Loading...
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Τα Τέμπη, ο απολογισμός, οι εκλογές, η έκκληση για αυτοδυναμία ….!!!

Μόνο ως παραλήρημα ή ως περιγραφή ταινίας επιστημονικής φαντασίας μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τη συνέντευξη τού κ. Μητσοτάκη στον δημοσιογράφο Σ. Θεοδωράκη, την 21η Μαρτίου 2023 στον τηλεοπτικό σταθμό τού ALPHA.

Ο ΠΘ καθ’ όλη τη διάρκεια τής συνέντευξής του παρέπαιε μεταξύ υποκρισίας, αλαζονείας, εμπαιγμού, ψεύτικης μετριοφροσύνης και αυτοκριτικής, ψεύτικης ειλικρίνειας και μετανόησης, ευθυκρισίας, θράσους, υποτιθέμενης ανάληψης ευθυνών, διπλωματίας, ψεύδους, πανικού, ψαρέματος ψήφων αλλά κυρίως υποτίμησης τής νοημοσύνης των Ελλήνων πολιτών εξαίροντας τα επιτεύγματα που πέτυχε ο ίδιος και η κυβέρνησή του τα τελευταία 4 χρόνια και δικαιολογώντας τις αποτυχίες του(ς).

Επί τής ουσίας δεν ανέλαβε καμία ευθύνη για την τραγωδία στα Τέμπη -η συγγνώμη μία εβδομάδα μετά το ατύχημα ήταν αποτέλεσμα τής επικοινωνιακής του πολιτικής, αφ’ ενός λόγω των εκλογών και αφ’ ετέρου επειδή δεν περίμενε αυτήν την αντίδραση τού κόσμου, που επί 4 χρόνια πατούσε στο λαιμό χωρίς να τον βλέπει να διαμαρτύρεται-. Δεν ανέλαβε, επίσης, καμία ευθύνη για όλα όσα επέβαλε δια τής απειλής και τής διαφθοράς στην ελληνική κοινωνία κατά τη διάρκεια τής θητείας του, αντιθέτως τόνιζε τα επιτεύγματά του όσο συχνά έβρισκε την ευκαιρία τονίζοντας εμμέσως πλην σαφώς, ότι όλα ήταν καλώς καμωμένα και πάντα για το καλό μας.

Οι δικαιολογίες του για το έγκλημα στα Τέμπη ξεκινούν με την αναφορά του, ότι ανέλαβε την εξουσία έχοντας να αντιμετωπίσει τις «παθογένειες πολλών δεκαετιών» και ότι «δεν πρόφτασε επί των ημερών του να ολοκληρώσει ένα έργο, το οποίο σίγουρα αν είχε ολοκληρωθεί, οι πιθανότητες θα ήταν με το μέρος τής κυβέρνησής του και ότι δε θα συνέβαινε το ατύχημα». Αλήθεια ποιος τα πιστεύει αυτά, δεδομένου τού ότι το έργο είχε ξεκινήσει το 2014 για να ολοκληρωθεί το 2016, κάτι που ποτέ δεν έγινε και η παράταση που δόθηκε το 2021 – επί κυβέρνησής του- κόστισε ακόμα 13 εκ. ευρώ στο ελληνικό δημόσιο; Δεν αναφέρθηκε στο ότι δεν πραγματοποιήθηκε κανένας έλεγχος για τη μη έγκαιρη παράδοση τού έργου, για το πού πήγαν τα 41 εκ ευρώ τής αρχικής ανάθεσης και γιατί χρειάστηκε να προστεθεί ακόμα το 1/3 τού αρχικού προϋπολογισμού; Έχει το θράσος να μιλάει για παθογένειες όταν ο ίδιος εκταμιεύει δημόσιο χρήμα αλόγιστα και χωρίς έλεγχο;

