Loading...
Το διακύβευμα και το αποτέλεσμα αυτής τής εκλογικής διπλής ή και τριπλής διαδικασίας

Εθνικές εκλογές 21 Μαΐου 2023.

Πόσες κάλπες θα μετρήσουμε; Δύο ή τρεις; Το βέβαιο είναι πάνω από μία!

Το παγκόσμιο πείραμα που ξεκίνησε το 2010 με την πτώχευση και εισαγωγή τής χώρας μας στα μνημόνια και το ΔΝΤ με σκοπό το ξεπούλημα των δημοσίων πόρων και οργανισμών της και την υποδούλωση και φτωχοποίηση τού λαού, μέχρι πριν από λίγο καιρό φαίνονταν ότι είχε πετύχει 100% και ότι μας είχαν πλήρως στο χέρι.

Μία συγκυρία όμως, που μόνο ο Θεός θα μπορούσε να είχε προβλέψει και η οποία είναι αυτή τού τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, ανέτρεψε όλες τις προβλέψεις τους για μία ακόμα 100% εκλογική επιτυχία στο αποτέλεσμα που θα τους έδινε ίσως μία ξεκάθαρη νίκη.

Από την 1η Μαρτίου και μετά, οι ιθύνοντες νόες και όσοι μάς είχαν δέσει χειροπόδαρα όλα αυτά τα χρόνια, άρχισαν να κλονίζονται και οι καρέκλες τους να τρίζουν.

Ο λαός ξέσπασε και αντέδρασε σε όλη τη μεθοδευμένη υποδούλωση, περιορισμούς, αδικίες, φτωχοποίηση, εκμετάλλευση, εξαπάτηση, καταπίεση, διαφθορά κ.α. που είχε υποστεί και συνεχίζει να ανέχεται όλο αυτό το διάστημα έως και σήμερα.

Αν όχι όλοι, το μεγαλύτερο ποσοστό τού πληθυσμού έχει μπει στη σκέψη «τού τι να ψηφίσει»!

Η αλήθεια είναι ότι το ρίσκο τής ψήφου είναι μεγάλο και η λύση δεν φαίνεται πουθενά στον ορίζοντα. Όλοι τους, τόσο τα κόμματα όσο και οι πολιτικοί είναι δοκιμασμένοι εδώ και τουλάχιστον 50 χρόνια, για να μην πάμε ακόμα πιο πίσω από τη δολοφονία τού Ιωάννη Καποδίστρια και μετά.

Ας αναλογιστούμε ποια είναι τα «καλά» που προσέφεραν στο λαό και στη χώρα όλες αυτές οι κυβερνήσεις που στηρίζονταν στον νεποτισμό, στην ιδία εξυπηρέτηση συμφερόντων, στις κλίκες, στο κομματικό κράτος, στη διαφθορά, στην απαξίωση, στην εξαπάτηση και εκμετάλλευση τού πολίτη  και σε πολλά ακόμα. Παραθέτουμε συνοπτικά κάποια εξ αυτών:

