Loading...
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Τα νέα μικρά πατριωτικά κόμματα στην Ελλάδα και ο ρόλος τους στις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023

Νέος Εθνικά Ενιαίος Πολιτικός Σχηματισμός “Πρώτα η Ελλάδα”

Η Πολιτική Γραμματεία, είναι το μόνο θεσμικό εντεταλμένο, εκλεγμένο διασυλλογικό  όργανο, ενός μεγαλύτερου και ευρύτερου οργάνου, το οποίο είναι η μηνιαία  Διευρυμένη Γενική Διάσκεψη  των ιδρυτικών μελών τού υπό ίδρυση – σύσταση  Νέου Εθνικά Ενιαίου Πολιτικού Σχηματισμού (σ.σ. το οποίο προσωρινά λειτουργεί ως δεξαμενή σκέψης -think tank-).

Πιο  συγκεκριμένα, στις συνεδριάσεις τής  11ης, 12ης και 13ης Διευρυμένης Διάσκεψης οι οποίες πραγματοποιήθηκαν,  ημερολογιακά και κατ’ αντιστοιχίαν τον Απρίλιο (11η), τον Μάϊο (12η) και τον Ιούνιο (13η), παρακολουθώντας και καταγράφοντας  τις πρωθύστερες των εκλογών αλλά και τις εν συνεχεία πολιτικές εξελίξεις  μετεκλογικά,  η Πολιτική Γραμματεία παρατηρεί, καταγράφει και επισημαίνει τα ακόλουθα, εν  όψει και των προσεχών επικείμενων εθνικών εκλογών τής 25ης Ιουνίου 2023 :

  • Πρωτίστως, παραπέμψει στις πολιτικές, εκφρασμένες και δημοσίως,  θέσεις μας εν όψει τής εκλογικής διαδικασίας, δημοσιευμένες στο:  https://www.youtube.com/watch?v=y9dTsP2qwig
  • Δευτερευόντως, επισημαίνει προς τα ιδρυτικά Μέλη, τους Φίλους και υποστηριχτές τής μεγάλης κοινής εθνικής προσπάθειας, τα παρακάτω :

Νέα μικρά πατριωτικά κόμματα

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά τής εκλογικής αναμέτρησης τής 21ης Μαΐου ήταν ο μεγάλος αριθμός αρκετών μικρών πατριωτικών και μη κομμάτων που έκαναν την εμφάνιση τους συγκριτικά με εκλογικές αναμετρήσεις προηγούμενων ετών. Η τάση αυτή φαίνεται να παραμένει ίδια και στις προσεχείς εκλογές τής 25ης Ιουνίου.  Αρκετά νέα πολιτικά σχήματα που για διάφορους λόγους είχαν μείνει εκτός μάχης την 21η Μαΐου θα πάρουν τώρα μέρος∙ άλλα θα δοκιμαστούν εκ νέου και άλλα έχουν συμπράξει μαζί σε κοινό κατ’ «ανάγκη» συνασπισμό υπό κοινό «ενιαίο» ψηφοδέλτιο.

1.    Αξιοσημείωτη είναι η προσπάθεια τού Πατριωτικού Συνασπισμού ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ – ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ που αποτελείται από τον συνασπισμό των κομμάτων Πατριωτική Δύναμη (Πρόδρομος Εμφιετζόγλου), Πατρίδα (Κωνσταντίνος Μπογδάνος), Κίνημα 21 (Ζώης Μπέχλης), Ελεύθεροι Ξανά (Φ. Βόβολης), ΤΟΛΜΑ (Θ. Κολυβάς), Πατριωτικός Σύνδεσμος (Ιωάννης Μαλταμπές), Πανελλήνιο Κίνημα, Εθνεγερσία, Ε.Π.Κ.Ε.

Και είναι αξιοσημείωτη διότι επιχειρείται για πρώτη φορά μία τέτοια προσπάθεια, έστω και κάτω από την πίεση των γεγονότων και του εκλογικού αποτελέσματος, το οποίο δεν συνηγόρησε υπέρ κανενός από τα ανωτέρω πολιτικά σχήματα∙ έτσι κατέστη απολύτως αναγκαίος αυτός ο μικρός πολιτικός  συνασπισμός σε τέτοιο εύρος πολιτικών κομμάτων. Διαπιστωμένα και πράγματι μπορεί να μη συμφωνούν σε όλα -διαφωνούν σε θέματα προσέγγισης και γενικής στρατηγικής όπως προκύπτει από την μελέτη των προγραμμάτων τους-  ωστόσο φαίνεται να  κατανοούν  πως στον ιδεολογικό πολιτικό  πυρήνα τους πιστεύουν στις ίδιες αξίες και υπηρετούν την ίδια κοινή αποστολή.

Το ευκταίο θα ήταν η καθολική  εθνική ενότητα. Ομόνοια και σύμπνοια μεταξύ τους. Γνωρίζοντας όμως  τις παθογένειες τού έθνους μας, και του Λαού μας όπου όλοι επιθυμούν να Άρχουν,   αυτή και μόνο την εξ’ ανάγκην και κατ’ ανάγκην συνεργασία, ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος, μόνο ως θετικό βήμα μπορούμε να το δούμε και έτσι το προκρίνουμε. Έτσι το αντιμετωπίζουμε.  Έτσι το αναγνωρίζουμε και το χαιρετίζουμε σε κάθε επίπεδο. Είναι ένα πρώτο ουσιαστικό βήμα προς την Ενότητα που τόσο αποζητά ο Λαός μας προκειμένου να αντιμετωπίσει την λαίλαπα τής παγκοσμίοποίησης και της Νέας Τάξης Πραγμάτων που συστημικά και παγκοσμίως λειτουργεί ισοπεδωτικά ως οδοστρωτήρας εναντίον Ηθών, Αξιών, Εθνών, Λαών, Παραδόσεων και εναντίον ιστορικών και αρχαίων Πολιτισμικών φαινομένων και πανάρχαιων  Πολιτισμών όπως ο Ελληνικός.

