Loading...
Κίνημα Πολιτών Πρώτα η Ελλάδα: Νέο Εθνικά Ενιαίο Πολιτικό Σχήμα

Ποιοι είμαστε; Τι πιστεύουμε; Πού στοχεύουμε;

Η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε ως Χώρα, ως Έθνος και ως λαός από την εποχή των μνημονίων και ένθεν είναι μια σειρά από υλοποιήσεις αποφάσεων, ενεργειών και διαδικασιών των τελευταίων πανομοιότυπων κυβερνήσεων που προβαίνουν σε αλλαγές οικονομικές, θεσμικές, διακρατικές, συνοριακές, εδαφικές κ.α. ερήμην και εις βάρος του Έλληνα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν οικονομική αφαίμαξη με τη βαριά φορολογία, φτωχοποίηση, υψηλή ανεργία, εκφοβισμός και καταπάτηση ατομικών δικαιωμάτων, περιορισμός τής προσωπικής μας ελευθερίας (με αντισυνταγματικούς νόμους), αμφισβήτηση τών χερσαίων, θαλάσσιων και εναέριων συνόρων μας, ξεπούλημα των εθνικών μας πόρων και συγκέντρωση εκατομμυρίων μεταναστών στη χώρα μας, τους οποίους πληρώνουμε με τους φόρους μας. Όλα τα παραπάνω και πολλά ακόμα, τα οποία τέθηκαν προς υλοποίηση από το 2010 και μετά, με την υποθήκευση τής χώρας μας, βρήκαν πρόθυμους εκτελεστές όλες τις κυβερνήσεις που εκλέχτηκαν από τον ελληνικό λαό, την τελευταία 12ετία, με την προσδοκία να βοηθήσουν τον τόπο να βγει από το τέλμα. Κυβερνήσεις, που όπως αποδείχθηκε, έχουν κάνει τη διαφθορά επάγγελμά τους και πλέον δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα, τής εξυπηρέτησης τών προσωπικών τους συμφερόντων, απέναντι στον ελληνικό λαό.

Το Νέο Εθνικά Ενιαίο Πολιτικό Σχήμα ήρθε ως φυσική αντίδραση σε όλα τα παραπάνω. Οι βάσεις μας είναι παλαιές και γερές διότι προερχόμαστε από το «Κίνημα Πολιτών Πρώτα η Ελλάδα», ένα κίνημα που έχει ρίζες στον απανταχού ελληνισμό τής διασποράς (Αμερική, Καναδά, Αφρική, Αυστραλία και Ευρώπη) εδώ και αρκετά χρόνια. Η δράση, η στήριξη και η εμπλοκή τών ομογενών στο πολιτικό μας σχήμα είναι γεγονός και είναι πολύτιμες για το έργο μας. Η ριζοσπαστική θεσμική μεταρρύθμιση που προτείνεται από το «Κίνημα Πολιτών Πρώτα η Ελλάδα», δημιουργεί μία νέα διαφορετική προοπτική για την Ελλάδα τού 21ου αιώνα και της νέας χιλιετίας. Το «Κίνημα Πολιτών Πρώτα η Ελλάδα», από το οποίο προέρχεται και η νέα υπό σύσταση/ίδρυση πολιτική προσπάθεια που γεννιέται, προτείνει μία σειρά από νέους αδοκίμαστους θεσμούς, που δημιουργούν τις βάσεις και τα θεμέλια εκείνα για την Ελλάδα, που ήθελαν οι πρόγονοί μας προ- και μετ-επαναστατικά, αλλά, δυστυχώς, όλα ανατράπηκαν μετά τη δολοφονία τού Ιωάννη Καποδίστρια. Μέρος μόνον αυτών των ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων που προτείνονται από το κίνημά μας, ήδη από τον Φεβρουάριο τού 2020, βρίσκεται δημοσιοποιημένο σε αυτήν την ηλεκτρονική διεύθυνση και μπορεί να το δει οποιοσδήποτε: http://greece-first.gr.

Έχουμε εκλέξει τον Εθνικό μας Συντονιστή κ. Κωνσταντίνο Μπακογιάννη, τού οποίου έργο είναι να συντονίζει τις επιμέρους επιτροπές μας μέχρι την ίδρυση τού Πολιτικού μας Οργανισμού και την πραγματοποίηση τού 1ου Συνεδρίου μας στα μέσα τού 2023. Ο πυρήνας και οι επιτροπές μας αποτελούνται από απλούς ανθρώπους όλων των ηλικιών και επαγγελμάτων (ελεύθερους επαγγελματίες, υπαλλήλους, επιχειρηματίες, νομικούς, γιατρούς, ανέργους κ.α.), οι οποίοι έχουμε αποδεχθεί και υπογράψει το Πλαίσιο Αρχών και Αξιών. Δεν έχουμε προηγούμενη εμπειρία στην πολιτική και δεν επιτρέπουμε σε πρώην πολιτικούς να εισχωρήσουν στον σχηματισμό μας. Δεν θέλουμε τη διαφθορά. Προχωρούμε το έργο μας, αλλά με ουδεμία παρέμβαση ή επέμβαση ή εμπλοκή από νυν ή/και πρώην πολιτικούς.