  1. Η ένταξή μας στην ΕΟΚ, στην ευρωπαϊκή οικονομική κοινότητα, για ένα καλύτερο μέλλον σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, αποτέλεσε την αρχή τής καταστροφής που θα ακολουθούσε.
  2. Τα μεγάλα προβλήματα ξεκίνησαν από την πρώτη κυβέρνηση τού ΠΑΣΟΚ καθώς έκαναν το λαό φτωχότερο πνευματικά με την καταστροφή τής ελληνικής γλώσσας (εφαρμογή τού μονοτονικού συστήματος).
  3. Ακολούθησε η καταστροφή τής παιδείας (βιβλία χαμηλού επιπέδου, κατάργηση τής διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών, αλλοίωση τής ιστορίας, κατάργηση αντικειμένων εκπαίδευσης, αλλαγή συνείδησης, χειραγώγηση και κατεύθυνση των νέων στην παγκοσμιοποίηση και στον διεθνισμό και τής απαξίωσης των ηθών που χαρακτήριζαν την ελληνική κοινωνία.
  4. Γαλούχηση τού Έλληνα στη διαφθορά και στη ρεμούλα (η εκπαίδευση ξεκίνησε με το παράδειγμα που έδωσε η πρώτη κυβέρνηση τού ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια οι υπόλοιπες τής ιδίας παράταξης αλλά και των υπολοίπων).
  5. Υπερχρέωση τής χώρας και διόγκωση τού δημόσιου χρέους στο 114%, όταν το 1981 το δημόσιο χρέος ήταν μόλις 29% και όλα γίνονταν στο όνομα τής ανάπτυξης όπως και σήμερα.
  6. Αλλεπάλληλα σκάνδαλα που οργανώνονταν και εκτελούνταν από κυβερνητικά στελέχη, βουλευτές και κρατικούς λειτουργούς διορισμένους από τις εκάστοτε κυβερνήσεις.
  7. Κατάργηση τού πρωτογενούς τομέα τής χώρας. Φτάσαμε στο σημείο να πετάμε τα δικά μας πορτοκάλια στις χωματερές για να εισάγουμε τα ισπανικά. Ολόκληροι κλάδοι τής Ελληνικής παραγωγής συρρικνώθηκαν, όπως η καπνοπαραγωγή, η αλιεία, τα ναυπηγεία, η μεταλλουργία, η κτηνοτροφία, ενώ ο τουρισμός κατέστη «μονοκαλλιέργεια», με φθίνουσα μάλιστα απόδοση.
  8. Αποβιομηχάνιση τής χώρας. Κλείσιμο μεγάλου μέρους των μικρών και μεγάλων παραγωγικών μονάδων λόγω αυξημένων φορολογικών απαιτήσεων με αποτέλεσμα να μεταφερθούν πολλά εξ αυτών σε άλλες χώρες με χαμηλότερη φορολογία.
  9. Ο διορισμός στο δημόσιο αποτέλεσε το νέο ιδεώδες τού Έλληνα με συνέπεια τη μετατροπή τού κράτους σε πελατειακό. Οι σχέσεις μεταξύ των πολιτών και των βουλευτών στηρίζονταν σε ένα συνεχές δούναι και λαβείν υπηρεσιών και υποσχέσεων, κοινώς «ρουσφετολογία».
  10. Ακολούθησε η είσοδός μας στην ΟΝΕ επί Σημίτη το 2002 (με αλχημείες), η κατάργηση τής δραχμής και η υιοθέτηση ενός γερμανικού νομίσματος με τη μεταφορά τού χρυσού μας στις Βρυξέλλες. Έτσι ξεκίνησε η ουσιαστική ομηρία μας από την ΕΕ και όλων των καταστροφικών μεθοδεύσεων που ακολούθησαν. Χάσαμε την ανεξαρτησία μας για δεύτερη φορά (η πρώτη ήταν με την ένταξή μας στην ΕΟΚ).
  11. Η φούσκα τού χρηματιστηρίου που οφείλεται επίσης στον τότε ΠΘ τού ΠΑΣΟΚ Κώστα Σημίτη με πάνω από τους μισούς Έλληνες να έχουν πειστεί να επενδύσουν και να χάσουν τα χρήματά τους.
  12. Οι Ολυμπιακοί αγώνες τού 2004 έκαναν πολλούς να θησαυρίσουν με απευθείας αναθέσεις σε εργολάβους, με συγκαλύψεις και πληθώρα άχρηστων έργων, πληρωμές ρητρών κ.α. Οι ολυμπιακοί αγώνες κόστισαν 9 δισ. ευρώ, ενώ πάνω από 25 δισ. δαπανήθηκαν στη συνέχεια για τη φύλαξη και συντήρηση (!) των εγκαταστάσεων μέχρι το 2007 επί Ν.Δ.
  13. Εξοπλιστικά προγράμματα 20 δις ευρώ από την κυβέρνηση Κώστα Σημίτη, αμφιβόλου αποτελεσματικότητας και προβληματικών μαχητικών που το ένα μετά το άλλο πέφτουν σκοτώνοντας αεροπόρους.
  14. Φόροι: Από το 1993 έως το 2003 παρατηρείται η μεγαλύτερη αύξηση φορολογίας που έχει γίνει ποτέ από την ίδρυση του κράτους, κατά 122,5%. Επί Σημίτη επιβλήθηκαν 97 νέοι φόροι που κυρίως στόχευαν μικρές, εμπορικές, βιοτεχνικές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
