Loading...
Κίνημα Πολιτών Πρώτα η Ελλάδα: Νέο Εθνικά Ενιαίο Πολιτικό Σχήμα

Ποιοι είμαστε; Τι πιστεύουμε; Πού στοχεύουμε;

Η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε ως Χώρα, ως Έθνος και ως λαός από την εποχή των μνημονίων και ένθεν είναι μια σειρά από υλοποιήσεις αποφάσεων, ενεργειών και διαδικασιών των τελευταίων πανομοιότυπων κυβερνήσεων που προβαίνουν σε αλλαγές οικονομικές, θεσμικές, διακρατικές, συνοριακές, εδαφικές κ.α. ερήμην και εις βάρος του Έλληνα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν οικονομική αφαίμαξη με τη βαριά φορολογία, φτωχοποίηση, υψηλή ανεργία, εκφοβισμός και καταπάτηση ατομικών δικαιωμάτων, περιορισμός τής προσωπικής μας ελευθερίας (με αντισυνταγματικούς νόμους), αμφισβήτηση τών χερσαίων, θαλάσσιων και εναέριων συνόρων μας, ξεπούλημα των εθνικών μας πόρων και συγκέντρωση εκατομμυρίων μεταναστών στη χώρα μας, τους οποίους πληρώνουμε με τους φόρους μας. Όλα τα παραπάνω και πολλά ακόμα, τα οποία τέθηκαν προς υλοποίηση από το 2010 και μετά, με την υποθήκευση τής χώρας μας, βρήκαν πρόθυμους εκτελεστές όλες τις κυβερνήσεις που εκλέχτηκαν από τον ελληνικό λαό, την τελευταία 12ετία, με την προσδοκία να βοηθήσουν τον τόπο να βγει από το τέλμα. Κυβερνήσεις, που όπως αποδείχθηκε, έχουν κάνει τη διαφθορά επάγγελμά τους και πλέον δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα, τής εξυπηρέτησης τών προσωπικών τους συμφερόντων, απέναντι στον ελληνικό λαό.

Το Νέο Εθνικά Ενιαίο Πολιτικό Σχήμα ήρθε ως φυσική αντίδραση σε όλα τα παραπάνω. Οι βάσεις μας είναι παλαιές και γερές διότι προερχόμαστε από το «Κίνημα Πολιτών Πρώτα η Ελλάδα», ένα κίνημα που έχει ρίζες στον απανταχού ελληνισμό τής διασποράς (Αμερική, Καναδά, Αφρική, Αυστραλία και Ευρώπη) εδώ και αρκετά χρόνια. Η δράση, η στήριξη και η εμπλοκή τών ομογενών στο πολιτικό μας σχήμα είναι γεγονός και είναι πολύτιμες για το έργο μας. Η ριζοσπαστική θεσμική μεταρρύθμιση που προτείνεται από το «Κίνημα Πολιτών Πρώτα η Ελλάδα», δημιουργεί μία νέα διαφορετική προοπτική για την Ελλάδα τού 21ου αιώνα και της νέας χιλιετίας. Το «Κίνημα Πολιτών Πρώτα η Ελλάδα», από το οποίο προέρχεται και η νέα υπό σύσταση/ίδρυση πολιτική προσπάθεια που γεννιέται, προτείνει μία σειρά από νέους αδοκίμαστους θεσμούς, που δημιουργούν τις βάσεις και τα θεμέλια εκείνα για την Ελλάδα, που ήθελαν οι πρόγονοί μας προ- και μετ-επαναστατικά, αλλά, δυστυχώς, όλα ανατράπηκαν μετά τη δολοφονία τού Ιωάννη Καποδίστρια. Μέρος μόνον αυτών των ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων που προτείνονται από το κίνημά μας, ήδη από τον Φεβρουάριο τού 2020, βρίσκεται δημοσιοποιημένο σε αυτήν την ηλεκτρονική διεύθυνση και μπορεί να το δει οποιοσδήποτε: http://greece-first.gr.

Έχουμε εκλέξει τον Εθνικό μας Συντονιστή κ. Κωνσταντίνο Μπακογιάννη, τού οποίου έργο είναι να συντονίζει τις επιμέρους επιτροπές μας μέχρι την ίδρυση τού Πολιτικού μας Οργανισμού και την πραγματοποίηση τού 1ου Συνεδρίου μας στα μέσα τού 2023. Ο πυρήνας και οι επιτροπές μας αποτελούνται από απλούς ανθρώπους όλων των ηλικιών και επαγγελμάτων (ελεύθερους επαγγελματίες, υπαλλήλους, επιχειρηματίες, νομικούς, γιατρούς, ανέργους κ.α.), οι οποίοι έχουμε αποδεχθεί και υπογράψει το Πλαίσιο Αρχών και Αξιών. Δεν έχουμε προηγούμενη εμπειρία στην πολιτική και δεν επιτρέπουμε σε πρώην πολιτικούς να εισχωρήσουν στον σχηματισμό μας. Δεν θέλουμε τη διαφθορά. Προχωρούμε το έργο μας, αλλά με ουδεμία παρέμβαση ή επέμβαση ή εμπλοκή από νυν ή/και πρώην πολιτικούς.

