Loading...
ΓΕΦΥΡΑ ΔΙΕΞΟΔΟΥ – ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΩΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ: ΜΕΤΕΧΩ. ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ. ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΑΙ. ΥΠΟΓΡΑΦΩ. ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΩ - Petitions.net

                                       Νέος Εθνικά Ενιαίος Πολιτικός Σχηματισμός ΓΕΦΥΡΑ-ΔΙΕΞΟΔΟΥ

  • Οι Πολιτικές μας  θέσεις αναφέρονται διεξοδικά στο πολιτικό κείμενο  με τίτλο «ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΩΝ » που το έχουν αποδεχτεί και υπογράψει 220 ιδρυτικά μέλη  από την Ελλάδα και τους Έλληνες της διασποράς και είναι ανηρτημένο στο di-exodos.gr.  Ο Πολιτικός σχηματισμός , είναι ο πολιτικός βραχίονας του «κινήματος πολιτών – Πρώτα η Ελλάδα » που έχει ιδρυθεί πριν από 25 και πλέον έτη από Έλληνες της Διασποράς με έδρα την Νέα Υόρκη.https://neaproini.us/2021/03/24/apokalypsi-tis-estias-kinima-politon-prota-i-ellada/

           https://greece-first.gr/%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b7-                                      %ce%b9%ce%b4%ce%b5%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%cf%80%ce%bb%ce%b1%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%bc%ce%b1/%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%bf%cf%88%ce%b7-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%82-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ae%cf%81%cf%85%ce%be%ce%b7%cf%82/

Η ύπαρξή του έγινε γνωστή μετά τη δημοσίευση του κεντρικού άρθρου της εφημερίδας ΕΣΤΙΑ στις 25 Μαρτίου 2021.

                    https://www.estianews.gr/kentriko-thema/komma-kata-tou-ethnomidenismou-idryoyn-oi-%E1%BC%95llines-tis-diasporas/

 

  • Η Στρατηγική μας επικεντρώνεται στη ΣΥΝΕΝΩΣΗ του Μητροπολιτικού Κέντρου (Ελλάδα) με τους Έλληνες της Διασποράς οι όποιοι  συμμετέχουν  αναλογικά σε όλα τα όργανα του νέου πολιτικού σχηματισμού
  • Ο Ηγέτης μας παίρνει το χρίσμα από την σύγκλιση του Συνεδρίου του κόμματος το οποίο θα λαμβάνει χώρα με την προκήρυξη Εθνικών Εκλογών και οι συνυποψήφιοί του μετά τις εκλογές πλαισιώνουν την «δεξαμενή σκέψης » του πολιτικού σχηματισμού.

 

  • Η Δομή μας στηρίζεται σε νέο μοντέλο , στη συμμετοχική  Δημοκρατία ,  με  διαδικασίες ανά δύο έτη για την αξιοκρατική ανάδειξη των στελεχών του,  που  δεν θα έχουν σχέση με αμαρτωλά πρόσωπα της μεταπολίτευσης. Για περισσότερες λεπτομέρειες παραθέτουμε το άρθρο στο περιοδικό ΠΑΤΡΙΝΟΡΑΜΑ όπως επίσης αναλυτικές πληροφορίες θα δημοσιευτούν με την κατάθεση του καταστατικού μας στον Άρειο Πάγο τον Νοέμβριο του 2022.

 

 Ο Πολιτικός φορέας μας ΓΕΦΥΡΑ-ΔΙΕΞΟΔΟΥ είναι Νέος  όχι μόνο ως προς την εσωτερική οργάνωση αλλά και ως προς  στην πολιτική νοοτροπία διότι πιστεύει στο πολιτικό και κοινωνικό ήθος και όχι στη διαφθορά και στη συνέπεια λόγων και έργων.  

 

  • Πιστεύουμε στην πρακτική πολιτική που θα κάνει ευτυχισμένο τον Έλληνα  αφ ενός  εξασφαλίζοντας του ένα αξιοπρεπές εισόδημα, αναπτύσσοντας τον πρωτογενή τομέα (γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία κλπ.) και τον δευτερογενή (βιοτεχνία, βιομηχανία, νέες τεχνολογίες κλπ.) όπως και αξιοποιώντας τον ορυκτό μας πλούτο ( ενεργειακά ορυκτά και σπάνιες γαίες) και αφ ετέρου επαναφέροντας το όραμα του Ελληνισμού στην νεολαία μας .