Μας περιπαίζει λέγοντας ότι «εξοργίζεται με την κουλτούρα τού «ωχαδερφισμού», του «μπλάνκο» και τής αδιαφορίας των προηγούμενων κυβερνήσεων», ενώ επί τής θητείας του εξακολουθεί να υπάρχει αυτή η κουλτούρα και συνεχίζει, λέγοντας ότι «η Δικαιοσύνη θα αποδώσει ευθύνες και θα κάνει σωστά το έργο της». Μιλάει για τη Δικαιοσύνη που είναι κατευθυνόμενη από το Μέγαρο Μαξίμου, την οποία έχει διορίσει ο ίδιος και η κυβέρνησή του, από τις πιο υψηλόβαθμες έως τις πιο χαμηλόβαθμες θέσεις; Προφανώς και έχει εμπιστοσύνη σε αυτήν τη Δικαιοσύνη. Είναι βέβαιος ότι θα καταδικαστούν οι 2 σταθμάρχες για το έγκλημα στα Τέμπη και όλα θα λήξουν καλώς. Από έναν σταθμάρχη κατηγόρησαν τελικά δύο για να μεγαλώσει η ευθύνη που αναλαμβάνει η πολιτεία απέναντι στη μεγάλη αυτή τραγωδία. Στο δε ερώτημα τής παραίτησής του, αφού τόνισε την ανάληψη ευθύνης με την παραίτηση τού αρμοδίου υπουργού, ο ίδιος, με κεκαλυμμένο κομπασμό, παρουσίασε τον εαυτό του ως τολμηρό, θαρραλέο, δυνατό και αλύγιστο στις δυσκολίες, ο οποίος όμως παραμένει στη θέση του για να αγωνιστεί για το λαό του και εμπιστεύεται το μέλλον του στην κρίση τού ελληνικού λαού!

Συνεχίζει δε, από τη μία να κομπάζει λέγοντας ότι η Ελλάδα ανέβηκε επίπεδο απ’ όταν η κυβέρνησή του ανέλαβε την εξουσία από το 2019 μέχρι σήμερα και από την άλλη να μιλάει με ψεύτικη μετριοπάθεια λέγοντας ότι αφήνεται στους πολίτες να κάνουν αυτόν τον απολογισμό και επιμερισμό σεβόμενος την ετυμηγορία τους.

Γιατί όχι! Ποιος όμοιός του δεν θα έπαιζε ανάλογο θέατρο; Εξάλλου είμαστε σε προεκλογική περίοδο. Τα παίζει όλα για όλα -όπως λέει και ο σοφός λαός-!

Έχει το θράσος να μιλάει για το βαθύ κράτος που οδήγησε τον ΟΣΕ σε τεράστια χρέη -πάντα βέβαια ρίχνοντας την ευθύνη στις προηγούμενες κυβερνήσεις- και ότι με την έλευση των μνημονίων «λυτρωθήκαμε» από την κατασπατάληση τού δημοσίου χρήματος γιατί τα έκοψε όλα η εποπτεία. «Ευτυχώς» που μπήκαμε στο ΔΝΤ, που υπογράψαμε τα μνημόνια, που πουλήσαμε όλα τα μονοπώλια τής χώρας, τα λιμάνια μας, τη γη μας κλπ, κλπ. Με λίγα λόγια ξεπουλήσαμε τη χώρα γιατί μέχρι τότε δεν μπορούσε καμία κυβέρνηση να σταματήσει το κλέψιμο τού δημοσίου χρήματος. Το μεγαλύτερο «ανέκδοτο» που ειπώθηκε ποτέ από ΠΘ. Δηλαδή, μας λέει ότι πούλησαν ολόκληρη τη χώρα για να σταματήσουν να κλέβουν; Το κλέψιμο όμως συνεχίστηκε από όλες τις κυβερνήσεις των μνημονίων, οι οποίες είναι χωμένες μέσα σε σκάνδαλα κοινωνικά, οικονομικά, εθνικά, πολιτικά κ.α. περισσότερο από οποιεσδήποτε άλλες στο παρελθόν. Η δική του κυβέρνηση δε είναι η χειρότερη! Όντως άλλαξε επίπεδο η χώρα, όχι όμως προς τα επάνω αλλά προς τα κάτω∙ η πολιτική του μας «έθαψε» σαν έθνος.

