευθεριών, την υιοθέτηση της παρακρατικής βίας για τους διαφωνούντες, τα πιστοποιητικά...

ΚΑΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ…

ΚΑΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ…

Στην "Καθημερινή" 19/3/24 υπάρχει μία ευνοϊκότατη περιγραφή για την γνωριμία μας με το robot  Σοφία (όχι τυχαίο όνομα). "Είναι περισσότερο ένα παράδειγμα του πως θα ήταν η ζωή μας, αν μπορούσαμε να αλληλοεπιδράσουμε με την νέα τεχνολογία σε συνθήκες απαλλαγμένες...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Η ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ ΜΙΑΣ ΕΝΔΟΞΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Η ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ ΜΙΑΣ ΕΝΔΟΞΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Πριν από 32 χρόνια τέτοιες μέρες – συγκεκριμένα στις 28 Απριλίου του 1992 ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, αναφερόμενος στη συμπεριφορά των «συμμάχων και συνεταίρων» μας, όπως τους αποκαλούσε,...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Συνέντευξη Κ. Μητσοτάκη στον ΣΚΑΙ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Συνέντευξη Κ. Μητσοτάκη στον ΣΚΑΙ

Ρεσιτάλ ερμηνείας που ανοίγει τον δρόμο για μια ακόμη νίκη μοιάζει να είναι η συνέντευξη που παραχώρησε ο Έλληνας πρωθυπουργός στο ΣΚΑΙ, και συγκεκριμένα στη σύζυγο του ανεψιού του, Σία Κοσιώνη, ένα μήνα σχεδόν πριν τις Ευρωεκλογές, αν και οι οξυδερκείς παρατηρητές...

Η ομιλία της κ. Κούνιου στην Δράμα στις 21/4/2024

Η ομιλία της εκδήλωσης στα Τρίκαλα στις 25/4/2024

Αγαπητοί συμπολίτες καλησπέρα. Ο λόγος που είμαστε εδώ είναι τα όσα είδαμε στα βίντεο που μόλις έπαιξαν. Είναι πράγματα τα οποία όλοι μας λίγο – πολύ τα έχουμε συζητήσει με κόσμο είτε στο σπίτι, είτε στη δουλειά, είτε στις καφετέριες. Πριν σας εξηγήσω τι είναι το...

Μετάβαση στο περιεχόμενο