 

  • Υποστηρίζουμε τις ενωτικές πολιτικές κινήσεις , πιστεύουμε ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε τον υπερτροφικό εγωισμό μας κάτω από το ΕΜΕΙΣ και να ενωθούμε , προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα νέο Ελληνικό Κράτος , ιερόν και απρόσβλητoν όπως έλεγε ο  Ι. Καποδίστριας .

 

ΠΛΑΙΣΙΟ   ΑΡΧΩΝ    –   ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ   ΘΕΣΕΩΝ

Ως Έλληνες το Γένος με Ζώσα και Δρώσα την Εθνική, Κοινωνική και Ιστορική Μνήμη

ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ:

1.1.        Στον Θεό. Είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Θεωρούμε ότι η Ορθοδοξία αποτελεί συνέχεια του πνεύματος των αρχαίων Ελλήνων και βασικό συστατικό  της Ρωμιοσύνης.

1.2.        Στο Έθνος, στο Γένος  των Ελλήνων.

1.3.        Είμαστε Έλληνες, ιθαγενείς στην χώρα αυτήν και εξ’ αίματος απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων.

1.4.        Στην Πατρίδα μας, η οποία ανήκει στο Έθνος των Ελλήνων, στους ιθαγενείς Έλληνες.

1.5.        Στην παραδοσιακή οικογένεια.

1.6.        Στην πραγματική Δημοκρατία, και όχι στην δήθεν  δημοκρατία των ανικάνων και κοινωνικά – πολιτικά (κομματικά) – οικονομικά διεφθαρμένων.

ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙΜΑΜΕ:

2.1.        Την πανάρχαια Ιστορία μας, την Ελληνική Παιδεία, τον Πολιτισμό μας και τις Παραδόσεις μας που συνιστούν αδιάλειπτο πολιτισμικό δεσμό με τους αρχαίους προγόνους μας.

2.2.        ΩΣ ΧΩΡΑ διατηρούμε ό,τι  έχουμε κατακτήσει με θυσίες και αίμα, δεν παραχωρούμε ούτε σπιθαμής ελληνικής  γης.  Αντιθέτως επαναδιεκδικούμε ό,τι μας ανήκει ιστορικά.

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ:

3.1.        Όλες τις Θρησκείες και τους αθέους, όλα τα Έθνη και τις Φυλές  και όλους τους ανθρώπους. Όλες τις παραδόσεις. Όλους τους πολιτισμούς.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

4.1.        Όλοι, έθνη, κράτη, θρησκείες και άνθρωποι, να μας σέβονται όπως τους σεβόμαστε.

ΘΕΛΟΥΜΕ:

5.1.        Εθνική ανεξαρτησία, εξασφάλιση της εθνικής μας κυριαρχίας.

5.2.        Οικονομική Ανεξαρτησία.

5.3.        Ατομική ελευθερία.  ασφάλεια, δημόσια τάξη, ευνομία, ευημερία.

5.4.        ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΚΡΑΤΟΣ διεκδικούμε – επιδιώκουμε – στοχεύουμε :

5.4.1.    Στην υπεράσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Καμία συμφωνία για αντικατάστασή της από μία Διζωνική-Δικοινοτική Ομοσπονδία με πολιτική (κυρίαρχη) ισότητα, η οποία θα θέσει την Κύπρο υπό τον γεωπολιτικό έλεγχο της Τουρκίας. Το Κυπριακό είναι θέμα εισβολής, κατοχής και εποικισμού από την Τουρκία και όχι διακοινοτική διαφορά. Άμεση ενεργοποίηση του Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου.

5.4.2.    Επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. σ’ όλη την επικράτεια με αντίστοιχη επέκταση του εναέριου χώρου. Ανακήρυξη Ελληνικής ΑΟΖ και οριοθέτησή της (εκτός αυτής με την Ιταλία και της μερικής με την Αίγυπτο) με την Κυπριακή Δημοκρατία.