Φυσικά, σε πολιτικό επίπεδο και επίπεδο προτάσεων το εν λόγω πολιτικό εγχείρημα,  ίσως και κάτω από τις πρωτόγνωρα βίαιες  συνθήκες που συνεστήθη, μένει στις αυτές διαπιστώσεις και πολιτικές διακηρύξεις που μένουν όλα τα νέα πολιτικά σχήματα των τελευταίων ετών τής δεκαετίας των μνημονίων, χωρίς να προχωρά σε ορθολογικά και τεχνοκρατικά  συγκροτημένη πολιτική πρόταση σε πολλούς επί μέρους τομείς (Γενική Οικονομία, Εθνική Οικονομία, Εθνική Πολιτική, Ευρώπη και Ευρωπαϊκός προσανατολισμός,  Δανεισμός, αντιμετώπιση δημοσίου χρέους), όπως εύλογα και δικαιολογημένα  θα περίμενε ο Ελληνικός Λαός  από μια τέτοια πολιτική προσπάθεια και ειδικά από έναν επιτυχημένο επιχειρηματία όπως ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, ο οποίος έχει διακριθεί για τα πρωτοποριακά έργα και την τεχνοκρατική αντίληψη του.

2.   Το κόμμα ΝΙΚΗ, το οποίο έφτασε μια ανάσα από το να σπάσει το φράγμα τού 3% και να εισέλθει  στη βουλή στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Πράγματι, κρίνεται σίγουρα ως το πλέον  προβεβλημένο από το καθεστωτικό συστημικό κατεστημένο (εκδοτικά ΜΜΕ, κοινωνικά δίκτυα κτλ) από τα εκτός βουλής νέα πολιτικά κόμματα, ειδικά το τελευταίο διάστημα, προ των εκλογών, προκαλώντας μάλιστα  εύλογη συζήτηση αλλά  και εντονότατο  προβληματισμό στον ευρύτερο κοινωνικό ιστό της Πατρίδας μας που έχει πλημμυρίσει από θυμό και οργή εναντίον τού καθεστωτικού συστημικού κατεστημένου.

Αυτό που εισπράττεται από τον δημόσιο Λόγο και την Κεντρική Ρητορική που εκφράζει ο ιδρυτικός Πρόεδρος Δημήτρης Νατσιός και αυτά που προβάλλονται ως κεντρικό πολιτικό πρόταγμα δηλαδή,  τα ζητήματα που προβάλει, όπως: Η Παράδοση , η Ρωμιοσύνη, το  Δημογραφικό, ο επαννεληνισμός τής Παιδείας, τα  Εθνικά ζητήματα σε γενική επιφανειακή θεώρηση αλλά χωρίς βάθος, είναι πράγματι  κοινές αγωνίες για  μεγάλη πλειοψηφία τής Ελληνικής  κοινωνίας. Μπορεί οι πολιτικές  θέσεις τής ΝΙΚΗΣ και του Δημήτρη Νατσιού  να μην περιέχουν κάτι  καινοτόμο ως προ την εσωτερική δομή και οργάνωση, μάλλον υπάρχουν αρκετά αδιευκρίνιστα σημεία που χρήζουν περαιτέρω διευκρινήσεων ώστε να αποφεύγονται οι παρερμηνείες και η εύκολη αβασάνιστη κατάκριση (κύριο συστατικό και χαρακτηριστικό του Έλληνα), αλλά η συνολική επιστροφή στις Ρίζες και την Παράδοση, τα ήθη, τα έθιμα και τις Αξίες τού Έθνους και του Λαού μας είναι αυτό που προκρίνεται στην παρούσα φάση τής εποχής, όπου όλα τα σκιάζει, τα απειλεί και τα κατατρομοκρατεί ο ολετήρας τής Νέας Τάξης και της Παγκοσμιοποίησης.

Βεβαίως, πρόκειται για ένα νέο πολιτικό κόμμα που ανεδείχθη και αυτό από την σκληρή περίοδο της πανδημίας.  Αλήθεια είναι, ότι πράγματι  δεν υπάρχουν εμπεριστατωμένες πολιτικές  προτάσεις ή  έστω ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα ανασυγκρότησης  για το βυθισμένο  ελληνικό  κράτος στην σήψη και την καθολική διαφθορά ή έστω μια πολιτική πρόταση για ριζική θεσμική ολική και καθολική αναδιάρθρωση τού Ελληνικού  κράτους.  Ωστόσο, αυτό που στην παρούσα φάση προέχει  με βεβαιότητα είναι  ο ιδεολογικός  πυρήνας των σκέψεων τής ΝΙΚΗΣ  που  εκφράζει πολύ  μεγάλο μέρος τού ελληνικού λαού και ως ψήφος αντίδρασης αλλά και ως ψήφος διαμαρτυρίας.

Επομένως, τέτοιες προσπάθειες αρχικώς και πρωτίστως, αν μη τι άλλο, χρήζουν ηθικής και κοινωνικής αναγνώρισης και πρέπει να στηριχτούν.