  15. Τραπεζικά σκάνδαλα το 2008 με ανεξέλεγκτη δανειοδότηση και αθρόες ανακεφαλαιοποιήσεις των Proton, Μarfin, Αγροτικής τράπεζας, Τράπεζας Αττικής, Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου καθώς και η νομοθετημένη απαλλαγή των ευθυνών τραπεζικών στελεχών.
  16. Σκάνδαλο Siemens το 2008. Στα πρακτικά τής δίκης για την Siemens στο Μόναχο καταγράφηκαν ότι για τις δουλειές τής Siemens στην Ελλάδα δόθηκαν μίζες περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ και ότι ένα εκατομμύριο εξ’ αυτών μεταφέρθηκε στα ταμεία τού ΠΑΣΟΚ, μέσω Τσουκάτου.
  17. Ακολούθησε το ξεπούλημα τού ΟΤΕ.
  18. Ξεπούλημα τής Ολυμπιακής αεροπορίας. Ίσως και να είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο που δεν έχει κρατικό αερομεταφορέα.
  19. Το 2007, 8 δομημένα ομόλογα τού Ελληνικού Δημοσίου συνολικής αξίας 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ αγοράστηκαν από ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία. Αποτέλεσμα ήταν να κάνουν φτερά τα αποθεματικά των ταμείων συντάξεων. Εμπλοκή τής Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ και τής JP Morgan.Το σκάνδαλο κόστισε πάνω από 3 δις ευρώ στο ελληνικό δημόσιο.
  20. Από το 1982 έως και το 2009, τα σκάνδαλα που κατεγράφησαν επισήμως κόστισαν στον Έλληνα φορολογούμενο πάνω 100 δισ. ευρώ!!!
  21. Το 2010 άρχισε η μεγάλη κατρακύλα με την πτώχευση τής χώρας και την ένταξή μας στα μνημόνια και το ΔΝΤ.
  22. Κατά το διάστημα 2009-2015 σημειώθηκαν πάνω από 50.000 αυτοκτονίες Ελλήνων λόγω κρίσης, οι οποίες συνεχίζονται, βάσει στοιχείων ΕΛΣΑΤ, περίπου κατά 1000 άτομα ετησίως έως το 2022.
  23. Μείωση των συντάξεων και των μισθών στον δημόσιο τομέα με κατάργηση τού 13ου και 14ου μισθού, πιο συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν 23 περικοπές σε επτά χρόνια που μείωσαν τις συντάξεις κατά 50 δισ., αναλυτικά έγιναν:
  • Τέσσερις περικοπές –μειώσεις συντάξεων με το Πρώτο Μνημόνιο
  • Τέσσερις πρόσθετες περικοπές – μειώσεις συντάξεων με το Δεύτερο Μνημόνιο
  • Δώδεκα πρόσθετες περικοπές – μειώσεις στις συντάξεις με το Τρίτο Μνημόνιο
  • Έξι πρόσθετες περικοπές –μειώσεις με το «Τέταρτο» Μνημόνιο
  • «Κούρεμα» ιδιωτικής περιουσίας κατά 138 δισ. ευρώ για μείωση τάχα του χρέους.
  1. Αύξηση τού συνταξιοδοτικού ορίου ηλικίας στα 67 έτη.
  2. Υπολογίζεται ότι πάνω από 600.000 Έλληνες έφυγαν στο εξωτερικό από το 2010 έως σήμερα για σπουδές, αναζήτηση εργασίας και ποιότητας ζωής, ηλικίας έως 45 ετών.
  3. Υπογεννητικότητα. Η συνεχής υποχώρηση γεννήσεων των Ελλήνων αποδίδεται στην μείωση τού εθνικού εισοδήματος κατά 30%.
  4. Σκάνδαλο Λουκά Παπαδήμου 2012: 1 μέρα πριν φύγει υπέγραψε 18 δισ. ευρώ στους τραπεζίτες, εν μέσω ανυπαρξίας κυβέρνησης και εν μέσω νέας προεκλογικής περιόδου!
  5. Κλείσιμο άνω των 200.000 μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το 2010 έως σήμερα.
  6. Βαριά φορολογία και δημιουργία νέων φόρων όπως η επιβολή τού ΕΝΦΙΑ το 2014 επί Σαμαρά.
  7. Αύξηση συντελεστών ΦΠΑ.
  8. Επιβολή των Κάπιταλ Κοντρόλς και τα περιοριστικά μέτρα τής ρευστότητος επί ΣΥΡΙΖΑ
  9. Σημειώθηκε αύξηση αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα και νέα τεκμήρια στη φορολογία.
  10. Το 2010, το Δημόσιο εισέπραξε από τη φορολόγηση των ακινήτων 487 εκατ. ευρώ ενώ το 2020 από τους τακτικούς φόρους ακίνητης περιουσίας τα έσοδα ανέρχονται στο ύψος 2,829 δισ. ευρώ, αύξηση περίπου 600%.
  11. Τα έσοδα από τον φόρο εισοδήματος για το 2023 αναμένεται να ανέλθουν στο ποσό των 17,772 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 916 εκατ. ευρώ ή 5,4% έναντι του 2022.