5.4.3.    Ως Έθνος-Κράτος θα χρησιμοποιούμε αποφασιστικά το δικαίωμα της αρνησικυρίας (veto) εντός της ΕΕ προκειμένου να υπερασπιζόμαστε τα εθνικά συμφέροντά μας έναντι του τουρκικού αναθεωρητισμού-επεκτατισμού, της Αλβανίας και των Σκοπίων. Θεωρούμε ότι η Τουρκία λόγω πολιτιστικών χαρακτηριστικών και μεγέθους δεν πρέπει κάτω από οποιεσδήποτε προϋποθέσεις να καταστεί μέλος της ΕΕ..

5.4.4.    Επαναδιαπραγμάτευση ή και μονομερή κατάργηση κάθε συμφωνίας που αντίκειται, υποσκάπτει, υπομονομεύει, απεμπολεί, και αντιστρατεύεται τα Ιστορικά, Εθνικά και Κυριαρχικά Δικαιώματα της Ελλάδος και  υπεγράφει χωρίς να ερωτηθεί ο Ελληνικός Λαός (μέσω δημοψηφισμάτων) άρα χωρίς  την σύμφωνη γνώμη του Κυριάρχου Ελληνικού Λαού { Πρέσπες ,  Μαδρίτη κτλ} .

5.4.5.    Στοχεύουμε και επιδικώκουμε ένα νέο Ελληνικό κράτος «Ιερόν και Απρόσβλητον» (Ιωάννης Καποδίστριας)  ριζικά αναδιαθρωμένο με νέους θεσμούς, που θωρακίζει τον Έλληνα Πολίτη και διασφαλίζει σε όλες τις εκφάνσεις του την Ενεργό Συμμετοχή του, δια της Συμμετοχικής Δημοκρατίας,  απεξαρτημένο θεσμικά  από κάθε κομματική  ή οποιαδήποτε  άλλη διαπλοκή, δομημένο αξιοκρατικά και με πρόταγμα την Αριστεία  και το Ήθος.

ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟΧΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

6.1.        Το κράτος να λειτουργεί υπέρ, και όχι κατά του Πολίτη, όπως συμβαίνει σήμερα.

6.2.        Πάταξη της διαφθοράς και γενικά του εγκλήματος.

6.3.        Η Δικαιοσύνη να είναι ανεξάρτητη αλλά όχι ανεξέλεγκτη.

6.4.        Ειδική κρατική  μέριμνα για τα αδύναμα μέλη της κοινωνίας

6.5.        Το περιβάλλον να προστατεύεται.

6.6.        Να προστατεύεται κάθε μορφή Πνευματικής και Πολιτιστικής κληρονομιάς.

6.7.        Στην ζωή μας να υπάρχει ποιότητα και όχι μόνον ποσότητα.

ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ:

7.1.        Να έχουμε ισχυρό Ελληνικό Εθνικό Στρατό και Ελληνική Εθνική αμυντική βιομηχανία.

7.2.        Να έχουμε ισχυρή ανεξάρτητη  Εθνική οικονομία.

7.3.        Να έχουμε Εθνική Παιδεία, που να διδάσκει Αρετή, Ηθική, Ελευθερία, Αξιοπρέπεια, Αξιοκρατία,  και την αρχαία Ελληνική Γλώσσα.

7.4.        Οι Έλληνες που ζούμε στην Πατρίδα να έχουμε στενή και Θεσμική σχέση με τους Έλληνες  της Διασποράς.

ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ:

8.1.        Να καταγγείλουμε και το δημόσιο ψευδο-χρέος και το ιδιωτικό ψευδο-χρέος. Να απελευθερώσουμε  την Ελλάδα και τους Έλληνες από τους τοκογλύφους.

8.2.        Να ανακτήσουμε τα δικαιώματα της Ελλάδος, επί των εκχωρηθέντων σε αλλοδαπούς και ημεδαπούς στρατηγικών μας  υποδομών και επιχειρήσεων.

8.3.        Η εθνική μας οικονομία να είναι ελεύθερη, και με αυστηρό κρατικό και κοινωνικό  έλεγχο των κάθε είδους μονοπωλίων και ολιγοπωλίων.

8.4.        Να γίνουμε αυτάρκεις σε παραγωγή τροφίμων, βιομηχανικών αγαθών και υπηρεσιών, ιδίως σε τομείς στρατηγικής σημασίας και σε τομείς όπου έχουμε συγκριτικό πλεονέκτημα.

8.5.        Να εγκαταλείψουμε το ευρώ και να επαναφέρουμε το εθνικό μας νόμισμα, με τις ανάλογες θεσμικά αμυντικές ενέργειες που προστατεύουν και θωρακίζουν.