Βεβαίως, οφείλουμε να επισημάνουμε πως η πάσχουσα και δεινοπαθούσα ελληνική κοινωνία επιθυμεί και προτρέπει σε περισσότερο και ευρύτερο διάλογο∙ στηρίζει και αποζητά τις συνεργασίες  αλλά αποζητά και πλήρη διαφάνεια σε μια εποχή πολιτικού και συστημικού  σκότους…

Οι απαντήσεις που έχουν δοθεί, στην καλόπιστη κριτική που ασκείται δεν έχουν κριθεί ούτε επαρκείς ούτε ικανοποιητικές, μάλλον προσιδιάζουν σε νοοτροπία τού συστήματος σε όλα τα επίπεδα. Ευχή και προσευχή όλων όσων πιστεύουν σε αξίες και ιδέες όπως η Πατρίδα, η Οικογένεια, οι Παραδόσεις, τα ήθη και έθιμα τού Λαού μας  είναι η εθνική  ενότητα, πόσο μάλλον όταν κεντρικό πρόσημο τής δημόσιας ρητορικής τού κόμματος τής ΝΙΚΗΣ είναι το ορθόδοξο βίωμα και η ρωμιοσύνη, που δυστυχώς σχεδόν έχει εργαλειοποιηθεί(…) προκαλώντας σωρεία δικαιολογημένων  αντιδράσεων.  Προσμονή μας να το δούμε και εντός βουλής.

3.   Η Πλεύση Ελευθερίας τής κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία εκφράζει ένα μεγάλο μέρος τής κοινωνίας μας και ειδικότερα τής Κουμμουνιστικής και εκσυχρονιστικής προοδευτικής Αριστεράς.  Η Πρόεδρος τής Πλεύσης Ελευθερίας με μια πρωτόγνωρη κίνηση τόσο συμβολική όσο και πρακτική να δώσει τον αριθμό τού κινητού της τηλεφώνου στη δημοσιότητα, αν μη τι άλλο δείχνει μια διάθεση να δώσει φωνή στην κοινωνία και στον άνθρωπο. Αυτό δε θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστο.

Προτάσσει τον αγώνα της:

  • Για την συλλογική μας απελευθέρωση από το μνημονιακό καθεστώς και τις συνθήκες αμφισβήτησης των θεμελιωδών δικαιωμάτων μας.
  • Για την υπεράσπιση της πατρίδας και του λαού μας και την ανάκτηση της δημοκρατικής, λαϊκής και εθνικής κυριαρχίας.
  • Για την υπεράσπιση όλων των λαών που θυματοποιούνται από το ίδιο καθεστώς.
  • Για την αποκατάσταση της δημοκρατίας και την εγγύηση συνθηκών ελευθερίας και σεβασμού των δικαιωμάτων όλων των πολιτών, αλλά και όλων των ανθρώπων.
  • Για την άρση του καθεστώτος γενικευμένης αδικίας και την εμπέδωση της δικαιοσύνης και της κοινωνικής δικαιοσύνης.
  • Για αχειραγώγητη ενημέρωση και πλήρη διαφάνεια στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος και των δημοσίων αγαθών, αλλά και στη λειτουργία των τραπεζών.
  • Για την επαναφορά του Πολιτισμού στο επίκεντρο της κοινωνικής και πολιτικής δραστηριότητας αλλά και της Παιδείας, με την ενίσχυση της ανεξάρτητης πνευματικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας, μακριά από τις αυλές της εξουσίας.
  • Για την κυριαρχική αποκήρυξη και διαγραφή του παράνομου και επονείδιστου δημοσίου χρέους,
  • Για τη συνέχιση και ολοκλήρωση του λογιστικού ελέγχου του χρέους και την επέκτασή του στα ασφαλιστικά ταμεία και στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.
  • Για την διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα από τον 1οκαι τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο, με κάθε πρόσφορο μέσο.
  • Για την άσκηση όλων των δικαιωμάτων του κράτους έναντι κάθε υπευθύνου, κυβερνητικών στελεχών και εταιριών, ελληνικών και αλλοδαπών, που ζημίωσαν τη χώρα μέσω συμβάσεων διαφθοράς και απομύζησης δημοσίου χρήματος.
  • Για την προστασία της δημόσιας περιουσίας και ιδιοκτησίας, του δημοσίου πλούτου, των δημοσίων αγαθών και συνολικά του δημοσίου συμφέροντος.
  • Για την ριζική ανασυγκρότηση του τραπεζικού συστήματος
  • Για την επαναθεμελίωση και εμπέδωση του κοινωνικού κράτους δικαίου, με έμφαση στην Παιδεία, την Υγεία, την Εργασία, την Κοινωνική Ασφάλιση ως δικαιώματα που ενεργοποιούν θεμελιώδεις και ανελαστικές υποχρεώσεις του Κράτους.
  • Για την προστασία των αναφαίρετων δικαιωμάτων κάθε ανθρώπου που αναζητεί καταφύγιο στο Ευρωπαϊκό έδαφος, κυνηγημένος από συνθήκες πολέμου ή πολιτικής δίωξης ή οδηγημένος στην προσφυγιά από την εξαθλίωση της πείνας και της στέρησης.

Η Πλεύση Ελευθερίας φιλοδοξεί να γίνει το συλλογικό υποκείμενο έκφρασης μιας κοινωνίας που προσπαθούν να απενεργοποιήσουν και να περιθωριοποιήσουν.

Το ερώτημα όμως που προκύπτει για την κ. Κωνσταντοπούλου είναι ότι προ των δεύτερων εκλογών και «πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις» αφαίρεσε από τα ψηφοδέλτια του κόμματός της υποψηφίους με πολλούς σταυρούς για να τοποθετήσει πιο οικεία της άτομα, μία πράξη η οποία συγκρούεται με τις θέσεις της «περί σεβασμού των δικαιωμάτων των πολιτών και την άρση της αδικίας» ακυρώνοντας και απαξιώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την ψήφο των πολιτών.