  12. Τα έσοδα από τους λοιπούς τρέχοντες φόρους προβλέπεται να ανέλθουν στο ποσό των 2,375 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 77 εκατ. ευρώ έναντι τού 2022. Το ερώτημα που γεννάται στο άκουσμα αυτών των αριθμών είναι, το πώς αυξάνονται τα έσοδα τού κράτους σε καιρό κρίσης και μάλιστα με τόσες παροχές που δίνουν οι κυβερνήσεις; μία εξήγηση υπάρχει πάνω σε αυτό. Ότι από μία δίνουν και από την άλλη τα παίρνουν στο πολλαπλάσιο! Οικονομική αποστράγγιση τού Έλληνα φορολογούμενου πολίτη.
  13. Υπολογίζεται ότι περίπου 1.000.000 φορολογούμενοι πληρώνουν το 92% των κρατικών εσόδων από τον φόρο εισοδήματος, περίπου 2.600.000 πληρώνουν το υπόλοιπο 8%, ενώ 5.100.000 φορολογούμενοι δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ.
  14. Η ανεξήγητη εξαγορά από τη ΔΕΗ ζημιογόνου εταιρείας τού αντιπροέδρου των Σκοπίων, στον απόηχο της Συμφωνίας των Πρεσπών.
  15. Η συνθήκη των Πρεσπών και το ξεπούλημα τού ονόματος τής Μακεδονίας μας, επί ΣΥΡΙΖΑ.
  16. Η εξαπάτηση τού ελληνικού λαού με την αντιστροφή των αποτελεσμάτων τού δημοψηφίσματος το 2015 από ΟΧΙ σε ΝΑΙ, με την υπογραφή τού ΠΘ Αλέξη Τσίπρα.
  17. Ο εμπρησμός στο Μάτι Αττικής όπου κάηκαν ζωντανοί πάνω από 103 άνθρωποι. Ουδείς πολιτικός ανέλαβε την ευθύνη.
  18. Το κλείσιμο των εργοστασίων λιγνίτη τής ΔΕΗ, το ξεπούλημά της και η αύξηση τού ηλεκτρικού ρεύματος κατά 500%.
  19. Ξεπούλημα δημοσίων πόρων, περιουσιών και λιμανιών ανά την Ελλάδα.
  20. Αύξηση τής ανεργίας των νέων πάνω από το 50%
  21. Αύξηση τού πληθωρισμού στο 12-13%.
  22. Φτωχοποίηση των Ελλήνων με αποτέλεσμα ο μισός πληθυσμός να ζει κάτω ή στα όρια τής φτώχειας.
  23. Από το 2010 και ένθεν η Ελλάδα γίνεται αποδέκτης εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών, τους οποίους κρατά και συντηρεί με υψηλά επιδόματα από τους φορολογούμενους Έλληνες πολίτες. Παροχή ασύλου στους λαθρομετανάστες.
  24. Ελληνοποίηση των μεταναστών και αντικατάσταση τού γηγενή πληθυσμού με αλλοδαπούς.
  25. Αύξηση τής εγκληματικότητας.
  26. Ιούλιος 2019: Τροπολογία επιτρέπει αλλαγή όρων δόμησης στο Ελληνικό προκειμένου να χτιστούν ουρανοξύστης και καζίνο. Λίγες ημέρες νωρίτερα έχει αναλάβει υφυπουργός Χωροταξίας ο Δ. Οικονόμου της Lamda Development.
  27. Απαλλάσσονται από υποχρέωση κατάθεσης πόθεν έσχες οι καναλάρχες.
  28. Η κυβέρνηση πολλαπλασιάζει τους μισθούς των κορυφαίων στελεχών της ΔΕΗ, ενώ εκτοξεύει τον αριθμό των διευθυντών της.
  29. Φεβρουάριος 2020: Η κυβέρνηση ακυρώνει με αστεία προσχήματα τον διαγωνισμό του ΣΥΡΙΖΑ για τις νέες ταυτότητες και εκτοξεύει το κόστος του κατά 200 εκατ. ευρώ.
  30. Μάρτιος 2020: Η κυβέρνηση απαλλάσσει τους καναλάρχες από την καταβολή της δόσης 21 εκατ. ευρώ για τις άδειες.
  31. Λίστα Πέτσα:
  • 20.000.000 ευρώ σε ΜΜΕ για την καμπάνια «Μένουμε σπίτι»
  • 25.000.000 ευρώ για την προώθηση τής εμβολιαστικής καμπάνιας.
  1. Αντισυνταγματικοί περιορισμοί και υποχρεωτικότητες εμβολιασμού που καταστρατήγησαν θεμελιώδεις ελευθερίες τού πολίτη. Εκφοβισμός των πολιτών με την απειλή των προστίμων και άλλων ψυχολογικών μεθόδων για την κατανάλωση των εμβολίων.
  2. 500 υγειονομικοί βγήκαν σε διαθεσιμότητα επί 16 μήνες χωρίς να πληρώνονται μόνο και μόνο για τιμωρία και παραδειγματισμό επειδή αρνήθηκαν να εμβολιαστούν.
  3. Ψήφιση νόμου για προστασία, με το ακαταδίωκτο βουλευτών, γιατρών και όσων ενεπλάκησαν στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών κατά την πανδημία τού κόβιντ.
  4. Πρόστιμα σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών μη εμβολιασμένων.
  5. Νέα στοιχεία για τους μετακλητούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αγγίζουν πια τους 3.000.
  6. Προωθείται η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που οδηγεί κάθε χρόνο σχεδόν 30.000 μαθητές στα ιδιωτικά κολέγια, ενώ αναγκάζει σε λουκέτα δεκάδες τμήματα ΑΕΙ σε όλη τη χώρα.