8.6.        Η νομισματική πολιτική να χαράσσεται από το Υπουργείο Οικονομικών.

8.7.        Η ιδιωτικών συμφερόντων Τράπεζα της Ελλάδος να εθνικοποιηθεί.

8.8.        Οι εμπορικές  τράπεζες να ελέγχονται πολύ αυστηρά από την εθνικοποιημένη Τράπεζα της Ελλάδος.

8.9.        Να καταργηθεί η υποχρεωτικότητα της διεκπεραίωσης των οικονομικών συναλλαγών μέσω πιστωτικών ιδρυμάτων και προϊόντων τους.

8.10.     Η χορήγηση δανείων να γίνεται με πολύ αυστηρά κριτήρια. Να απαγορευτεί ο ανατοκισμός, έστω και με την μορφή των καταχρηστικών δανειακών συμβάσεων κεφαλαιοποιήσεως του οφειλομένου τόκου.

8.11.     Αλλαγή του πτωχευτικού κώδικα. Ουσιαστική διασφάλιση της πρώτης κατοικίας.

8.12.     Αλλαγή του νόμου παροχής του δικαιώματος του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι στους Έλληνες της Διασποράς.

8.13.     Αλλαγή του φορολογικού συστήματος.  Θέσπιση ενός δίκαιου και σαφούς φορολογικού συστήματος, φιλικού για την προσέλκυση και εθνικών επενδύσεων.

8.14.     Διαγραφή όλων των αντισυνταγματικών παρανόμως επιβληθέτων φόρων.

8.15.     Υποχρεωτικό μάθημα ιστορίας σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

8.16.     Αναβάθμιση όλων των βαθμίδων Υπηρεσιών Υγείας με έμφαση στην πρόληψη.

8.17.     Πάταξη της λαθρομετανάστευσης. Επανεξέταση όλων των αδειών παραμονής.

8.18.     Επαναπροώθηση στις χώρες εισόδου ή προέλευσης όλων των έκνομων και παρανόμων μεταναστών.

8.19.     Η μετανάστευση να γίνεται με πολύ αυστηρά κριτήρια και με αποκλειστικό σκοπό την εξυπηρέτηση των εθνικών συμφερόντων της Πατρίδας.

8.20.     Διακρίνεται η «ιθαγένεια», ως φυσικό γεγονός που υποδηλώνει την καταγωγή, από την «υπηκοότητα», ως δημοσίου δικαίου δικαίωμα, που παρέχει την δυνατότητα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι και από τα «ατομικά δικαιώματα» τα οποία τα έχουν και οι μη έχοντες ιθαγένεια ή/και υπηκοότητα. Ιθαγένεια μπορούν να έχουν μόνον οι ιθαγενείς  Έλληνες, οι οποίοι  δικαιούνται την Ελληνική υπηκοότητα. Ως ιθαγενείς Έλληνες νοούνται αυτοί των οποίων τουλάχιστον ο ένας φυσικός γονέας είναι ιθαγενής Έλληνας. Οι αλλογενείς, οι οποίοι εξ’ ορισμού δεν δύνανται να αποκτήσουν την Ελληνική ιθαγένεια, να μπορούν να αποκτήσουν την Ελληνική υπηκοότητα με αυστηρά κριτήρια.

8.21.     Οι αλλογενείς που έχουν ήδη αποκτήσει την Ελληνική υπηκοότητα επανελέγχονται . Μέχρι να ληφθεί απόφαση επί του εν λόγω αιτήματός τους, έχουν δικαίωμα διαμονής στην Ελλάδα. Σε περίπτωση απόρριψης της αίτησής τους, οι έχοντες αποκτήσει προ του έτους 1990 την Ελληνική υπηκοότητα που τους αφαιρέθηκε, έχουν δικαίωμα διαμονής στην Ελλάδα.

