Loading...
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Ποια είναι η αλήθεια πίσω από τη συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη στον Γιώργο Αυτιά

Είχαμε τη χαρά και την τιμή να δούμε άλλη μία παράσταση υψηλών προδιαγραφών και υποκριτικών δεξιοτήτων από τον ΠΘ μας στον δημοσιογράφο τού ΣΚΑΪ κ. Γ. Αυτιά, στις 8/4/2023.

Ξεκίνησε, εκφράζοντας τον ευσεβή πόθο του να πάρει αυτονομία στις επερχόμενες εκλογές από την πρώτη κάλπη και συνέχισε με την προπαγάνδα ότι αν η Ν.Δ. δεν βγει αυτόνομη κυβέρνηση, «θα ξανακυλήσουμε σε ένα περιβάλλον υψηλών φόρων, θα γυρίσουμε σε μία Ελλάδα «ξέφραγο αμπέλι» και θα ξαναγίνουμε μία χώρα επαίτης, η οποία μονίμως θα παρακαλεί για προγράμματα στήριξης και για υποστηρικτικές παροχές από την Ευρώπη». Μήπως αυτό δεν βιώνουμε ως λαός τα τελευταία 4 χρόνια; Τι θα αλλάξει; Σίγουρα, αν ξαναεκλεγεί η Ν.Δ. και όπως είπε ο ΠΘ «συνεχίσει τη διαδρομή που έχει ήδη χαράξει», η χώρα θα βρεθεί σε ακόμα χειρότερες καταστάσεις είτε αφορούν στην οικονομία είτε σε κοινωνικά θέματα είτε σε εθνικά θέματα κ.α.

Αναφέρεται στις σχέσεις μας με την Τουρκία τονίζοντας ότι «η επιτυχημένη εξωτερική πολιτική που ασκεί προς την γείτονα χώρα είχε αποτελέσματα…!!! Ενώ επισημαίνει ότι ως ΠΘ δεν  θέλει να είναι σε μία διαρκή τροχιά σύγκρουσης με την Τουρκία». Τονίζει ότι «οι χώρες έχουν σύνορα και τα σύνορα πρέπει να φυλάσσονται. Σύνορα υπάρχουν και στη θάλασσα και στην ξηρά» και εκφράζει αρνητική κριτική για τον κ. Παπαδημούλη που ζητά από την Ευρώπη να μην επιδοτήσει τον φράχτη στον Έβρο.

Όμως, κ. Μητσοτάκη, αφού, όπως είπατε, «οι χώρες έχουν σύνορα στη θάλασσα και στην ξηρά, τα οποία πρέπει να φυλάσσονται» γιατί δεν αναφερθήκατε ποτέ στα 12 ναυτικά μίλια, κάτι το οποίο αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμά μας ως χώρα; Τι κάνετε με τις συνεχείς και παράνομες υπερπτήσεις τής Τουρκίας στο Αιγαίο;;;  Πού ήσασταν όταν η Τουρκία ονόμασε «τουρκικό αιγαίο» το Ελληνικό Αιγαίο Πέλαγος; Γιατί  δεν αντιδράσατε τον Δεκέμβριο τού 2022 όταν η Τουρκία επέκτεινε το «Casus Belli» και νότια τής Κρήτης με το άκουσμα και μόνο από ελληνικό δημοσίευμα ότι η Ελλάδα σκέφτεται να κηρύξει ΑΟΖ νότια τής Κρήτης; Ποια η αντίδρασή σας απέναντι στον κ. Καλίν (στενό συνεργάτη τού κ. Ερντογάν) όταν μάς είπε πως, εκτός όλων των άλλων σημείων που θέτει η Τουρκία προκειμένου να καθίσουμε στο τραπέζι τού διαλόγου, είναι και η αποστρατικοποίηση των νησιών τού Αιγαίου σε βάθος πενταετίας (μας διευκολύνει…!) και το αίτημά του να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχει μειονοτικό ζήτημα και στα Δωδεκάνησα εκτός της Θράκης; Τι σημαίνει όταν ο ΥΕΘΑ κ. Παναγιωτόπουλος μάς πληροφορεί ότι στόχος είναι να γίνει το Αιγαίο ένα πέλαγος φιλίας; Γιατί, ο τέως Πρόεδρος τής Κύπρου, σάς κατηγορεί ότι προωθούσατε το αίτημα των ΗΠΑ για διακοπή των γεωτρήσεων τής Κυπριακής Δημοκρατίας εντός τής ΑΟΖ και τήν ιδέα τής κατασκευής αγωγού αερίου για απ’ ευθείας σύνδεση Ανατολικής Μεσογείου-Τουρκίας, με παράκαμψη τής Κύπρου, προκειμένου να προχωρήσει ο ελληνοτουρκικός διάλογος;