Ολόκληρος ο πολιτικός σχεδιασμός μας που αφορά στον Πολιτικό Οργανισμό αποτελεί καινοτομία και στηρίζεται σε πρότυπα εντελώς καινούργια για τα ελληνικά δεδομένα και όχι μόνο. Πιστεύουμε ότι ο τόπος είναι έτοιμος να δεχθεί ένα νέο, ελπιδοφόρο, καινοτόμο και διαφορετικό πολιτικό σύστημα, το οποίο θα είναι ανθρωποκεντρικό  με την έννοια τού σεβασμού, τής αναγνώρισης, τής ανάδειξης και τής προστασίας τής ανθρώπινης αξίας, πράγματα που εκλείπουν από την Ελλάδα τα τελευταία 200 χρόνια.

Έχουμε σχέδιο και πρόγραμμα, το οποίο αναδύεται και σκιαγραφείται από το Πλαίσιο Αρχών και Αξιών, ένα κείμενο που αποτελεί την πυξίδα για την πορεία μας αλλά και τις κόκκινες γραμμές μας, για όσους θέλουν να συμπράξουν μαζί μας, από τα νεοφυή πολιτικά κόμματα που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα.

Το Νέο Εθνικά Ενιαίο Πολιτικό Σχήμα δεν είναι προσωποπαγές, δηλ. δεν στηρίζεται στο πρόσωπο του αρχηγού του αλλά στην κοινή ιδεολογία των μελών του. Δεν έχουμε αρχηγό. Όλοι είμαστε ίσοι. Το «ισότιμος και ισόκυρος» είναι θεμελιώδης αρχή τού πολιτικού μας οργανισμού. Ο αρχηγός θα εκλέγεται κάθε φορά που θα προκηρύσσονται εθνικές εκλογές. Σε αυτό το στάδιο θα συγκαλείτε συνέδριο εκτάκτως, με μοναδικό σκοπό να εκλέξει τον αρχηγό, αυτόν που θα του δοθεί το χρίσμα να οδηγήσει το κόμμα στις εκλογές.

Το Νέο Εθνικά Ενιαίο Πολιτικό Σχήμα στοχεύει σε έναν Πολιτικό Οργανισμό που δημιουργείται από το λαό για να υπηρετεί το λαό (όπως θα έπρεπε να κάνει κάθε πολιτικό κόμμα που ανεβαίνει στην εξουσία) και έχουν προβλεφθεί δικλείδες ασφαλείας για την προστασία αυτής τής θεμελιώδους αρχής μας.

Οι στόχοι μας περιλαμβάνουν όλα τα επίπεδα και τους τομείς τής ελληνικής κοινωνίας όπως οικονομία, φτώχεια, φορολογία, ακρίβεια, ανεργία, δημογραφικό, μεταναστευτικό, παιδεία, εθνική άμυνα, προστασία των συνόρων μας και πολλά ακόμα.

Στοχεύουμε: σε εθνική και οικονομική ανεξαρτησία, σε ατομική ελευθερία, ασφάλεια, δημόσια τάξη, ευνομία και ευημερία∙ στην πάταξη τής διαφθοράς∙ στην ανεξάρτητη αλλά όχι ανεξέλεγκτη Δικαιοσύνη∙ στην καταγγελία τού δημόσιου και ιδιωτικού ψευδοχρέους και στην απελευθέρωση των Ελλήνων από τους τοκογλύφους∙ στην ανάκτηση των δικαιωμάτων μας, ως χώρας, επί των εκχωρηθεισών στρατηγικών μας υποδομών και επιχειρήσεων σε αλλοδαπούς και ημεδαπούς∙ στην αλλαγή του πτωχευτικού κώδικα και στην ουσιαστική διασφάλιση τής πρώτης κατοικίας∙ στη  διαγραφή όλων των αντισυνταγματικών και παρανόμως επιβληθέντων φόρων∙ στην θέσπιση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος∙ στην θέσπιση σημαντικών οικονομικών κινήτρων και φοροαπαλλαγών ενίσχυσης τής ελληνικής οικογένειας για την αύξηση τών γεννήσεων∙ πάταξη τής λαθρομετανάστευσης, επανεξέταση όλων των αδειών παραμονής και επιστροφής τους στις χώρες εισόδου ή προέλευσής τους∙ προάσπιση  με κάθε νόμιμο μέσο των δικαιωμάτων των Ελλήνων τής Διασποράς και νόμιμη στήριξη τής συμμετοχής τους στη διαδικασία τού εκλέγειν και εκλέγεσθαι∙  επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμα∙ καταγγελία και ακύρωση τής συμφωνίας των Πρεσπών∙ επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. κ.λ.π.

 

Ο λαός θα είναι κοινωνός, μέσω δημοψηφισμάτων, σε όλες τις σημαντικές θεσμικές αποφάσεις που αφορούν σε κοινωνικά, οικονομικά και εθνικά θέματα.