  7. Καταργείται ουσιαστικά το οκτάωρο με νομοσχέδιο Χατζηδάκη και δίνεται η δυνατότητα στους εργοδότες να επιβάλλουν δεκάωρη εργασία στους εργαζόμενους.
  8. Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς που προκαλεί τελικά συνολική ζημία στο Δημόσιο άνω των 3 δισ. ευρώ.
  9. Το ασφαλιστικό Χατζηδάκη χαρίζει στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες το «φιλέτο» της επικουρικής ασφάλισης. Η μετάβαση στο νέο ασφαλιστικό υπολογίζεται ότι θα στοιχίσει προοπτικά στο Δημόσιο 78 δισ. ευρώ. Παράλληλα, δίνεται ασυλία στα golden boys που θα τζογάρουν με τα αποθεματικά των ταμείων.
  10. Μάρτιος 2022: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκαλείται στη Βουλή από τον Αλέξη Τσίπρα και δεσμεύεται για φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας. Μέχρι σήμερα δεν έχει εισπραχθεί ούτε ένα ευρώ από το Δημόσιο.
  11. Το πάρτι με τις απευθείας αναθέσεις προκαλεί ίλιγγο. Τα επίσημα στοιχεία αναφέρουν ότι μέχρι τον Ιούνιο του 2022 έχουν δοθεί 8,5 δισ. ευρώ σε απευθείας αναθέσεις, με το νούμερο να έχει εκτοξευθεί λόγω της περίφημης ΚΥΑ για τον κορωνοϊό.
  12. Εμπρησμός και κάψιμο μεγάλης δασικής περιοχής τής Εύβοιας για εγκατάσταση ανεμογεννητριών.
  13. Μετατροπή τής ελληνικής κοινωνίας σε κοινωνία κουπονιών.
  14. Συντήρηση των ελληνικών οικογενειών με κουπόνια για αγορά βενζίνης, τροφίμων και επιδοτήσεις για ρεύμα και πετρέλαιο.
  15. Κατάρρευση τού συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και σχεδιασμός ιδιωτικοποίησής της με ξεπούλημα όλων των δημοσίων φορέων υγείας και νοσοκομείων.
  16. Τεχνητή έλλειψη φαρμάκων με σκοπό την αύξηση των τιμών τους.
  17. Εμπλοκή τής χώρας στον πόλεμο τής Ουκρανίας εν μία νυκτί με αποστολή οπλικών συστημάτων και εφοδίων.
  18. Κρυφές συμφωνίες για αποστρατικοποίηση των νησιών τού Αιγαίου και παραχώρηση τού θαλάσσιου ορυκτού εθνικού πλούτου προς συνεκμετάλλευση με την Τουρκία.
  19. Ανοχή από την κυβέρνηση Μητσοτάκη τής ονομασίας τού ελληνικού Αιγαίου σε Τουρκικό Αιγαίο.
  20. Η κυβέρνηση φέρνει τον Πτωχευτικό Κώδικα. Κατάργηση, αρχικά, τής προστασίας τής πρώτης κατοικίας και μετέπειτα απόφαση τού Αρείου Πάγου υπέρ των παρατραπεζικών ιδρυμάτων για το δικαίωμά τους να προχωρούν σε πλειστηριασμούς των δανειοληπτών. 700.000 πλειστηριασμοί ακινήτων αξίας 45 δις ευρώ είναι σε αναμονή να πραγματοποιηθούν μέσα στο επόμενο διάστημα, τη στιγμή που οι ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών το διάστημα μεταξύ 2012-2015 κόστισαν στους Έλληνες και στο ελληνικό δημόσιο πάνω από 50 δις. Γιατί τώρα κάποιοι συμπολίτες μας πρέπει να χάσουν και τα σπίτια τους ενώ έχουμε χρυσοπληρώσει τις τράπεζες, αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο ερώτημα!
  21. Εγκληματική παράβλεψη και ολιγωρία των κυβερνήσεων Τσίπρα και Μητσοτάκη για εξασφάλιση ενός ασφαλούς σιδηροδρομικού δικτύου με αποτέλεσμα την πρόκληση τού τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη που έχασαν τη ζωή τους πάνω από 57 άνθρωποι. Υπεύθυνος ορίστηκε μόνο ο σταθμάρχης και παραιτήθηκε ο αρμόδιος υπουργός. Ψηφίστηκε νόμος για το ακαταδίωκτο τής επιτροπής εμπειρογνωμόνων σχετικά με τη διερεύνηση των αιτιών τού ατυχήματος.
  22. Επερχόμενη ιδιωτικοποίηση τού νερού. Ακόμα ένα δημόσιο αγαθό που θα το πληρώνουμε χρυσό στο όνομα τής ανάπτυξης.
  23. Ένας ακόμα αντισυνταγματικός νόμος ψηφίστηκε για να αποκλείσει τη συμμετοχή τού Ηλία Κασιδιάρη και τού κόμματός του στις επερχόμενες εκλογές και συνεχίστηκε η αντισυνταγματική εκτροπή ζητώντας την επικύρωση τού νόμου από το αρμόδιο τμήμα τού Αρείου Πάγου, μόνο και μόνο από φόβο να μην χάσουν ψήφους.