Για ποια ελληνικά σύνορα μιλάτε και λέτε ότι προστατεύετε;  Μας έχετε δηλώσει ότι δεν έχετε κανένα «Ταμπού» για το Αιγαίο, αλλά εσείς και η κυβέρνησή σας δεν έχετε «ταμπού» σε τίποτα που να αφορά στην προστασία των εθνικών θεμάτων τής χώρας μας και όχι μόνο. Αυτό εννοείτε όταν δηλώνετε ότι «δεν  θέλετε να είστε σε μία διαρκή τροχιά σύγκρουσης με την Τουρκία;» Μήπως εννοείτε παράδοση άνευ όρων;

Μας οδηγείτε στο συμπέρασμα, το οποίο επιβεβαιώνεται τόσο από τις πράξεις σας όσο και από το κλίμα που μεθοδευμένα δημιουργείτε, ότι η επόμενη κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές θα ολοκληρώσει τη «δουλειά των ανοιχτών συνόρων» και των παραχωρήσεων σε ό,τι ζητάει η Τουρκία.

Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό λέτε ότι: «Θέλω, ως Ελλάδα, εγώ να είμαι κυρίαρχος και να καθορίζω ποιος θα έρθει στην πατρίδα μου». Είναι ξεκάθαρη η θέση σας, διότι φαίνεται και από τις πράξεις σας ότι ανοίγετε διάπλατα τις πόρτες τη χώρας μας στους μετανάστες και τους καλωσορίζετε δίνοντάς τους ελληνική ιθαγένεια και εργασία! Εργασία όχι στους Έλληνες (με 45% ανεργία στους νέους)…. αλλά στους μετανάστες!!! Αυτό είναι άλλωστε και το καθήκον ενός ΠΘ, να αυξάνει την ανεργία στους πολίτες τής χώρας και να εξασφαλίζει εργασία στους μετανάστες με διακρατικές συμφωνίες!!! Τι άλλο να ζητήσουμε; Τα έχουμε δει όλα μαζί σας!

Αναφέρεστε στο φλέγον ζήτημα τής ιδιωτικοποίησης τού νερού και λέτε ότι το νερό μετά τις εκλογές θα επιστρέψει στο δημόσιο λέγοντας ένα σωρό ψέματα ως δικαιολογίες για τον νόμο που ψηφίσατε νύχτα στις 21/3/2023 για να περάσει στην Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (μετονομασία τής Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για να καλύπτει και τα νερά). Αν ισχύει αυτό που λέτε, ότι το νερό θα επιστρέψει στο δημόσιο, γιατί ψηφίσατε το νόμο; Μήπως αυτή η ενέργειά σας αποτελεί ένα μοχλό πίεσης και εκβιασμού προς τούς Έλληνες, τού τύπου: «αν θέλετε το νερό σας πίσω κάντε με πρωθυπουργό». Ακόμα κι αν γίνει έτσι (που δεν πρόκειται) τι θα πείτε στις Βρυξέλλες που έχουν βάλει σκοπό να ιδιωτικοποιήσουν όλα τα νερά τής Ευρώπης (σε περιοχή τής Πορτογαλίας, εξαιτίας αυτού, σημειώθηκε αύξηση 400% στο νερό); Θα σηκώσετε κεφάλι στους εντολείς σας για πρώτη φορά; Γιατί δεν το κάνατε 4 χρόνια σε τόσα θέματα καταστροφικά για τη χώρα και θέλετε μία δεύτερη ευκαιρία;

Μιλάτε για αναβάθμιση τού συστήματος Υγείας όταν έχετε διαλύσει την πρωτοβάθμια υγεία και ξεπουλάτε ένα-ένα τα δημόσια νοσοκομεία ενώ έχετε επιδοτήσει τη δημιουργία δεκάδων ιδιωτικών ιατρικών κέντρων που έχουν ξεφυτρώσει την τελευταία 4ετία σαν μανιτάρια σε όλη την Ελλάδα. Γιατί δεν ομολογείτε ευθέως ότι όλες σας οι ενέργειες οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση τού συστήματος υγείας και στη δημιουργία ενός πανάκριβου συστήματος υγείας μόνο για τους προνομιούχους;

Δώσατε αύξηση 7,75% στους συνταξιούχους με κριτήριο την προσωπική διαφορά ενώ ταυτόχρονα αυξήσατε τις εργοδοτικές εισφορές για να μπορέσετε να αναπεξέλθετε. Πάλι εμείς πληρώνουμε «τη νύφη» που διαφημίζετε με τόση αυταρέσκεια και θράσος.

