Loading...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – 12η ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 22 & 23 Απριλίου 2023 η 12η Διευρυμένη Συνδιάσκεψη των ιδρυτικών μελών του Νέου Εθνικά Ενιαίου Πολιτικού Σχηματισμού / ΠΡΩΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ καθώς και μελών από το κίνημα πολιτών πρώτα η Ελλάδα. Στο διήμερο αυτό πραγματοποιήθηκε γόνιμος διάλογος κι αναπτύχθηκαν προβληματισμοί για θέματα τόσο εσωτερικού ενδιαφέροντος, όσο και οργανωτικά θέματα του Νέου πολιτικού Σχηματισμού, καθώς και εισηγήσεις από εκλεκτούς προσκεκλημένους. Πιο συγκεκριμένα:

 • Κατά την πρώτη μέρα το Σάββατο 22 Απριλίου και μετά το σύντομο χαιρετισμό στους συμμετέχοντες από τον Εθνικό Συντονιστή κ. Κωνσταντίνο Μπακογιάννη, το λόγο πήρε το μέλος της κα Τασούλα Γεωργιάδου, η οποία έκανε μια εμπεριστατωμένη παρουσίαση της εύπλαστης ψυχολογίας των παιδιών, πόσο δεκτικά στη μάθηση είναι από τις πολύ μικρές ηλικίες και πώς, λόγω αυτών των χαρακτηριστικών, γίνονται υποδοχείς-θύματα του «εκπαιδευτικού προγράμματος» της εκάστοτε κυβέρνησης. Ακολούθησε η εισήγηση του Εθνικού Συντονιστή Κωνσταντίνου Γ. Μπακογιάννη, όπου υπογράμμισε την κρισιμότητα των επερχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων, όπως και το ποια αμείλικτα ερωτήματα πρέπει να τεθούν στους εκπροσώπους των κομματικών σχηματισμών ούτως ώστε ο πολίτης να αποκρυσταλλώσει τις προθέσεις του καθενός, προκειμένου να προσέλθει στην κάλπη ενημερωμένος όπως πρέπει να είναι.
 • Το απόγευμα του Σαββάτου το λόγο πήρε το μέλος κ. Ελένη Αρβανιτίδου όπου προσπάθησε να δώσει μια εξήγηση στο παράδοξο «Η Ευρώπη διαδηλώνει, η Ελλάδα όχι, η Ευρώπη διεκδικεί, η Ελλάδα όχι». Η κ. Αρβανιτίδου εστίασε στο γεγονός ότι η πολιτική έχει απαξιωθεί τόσο πολύ στη χώρα μας, ώστε ο πολίτης να είναι μπροστά σε ένα συνεχές αδιέξοδο, χωρίς ελπίδα για το μέλλον του. Κατόπιν, το μέλος κ. Ελένη Ιωάννου ανέπτυξε το διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών, παίρνοντας τη σκυτάλη από την πρωινή εισήγηση του κ. Μπακογιάννη, αναπτύσσοντας από ένα άλλο πρίσμα τη σπουδαιότητα και την κρισιμότητα των εκλογικών αναμετρήσεων.
 • Τη δεύτερη μέρα το πρωί Κυριακή 23 Απριλίου το μέλος κ. Ιωάννα Άρμεν συνέχισε να ξετυλίγει το νήμα των επερχόμενων εκλογών αναδεικνύοντας μια άλλη διάσταση του θέματος εξετάζοντας τα κριτήρια με τα οποία πρέπει να προσέλθει να ψηφίσει ο πολίτης, όπως για παράδειγμα ποιες πρέπει να είναι οι προτεραιότητές του ώστε το κόμμα που θα τιμηθεί με την επιλογή του να του δίνει τις πειστικότερες απαντήσεις στα προβλήματα που τον απασχολούν.
 • Τέλος το απόγευμα της ίδιας μέρας άνοιξε τη συνεδρίαση το μέλος κ. Μιχάλης Μαυρομιχάλης ο οποίος προσπάθησε έδωσε μια ξεκάθαρη, όσο το δυνατόν πιο αντικειμενική εικόνα του τι σημαίνει αντισυστημική ψήφος και γιατί ο καθένας της δίνει μια διαφορετική ερμηνεία, κατά το δοκούν. Κατόπιν, το νέο μέλος κ. Κωνσταντίνος Τουρναβίτης ανέπτυξε το θέμα « Σύμφωνα με τα τετελεσμένα δεδομένα της νεότερης ιστορίας της Ελλάδος, τα διεθνή ισχύοντα ως προς τους πόλους ισχύος και τη διαχρονική Ελληνική κοσμοθεωρία περί διακυβέρνησης των ανθρώπων». Ο κ. Τουρναβίτης, λόγω της μακρόχρονης πορείας και εμπειρίας του στην πολιτική ζωή της χώρας, έθεσε μερικά καίρια ερωτήματα και έδωσε τροφή για σκέψη πάνω στο σημερινό πολιτικό γίγνεσθαι σε αντιδιαστολή με την κοσμοθεωρία των Αρχαίων Ελλήνων αλλά και πιο πρόσφατων γενιών πολιτικών ανδρών για το πώς πρέπει να κυβερνάται μια δημοκρατική χώρα.