4.   Το κόμμα Ευ-Κίνηση, το οποίο ίδρυσε ο κ. Ευμορφίδης αλλά όπως ο ίδιος λέει ούτε δικό του είναι ούτε πρόεδρος είναι ο ίδιος. Το ΕΥ είναι ίσως το πιο επαναστατικό και πρωτόγνωρο κόμμα που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια που συμπυκνώνει και συμβολίζει αξίες όπως ευπρέπεια, ευεξία, ευγνωμοσύνη, ευδαιμονία, ευσέβεια και άλλα πολλά. Πρόκειται για μια φιλοσοφία και μια στάση ζωής, έναν τρόπο σκέψης που θέλει να εκπαιδεύσει τους ανθρώπους να έχουν οικολογική συνείδηση και να ζουν σε ένα βιώσιμο περιβάλλον. Η ζωή και το βίωμα άλλωστε τού ιδρυτή του, κ. Πολ Ευμορφίδη τα λέει όλα, ένας αυτοδημιούργητος και επιτυχημένος εππιχειρηματίας, άνθρωπος ευρηματικός, ανθρωπιστής, γνήσιος Έλληνας, ο οποίος όπου κι αν έχει ταξιδέψει έχει κάνει την Ελλάδα υπερήφανη.

Το Ευ–Κίνηση έχει στόχο:

  • Ένα νέο οικονομικό και παραγωγικό μοντέλο, με πραγματικά ελληνική παραγωγή, πραγματική υποστήριξη της εργασίας, της επιχειρηματικότητας και προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής ταυτότητας της χώρας. Για το μοντέλο αυτό απαιτούνται μία σειρά πολιτικές πρωτοβουλίες, αλλά κυρίως πολιτική βούληση, που θα επιβληθεί από την θέληση και την ψήφο του λαού:
  • Έναν κρατικό τομέα της οικονομίας που θα εγγυάται τα δημόσια αγαθά, θα εποπτεύει αποτελεσματικά την τήρηση των κανόνων της αγοράς, θα αποτρέπει τη δημιουργία μονοπωλίων και ολιγοπωλίων, θα φορολογεί με δικαιοσύνη και προοδευτικότητα ως προς τα εισοδήματα και θα αξιοποιεί τα δημόσια οικονομικά για τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και της χώρας
  • Δωρεάν παροχή υγείας και παιδείας σε όλους τους πολίτες χωρίς αποκλεισμούς.
  • Προστασία της εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων.
  • Εναρμόνιση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.
  • Υποστήριξη της δημιουργίας οικογένειας – αντιστροφή της δημογραφικής γήρανσης:.
  • Ισότητα των ευκαιριών στην απασχόληση: οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.
  • Στροφή στην γνώση, στην δια βίου εκπαίδευση και στην εξωστρέφεια.
  • Αναστροφή του brain drain, του χρήσιμου ελληνικού εργατικού δυναμικού επιστημονικού και μη που έφυγε στο εξωτερικό προς αναζήτηση εργασίας.
  • Παραγωγή ποιοτικών προϊόντων∙ η ποιότητα πρέπει να είναι το νέο ελληνικό brand name
  • Παραγωγή με φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους
  • Ανάπτυξη ενός υγιούς καταναλωτικού κινήματος∙ έλεγχο των τιμών και την καταπολέμηση της κερδοσκοπίας,
  • Υποστήριξη των ήπιων και εναλλακτικών μορφών επιχειρηματικότητας και κοινωνικής οικονομίας.
  • Υποστήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας και αποτροπή του αφελληνισμού των επιχειρήσεων.
  • Στήριξη της μεταποίησης και του Δευτερογενούς Τομέα.
  • Έναν Υγιή και Σύγχρονο Τουριστικό Τομέα.
  • Κωδικοποίησηκαι απλούστευση της πολυδαίδαλης νομοθεσίας που ταλαιπωρεί τον πολίτη 
  • Φορολογίαμε δικαιοσύνη και προοδευτικότητα – καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.
  • Ελεγκτικοίμηχανισμοί διασφάλισης των κανόνων του υγιούς ανταγωνισμού και της ποιότητας με τη δημιουργία Υποδομών Επιχειρηματικότητας.

Επιπλέον, δηλώνει ότι δεν είναι άλλο ένα κόμμα προσωπικοτήτων ή επαγγελματιών της πολιτικής: «Όλοι όσοι συμμετέχουμε έχουμε ήδη αφήσει το στίγμα μας στην κοινωνία, δεν επιζητούμε καρέκλες και αξιώματα, μας ενδιαφέρει μόνο να «μπολιάσουμε» το πολιτικό σύστημα με κριτική σκέψη, διάλογο και κοινή λογική, ώστε να αλλάξουμε την ζωή μας μέσα από την αλλαγή της κοινωνίας και των θεσμών της.»

5.   Το Κίνημα Φτωχών Ελλάδος, με βασικό φιλοσοφικό ιδεολογικό άξονα «Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ» και «Ο ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟ», τάσσεται με την μεγάλη μερίδα των συμπολιτών μας, των ΦΤΩΧΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ σε μία παλλαϊκή συσπείρωση για την ανατροπή της μιζέριας και της εξαθλίωσης, απευθυνόμενο στο παραμελημένο κομμάτι της κοινωνίας μας. Σύμφωνα με τους ιδρυτές τους, η απόφαση ήταν να ενώσουν όλα τα φτωχά κοινωνικά στρώματα σε μια Λαϊκή Βάση και να δημιουργήσουν το ‘’ΚΙΝΗΜΑ ΦΤΩΧΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ’’ για να «διεκδικήσουμε όλοι μαζί, με συμμετοχικές διαδικασίες και με αποφάσεις συμμετοχικής Δημοκρατίας τα δίκια μας, για μια αξιοπρεπή διαβίωση, για μια Ανθρωποκεντρική κοινωνία, με Δημοκρατία, Εργασία, Αξιοπρέπεια, Σεβασμό, Αλληλεγγύη, Ισονομία, για μια κοινωνία Ελεύθερη, Ειρηνική, χαρούμενη και ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ! Το Κίνημα Φτωχών Ελλάδος». Απευθυνόμενοι σε όλους τους πολίτες, τους καλούν να συμπράξουν μαζί τους λέγοντας: «Στο μαζικό αυτό κίνημα έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλοι οι πολίτες, με βασική προϋπόθεση ότι ανήκουν στην οικονομική κατηγορία του πληθυσμού που είτε δεν έχουν τίποτα, είτε αυτά που έχουν δεν τους φθάνουν για να ζήσουν μια ζωή αξιοπρεπή και δεν έχουν πολιτικό βεβαρημένο παρελθόν!»

