Τώρα που καταλάγιασε ο θόρυβος που δημιουργήθηκε με την ανάγνωση του παραμυθιού “Η Drag Queen που έσωσε τα Χριστούγεννα” από Drag Queens σε παιδιά ηλικίας 3-12 ετών, θα παραθέσουμε κι εμείς τις σκέψεις μας. Τονίζουμε εκ προοιμίου ότι σεβόμαστε απόλυτα τις επιλογές του καθενός για την προσωπική του ζωή και δεν είμαστε εδώ για να κατηγορήσουμε κανένα, καθώς δε μας αφορά. Όμως δε γίνεται να μη δημιουργείται η απορία, πώς οργανώθηκε αυτή η εκδήλωση παραμονή Πρωτοχρονιάς και όχι μία αντίστοιχη που να αναπαριστά τη Θεία Γέννηση. Θα μου πείτε σημεία των καιρών, καθώς η έννοια της συμπερίληψης (που όλως τυχαίως χρησιμοποιείται μόνο για άτομα που ανήκουν στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, ενώ κανονικά σημαίνει πως δεν αποκλείουμε κανέναν, δεν κάνουμε καμία διάκριση με βάση τη φυλή, το φύλο, την εθνικότητα, την ηλικία, την αρτιμέλεια, τις ιδιομορφίες, την οικονομική κατάσταση και τις διαφορετικές θρησκευτικές ή πολιτικές πεποιθήσεις) είναι η νέα τάση παγκοσμίως.
Άραγε υπήρχαν στο χώρο ψυχολόγοι, όπως θέλει να τοποθετήσει η υπουργός παιδείας σε κάθε σχολική μονάδα, για να μπορέσουν τα παιδιά αυτής της ευαίσθητης και ευάλωτης ηλικίας να κατανοήσουν όλη αυτή τη διαφορετικότητα; Δεν είδαμε καμία αντίδραση από την κ. Κεραμέως για αυτήν την εκδήλωση. Προφανώς δεν ήταν κάτι σημαντικό για να την απασχολήσει, όπως έκανε αντίστοιχα, και μάλιστα μετ’ επιτάσεως, με τα θέματα του κορονοϊού και επέβαλε σε όλα τα σχολεία της Ελληνικής επικράτειας να λειτουργούν με ανοιχτά παράθυρα μέσα στο χειμώνα, ακόμα κι αν η θερμοκρασία έξω ήταν -10.
Σκοπός της συγκεκριμένης εκδήλωσης ήταν η καταπολέμηση των έμφυλων στερεοτύπων και η εμφύσηση της διαφορετικότητας. Δηλαδή για να κατανοήσουν τα παιδιά τα παραπάνω έπρεπε να τους διαβάσουν παραμύθι drag queens; Δεν υπήρχε κανένας άλλος τρόπος για να γίνει αυτό;
Και μία και δεν πρέπει να υπάρχουν διακρίσεις και αποκλεισμοί, ίσως θα ήταν καλό να προσαρμόσουν το συγκεκριμένο παραμύθι οι διοργανωτές και να απευθυνθούν σε προσφυγόπουλα, αντίστοιχης ηλικίας, που βρίσκονται μέσα στις δομές φιλοξενίας, και όχι μόνο. Θα μπορούσε για παράδειγμα το παραμύθι να έχει τίτλο “Η Drag Queen που έσωσε το Ραμαζάνι”. Έτσι και σε αυτά τα παιδιά θα γινόταν εμφύσηση της αποδοχής της διαφορετικότητας.
Θυμίζουμε ότι το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης εντάσσεται πλέον ως υποχρεωτικό στο ωρολόγιο σχολικό πρόγραμμα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ήδη ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε τονίσει πως «η επένδυση για το μέλλον, για την επόμενη γενιά, είναι η υποχρεωτική ένταξη του μαθήματος της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία». Και μια και ο πρωθυπουργός μας έχει τηρήσει όλες τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, δε γινόταν να μην είναι συνεπής και σε αυτή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι όταν από το βήμα της Βουλής, πάλι ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε πει «Δε θα καλωσορίσω ποτέ Μακεδόνα πρωθυπουργό στη χώρα» (8/2/2019). Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του νέου τερματικού σταθμού υγροποιημένου αερίου στην Αλεξανδρούπολη το Μάϊο του 2022 ο κ. Μητσοτάκης, όχι απλά καλωσόρισε τον πρωθυπουργό της «Βόρειας Μακεδονίας», αλλά του επεφύλασσε κι έναν ιδιαίτερα θερμό χαιρετισμό με ένα πλατύ χαμόγελο!
Αυτό που σίγουρα πέτυχε η εκδήλωση ήταν να διχάσει και πάλι τους Έλληνες! Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξέσπασε «πόλεμος» ανάμεσα στους υποστηρικτές και σε όσους είχαν αντίθετη άποψη. Χρησιμοποιήθηκαν βαρείς χαρακτηρισμοί και από τις δύο πλευρές. Βρήκαμε άλλο ένα θέμα να χωριστούμε! Εντύπωση προκαλεί ότι δεν μπορούμε να βρούμε θέματα να ομονοήσουμε, να μονιάσουμε…!
Σκεφτήκατε ποτέ ότι ίσως πίσω από αυτό το παραμύθι κρύψανε πράγματα που δεν ήθελαν να μάθουμε; Όπως ακριβώς γίνεται και με τα σκάνδαλα!
Και μη ρωτήσετε τι έκρυψαν.
Ψάξτε τις ειδήσεις λίγες μέρες πριν, λίγες μέρες μετά.
Μην τα περιμένετε όλα έτοιμα.
Διαβάστε!
Αφυπνιστείτε!
Μαρίνα Μικελάτου
Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του
Νέου Εθνικά Ενιαίου Πολιτικού Σχηματισμού – Πρώτα η Ελλάδα