 

 • Στον επίλογο των εργασιών πάρθηκαν ορισμένες σημαντικές αποφάσεις βάσει των ψηφοφοριών που ακολούθησαν, όπως:
 1. Ορίσθηκε η ημερομηνία της επόμενης διευρυμένης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 27 & 28 Μαϊου
 2. Αντικαταστάθηκε, κατόπιν αιτήματός του, στην Πολιτική Γραμματεία, ο κ. Μιχάλης Μαυρομιχάλης από τον κ. Δημήτρη Ηλιόπουλο, τον οποίο καλωσορίζουμε και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο νέο του ρόλο. Στον απερχόμενο κ. Μαυρομιχάλη, τον ευχαριστούμε για την πολύτιμη προσφορά του όλο αυτό το διάστημα στην Πολιτική Γραμματεία και του ευχόμαστε καλή δύναμη στα νέα καθήκοντα που αναλαμβάνει.

 

Τέλος υπενθυμίζονται τα κάτωθι:

 • Το συγκεκριμένο πολιτικό εγχείρημα το οποίο ετοιμάζεται με πολύ προσοχή χωρίς να βιάζεται έχει και πρόγραμμα και σχέδιο και οργάνωση και στρατηγική για να εφαρμοστούν όλα αυτά και κυρίως έχει όραμα για μια μεγάλη εθνική ιδέα.
 • Η πορεία του νέου αυτού εγχειρήματος δεν αλλάζει βάση του ποιος συστρατεύεται μαζί μας. Εκείνος/εκείνη που έρχεται κοντά μας θα προσαρμόζεται στο ήδη υπάρχον πρόγραμμα και την πορεία του. Η πορεία αυτή αναδιατάσσεται ανάλογα με τις πολιτικές εξελίξεις εντός η εκτός χώρας αλλά ποτέ δεν αναδιατάσσεται ανάλογα με το ποιος εισέρχεται στην πορεία στο συγκεκριμένο πολιτικό εγχείρημα, ποτέ. Όποιος συστρατεύεται αποδέχεται το πρώτο βασικό κείμενο μας , το οποίο σημειώνουμε ότι δεν είναι η πολιτική ιδρυτική διακήρυξη, είναι ένα πλαίσιο αρχών πάνω στο οποίο θα οικοδομηθούν και οικοδομούνται, χτίζονται όλα τα υπόλοιπα.
 • Υπενθυμίζουμε για άλλη μια φορά την πολιτική απόφαση που έχει παρθεί για τη μη κάθοδο μας στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις/εκλογικό μαραθώνιο δίνοντας έτσι χώρο και χρόνο σε όλα τα μικρά πολιτικά σχήματα να αναμετρηθούν ενώπιον του ελληνικού λαού.
 • Καλώς ορίζουμε κάθε νέο μέλος που έρχεται συνηδειτά υπό τις παραπάνω συνθήκες.

 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλα τα μέλη μας τόσο αυτά που ετοίμασαν με τόσο κόπο τις εξαιρετικές εισηγήσεις τους, όσο και τους εκλεκτούς προσκεκλημένους μας για τις πολύτιμες πληροφορίες που μας παρείχαν.

 

 

Από το Γραφείο Τύπου του

Νέου Εθνικά Ενιαίου Πολιτικού Σχηματισμού – Πρώτα η Ελλάδα

Πρόσφατα Άρθρα

Έγκλημα Τεμπών: ένας χρόνος ντροπής για το ανύπαρκτο κράτος δικαίου

Έγκλημα Τεμπών: ένας χρόνος ντροπής για το ανύπαρκτο κράτος δικαίου

Ένας χρόνος από τότε που επιβατική αμαξοστοιχία της Hellenic Train συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία της ίδιας εταιρείας και στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, στην πλειοψηφία νέους. Ένας χρόνος που οι συγγενείς των θυμάτων επιμένουν για τη δικαίωση των αδικοχαμένων...

Θέσεις για τα Εθνικά Θέματα

Θέσεις για τα Εθνικά Θέματα

Νούμερο ένα εθνικό ζήτημα, το οποίο αφορά στην επιβίωση και στη συνέχεια του γένους και του έθνους, είναι το Δημογραφικό   Δεύτερον η διασύνδεση του Μητροπολιτικού κέντρου της χώρας με τον Οικουμενικό Ελληνισμό. Οι Έλληνες της διασποράς θα κληθούν να...

Η μισή Κύπρος είναι ήδη τουρκική….

Η μισή Κύπρος είναι ήδη τουρκική….

Τάδε έφη ο εκ Κύπρου καταγόμενος βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Στυλιανίδης μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο! Και δεν βρέθηκε κανένας, είτε από το προεδρείο είτε από τους συναδέλφους του, να του ζητήσει να ανακαλέσει! Να τον επαναφέρει στην τάξη! Λες και αυτό που εκστόμισε...

Τζογάροντας (σ)την Ελλάδα

Τζογάροντας (σ)την Ελλάδα

Η Ελλάδα από χώρα του πνεύματος και του πολιτισμού έχει εξελιχθεί σε χώρα του τζόγου. Έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο καζίνο που οι μόνες που δεν τζογάρουν είναι ίσως οι στάχτες από τα καμένα δάση! Σημειώσατε λάθος. Αυτές συμμετέχουν στο χρηματιστήριο της ενέργειας....

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Η μεγάλη κάθοδος των αγροτών με τα τρακτέρ προς το κέντρο της Αθήνας με προορισμό το σύνταγμα βρίσκεται σε εξέλιξη τη στιγμή που γράφεται το παρόν κείμενο. Η αγροτιά αλλά και η κτηνοτροφία διεκδικεί μπροστά στο σπίτι της δημοκρατίας, την βουλή, τα αυτονόητα. Ας είναι...

Μετάβαση στο περιεχόμενο