6.   Η κ. Αφροδίτη Λατινοπούλου, η οποία με το κόμμα Φωνή Λογικής κάνει μια αξιοπρόσεχτη προσπάθεια. Γνωρίζουμε την κ. Λατινοπούλου από το σθένος, την αποφασιστικότητα της και τον καυστικό αλλά δίκαιο λόγο της. Αξίζει να σημειωθεί πως μπαίνει στο στίβο τής εκλογικής μάχης ώστε να εκτεθεί και να δοκιμαστεί ενώπιον του ελληνικού λαού  με θάρρος και χωρίς τις πλάτες τού κομματικού κατεστημένου. Σύμφωνα με τις θέσεις τής Φωνής Λογικής είναι το κόμμα που υπηρετεί το συμφέρον της Ελλάδας. Συγκροτείται από Έλληνες και Ελληνίδες, στην πλειοψηφία νέους, πολίτες της “διπλανής πόρτας”, αξιόλογους, άφθαρτους κάτι που αποτελεί πλέον απαίτηση του μεγαλύτερου μέρους της ελληνικής κοινωνίας, η οποία έχει κουραστεί από τη λογική της οικογενειοκρατίας και της πολιτικής ‘’ανακύκλωσης’’ των ίδιων προσώπων από κόμμα σε κόμμα. Το κεντρικό τους σύνθημα είναι: «Αγαπάμε την πατρίδα μας, υπηρετούμε την κοινή λογική, ζούμε την καθημερινότητα, σεβόμαστε τον θεσμό της οικογένειας, τη θρησκεία μας και αγωνιζόμαστε απέναντι στο σύστημα της διαπλοκής. Για το καλύτερο μέλλον που αξίζει σε όλους εμάς, στην Πατρίδα μας και στα παιδιά μας.»

Πιο συγκεκριμένα οι θέσεις τους είναι:

  • Η εθνική κυριαρχία της Ελλάδος είναι αδιαπραγμάτευτη.
  • Ανάπτυξη της οικονομίας και της οικονομικής ελευθερίας
  • Δημογραφικό: Η πυρηνική οικογένεια ξαναμπαίνει στο προσκήνιο ως κύτταρο της κοινωνίας.
  • Νομοκρατία – Ισονομία – Ασφάλεια
  • Αυστηροποίηση του Ποινικού κώδικα – Προστασία της Ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης
  • Ριζική αναδιάρθρωση της ελληνικής εκπαίδευσης.
  • Πάταξη του λαθρομεταναστευτικού
  • Διατήρηση της Ορθοδοξίας και της Εθνικής ταυτότητας
  • Αναγνώριση, προστασία και υποστήριξη του Οικουμενικού Ελληνισμού.

7.   Η Πνοή Δημοκρατίας με πρόεδρο τον κ. Κούβελα με κεντρική αρχή την πίστη στον άνθρωπο και την εμπιστοσύνη στο συνάνθρωπο και με στελέχη από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους κάνει επίσης μια αξιοσημείωτη προσπάθεια. Βεβαίως μετά τις εκλογές της 21ης Μαίου και την ετυμηγορία του ελληνικού λαού το ευκταίο θα ήταν η επίτευξη συνεργασίας της Πνοής Δημοκρατίας με άλλα μικρά πολιτικά κόμματα (ένα ή περισσότερα) στα πλαίσια της πολυπόθητης ενότητας του κατακερματισμένου αυτού χώρου. Κάτι τέτοιο δε φαίνεται να συνέβη. Δεν παύει όμως να είναι μια προσπάθεια που δείχνει να έχει βάλει απέναντι της το πολιτικό κατεστημένο και αν μη τι άλλο αξίζει της προσοχής των πολιτών.

Οι θέσεις στα βασικά ζητήματα συνοψίζονται στα εξής:

  • Ο πολιτισμός, οι αξίες και η ανθρωπιά τίθενται ως προτεραιότητα.
  • Διατροφική επάρκεια και πρόσβαση του λαού σε ποιοτική διατροφή με αποτέλεσμα καλύτερη υγεία.
  • Ενεργειακή ασφάλεια και πρόσβαση του λαού σε φθηνή ενέργεια.
  • Ανάπτυξη προσωπικότητας, κοινωνικότητας και της κριτικής ικανότητας στο σχολείο.
  • Πρόληψη, βελτίωση της υγείας του πληθυσμού και συνεχής φροντίδα αυτού.
  • Κοινωνική ασφάλιση τόσο για την 3η ηλικία όσο και για τον νέο επαγγελματία.
  • Ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας και πάταξη της διαφθοράς.
  • Ενίσχυση της συμμετοχής του λαού στη λήψη αποφάσεων και διάκριση εξουσιών.
  • Δημιουργία πλούτου.
  • Εκδημοκρατισμός των ΜΜΕ.
  • Διατήρηση ιστορικών κεκτημένων της χώρας. Καμία υποχώρηση από πάγιες θέσεις.

Προφανώς υπάρχουν και άλλες προσπάθειες, οι οποίες δεν αναφέρονται παραπάνω καθώς ο κατάλογος είναι πολύ μεγάλος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο αγώνας τους είναι μικρότερος. Κοινό χαρακτηριστικό όλων είναι ότι έχουν βάλει απέναντι τους το σύστημα και την καθεστωτική αντίληψη που υπάρχει. Ευχή μας είναι να ευοδωθεί η προσπάθεια τού καθενός κατά το καλύτερο δυνατόν.