Πουλήσατε τα κρατικά μονοπώλια με τη δικαιολογία ότι ήταν καταχρεωμένα και προβληματικά. Ποια είναι η δικαιολογία για την πώληση των νερών στο πολυνομοσχέδιο των 243 άρθρων; Τα νερά δεν είναι ούτε χρεωμένα ούτε προβληματικά, επιπλέον είναι ένα δημόσιο αγαθό, γιατί πρέπει να τα ξεπουλήσετε; Γιατί πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί και το νερό; Ποιος σας πιέζει; Δεν πιάσατε τους στόχους σας τα τελευταία 4 χρόνια; Θα μειωθεί το μπόνους σας; Λίγο πριν τις εκλογές! Σας ασκούν μεγάλη πίεση∙ έχετε κι εσείς τα δίκια σας, δεν ξέρετε ποιον να πρωτοευχαριστήσετε…!!!

Κουνάει το δάχτυλο στο «κομματικό κράτος» και στέκεται απέναντί του, τη στιγμή που η κυβέρνησή του το ανέπτυξε όσο ποτέ άλλοτε και όσο καμία άλλη.

Αναφέρεται, με περίσσια υπερηφάνεια και αυταρέσκεια, σε μεγάλα έργα υποδομής που έχει ξεκινήσει ή έχει ολοκληρώσει η κυβέρνησή του φέρνοντας σαν παράδειγμα τη γραμμή 4 τού μετρό τής Αθήνας που καταλήγει στον Πειραιά. Δεν μας είπε όμως ότι το μετρό τού Πειραιά στο σταθμό «Δημοτικού Θεάτρου» μπάζει θαλασσινό νερό! Το είχε αναλάβει η ίδια εταιρεία που είχε αναλάβει το έργο των σιδηροδρομικών γραμμών, η ALSTOM. Αλήθεια, οι πολιτικοί δεν γνωρίζουν ότι όταν παραλαμβάνεις ένα δημόσιο έργο εξετάζεις αν είναι σωστά εκτελεσμένο και αν όχι ενεργοποιείς τις ρήτρες κακής εκτέλεσης, αποζημιώσεων κλπ, κλπ ή το μόνο τους μέλημα είναι να εμφανίζονται στα εγκαίνια, να βγάζουν φωτογραφίες και να αναγράφεται στην τιμητική πλάκα ότι το έργο ολοκληρώθηκε και εγκαινιάστηκε από τον τάδε ΠΘ;  Αυτή είναι η πρόοδος στην οποία αναφέρεστε κ. Μητσοτάκη;

Επίσης, όταν λέτε ότι είστε άνθρωπος που θέλει να πείθεται με επιχειρήματα και ενθαρρύνει τους φίλους του και την οικογένειά του (μόνο αυτοί τολμούν) να του λένε πράγματα που συμβαίνουν στην κοινωνία, για να γίνεται καλύτερος στο έργο του, τι ακριβώς εννοείτε; Πάντως, ό,τι κι αν είναι αυτό που εννοείτε, σαφώς δεν περιλαμβάνει τις πορείες διαμαρτυρίας που έκαναν οι Έλληνες πολίτες για το έγκλημα στα Τέμπη, διότι αφήσατε πάλι τις ομάδες (σας) των «γνωστών αγνώστων» να διαλύσουν το πλήθος τού κόσμου τραυματίζοντας κιόλας κάποιους. Αφού θέλετε να αφουγκράζεστε τον παλμό τής κοινωνίας γιατί την φιμώνετε; Κατά τη διάρκεια των 4 ετών τής θητείας σας όλη η Ελλάδα ουρλιάζει για να την ακούσετε∙ γιατί κωφεύετε; ή μήπως η διάθεση για πληροφόρηση εξαντλείται σε ό,τι σάς λένε μόνο οι φίλοι και η οικογένειά σας, δίκην πασατέμπο;

Στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τις αδικαιολόγητα υψηλές αμοιβές που έδωσε και συνεχίζει να δίνει σε υψηλόβαθμα στελέχη και διοικητές δημοσίων οργανισμών, τονίζει ότι σε θέσεις ευθύνης πρέπει να βρίσκονται άνθρωποι, οι οποίοι ναι μεν δεν θα έχουν τις υψηλές απολαβές του ιδιωτικού τομέα, αλλά όχι και εξευτελιστικά χαμηλούς μισθούς, γιατί μόνο έτσι μπορεί να εξασφαλιστεί μία σωστή διοίκηση. Ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα των όσων περιγράφει ο ΠΘ, με περίσσια ευθυκρισία, είναι τα πακέτα των προκλητικών υπεραμοιβών των γαλάζιων στελεχών της ΔΕΗ (μπόνους και υπερμπόνους, κίνητρο επιβράβευσης, δωρεάν μετοχές, αμοιβές συμμετοχής σε συνεδριάσεις Δ.Σ. και Επιτροπών, αυτοκίνητα, προγράμματα ιδιωτικής ασφάλισης κ.ά. δηλ. πακέτα που αύξησαν συνολικά τις ετήσιες μεικτές αποδοχές του Δ.Σ. την περίοδο 2019-2021 κατά 214,50%…), ενώ η ενεργειακή κρίση και η ακρίβεια σαρώνουν νοικοκυριά και μικρομεσαίους. Προφανώς αυτές είναι οι αμοιβές στις οποίες αναφέρεται ο ΠΘ και οι οποίες είναι «χαμηλότερες τού ιδιωτικού τομέα;» και χάρη στις οποίες οι κρατικοί οργανισμοί θα λειτουργούν τέλεια και θα έχουν ανάπτυξη!

Συνεχίζει ακάθεκτος μιλώντας για μία άλλη μεγάλη πληγή τής χώρα που είναι ο ΑΣΕΠ. Όλοι γνωρίζουμε την απάτη τού ΑΣΕΠ, ότι δηλαδή το μεγαλύτερο ποσοστό των διαγωνισμών είναι εικονικό. Αυτό σημαίνει ότι έχουν γίνει οι ρουσφετοπροσλήψεις (πάγια τακτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και τής παρούσας μη εξαιρουμένης) και στη συνέχεια διενεργείται ο διαγωνισμός για να κατοχυρώσει νόμιμα τις συγκεκριμένες θέσεις και τους συγκεκριμένους εργαζόμενους. Τα δε τυπικά προσόντα που απαιτούνται είναι «φωτογραφικά», δηλ. ακριβώς αυτά που διαθέτουν οι ήδη διορισμένοι. Έτσι λειτουργεί ο ΑΣΕΠ όπου ο κ. Μητσοτάκης θέλει να διασφαλίσει το αδιάβλητο των προσλήψεων και να εφαρμόσει το σύστημα αξιολόγησης για να τον εξελίξει ακόμα περισσότερο! Έτσι μεριμνά για αξιοκρατικές προσλήψεις στον ΟΣΕ;

Μήπως ο ΠΘ μας εμπαίζει; Ναι και μάλιστα κατάφορα!

Πάντως εγγυάται ότι θα λειτουργούν τα τρένα με ασφάλεια και θα ολοκληρωθεί η περίφημη σύμβαση 717 για τη σωστή λειτουργία των σιδηροδρομικών δικτύων μέχρι τον Σεπτέμβριο 2023, μετά τις εκλογές…. που δεν γνωρίζουμε ακόμα πώς θα είναι διαμορφωμένη η κυβέρνηση!!! Εγγυάται για κάτι όταν δεν θα είναι κυβέρνηση! Πως εξηγείται αυτό; Πανικός; Επιπολαιότητα; μη επαφή με την πραγματικότητα; δημιουργία εντυπώσεων; γνωρίζει κάτι που δεν γνωρίζουμε; Ίσως όλα τα παραπάνω!