8.22.     Άμεση επίλυση του δημογραφικού προβλήματος. Τα ανήλικα τέκνα Ελλήνων ιθαγενών που έχουν  την Ελληνική υπηκοότητα και κατοικούν στην Ελλάδα, να δικαιούνται αφορολόγητες οικονομικές ενισχύσεις, οι οποίες να τους εξασφαλίζουν τα προς το ζην, δωρεάν παιδεία και δωρεάν κοινωνική ασφάλιση. Οι πολύτεκνοι γονείς, εκ των οποίων τουλάχιστον ο ένας έχει και την Ελληνική ιθαγένεια και την Ελληνική υπηκοότητα, να δικαιούνται εφ’ όρου ζωής δωρεάν κατοικία και να μην υπόκεινται σε κανενός είδους φόρο, εισφορά ή τέλος. Ο αλλογενής και ο μη έχων την Ελληνική υπηκοότητα πολύτεκνος γονέας, μετά τον θάνατο του/της συζύγου του, πολύτεκνου γονέα που είχε και την Ελληνική ιθαγένεια και την Ελληνική υπηκοότητα, αποκτά όλα τα δικαιώματα του θανόντος γονέα.

8.23.     Πρόταξη των συμφερόντων της Ελλάδος απέναντι στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ, στους διεθνείς, υπερεθνικούς και διακρατικούς οργανισμούς, και στις πολυεθνικές εταιρίες.

8.24.     Το εσωτερικό εθνικό δίκαιο να κατισχύει του Ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συνθηκών.

8.25.     Η προάσπιση  με κάθε νόμιμο μέσο  στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, των συμφερόντων και των δικαιωμάτων των Ελλήνων της Διασποράς, ό,που κι εάν ευρίσκονται αυτοί.

8.26.     Αυστηρός έλεγχος  των ΜΜΕ  ώστε να μην μπορούν να παίζουν τον ρόλο του μεσίτη σε παιγνίδια εξουσίας. Κατάργηση κάθε νόμου και διάταξης που διατηρεί την αλληλοδιαπλοκή μεταξύ ΜΜΕ – Κυβέρνησης και επιχειρηματικών συμφερόντων.

8.27.     Κατάργηση κάθε είδους  φωτογραφικών  διατάξεων σε νόμους  ΚΥΑ, και  ΠΝΠ, ειδικώς εκείνων που αναστέλλουν ή περιορίζουν συλλογικά και προσωπικά – ατομικά δικαιώματα.

8.28.     Δημιουργία προϋποθέσεων πληθυσμιακής αποκέντρωσης και ενίσχυσης της περιφέρειας.

8.29.     Να ληφθεί κάθε μέριμνα για την ανάπτυξη, προαγωγή και προστασία του Ολυμπιακού Κινήματος, του Αθλητισμού, του φίλαθλου πνεύματος και διάδοσής τους σε εθνικό και διεθνές επίπεδο με κάθε πρόσφορο μέσο.

8.30.     Παροχή κινήτρων σε Έλληνες για κατοίκηση στα ακατοίκητα Ελληνικά νησιά.

8.30.1.  Φοροαπαλλαγές, δωρεάν ρεύμα, νερό, κατοικία.

8.30.2.  Οργάνωση παραγωγικών δραστηριοτήτων που αφορούν τον αγροτικό τομέα π.χ. καλλιέργεια αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών. Έτσι κατοχυρώνουμε  την ύπαρξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, διότι θα κατοικούνται  τα νησιά αυτά και θα υπάρχει  οικονομική δραστηριότητα επ’ αυτών για να συντηρηθεί η ανθρώπινη διαβίωση.

8.30.3.  Οργάνωση δικτύου υδροπλάνων για την τακτική  επικοινωνία.

8.30.4.  Πλωτό νοσοκομείο να κινείται μεταξύ των νησιών για άμεση παροχή ιατρικών υπηρεσιών, εξειδικευμένων η μη.

8.31.     Ναυτιλία.

8.31.1.  Να συγκροτηθεί μια ισχυρή ναυπηγική βιομηχανία.

8.31.2.  Να προσεχθεί ιδιαίτερα ο κλάδος της Ναυπηγοεπισκευής.

8.31.3.  Να δοθούν κίνητρα για προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα.

8.31.4.  Να καταστήσουμε την Ελλάδα παγκόσμιο κέντρο ναυτικής εκπαίδευσης υψηλού επίπεδου.

8.31.5.  Να έχουμε στενή συνεργασία με το «Εθνικό Κεφάλαιο», την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.

8.32.     Να αναδείξουμε την ταυτότητα υπεροχής (branding) των ελληνικών αγροτικών προϊόντων.

8.33.     Οι κατώτεροι μισθοί και συντάξεις να εξασφαλίζουν έναν αξιοπρεπή τρόπο διαβίωσης.