Συστημικά κόμματα  και πολιτικό κατεστημένο

Η Βουλή των Ελλήνων αποτελείται από άτομα-πολιτικούς, άεργους, με κληρονομικό δικαίωμα στις θέσεις τους, εθισμένους στην εξουσία, στην κατάχρηση εξουσίας και στην υφαρπαγή δημοσίου χρήματος και περιουσίας θεωρώντας όλα τα παραπάνω αναφαίρετο δικαίωμά τους. Κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η υποτίμηση και αδιαφορία για τους πολίτες χρησιμοποιώντας τους ως αναλώσιμους μόνο για να απομυζούν από αυτούς τα οικονομικά οφέλη τους (όσο αντέχουν).

  • Νέα Δημοκρατία: Το πλέον συστημικό κόμμα, όπως εξελίχτηκε τα τελευταία 4 χρόνια. Διέπεται από:
    • νεποτισμό (οικογενειοκρατία) των δύο οικογενειών Καραμανλή και Μητσοτάκη όπου ο προκάτοχος θείος ή γονέας, θεωρεί αναφαίρετο δικαίωμά του να κληροδοτεί τη χώρα και το έθνος στον ανιψιό ή στον υιό και κόρη αντίστοιχα.
    • Διαφθορά και επικέντρωση τού κυβερνητικού έργου στην οικονομική ωφέλεια των στελεχών του και τού στενού περιβάλλοντός τους, αδιαφορώντας πλήρως για το λαό, βάζοντάς τον σε πρόγραμμα απόλυτης φτωχοποίησης και κοινωνικής εξαθλίωσης ισοπεδώνοντας πλήρως την αξία του και τα δικαιώματά του, ξεπουλώντας τη χώρα και τους πόρους της εκτελώντας ψυχρά το σχέδιο τής Νέας Τάξης και τής Παγκοσμιοποίησης.
  • ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ: λειτουργούν και συλλειτουργούν στο ίδιο πλαίσιο με τη ΝΔ και διευκολύνουν το έργο της. Επί τής ουσίας πλαισιώνουν το πρώτο κόμμα καθώς συγκυβερνούν άτυπα. Η απουσία προγράμματος, αντιπολίτευσης, τα «παρών» στη βουλή σε διάφορα νομοσχέδια, το καταδεικνύουν σαφώς.
  • ΚΚΕ : Η αριστερή εκπροσώπηση των Ελλήνων στη Βουλή. Με την ξύλινη γλώσσα που χρησιμοποιεί, εδώ και 40 χρόνια δεν κατάφερε να πείσει το λαό. Φανερά, δεν έχει προσφέρει κάποιο έργο αλλά επί της ουσίας υπηρετεί και εξυπηρετεί το πολιτικό σύστημα χωρίς να φαίνεται και χωρίς να γίνεται αντιληπτό από τον κόσμο. Θεωρείται από τις πιο επιτυχημένες και κερδοφόρες επιχειρήσεις στην πλάτη τού ελληνικού λαού που τους πληρώνει επίσης αδίκως, διότι και αυτοί λειτουργούν μόνον για προσωπικό όφελος με μηδενική ανταπόδοση στο λαό.
  • Ελληνική Λύση και Μέρα25: κενά λόγια χωρίς ουσιαστικό έργο, το απόλυτο «τίποτα». Το μόνο έργο τους είναι οι υπογραφές των μνημονίων και η συμβολή τους στη σημερινή κατάσταση τού λαού και τής χώρας. Ο κόσμος αντιλαμβανόμενος το ρόλο τους έχασε την εμπιστοσύνη τους αφήνοντας τον έναν εκτός βουλής και τον άλλον εντός βουλής αλλά αποδυναμωμένον.

Ο κρυφός πόθος τής επίτευξης πλειοψηφίας των 180 εδρών.

Ο Αντιπρόεδρος τής ΝΔ κ. Άδωνης Γεωργιάδης αποκάλυψε το στόχο τής επίτευξης πλειοψηφίας των 180 εδρών και πεντακομματική Βουλή για μία αμιγώς φιλελεύθερη αναθεώρηση τού Συντάγματος. Ο αριθμός 180 αυτοδύναμος ή αθροιζόμενος αφορά σε ένα απόρρητο σχέδιο που αφορά τόσο σε θέματα εθνικής κυριαρχίας με παραπομπή τους στο Διεθνές Δικαστήριο τής Χάγης (ελληνοτουρκικές διαφορές για ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδα, αποστρατικοποίηση των νησιών τού Αιγαίου, εκχώρησης εδαφών και αλλαγή συνόρων) όσο και σε θέματα εσωτερικών αλλαγών στη χώρα που μετά την ψήφισή τους η Ελλάδα δεν θα θυμίζει τίποτα από το παρελθόν. Οι ανατροπές θα είναι τεράστιες και σίγουρα όχι για το καλό τού λαού, τού έθνους και της χώρας. Απλώς θα εφαρμόσουν τις εντολές που παίρνουν εδώ και πολλά χρόνια έξωθεν και τις εφαρμόζουν εις βάρος μας.