Όλα τα δισεκατομμύρια που προαναφέρθηκαν βγήκαν από τις τσέπες των Ελλήνων και συνεχίζουν να βγαίνουν διότι όλοι όσοι μάς κυβέρνησαν και μας κυβερνούν διακατέχονται από απληστία, διαφθορά και μισελληνισμό.

Ο κατάλογος των σκανδάλων είναι ατελείωτος και ο κατάλογος αυτών που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν μετά τις εκλογές είναι ακόμα πιο τρομακτικός.

Τα εθνικά μας θέματα και ο χειρισμός τους βρίσκονται σε χέρια ανθρώπων που έχουν υπογράψει συμφωνίες παραχώρησης γης και υδάτων τόσο προς την Τουρκία αλλά και προς όποιον άλλον ζητήσει κάποιο κομμάτι μας. Νησιά θα παραχωρηθούν στη γείτονα χώρα, μουσουλμανικές μειονότητες θα αναγνωριστούν και πολλά ακόμα που θα περιορίσουν τα σύνορα τής χώρας, θα μας συρρικνώσουν ακόμα περισσότερο ως έθνος και θα μας κάνουν να νιώθουμε μετανάστες στην ίδια μας τη χώρα.

Οι πλειστηριασμοί θα φουντώσουν∙ πολύς κόσμος θα μείνει στο δρόμο και δυστυχώς νέο κύμα φτώχειας και αυτοκτονιών θα σημειωθεί στη χώρα.