Ίσως βασίζεται στην πεποίθησή του, ότι «είναι πρωταθλητές στην ανάπτυξη και ότι από εκεί που ήταν ουραγοί, έριξαν την ανεργία κατά έξι μονάδες (ευσεβής πόθος), πήραν τον κατώτατο μισθό στα 650 € και τον πήγαν στα 780€. Έκαναν μια σειρά από παρεμβάσεις στο κράτος οι οποίες ήταν καθοριστικές. Θα συμφωνήσουμε απόλυτα με το τελευταίο και τις αρνητικές επιπτώσεις που είχαν στην ελληνική κοινωνία και οικονομία και όχι μόνο∙ όσο για τα προηγούμενα, ο πρωταθλητισμός είναι για τα γήπεδα και αυτό έκανε στην Ελλάδα, την ισοπέδωσε… την έκανε ένα γήπεδο όπου «παίζουν μπάλα» όλοι εκτός από τον ελληνικό λαό!

Τον πρωταθλητισμό τους όμως δεν τον είδαμε στο ατύχημα των Τεμπών. Ο κρατικός μηχανισμός δεν μπορούσε να λειτουργήσει προς δύο κατευθύνσεις ταυτόχρονα, δηλ. προς τα θύματα και στους διασωθέντες. Αυτή ήταν η θέση τού ΠΘ. Δεν υπήρχε η δυνατότητα μία άλλη ομάδα τού κρατικού μηχανισμού να ασχοληθεί με τα άτομα που έστεκαν κατατρομαγμένα και πανικοβλημένα μη μπορώντας να διαχειριστούν αυτό που μόλις τούς είχε συμβεί, οδηγώντας τα καταρχήν μακριά από το χώρο τού δυστυχήματος και στη συνέχεια, με κάποια μεταφορικά μέσα, στα σπίτια τους. Δεν δίστασε όμως να χρησιμοποιήσει ως παράδειγμα για την άψογη λειτουργία τού κρατικού μηχανισμού, τη διαδικασία τού εμβολιασμού κατά τού covid, με το όνομα «επιχείρηση Ελευθερία». Δεν μας αποκάλυψε όμως τα οφέλη που είχε ο ίδιος και η κυβέρνησή του από την θανάσιμη «επιχείρηση Ελευθερία»! Ενώ στα Τέμπη το όφελος ήταν μηδέν και η χασούρα μεγάλη!

Αγωνίζεται να μας εκσυγχρονίσει σαν χώρα και να μας αναβαθμίσει από Βαλκάνια σε Ευρώπη για να αναβαθμιστεί και η δική του θέση. Ντρέπεται για το λαό που κυβερνά; Μήπως θέλει να αναβαθμίσει τη διαφθορά αποκτώντας «άρωμα Ευρώπης»;

Το κλείσιμο τής συνέντευξης γίνεται με τις εκλογές, επειδή όλα γίνονται για την εξουσία. Θέλει να πείσει τον κόσμο ότι πιστεύει ακόμα στην αυτοδυναμία τού κόμματός του τονίζοντας ότι οι πολυκομματικές κυβερνήσεις είναι προβληματικές και αναφέρει ως παράδειγμα την τρικομματική δυσλειτουργική κυβέρνηση τής Γερμανίας. Παρουσιάζει εαυτόν ως σωτήρα τής Ελλάδας. Χωρίς ίχνος ντροπής και με απύθμενο θράσος ζητά από τους Έλληνες να τον ξαναψηφίσουν γιατί είναι ο μόνος που μπορεί να βοηθήσει τη χώρα.

Παρουσιάζει δε τις αλλαγές που θέλει ο λαός και ως δική του επιθυμία και στόχο δηλ. την κατάργηση του κομματικού κράτους, την κατάργηση των συντεχνιών που λυμαίνονται τμήματα τού κράτους, το σπάσιμο των δεσμών των οικονομικών συμφερόντων που πολλές φορές επηρεάζουν τις πολιτικές αποφάσεις.