Απόρρητο σχέδιο

Α. Εθνικά θέματα – Ελληνοτουρκικό – ΑΟΖ – Υφαλοκρηπίδα – Αποστρατικοποίηση νησιών Αιγαίου στη Χάγη

  1. Η Πολιτική ηγεσία τής χώρας για να εξουσιοδοτηθεί να φέρει θέματα εθνικής κυριαρχίας στη Χάγη απαιτούνται 180 ψήφοι. Κρίσιμο ρόλο για την επίτευξη ή μη τής πλειοψηφίας αυτής θα παίξει ο αριθμός των κομμάτων που θα μπουν στη Βουλή από 5 έως 8.
  2. Κρίσιμο μέρος τής παραπομπής στο Διεθνές Δικαστήριο τής Χάγης είναι το σχέδιο κατά το οποίο, η Ελλάδα θα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια στις ακτές της Ηπειρωτικής Ελλάδας, στις ακτές της Εύβοιας και στις ακτές νοτίως της Κρήτης, ενώ θα αυξήσει τα χωρικά της ύδατα κατά τρόπο διαφοροποιημένο ανά περιοχή στα 7 ή τα 9 μίλια ώστε να διευκολύνει την Τουρκία να αποκτήσει διαδρόμους ιδιοκτησίας της για την ναυσιπλοΐα της και το πολεμικό της ναυτικό σε όλο το Αιγαίο.
  3. Αυτό που θα προηγηθεί όλων των παραπάνω ελληνικών εκχωρήσεων προς τους τούρκους, είναι η υπογραφή συμφώνου μη επίθεσης μεταξύ των δύο χωρών, με σκοπό να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια και να προχωρήσουν ανενόχλητοι στην εκτέλεση τού σχεδίου.
  4. Επικύρωση των μνημονίων συνεργασίας με τα Σκόπια (εκκρεμεί).

Β. Αλλαγή Συντάγματος όπου συν τοις άλλοις θα επιχειρηθούν και τα εξής:

  1. Να αφαιρεθεί ό,τι έχει σχέση με την ορθόδοξη πίστη (στόχος να διαγραφεί ή και να διωχθεί η σχέση τού Έλληνα με την ορθοδοξία)
  2. Αλλαγή στη νομοθεσία δόμησης και ανοικοδόμησης όπου θα μεταβάλλει τη χώρα σε ένα απέραντο τουριστικό θέρετρο. Απελευθέρωση άρθρων που απαγορεύουν (ορθώς) την πώληση ευαίσθητων περιοχών.
  3. Συμπερίληψη άρθρων όπου θα εκχωρείται εθνική κυριαρχία, χάριν της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης (μας έχει ήδη ανακοινωθεί η μείωση των εθνικών μας συνόρων από την κ. Ψαρούδα-Μπενάκη, Προέδρου τής Βουλής κατά την ορκωμοσία τού κ. Παπούλια ως Προέδρου τής Δημοκρατίας στις 8/2/2005).
  4. Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης είπε «οραματίζομαι μια Ελλάδα που θα συμπλέει και θα στρατεύεται με όσα αναφέρονται στο βιβλίο για τη μεγάλη επανεκκίνηση του κόσμου» (το παγκόσμιο πείραμα πάνω μας συνεχίζεται).
  5. Εισαγωγή στο λεξιλόγιο πλέον τού όρου «θαλάσσιων ζωνών» σε οποιοδήποτε σύμπλεγμα νησιών που δεν κατονομάζεται.
  6. Κατάργηση των όρων «έθνος», «κράτος» και ό,τι σχετίζεται με αυτά. Η έννοια του έθνους είναι συνδεδεμένη με παραδόσεις, ήθη, έθιμα, τραγούδια, χορούς. Είναι οι ρίζες μας. Στόχος να χτίσουν την επόμενη γενιά και τη νέα Ελλάδα του 21ου αιώνα χωρίς αυτά. Ένας λαός χωρίς αξίες, ήθη, έθιμα, χωρίς ρίζες και κατά συνέπεια χωρίς ταυτότητα είναι εύκολο να χαθεί γιατί είναι εύκολα χειραγωγήσιμος, δεν αντιδρά σε τίποτα, αρκεί να έχει εξασφαλισμένα τα προς το ζην (κουπόνια -pass-, επιδόματα κλπ).
  7. Για το ισχύον πολιτικό σύστημα είμαστε μια ανοιχτή κοινωνία χωρίς σύνορα πλέον. Κατά την άποψή τους, τα σύνορα αποτελούν συρματοπλέγματα και αυτό θέλουν να αποτυπώνεται και στο νέο Σύνταγμα.
  8. Περιορισμοί και απαγορεύσεις σε ό,τι αφορά τον πρωτογενή τομέα (σπόροι). Δημιουργία κεντρικής τράπεζας σπόρων (έλεγχος από το κράτος). Αυτό έχει γίνει σε διεθνές επίπεδο αλλά θα γίνει και σε εθνικό. Θα διατίθενται πλέον μόνον μεταλλαγμένοι ή/και υβριδικοί σπόροι και θα διώκεται οτιδήποτε παραδοσιακό ή διαφορετικό.
  9. Αλλαγή εργασιακών σχέσεων. Θα υπάρχουν πλέον συμβάσεις μιας ημέρας ή ακόμα και μιας ώρας.
  10. Η αναστολή όλων των δραστηριοτήτων σε περιόδους κρίσης θα είναι πλέον θεσμοθετημένη (υπάρχει η προηγούμενη εμπειρία από την υγειονομική κρίση που βγαίναμε έξω μόνο για 2 ώρες με μηνύματα -προαυλισμός των κρατουμένων-)
  11. Αλλαγή τής έννοιας του στρατού.
  12. Θα θεσμοθετηθεί συνταγματικά η υποχώρηση, η υπακοή και η υποταγή τής χώρας μας σε οτιδήποτε διατάζει η παγκόσμια διακυβέρνηση.

 Πώς αποφεύγουμε τα νέα έκτροπα των συστημικών κομμάτων

Όλα τα παραπάνω θα γίνουν αν η ΝΔ αποκτήσει αυτοδυναμία στις εκλογές τής 25ης Ιουνίου ή κυβερνήσει σε σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι όπως έχουν δείξει στο παρελθόν έχουν κοινά ιδεώδη και στόχους.