Ολόκληρος ο πολιτικός σχεδιασμός μας που αφορά στον Πολιτικό Οργανισμό αποτελεί καινοτομία και στηρίζεται σε πρότυπα εντελώς καινούργια για τα ελληνικά δεδομένα και όχι μόνο. Πιστεύουμε ότι ο τόπος είναι έτοιμος να δεχθεί ένα νέο, ελπιδοφόρο, καινοτόμο και διαφορετικό πολιτικό σύστημα, το οποίο θα είναι ανθρωποκεντρικό  με την έννοια τού σεβασμού, τής αναγνώρισης, τής ανάδειξης και τής προστασίας τής ανθρώπινης αξίας, πράγματα που εκλείπουν από την Ελλάδα τα τελευταία 200 χρόνια.

Έχουμε σχέδιο και πρόγραμμα, το οποίο αναδύεται και σκιαγραφείται από το Πλαίσιο Αρχών και Αξιών, ένα κείμενο που αποτελεί την πυξίδα για την πορεία μας αλλά και τις κόκκινες γραμμές μας, για όσους θέλουν να συμπράξουν μαζί μας, από τα νεοφυή πολιτικά κόμματα που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα.

Το Νέο Εθνικά Ενιαίο Πολιτικό Σχήμα δεν είναι προσωποπαγές, δηλ. δεν στηρίζεται στο πρόσωπο του αρχηγού του αλλά στην κοινή ιδεολογία των μελών του. Δεν έχουμε αρχηγό. Όλοι είμαστε ίσοι. Το «ισότιμος και ισόκυρος» είναι θεμελιώδης αρχή τού πολιτικού μας οργανισμού. Ο αρχηγός θα εκλέγεται κάθε φορά που θα προκηρύσσονται εθνικές εκλογές. Σε αυτό το στάδιο θα συγκαλείτε συνέδριο εκτάκτως, με μοναδικό σκοπό να εκλέξει τον αρχηγό, αυτόν που θα του δοθεί το χρίσμα να οδηγήσει το κόμμα στις εκλογές.

Το Νέο Εθνικά Ενιαίο Πολιτικό Σχήμα στοχεύει σε έναν Πολιτικό Οργανισμό που δημιουργείται από το λαό για να υπηρετεί το λαό (όπως θα έπρεπε να κάνει κάθε πολιτικό κόμμα που ανεβαίνει στην εξουσία) και έχουν προβλεφθεί δικλείδες ασφαλείας για την προστασία αυτής τής θεμελιώδους αρχής μας.

Οι στόχοι μας περιλαμβάνουν όλα τα επίπεδα και τους τομείς τής ελληνικής κοινωνίας όπως οικονομία, φτώχεια, φορολογία, ακρίβεια, ανεργία, δημογραφικό, μεταναστευτικό, παιδεία, εθνική άμυνα, προστασία των συνόρων μας και πολλά ακόμα.

Στοχεύουμε: σε εθνική και οικονομική ανεξαρτησία, σε ατομική ελευθερία, ασφάλεια, δημόσια τάξη, ευνομία και ευημερία∙ στην πάταξη τής διαφθοράς∙ στην ανεξάρτητη αλλά όχι ανεξέλεγκτη Δικαιοσύνη∙ στην καταγγελία τού δημόσιου και ιδιωτικού ψευδοχρέους και στην απελευθέρωση των Ελλήνων από τους τοκογλύφους∙ στην ανάκτηση των δικαιωμάτων μας, ως χώρας, επί των εκχωρηθεισών στρατηγικών μας υποδομών και επιχειρήσεων σε αλλοδαπούς και ημεδαπούς∙ στην αλλαγή του πτωχευτικού κώδικα και στην ουσιαστική διασφάλιση τής πρώτης κατοικίας∙ στη  διαγραφή όλων των αντισυνταγματικών και παρανόμως επιβληθέντων φόρων∙ στην θέσπιση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος∙ στην θέσπιση σημαντικών οικονομικών κινήτρων και φοροαπαλλαγών ενίσχυσης τής ελληνικής οικογένειας για την αύξηση τών γεννήσεων∙ πάταξη τής λαθρομετανάστευσης, επανεξέταση όλων των αδειών παραμονής και επιστροφής τους στις χώρες εισόδου ή προέλευσής τους∙ προάσπιση  με κάθε νόμιμο μέσο των δικαιωμάτων των Ελλήνων τής Διασποράς και νόμιμη στήριξη τής συμμετοχής τους στη διαδικασία τού εκλέγειν και εκλέγεσθαι∙  επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμα∙ καταγγελία και ακύρωση τής συμφωνίας των Πρεσπών∙ επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. κ.λ.π.