Μία ερώτηση κ. Μητσοτάκη: γιατί όλα αυτά δεν τα κάνατε στην πρώτη τετραετία; και αν πραγματικά έχετε σκοπό να κάνετε αυτό που θέλει ο λαός, γιατί συντηρήσατε, ενισχύσατε, αυξήσατε και πολλαπλασιάσατε τη διαφθορά κατά τη διάρκεια τής θητείας σας; και γιατί θα αλλάξετε πλαίσιο τώρα; γιατί θα καταστρέψετε αυτό που με τόσο κόπο δημιουργήσατε; Γιατί πιστεύετε ότι θα σας δώσουμε μία δεύτερη ευκαιρία όταν όλη σας η πολιτική θητεία ήταν τιμωρητική, απαξιωτική και καταστρεπτική για τους Έλληνες και την Ελλάδα;

Είπατε ότι αυτό που έγινε στην Λάρισα από τον κ. Τσίπρα ήταν επικοινωνιακό σόου.

Αλήθεια κ. Μητσοτάκη, πρωθυπουργέ τής Ελλάδας, πώς θα χαρακτηρίζατε την παράσταση που δώσατε στην παρούσα συνέντευξη, αλλά και σε όλες τις προηγούμενες; Ρητορικό το ερώτημα για εσάς. Έχει ήδη απαντηθεί από τον ελληνικό λαό.

 

 

Από το Γραφείο Τύπου του

Νέου Εθνικά Ενιαίου Πολιτικού Σχηματισμού – Πρώτα η Ελλάδα

 

Πρόσφατα Άρθρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος – Αθάνατος!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος – Αθάνατος!

Συμπληρώθηκαν στις 12 Απριλίου 6 χρόνια από τη μοιραία πτώση του "Mirage 2000-5" που στοίχισε τη ζωή στον Σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο, παντρεμένο και πατέρα δύο παιδιών. Το αεροσκάφος κατέπεσε 9 μίλια πριν το αεροδρόμιο της Σκύρου έπειτα από πολύωρη αερομαχία με...

Τέμπη: Καταραμένη κοιλάδα ή τσαπατσουλιές της Κυβέρνησης;

Τέμπη: Καταραμένη κοιλάδα ή τσαπατσουλιές της Κυβέρνησης;

Μερικοί λένε πως είναι καταραμένο το συγκεκριμένο σημείο, μιας και εκτός από το πρόσφατο τραγικό πολύνεκρο δυστύχημα, που κόστισε την ζωή σε 57 κυρίως νέους και φοιτητές και μιας αγνοούμενης, η Ελλάδα έχει θρηνήσει τουλάχιστον άλλες 2 φορές νεκρούς. Το 1999 και το...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Η δημοσιογραφία στο απόσπασμα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Η δημοσιογραφία στο απόσπασμα

Στις 9 Απριλίου συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από τη στυγνή δολοφονία ενός δημοσιογράφου που τίμησε πολλαπλώς την πένα του. Ο Γιώργος Καραϊβάζ έπεσε νεκρός μπροστά στο σπίτι του πληρώνοντας με τη ζωή του την «ενόχληση» που προκάλεσε σε κάποιους ανθρώπους της νύχτας, αν...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η συνέντευξη της κ. Σακελλαροπούλου, Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας που δόθηκε, στις 4/4/2024, στον κ. Σταύρο Θεοδωράκη για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, μόνο έκπληξη δεν ήταν. Όμως, γιατί δόθηκε αυτή η συνέντευξη; και κυρίως γιατί τώρα; Έχει γίνει...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΖΕΡΟΙ ΚΑΙ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΖΕΡΟΙ ΚΑΙ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ

Σε λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 24 Απριλίου συμπληρώνονται 20 χρόνια από το θαρραλέο ΟΧΙ που έστειλε ο κυπριακός ελληνισμός στον τότε γενικό γραμματέα του Ο.Η.Ε. Κόφι Ανάν, απορρίπτοντας το σχέδιό του για την επίλυση του Κυπριακού. Η ιστορική πλέον φράση του τότε...

Μετάβαση στο περιεχόμενο