Η μόνη λύση διαφυγής από τον εφιάλτη όλων των παραπάνω και τής επαπειλούμενης εξαφάνισης τού έθνους και τής χώρας, χρειάζεται να μπουν περισσότερα νέα κόμματα στη Βουλή που δεν συμφωνούν με το πολιτικό κατεστημένο και με την καταστροφή τής χώρας και τού έθνους.

Όσο περισσότερα κόμματα μπουν στη Βουλή τόσο περισσότερο θα αποδυναμωθούν στα συστημικά κόμματα, σε αυτοδυναμία ή σύμπραξη ψήφων, για να εφαρμόσουν το σχέδιό στους, το οποίο είναι κοινό (όπως έχει ήδη φανεί ξεκάθαρα από το 2010 έως σήμερα).

Μόνο έτσι θα αναχαιτιστεί η λαίλαπα που θα ακολουθήσει μετά τις εκλογές σε περίπτωση αυτοδυναμίας ή επικράτησης των τριών παραπάνω κομμάτων.

Η δύναμή τους πάντα κρύβεται στο λαό, σε όλους εμάς, γι’ αυτό σε κάθε προεκλογική περίοδο θυμούνται τον κόσμο που επί 4 χρόνια ποδοπατούσαν, εξαπατούσαν και εκμεταλλεύονταν, υποσχόμενοι ότι στην επόμενη 4ετία θα είναι καλύτεροι αρκεί να τους ξαναψηφίσουμε.

Λέμε όχι στην αποχή. Όσοι μιλάνε για αποχή εξυπηρετούν τα ίδια συμφέροντα, γιατί η αποχή στην παρούσα φάση θα σημάνει την άνευ όρων παράδοσή μας τόσο ημών όσο και τής πατρίδας μας στους ανθέλληνες πολιτικούς μας με το καταστροφικό τους πρόγραμμα, το οποίο δεν τολμούν να μας ανακοινώσουν προεκλογικά γιατί αν το έκαναν θα έπρεπε να φύγουν νύχτα από τη χώρα.

Η ασφάλεια, η ακεραιότητα και η προστασία τής Ελλάδας αλλά και των αξιών, τής ιστορίας και των ριζών τού έθνους μας βρίσκεται αποκλειστικά και μόνο στα χέρια μας.

Μόνο εμείς μπορούμε να το αποτρέψουμε.

Μόνο εμείς έχουμε τη δύναμη να το κάνουμε.

Από το Γραφείο Τύπου του

Νέου Εθνικά Ενιαίου Πολιτικού Σχηματισμού – Πρώτα η Ελλάδα

Πρόσφατα Άρθρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ «ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ «ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ»

Το δόγμα της «γαλάζιας πατρίδας» στην γείτονα χώρα Τουρκία καλά κρατεί και μάλιστα αυτή η απαράδεκτη όσο και προκλητική θεωρία  που έχουν υιοθετήσει, θα προωθείται πλέον και στα τουρκικά σχολεία. Αυτό αποκάλυψαν με δημοσιεύματά τους οι εφημερίδες Turkiye και Takvim οι...

Η ομιλία της κ. Κούνιου στην Δράμα στις 21/4/2024

Η ομιλία της κ. Κούνιου στην Δράμα στις 21/4/2024

50χρόνια μεταπολίτευση. Αν θέλει κανείς να περιγράψει κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά της επταετούς δικτατορίας που προηγήθηκε, θα αναφερθεί στην καταστρατήγηση βασικών ελευθεριών, την υιοθέτηση της παρακρατικής βίας για τους διαφωνούντες, τα πιστοποιητικά...

ΚΑΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ…

ΚΑΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ…

Στην "Καθημερινή" 19/3/24 υπάρχει μία ευνοϊκότατη περιγραφή για την γνωριμία μας με το robot  Σοφία (όχι τυχαίο όνομα). "Είναι περισσότερο ένα παράδειγμα του πως θα ήταν η ζωή μας, αν μπορούσαμε να αλληλοεπιδράσουμε με την νέα τεχνολογία σε συνθήκες απαλλαγμένες...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Η ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ ΜΙΑΣ ΕΝΔΟΞΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Η ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ ΜΙΑΣ ΕΝΔΟΞΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Πριν από 32 χρόνια τέτοιες μέρες – συγκεκριμένα στις 28 Απριλίου του 1992 ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, αναφερόμενος στη συμπεριφορά των «συμμάχων και συνεταίρων» μας, όπως τους αποκαλούσε,...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Συνέντευξη Κ. Μητσοτάκη στον ΣΚΑΙ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Συνέντευξη Κ. Μητσοτάκη στον ΣΚΑΙ

Ρεσιτάλ ερμηνείας που ανοίγει τον δρόμο για μια ακόμη νίκη μοιάζει να είναι η συνέντευξη που παραχώρησε ο Έλληνας πρωθυπουργός στο ΣΚΑΙ, και συγκεκριμένα στη σύζυγο του ανεψιού του, Σία Κοσιώνη, ένα μήνα σχεδόν πριν τις Ευρωεκλογές, αν και οι οξυδερκείς παρατηρητές...

Η ομιλία της κ. Κούνιου στην Δράμα στις 21/4/2024

Η ομιλία της εκδήλωσης στα Τρίκαλα στις 25/4/2024

Αγαπητοί συμπολίτες καλησπέρα. Ο λόγος που είμαστε εδώ είναι τα όσα είδαμε στα βίντεο που μόλις έπαιξαν. Είναι πράγματα τα οποία όλοι μας λίγο – πολύ τα έχουμε συζητήσει με κόσμο είτε στο σπίτι, είτε στη δουλειά, είτε στις καφετέριες. Πριν σας εξηγήσω τι είναι το...

Μετάβαση στο περιεχόμενο