8.34.     Να αξιοποιήσουμε τον ορυκτό μας πλούτο για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας.

8.35.     Υποχρεωτική στράτευση σε ηλικία  18 ετών.

8.36.     Το δικαίωμα του εκλέγεσθαι σε πολιτικά αξιώματα μπορούν να το έχουν μόνον όσοι/όσες έχουν τουλάχιστον 5ετη πραγματική εργασία αποδεδειγμένα.

8.37.     Οι Βουλευτές να εκλέγονται μόνον για συνολικά  οκτώ (8) χρόνια.

8.38.     Καταγγελία και ακύρωση στην πράξη της επαίσχυντης συμφωνίας των Πρεσπών και χρήση veto στην ενταξιακή πορεία στην ΕΕ. Υπεράσπιση της Ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Βόρειο Ήπειρο,  με την χρήση του veto στην ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην ΕΕ. Υπεράσπιση των Ελληνικών μειονοτήτων απανταχού στον κόσμο.

ΚΑΛΟΥΜΕ  σε ενότητα και σε κοινή δράση όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης, αρκεί να θέτουν ως ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  και τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.

Πρόσφατα Άρθρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΗΧΗΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΗΧΗΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

Με σημερινή του (27/5/2023) παρέμβαση στα ΜΜΕ ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος «σπάει» τη σιωπή του και βάζει τα πράγματα στη θέση τους, όσον αφορά τα σχόλια που ακούστηκαν για «ιερή» παρέμβαση της Εκκλησίας και της Αθωνικής Πολιτείας στα πολιτικά...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΕΔΙΟ ΔΟΞΗΣ ΛΑΜΠΡΟΝ!!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΕΔΙΟ ΔΟΞΗΣ ΛΑΜΠΡΟΝ!!!

Λαμβάνοντας υπόψη τα ποσοστά των αποτελεσμάτων των εκλογών της 21ης Μαΐου όπως: το 16% (αθροιστικά) των κομμάτων που έμειναν εκτός της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης με την ιστορική καταγραφή του δεύτερου μεγαλύτερου ρεκόρ στη μεταπολίτευση, την εκτόξευση στο 41% του...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Από την επομένη των εκλογών της 21ης Μαΐου, ο πρόεδρος της Ελληνικής λύσης κ. Κυριάκος Βελοπουλος απεύθυνε προσκλητήριο προς όλα τα πατριωτικά κόμματα για συνεργασία. Το επαναλαμβανει όπου σταθεί και όπου βρεθεί. Δηλώνει ότι όλες οι πόρτες του κόμματός του είναι...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 21 ΜΑΪΟΥ 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 21 ΜΑΪΟΥ 2023

Ολοκληρώθηκαν χθες 21 Μαϊου 2023 οι βουλευτικές εκλογές για την ανάδειξη νέας κυβέρνησης. Η διαδικασία (εκτός μεμονομένων περιπτώσεων) εξελίχθηκε ομαλά με υποδειγματική προσέλευση των ψηφοφόρων στα εκλογικά κέντρα. Η ιδιαιτερότητα της φετινής διαδικασίας ήταν ότι παρ’...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΠΟΝΤΙΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΠΟΝΤΙΩΝ

Από το 1994 έχει καθιερωθεί με νόμο από το Ελληνικό Κοινοβούλιο η 19η Μαΐου, ως η ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων από τους Τούρκους (οι ιστορικοί εκτιμούν τον αριθμό αυτό στις 353.000). Επιλέχθηκε η συγκεκριμένη ημερομηνία γιατί στις 19 Μαΐου 1919, ο Μουσταφά...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Γλώσσα λανθάνουσα τ’ αληθή λέγει

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Γλώσσα λανθάνουσα τ’ αληθή λέγει

«Γλώσσα λανθάνουσα τα αληθή λέγει», λέει   ο σοφός λαός μας. Ο κ. Κατρούγκαλος σε τηλεοπτική εκπομπή τού Blue Sky μάς ενημέρωσε πως εφόσον ο Σύριζα γίνει κυβέρνηση θα επανέλθουν οι εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών στο 20% τού εισοδήματός τους, νόμος ο οποίος είχε...

Μετάβαση στο περιεχόμενο