Loading...
ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΦΩΝΑΧΤΑ-28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

28η Οκτωβρίου 1940 – 28η Οκτωβρίου 2022

Έχουν περάσει 82 χρόνια από το ηρωϊκό έπος του 40!!!!!

Αλήθεια, η νέα γενιά γνωρίζει τι ακριβώς γιορτάζουμε εκείνη την ημέρα;;;

Διάφορες δημοσκοπήσεις που έχουν δει κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας καταδεικνύουν ότι η νεολαία (κι αν μου επιτρέπεται όχι μόνο αυτή!!!!!!) αγνοεί τη σημασία της συγκεκριμένης επετείου ή την μπερδεύει με αυτήν της 25ης Μαρτίου. Και αυτό είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό, αν υπολογίσει κανείς την παντελή έλλειψή διδασκαλίας ιστορίας στα σχολεία μας και το ξερίζωμα κάθε ιστορικής μνήμης.

Παρατίθεται κάτωθι το αφιέρωμα που γίνεται στο έπος του 1940 στη γ’ δημοτικού, στο α’ τεύχος του βιβλίου της γλώσσας, σελίδα 79:

«Από το ημερολόγιο της Ροζίνας, μιας δεκάχρονης εβραιοπούλας από τη Θεσσαλονίκη. Οκτώβριος 1940:

Τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 1940 δεν πήγαμε σχολείο. Είχε κηρυχτεί ο Ελληνοϊταλικός πόλεμος. Αναστατωμένα ήμασταν εμείς τα παιδιά. Οι Ιταλοί βομβάρδισαν τη Θεσσαλονίκη. Στο μαγαζί του πατέρα μου γίνηκαν πολλές καταστροφές».

Στο βιβλίο της γλώσσας της ε’ δημοτικού, α’ τεύχος, σελίδα 44 περιέχεται κείμενο με τίτλο

«Η Ιταλία μας κήρυξε τον πόλεμο! Κι εμείς πήγαμε στο υπόγειο»

Εδώ μόνο η αυταπάρνηση, η τόλμη και η αγωνιστικότητα των ηρώων δεν αποτυπώνεται!!!! Οι συνειρμοί που δημιουργούνται στο μυαλό είναι εντελώς διαφορετικοί!

Αν όμως στα βιβλία μας υπήρχαν αποσπάσματα όπως

«Τώρα χτυπάει πιο γρήγορα τ’ όνειρο μες στο αίμα

Tου κόσμου η πιο σωστή στιγμή σημαίνει:

Ελευθερία

Έλληνες μες στα σκοτεινά δείχνουν το δρόμο:

EΛEYΘEPIA

Για σένα θα δακρύσει από χαρά ο ήλιος»

από το Άσμα ηρωικό και πένθιμο για τον χαμένο ανθυπολοχαγό της Αλβανίας του Οδυσσέα Ελύτη δε θα ήταν καλύτερα;;; Ο βραβευμένος με Νόμπελ Οδυσσέας Ελύτης περιγράφει μέσα από τους στίχους του τη γενναιότητα των πολεμιστών και τη σημασία της Ελευθερίας.

Μήπως όμως η γενναιότητα είναι μία αρετή που δεν ταιριάζει στο νέο παγκόσμιο σύστημα;;;

Μήπως πια η ελευθερία δε συνάδει με όλα τα σχέδια που έχουν για εμάς;;;

Μήπως η ελευθερία, τους είναι εμπόδιο γι’ αυτό και προσπαθούν να την καταργήσουν και στην πράξη αλλά και σαν έννοια;;;;

Και μαζί με όλα αυτά καταργείται και η ιστορική μνήμη μας!!!!!!

Λαός όμως χωρίς ιστορική μνήμη δεν πάει μπροστά. Για την ακρίβεια δεν πάει πουθενά!!!!!! Και είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι θα επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος γιατί δε θα έχει διδαχτεί από αυτά!!!!!! Και δε θα έχει διδαχθεί από αυτά γιατί θα πάσχει από ιστορική άγνοια που σύντομα θα εξελιχθεί και σε ιστορική άνοια!!!!!!!!!!!!!!

Την 28η Οκτωβρίου 1940 οι Έλληνες βροντοφώναξαν ΟΧΙ στην υποτέλεια!!!!!!