Η φορολογία θα αυξηθεί γιατί θα πρέπει να ξανασυγκεντρώσουν όσες παροχές σε χρήματα και αυξήσεις έδωσαν προεκλογικά, με συνέπεια να έχουμε αυξήσεις σε ανεργία, πληθωρισμό και ακρίβεια.

Το ψηφιακό χρήμα έρχεται το οποίο θα αποτελέσει την απόλυτη υποδούλωση και έλεγχο τού πολίτη από το κράτος.

Όλες οι υποσχέσεις τού Μητσοτάκη, τού Τσίπρα ή τού Ανδρουλάκη θα εξατμιστούν όπως άλλωστε συμβαίνει πάντα μετεκλογικά.

Έχουμε όμως τώρα τα περιθώρια που είχαμε πριν από 10 ή ακόμα και πριν από 20 χρόνια, τόσο ως λαός όσο και ως χώρα; Τα περιθώρια έχουν στενέψει δραματικά και αυτό το έχουμε καταλάβει όλοι πλέον.

Γνωρίζουμε ότι ο συνασπισμός τής κυβέρνησης που θα δημιουργηθεί έχει να επιτελέσει μερικά ακόμα στάδια τού σχεδίου τής καταστροφής μας.

Αξίζουν, επομένως, μία δεύτερη ευκαιρία, όπως μας ζητάνε όλοι με τη δικαιολογία να διορθώσουν τα κακώς κείμενα που οι ίδιοι δημιούργησαν;

Μπορούμε να τους ξαναεμπιστευτούμε; Η απάντηση είναι «όχι».

Όμως, η αποχή δεν είναι λύση γιατί θα λειτουργήσει υπέρ τους. Όπως τα λευκά και τα άκυρα.

Ο σοφός λαός λέει ότι «το μεγαλύτερο άλμα το κάνει κάποιος όταν πιάσει πάτο» και εμείς δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι για την ώθηση που θα μας βγάλει στο φως.

Το ερώτημα όμως που παραμένει σε κάθε Έλληνα είναι «τι να ψηφίσω;».

Ας οδηγηθούμε στην κάλπη αναλογιζόμενοι όλα όσα βιώσαμε ως Έλληνες πολίτες και ως χώρα με τις αποφάσεις των γνωστών κυβερνήσεων και ας κάνουμε το καλύτερο που πιστεύουμε για εμάς, τα παιδιά μας, το μέλλον μας και την πατρίδα μας.

Η λύτρωση θα έρθει νομοτελειακά γιατί έτσι λειτουργεί η φύση!

Καλούμαστε να περάσουμε και αυτό το δύσκολο στάδιο, διότι μέσα από αυτό νέοι δρόμοι θα ανοίξουν, με νέους ανθρώπους, με νέες ιδέες και οράματα.