Η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα τελευταία έχει συμβάλει στην δημιουργία πολλών μικρών νέων κομμάτων, τα οποία είναι προσωποπαγή δηλ. στηρίζονται στον αρχηγό τους. Πολλά εξ αυτών, δε, έχουν αναδυθεί από άτομα τα οποία πέρασαν από τον δικό μας Σχηματισμό, πήραν τις ιδέες μας και δημιούργησαν τον δικό τους πολιτικό χώρο∙ απομένει να δούμε και το πρόγραμμά τους!

Σε αυτές τις εκλογές δεν θα πάρουμε μέρος διότι θα υπάρχει μεγάλος κατακερματισμός. Οι εκλογές θα επαναληφθούν και θα δημιουργηθούν «πολιτικά εκτρώματα» προκειμένου να αναλάβουν την εξουσία. Παρόλα αυτά είμαστε ανοιχτοί για συνεργασία με τα προαναφερθέντα νέα μικρά κόμματα, τα οποία, όμως, για να συμπράξουν μαζί μας θα πρέπει να δεχθούν τις κόκκινες γραμμές μας.

Το Πλαίσιο Αρχών και Αξιών, πάνω στο οποίο θα στηριχτεί όλη τη δράση και το έργο μας, είναι αναρτημένο σε δημόσια θέα στην ηλεκτρονική σελίδα https://di-exodos.gr/ την οποία μπορούν να επισκεφθούν όλοι όσοι ενδιαφέρονται να το διαβάσουν.

Απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους Έλληνες οποιασδήποτε πολιτικής παράταξης, να έρθουν κοντά μας, με μόνη απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν ως μέγιστη προτεραιότητα, την Ελλάδα και τον Ελληνισμό.

.

.

 

Ελένη Ιωάννου

Μέλος Πολιτικής Γραμματείας στο

Νέο Εθνικά Ενιαίο Πολιτικό Σχήμα

 

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΕΣΤΙΑ στις 31/12/2022

Πρόσφατα Άρθρα

ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ, ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ! ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ, ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ! ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Η Βόρεια Ήπειρος ενιαία και αδιαίρετη στο διάβα των αιώνων, στάθηκε μιά εθνική και πολυεδρική έπαλξη. Το βόρειο τμήμα απελευθερώνεται κι` αυτό από τον Τουρκικό ζυγό κατά τους Βαλκανικούς πολέμους (1912 – 1913). Σύντομα όμως η Β. Ήπειρος αποσπάται αναγκαστικά από τον...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Ο στυγνός εκβιασμός Μητσοτάκη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Ο στυγνός εκβιασμός Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη χθες στην ΕΡΤ. Σε κάποιο σημείο διεμήφθει ο ακόλουθος διάλογος: "Θυμίζω στους πολίτες που μας ακούν ότι ψηφίζουμε για κυβέρνηση και όχι για αντιπολίτευση. Επειδή έχω αποκλείσει κατηγορηματικά οποιαδήποτε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

Πριν από λίγες μέρες ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πατριωτική Δύναμη» κ. Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, παρουσίασε τον «Πατριωτικό Συνασπισμό» υπό την ομπρέλλα του οποίου θα κατέβουν συνεργαζόμενοι στις εκλογές της 25ης Ιουνίου 12 κομματικοί σχηματισμοί. Στην ανακοίνωση που...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΜΠΕΛΕΡΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΜΠΕΛΕΡΗ

Συνεχίζει, για περίπου ένα μήνα τώρα, να βρίσκεται υπό κράτηση ο νικητής των εκλογών στη Χιμάρα, Φρέντυ Μπελέρης. Συνελήφθη, τρεις μέρες πριν από τις εκλογές, με την κατηγορία της προσπάθειας εξαγοράς ψήφων από συνεργάτη του. Παρ’ όλο όμως που δεν αποδείχθηκε στο...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Δε φέρουν καμία ευθύνη για όσα συμβαίνουν!!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Δε φέρουν καμία ευθύνη για όσα συμβαίνουν!!!

Πριν ακόμα προλάβει να στεγνώσει το μελάνι από την χθεσινή μας ανακοίνωση, έρχεται ο κ. Γεραπετριτης να μας επιβεβαιώσει σε όσα γράψαμε. Σε συνέντευξή του στο Kontra channel και στη δημοσιογράφο Αναστασία Γιαμαλη και με αφορμή το εργατικό ατύχημα στη...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Η Τράπεζα Θεμάτων θύμα της …απλής αναλογικής!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Η Τράπεζα Θεμάτων θύμα της …απλής αναλογικής!!

Τις πρώτες μέρες των προαγωγικών εξετάσεων σημειώθηκε κατάρρευση της τράπεζας θεμάτων η οποία αποδόθηκε με πολύ μεγάλη ευκολία στους Ρώσους χακερς που μας επιτέθηκαν! Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, κ. Άκης Σκέρτσος, κατηγόρησε ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ για τα προβλήματα στην...

Μετάβαση στο περιεχόμενο