Μιλάτε για τους παράνομους φόρους των μνημονίων που μειώσατε ή καταργήσατε και το θεωρείτε μέγα επίτευγμα! Δεν αποτελεί έργο τής εκάστοτε κυβέρνησης να καταστέλλει την παρανομία; Γιατί θα πρέπει να επικροτούμε το γεγονός ότι το κράτος μάς κλέβει λιγότερο;

Αν πραγματικά μειώσατε τόσο πολύ τους φόρους και καταργήσατε κάποιους άλλους γιατί ο Έλληνας βιώνει τόση φτώχεια; Δεν θα έπρεπε αυτά τα μέτρα να φέρουν κάποια ανακούφιση στους πολίτες; Ό,τι καταργείτε από τη φορολογία το παίρνετε με άλλον τρόπο, με άλλους έμμεσους φόρους που βάζετε με άλλα ονόματα, σε άλλες ομάδες πολιτών ή ακόμα και στο σύνολό τους. Άλλωστε, είμαστε μία χώρα που η οικονομία της στηρίζεται στο φορολογικό της σύστημα!

Δικαιολογείστε για την ακρίβεια στη χώρα και ειδικά στα τρόφιμα λέγοντας αφενός ότι η κρίση είναι εισαγόμενη και αφετέρου ότι η μείωση τού ΦΠΑ δεν είναι λύση καθώς και άλλες χώρες τής Ευρώπης που το έκαναν π.χ. η Ισπανία δεν είχε αποτέλεσμα. Οι απόψεις των Ισπανών όμως είναι διαφορετικές. Καταλαβαίνουμε όμως ότι αν μειώσετε το ΦΠΑ θα μειωθούν κατά πολύ τα έσοδα τού κράτους, διότι δυστυχώς είμαστε μία χώρα που η οικονομία της στηρίζεται στους φόρους που εσοδεύει από τους πολίτες της. Μία χώρα χωρίς πρωτογενή και δευτερογενή τομέα τής οικονομίας, χωρίς ανάπτυξη σε κανένα επίπεδο, με ξεπούλημα όλων των πόρων της, με ένα δημόσιο χρέος που αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο παρά τις επενδύσεις που μάς «πουλάτε» ως επιτυχίες, με έναν δημόσιο τομέα να διευρύνεται συνεχώς ως δεξαμενή ψήφων  και τον λαό απλώς να επιβιώνει, το μόνο της έσοδο για να «λέει» η κυβέρνησή της ότι βρίσκεται σε ευημερία είναι οι φόροι και μόνο οι φόροι!

Αλήθεια, τι θέλατε να πουλήσετε στην Ιαπωνία; Τι έχει απομείνει από το ξεπούλημα των δημοσίων πόρων μας; Αυτή τη φορά είμασταν τυχεροί. Ό,τι έχει απομείνει δεν ξεπουλήθηκε ακόμα!

Αναφέρεστε στην αξιολόγηση τής παγκόσμιας απάτης των κυρίαρχων τού πλανήτη που κατατάσσουν τις χώρες σε επενδυτικές βαθμίδες για να τις υποδουλώνουν και το παρουσιάζετε ως μεγάλη επιτυχία σας ότι αλλάξαμε επίπεδο. Όλοι γνωρίζουμε πλέον τι σημαίνει αυτό για μία χώρα. Εξαθλίωση, υποδούλωση φτωχοποίηση, αυτό δηλ. που ζούμε στην Ελλάδα εδώ και 13 χρόνια.

Παρουσιάζετε ως μέγα επίτευγμα το νέο μέτρο δανειοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων -περίπου 60.000- που έχουν απομείνει ανοιχτές από την κρίση. Σαφώς και είναι ένα εξαιρετικό μέτρο για να μπορέσετε να κλείσετε και αυτές, χρεώνοντας τούς ιδιοκτήτες τους με δάνεια που δεν θα μπορούν να πληρώσουν. Όπως ακριβώς κάνατε, άλλωστε, και με τα κόκκινα δάνεια που αφήσατε στο δρόμο τους μισούς Έλληνες. Δοκιμασμένη μέθοδος φτωχοποίησης!