Αλήθεια σήμερα πόσα όχι λέμε σε όλα αυτά που μας επιβάλλουν;;;

Πόσο υπερασπιζόμαστε την ελευθερία μας για την οποία έχυσαν το αίμα τους οι πρόγονοί μας;;;;; Όλη σχεδόν η Ελλάδα (η Μεγάλη Ελλάδα) είναι ποτισμένη με το αίμα των αγωνιστών προγόνων μας!!!!!!!!! Δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ αυτό!!

Έλληνες μες στα σκοτεινά δείχνουν το δρόμο:

EΛEYΘEPIA

Υ.Γ.: Στις 28/10/2021 επισκέφθηκε την Ελλάδα η καγκελάριος της Γερμανίας κ. Άνγκελα Μέρκελ και την υποδέχθηκε ο κ. Μητσοτάκης.

Στις 26-27/10/2022 θα επισκεφθεί την Αθήνα ο καγκελάριος της Γερμανίας κ. Όλαφ Σόλτς και θα τον υποδεχθεί ο κ. Μητσοτάκης.

Δύο γεγονότα που συμβαίνουν σε επανάληψη παύουν να είναι συμπτώσεις!!

Αναρωτιέμαι πώς γίνεται η επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας και ποιος μπορεί να είναι ο συμβολισμός της…..

 

 

 

Μαρίνα Μικελάτου

Ιδρυτικό Μέλος ΓΕΦΥΡΑΣ ΔΙΕΞΟΔΟΥ

Πρόσφατα Άρθρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΕ…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΕ…

Τελικά συμφώνησαν στην τιμή κι ο "βαρκάρης" ταξίδεψε τον Γιάννη Μαρκόπουλο από τον Αχέροντα, κάνοντας τον πνευματικό κόσμο της χώρας μας ακόμη φτωχότερο. Ο μουσικοσυνθέτης που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή κι έδεσε το όνομά του με μερικά από τα γνωστότερα και...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΤΙ ΕΙΧΕΣ… «ΝΙΚΗ», ΤΙ ΕΙΧΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΤΙ ΕΙΧΕΣ… «ΝΙΚΗ», ΤΙ ΕΙΧΑ ΠΑΝΤΑ

Πληροφορηθήκαμε από το διαδίκτυο ότι η πρώτη σε ψήφους στην εκλογική περιφέρεια της Λάρισας κ. Βασιλική Ζιάκα (έλαβε 3.491 ψήφους) δεν θα είναι ξανά υποψήφια με το κόμμα της «ΝΙΚΗΣ» για τι το …ιερατείο του κόμματος (προεξάρχοντος του … αρχιερέα κ. Δημήτρη Νατσιού)...

ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ, ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ! ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ, ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ! ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Η Βόρεια Ήπειρος ενιαία και αδιαίρετη στο διάβα των αιώνων, στάθηκε μιά εθνική και πολυεδρική έπαλξη. Το βόρειο τμήμα απελευθερώνεται κι` αυτό από τον Τουρκικό ζυγό κατά τους Βαλκανικούς πολέμους (1912 – 1913). Σύντομα όμως η Β. Ήπειρος αποσπάται αναγκαστικά από τον...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Ο στυγνός εκβιασμός Μητσοτάκη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Ο στυγνός εκβιασμός Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη χθες στην ΕΡΤ. Σε κάποιο σημείο διεμήφθει ο ακόλουθος διάλογος: "Θυμίζω στους πολίτες που μας ακούν ότι ψηφίζουμε για κυβέρνηση και όχι για αντιπολίτευση. Επειδή έχω αποκλείσει κατηγορηματικά οποιαδήποτε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

Πριν από λίγες μέρες ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πατριωτική Δύναμη» κ. Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, παρουσίασε τον «Πατριωτικό Συνασπισμό» υπό την ομπρέλλα του οποίου θα κατέβουν συνεργαζόμενοι στις εκλογές της 25ης Ιουνίου 12 κομματικοί σχηματισμοί. Στην ανακοίνωση που...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΜΠΕΛΕΡΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΜΠΕΛΕΡΗ

Συνεχίζει, για περίπου ένα μήνα τώρα, να βρίσκεται υπό κράτηση ο νικητής των εκλογών στη Χιμάρα, Φρέντυ Μπελέρης. Συνελήφθη, τρεις μέρες πριν από τις εκλογές, με την κατηγορία της προσπάθειας εξαγοράς ψήφων από συνεργάτη του. Παρ’ όλο όμως που δεν αποδείχθηκε στο...

Μετάβαση στο περιεχόμενο