Ο Νέος Εθνικά Ενιαίος Πολιτικός Σχηματισμός με πρόταγμα «Πρώτα η Ελλάδα» είναι εδώ και πρεσβεύει όλα όσα έχει χάσει ο Έλληνας εδώ και 5 δεκαετίες. Έννοιες, όπως: ήθος, δικαιοσύνη, αξιοκρατία, εντιμότητα, αριστεία, παιδεία, σεβασμός, υπερηφάνεια, αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη, τόλμη, ασφάλεια, εμπιστοσύνη, δημιουργικότητα κ.α. θα βρουν πάλι την αξία τους και τη θέση που τους αρμόζει μέσα στο άτομο και την κοινωνία. Μεγαλώνουμε, ισχυροποιούμαστε, εξελισσόμαστε, οργανωνόμαστε και ετοιμαζόμαστε, έτσι ώστε όταν έρθει η ώρα, να εφαρμόσουμε το σχέδιο και τη στρατηγική μας όπως αυτά περιγράφονται στο πλαίσιο αρχών και αξιών μας και να δώσουμε στην Ελλάδα και στους Έλληνες αυτό που μας αξίζει μέσα από την ανάταση και την ευημερία τής κοινωνίας αλλά και την ανάκτηση τής ταυτότητάς μας ως Έλληνες.

Με την πίστη ότι η ελπίδα είναι καλύτερη από την ολοκληρωτική απόγνωση, προχωράμε μπροστά με αποφασιστικότητα και πίστη.

 

 

Ελένη Ιωάννου – Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του

Νέου Εθνικά Ενιαίου Πολιτικού Σχηματισμού – Πρώτα η Ελλάδα

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΡΑΜΑΣ

Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η πολιτική εκδήλωση του κινήματος πολιτών "Πρώτα η Ελλάδα" στη Δράμα την περασμένη Κυριακή 21 Απριλίου 2024. Τα μέλη μας κυρίες Άρμεν, Γεωργιάδου και Κούνιου ανέπτυξαν θέματα που αφορούσαν τους τομείς της Υγείας, της Παιδείας και...

23/4/2010: Μια Ιστορική Στιγμή που Σημάδεψε την Πορεία της Χώρας και τη ζωή των Ελλήνων

23/4/2010: Μια Ιστορική Στιγμή που Σημάδεψε την Πορεία της Χώρας και τη ζωή των Ελλήνων

Στις 23/4/2010 η Ελλάδα γίνεται η πρώτη χώρα της Ε.Ε. που προσφεύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ο Γιώργος Παπανδρέου, επιλέγει το ακριτικό Καστελόριζο για να ανακοινώσει πως η χώρα γίνεται η πρώτη χώρα της Ευρωζώνης που είχε συμφωνήσει να μπει στον μηχανισμό...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Ο ΡΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Ο ΡΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Μητσοτάκης, πρωθυπουργός της ξαπλώστρας και των διακοπών, συνεχίζει τους ραγιαδισμούς του, αγνοώντας την εθνική ασφάλεια και προσφέροντας βίζες με Express παράδοση σε εκείνους που απειλούν τη χώρα μας. Αντί να υπερασπιστεί την Ελλάδα, εκτίθεται ως υπόδουλος ραγιάς...

ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ

ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ

Σχεδόν 2 μήνες πριν τις Ευρωεκλογές και τα κόμματα, τα οποία βλέπουν την κατιούσα σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, προσπαθούν με νύχια και με δόντια να υφαρπάξουν ψήφους με όποιον τρόπο μπορούν. Πέρα από το “πολύχρωμο παζλ” που σχηματίζουν τα κόμματα τοποθετώντας...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΑΘΗΝΑ 24/4

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΑΘΗΝΑ 24/4

Την Τετάρτη 24/4/2024 και ώρα 12:00 στο κτήριο της ΕΣΗΕΑ, αίθουσα ΓεώργιοςΑναστασόπουλος, Ακαδημίας 20 (3ος Όροφος) το Κίνημα Πολιτών «Πρώτα η Ελλάδα»πραγματοποιεί την πρώτη δημόσια συνέντευξη τύπου με θέμα ‘’ 50 χρόνια Μεταπολίτευση,50 Χρόνια σκάνδαλα, 50 χρόνια...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΤΡΙΚΑΛΑ 25/4

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΤΡΙΚΑΛΑ 25/4

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΣΥΜΠΡΑΞΗ – ΠΡΩΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ», διοργανώνει στα Τρίκαλα την Πέμπτη 25 Απριλίου και ώρα 18:30 στο εστιατόριο «Αίγλη», Βασιλίσσης Όλγας 2, Πλατεία Ρήγα Φερραίου (δίπλα στο ξενοδοχείο Πανελλήνιο), πολιτική εκδήλωση με θέμα:«50 χρόνια...

Μετάβαση στο περιεχόμενο