Όσο για την ψηφιοποίηση των πάντων, που και αυτό διατυμπανίζετε με περίσσιο θράσος, γίνεται για τον μεγαλύτερο έλεγχο τού πολίτη, με στόχο να φτάσετε στον απόλυτο έλεγχό μας σε όλα τα επίπεδα.

Όμως, δεν είμαστε μία χώρα που στηρίζετε μόνο στους φόρους αλλά και στα «κουπόνια» που μας δίνετε για τη βενζίνη, το πετρέλαιο, τη θέρμανση, το ηλεκτρικό (αύξηση 400%), την αγορά τροφίμων (πληθωρισμός 25%)… Είστε πολύ υπερήφανος που μετατρέψατε την Ελλάδα σε μία «κοινωνία κουπονιών». Δεν χρειάστηκε να εφεύρετε τον τροχό, διότι το πρότυπο υπήρχε στις χώρες τής πρώην σοβιετικής ένωσης, εσείς απλώς το εφαρμόσατε σε εμάς, εύκολα και απλά, παρότι το παρουσιάζετε ως δική σας σκέψη. Ειδικά το «καλάθι τού νοικοκυριού» που το ζήλεψαν και το εφήρμοσαν και άλλες χώρες, θα μπορούσατε να ζητήσετε δικαιώματα αν το είχατε κατοχυρώσει!

Η εκχώρηση όλων των δικαιωμάτων των κόκκινων δανείων στα ιδιωτικά παρατραπεζικά ιδρύματα (funds) με απόφαση τού Αρείου Πάγου αποτελεί άλλη μία μεγάλη επιτυχία τής κυβέρνησής σας. Άλλη μία επιβεβαίωση τού πόσο πολύ παρεμβαίνετε ως κυβέρνηση στην δικαστική εξουσία ώστε οι αποφάσεις να είναι υπέρ των τραπεζών και των προνομιούχων. Μέχρι τώρα δεν έχει σημειωθεί καμία συμφωνία μεταξύ ιδιωτών και παρατραπεζικών ιδρυμάτων που να μπορεί να βοηθήσει τους ιδιώτες να κρατήσουν τα σπίτια τους και την περιουσία τους, όπως λέτε ότι συμβαίνει.

Όσο για Τέμπη και την διαβεβαίωσή σας ότι η αλήθεια θα λάμψει και θα αποδοθούν ευθύνες τονίζοντας τη μεγάλη εμπιστοσύνη σας στη δικαιοσύνη, αυτοαναιρείστε για μία ακόμα φορά! Έχετε πολύ μικρή μνήμη. Σας θυμίζουμε λοιπόν ότι μόλις στις 30/3/2023 με τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο τού υπουργείου Ανάπτυξης θεσπίστηκε το ακαταδίωκτο για τα μέλη της επιτροπής που θα διερευνήσει τα αίτια για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, πιο συγκεκριμένα: «ο πρόεδρος και τα μέλη της επιτροπής δεν δέχονται οδηγίες και υποδείξεις, δεν ευθύνονται, δεν διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στο πλαίσιο της λειτουργίας της, εκτός αν ενήργησαν με δόλο». Γιατί άραγε; Δεν θα είναι αμερόληπτη η επιτροπή και θέλει προστασία;

Όσο και να θέλουμε ως Έλληνες πολίτες να έχουμε εμπιστοσύνη στην κυβέρνησή σας και στη δικαιοσύνη, είστε τόσο δραστήριοι στις ενέργειές σας, στις πράξεις σας, στις αποφάσεις σας και στις παρεμβάσεις σας, που δεν μας αφήνετε περιθώρια να το κάνουμε.

Εκτός όλων των παραπάνω, αναφερόμαστε στην ψήφιση τής αντισυνταγματικής τροπολογίας που, επί τής ουσίας, αφορά στην απαγόρευση τού Ηλία Κασιδιάρη και τού κόμματός του να πάρει μέρος στις επερχόμενες εκλογές.  Επιπλέον, από φόβο μήπως τα πράγματα δεν λειτουργήσουν όπως θέλετε, καταθέσατε στην αρμόδια επιτροπή τού Αρείου Πάγου, τού Α1  πολιτικού τμήματος τού Ανωτάτου Δικαστηρίου, εισήγηση για την επικύρωση τής «αντισυνταγματικής» απαγόρευσης, το οποίο θα ήλεγχε μεταξύ άλλων και τη νομιμότητα τής υποψηφιότητας τού κόμματος «Έλληνες» τού Ηλία Κασιδιάρη. Αποτέλεσμα αυτής τής πράξης σας ήταν να παραιτηθεί ο πρόεδρος τής επιτροπής και αντιπρόεδρος τού Αρείου Πάγου Χρήστος Τζανερρίκος προβάλλοντας λόγους προσωπικής αξιοπρέπειας και επαγγελματικής συνείδησης, δηλώνοντας δημόσια δε, ότι η υπό ψήφιση τροπολογία αλλάζει τον τρόπο ανακήρυξης των υποψήφιων κομμάτων και συνδυασμών στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές και κάνει λόγο για ευθεία και ανεπίτρεπτη παρέμβαση στη λειτουργία του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Όλα αυτά εννοείτε όταν λέτε ότι η Ελλάδα σήμερα είναι πιο ισχυρή και έχει καλύτερες οικονομικές επιδόσεις;