 

Ο λαός θα είναι κοινωνός, μέσω δημοψηφισμάτων, σε όλες τις σημαντικές θεσμικές αποφάσεις που αφορούν σε κοινωνικά, οικονομικά και εθνικά θέματα.

Η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα τελευταία έχει συμβάλει στην δημιουργία πολλών μικρών νέων κομμάτων, τα οποία είναι προσωποπαγή δηλ. στηρίζονται στον αρχηγό τους. Πολλά εξ αυτών, δε, έχουν αναδυθεί από άτομα τα οποία πέρασαν από τον δικό μας Σχηματισμό, πήραν τις ιδέες μας και δημιούργησαν τον δικό τους πολιτικό χώρο∙ απομένει να δούμε και το πρόγραμμά τους!

Σε αυτές τις εκλογές δεν θα πάρουμε μέρος διότι θα υπάρχει μεγάλος κατακερματισμός. Οι εκλογές θα επαναληφθούν και θα δημιουργηθούν «πολιτικά εκτρώματα» προκειμένου να αναλάβουν την εξουσία. Παρόλα αυτά είμαστε ανοιχτοί για συνεργασία με τα προαναφερθέντα νέα μικρά κόμματα, τα οποία, όμως, για να συμπράξουν μαζί μας θα πρέπει να δεχθούν τις κόκκινες γραμμές μας.

Το Πλαίσιο Αρχών και Αξιών, πάνω στο οποίο θα στηριχτεί όλη τη δράση και το έργο μας, είναι αναρτημένο σε δημόσια θέα στην ηλεκτρονική σελίδα https://di-exodos.gr/ την οποία μπορούν να επισκεφθούν όλοι όσοι ενδιαφέρονται να το διαβάσουν.

Απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους Έλληνες οποιασδήποτε πολιτικής παράταξης, να έρθουν κοντά μας, με μόνη απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν ως μέγιστη προτεραιότητα, την Ελλάδα και τον Ελληνισμό.

.

.

 

Ελένη Ιωάννου

Μέλος Πολιτικής Γραμματείας στο

Νέο Εθνικά Ενιαίο Πολιτικό Σχήμα

 

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΕΣΤΙΑ στις 31/12/2022

Πρόσφατα Άρθρα

Έγκλημα Τεμπών: ένας χρόνος ντροπής για το ανύπαρκτο κράτος δικαίου

Έγκλημα Τεμπών: ένας χρόνος ντροπής για το ανύπαρκτο κράτος δικαίου

Ένας χρόνος από τότε που επιβατική αμαξοστοιχία της Hellenic Train συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία της ίδιας εταιρείας και στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, στην πλειοψηφία νέους. Ένας χρόνος που οι συγγενείς των θυμάτων επιμένουν για τη δικαίωση των αδικοχαμένων...

Θέσεις για τα Εθνικά Θέματα

Θέσεις για τα Εθνικά Θέματα

Νούμερο ένα εθνικό ζήτημα, το οποίο αφορά στην επιβίωση και στη συνέχεια του γένους και του έθνους, είναι το Δημογραφικό   Δεύτερον η διασύνδεση του Μητροπολιτικού κέντρου της χώρας με τον Οικουμενικό Ελληνισμό. Οι Έλληνες της διασποράς θα κληθούν να...

Η μισή Κύπρος είναι ήδη τουρκική….

Η μισή Κύπρος είναι ήδη τουρκική….

Τάδε έφη ο εκ Κύπρου καταγόμενος βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Στυλιανίδης μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο! Και δεν βρέθηκε κανένας, είτε από το προεδρείο είτε από τους συναδέλφους του, να του ζητήσει να ανακαλέσει! Να τον επαναφέρει στην τάξη! Λες και αυτό που εκστόμισε...

Τζογάροντας (σ)την Ελλάδα

Τζογάροντας (σ)την Ελλάδα

Η Ελλάδα από χώρα του πνεύματος και του πολιτισμού έχει εξελιχθεί σε χώρα του τζόγου. Έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο καζίνο που οι μόνες που δεν τζογάρουν είναι ίσως οι στάχτες από τα καμένα δάση! Σημειώσατε λάθος. Αυτές συμμετέχουν στο χρηματιστήριο της ενέργειας....

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Η μεγάλη κάθοδος των αγροτών με τα τρακτέρ προς το κέντρο της Αθήνας με προορισμό το σύνταγμα βρίσκεται σε εξέλιξη τη στιγμή που γράφεται το παρόν κείμενο. Η αγροτιά αλλά και η κτηνοτροφία διεκδικεί μπροστά στο σπίτι της δημοκρατίας, την βουλή, τα αυτονόητα. Ας είναι...

Μετάβαση στο περιεχόμενο