Σε όλα αυτά στηρίζεστε όταν ζητάτε να σας δώσουμε μία δεύτερη ευκαιρία;

Όλα αυτά ζητάτε να ξεχάσουμε;

Βάσει αυτών ζητάτε να σας εμπιστευτούμε για ακόμα μία 4ετία;

Η Ελλάδα έχει μνήμη και θα το δείξει!

 

 

Από το Γραφείο Τύπου του

Νέου Εθνικά Ενιαίου Πολιτικού Σχηματισμού – Πρώτα η Ελλάδα

 

Πρόσφατα Άρθρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος – Αθάνατος!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος – Αθάνατος!

Συμπληρώθηκαν στις 12 Απριλίου 6 χρόνια από τη μοιραία πτώση του "Mirage 2000-5" που στοίχισε τη ζωή στον Σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο, παντρεμένο και πατέρα δύο παιδιών. Το αεροσκάφος κατέπεσε 9 μίλια πριν το αεροδρόμιο της Σκύρου έπειτα από πολύωρη αερομαχία με...

Τέμπη: Καταραμένη κοιλάδα ή τσαπατσουλιές της Κυβέρνησης;

Τέμπη: Καταραμένη κοιλάδα ή τσαπατσουλιές της Κυβέρνησης;

Μερικοί λένε πως είναι καταραμένο το συγκεκριμένο σημείο, μιας και εκτός από το πρόσφατο τραγικό πολύνεκρο δυστύχημα, που κόστισε την ζωή σε 57 κυρίως νέους και φοιτητές και μιας αγνοούμενης, η Ελλάδα έχει θρηνήσει τουλάχιστον άλλες 2 φορές νεκρούς. Το 1999 και το...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Η δημοσιογραφία στο απόσπασμα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Η δημοσιογραφία στο απόσπασμα

Στις 9 Απριλίου συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από τη στυγνή δολοφονία ενός δημοσιογράφου που τίμησε πολλαπλώς την πένα του. Ο Γιώργος Καραϊβάζ έπεσε νεκρός μπροστά στο σπίτι του πληρώνοντας με τη ζωή του την «ενόχληση» που προκάλεσε σε κάποιους ανθρώπους της νύχτας, αν...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η συνέντευξη της κ. Σακελλαροπούλου, Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας που δόθηκε, στις 4/4/2024, στον κ. Σταύρο Θεοδωράκη για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, μόνο έκπληξη δεν ήταν. Όμως, γιατί δόθηκε αυτή η συνέντευξη; και κυρίως γιατί τώρα; Έχει γίνει...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΖΕΡΟΙ ΚΑΙ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΖΕΡΟΙ ΚΑΙ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ

Σε λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 24 Απριλίου συμπληρώνονται 20 χρόνια από το θαρραλέο ΟΧΙ που έστειλε ο κυπριακός ελληνισμός στον τότε γενικό γραμματέα του Ο.Η.Ε. Κόφι Ανάν, απορρίπτοντας το σχέδιό του για την επίλυση του Κυπριακού. Η ιστορική πλέον φράση του τότε...

«Τα 12 ναυτικά μίλια και η τυραννία της πλειοψηφίας»

«Τα 12 ναυτικά μίλια και η τυραννία της πλειοψηφίας»

Γράφει η Μαρίνα Μικελάτου Στις 29 Μαρτίου 1960, στη Διάσκεψη για το Ναυτικό Δίκαιο ο Έλληνας αντιπρόσωπος Άγγελος Βλάχος δηλώνει ότι «αν και θα ήταν επωφελής για τη χώρα μας η επέκτασης των χωρικών υδάτων, γιατί θα εξασφαλιζόταν αποκλειστικά και αναμφισβήτητα εκ...

Μετάβαση στο περιεχόμενο