Loading...
ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ: ΦΥΣΗ Ή ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ;

Καταιγίδα, Αστραπή, Παράδεισος

Πώς επηρεάζουν οι άνθρωποι τη φυσική υπερθέρμανση του πλανήτη;(1)

Ο άνθρωπος επεμβαίνει σε αυτόν τον κύκλο υλικών χρησιμοποιώντας ορυκτά καύσιμα όπως το πετρέλαιο ή ο άνθρακας. Όταν καίγεται το πετρέλαιο ή ο άνθρακας, απελευθερώνονται μεγάλες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα, διακόπτοντας τον κύκλο του υλικού και αυξάνοντας τη συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Αυτό οδηγεί στο λεγόμενο φαινόμενο του θερμοκηπίου. Πού είναι όμως το πρόβλημα; Χωρίς το φυσικό φαινόμενο του θερμοκηπίου, η γη θα ήταν παγωμένη και ακατοίκητη. Τα λεγόμενα αέρια του θερμοκηπίου, όπως οι υδρατμοί, το μεθάνιο και το διοξείδιο του άνθρακα δρουν στην ατμόσφαιρα όπως η γυάλινη οροφή ενός θερμοκηπίου. Μέρος της θερμικής ακτινοβολίας από τον ήλιο αντανακλάται από την ατμόσφαιρα και ταξιδεύει πίσω στη γη, όπου προκαλεί θέρμανση.

Οι περαιτέρω δραστικές και καταχρηστικές παρεμβάσεις του ανθρώπου στη φύση, όπως θα δούμε πιο κάτω, έχουν ως αποτέλεσμα τις συνέπειες της υπερθέρμανσης του πλανήτη, οι οποίες είναι για παράδειγμα οι κλιματικές αλλαγές, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, η εξάπλωση των ερήμων και το λιώσιμο των μαζών των πάγων στον Βόρειο και Νότιο Πόλο.

Όμως πόσο φυσικές είναι οι κλιματικές αλλαγές;

Ο έλεγχος του καιρού (2)

Το να μπορούν να διαμορφώνουν οι άνθρωποι τον καιρό κατά βούληση είναι ένα παλιό όνειρο όχι μόνο των επιστημόνων αλλά και των αγροτών και ιδιαίτερα των στρατιωτικών. Ήδη από το 1940, ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ είπε ότι: «Το έθνος που θα μπορέσει πρώτα να ελέγξει τα μονοπάτια των αέριων μαζών και να μάθει να καθορίζει τον τόπο και την ώρα της βροχόπτωσης θα κυβερνήσει τον κόσμο».

Με αυτόν τον τρόπο, ξεκίνησαν τις πρώτες προσπάθειες χειραγώγησης του καιρού χρησιμοποιώντας τεχνικές μεθόδους. Ο James Pollard Espy ήταν ο πρώτος που πρότεινε μεγάλης κλίμακας υλοτόμηση δασών και καύση του ξύλου ήδη από τα μέσα του 19ου αιώνα. Σύμφωνα με αυτό το σκεπτικό, ο θερμαινόμενος αέρας ανεβαίνει και ψύχεται σε μεγαλύτερα υψόμετρα και έτσι η υγρασία συμπυκνώνεται και πέφτει στο έδαφος ως βροχή, χιόνι ή χαλάζι.

Τη δεκαετία του 1920, απογειώθηκαν οι πρώτοι πιλότοι του καιρού. Έριξαν άμμο στα σύννεφα για να ενθαρρύνουν το σχηματισμό σταγονιδίων και το 1935 Γάλλοι μετεωρολόγοι σχεδίασαν να χρησιμοποιήσουν γιγάντιες καμινάδες ατμού για να δημιουργήσουν βροχή. Ωστόσο, όλα αυτά τα πειράματα απέτυχαν επειδή δεν παρείχαν τους κατάλληλους πυρήνες κρυστάλλωσης για τη συσσώρευση υδρατμών, έτσι ώστε να μπορούν να σχηματιστούν σταγονίδια σε ένα σύννεφο.

Η σημαντική ανακάλυψη ήρθε το 1946. Ο Αμερικανός βραβευμένος με Νόμπελ Χημείας Irving Langmuir είχε παρατηρήσει ότι ο ιωδιούχος άργυρος (Silberiodid) είναι κατάλληλος ως πυρήνας κρυστάλλωσης. Μετά από επιτυχημένα εργαστηριακά πειράματα, τα πρώτα αεροπλάνα απογειώθηκαν στις ΗΠΑ, τα οποία υποτίθεται ότι θα προκαλούσαν βροχή στα σύννεφα μέσω στοχευμένου «εμβολιασμού» με την ένωση αλατιού.

Προκειμένου να γίνει αυτός ο «στατικός εμβολιασμός» πιο αποτελεσματικός, οι ερευνητές επινόησαν μια δυναμική μέθοδο, κατά την οποία απελευθερώνεται έως και 100 φορές περισσότερο ιωδιούχος άργυρος από το συνηθισμένο.

Όταν οι υδρατμοί συμπυκνώνονται σε αυτούς τους πυρήνες, απελευθερώνεται αρκετή θερμότητα για να δημιουργήσει μια ισχυρή ανοδική ροή στο σύννεφο. Τα παρασυρόμενα σταγονίδια απορροφούν περισσότερη υγρασία στη διαδρομή, με αποτέλεσμα να προκαλούνται έντονες βροχοπτώσεις.

Βασιζόμενοι σε αυτήν την ανακάλυψη δοκιμάστηκαν πολλές μέθοδοι και έχουμε κάποιες αποτελεσματικές τεχνικές που λειτουργούν έως σήμερα.

Η Κίνα είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής στον έλεγχο του καιρού.

Το πρόγραμμα τροποποίησης του καιρού στην Κίνα απασχολεί 37.000 άτομα σε όλες τις επαρχίες. Εκτός από αεροπλάνα, χρησιμοποιούν εκτοξευτές πυραύλων και αντιαεροπορικά όπλα για να βομβαρδίζουν σύννεφα. Η βροχή που παράγεται με αυτόν τον τρόπο έχει σκοπό να ξεπλύνει την αιθαλομίχλη που τυλίγει πολλές πόλεις, να αποτρέψει τις χαλαζοπτώσεις, να καταπολεμήσει τις δασικές πυρκαγιές και να εξασφαλίσει τη λειτουργία των υδροηλεκτρικών σταθμών.

Τα κανόνια ιωδιούχου αργύρου χρησιμοποιήθηκαν επίσης στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008 στο Πεκίνο, που είχαν σκοπό να εξασφαλίσουν έναν ουρανό χωρίς σύννεφα πάνω από την πόλη.

Σύμφωνα με την κινεζική μετεωρολογική αρχή, το πρόγραμμα στέφθηκε με επιτυχία. Το 2009, οι δημιουργοί του καιρού φέρεται να δημιούργησαν ακόμη και μια χιονοθύελλα. Στα τέλη του 2014, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την επέκταση του προγράμματος.

Μέχρι το 2020, σχεδιάζει να δημιουργήσει έξι περιφερειακά κέντρα ελέγχου καιρού. Με βελτιωμένες τεχνολογίες για τη σπορά νεφών, θα πρέπει να δημιουργούν τεχνητά περισσότερα από 60 εκατομμύρια κυβικά χιλιόμετρα βροχόπτωσης ετησίως. Ένας άλλος στόχος είναι να αυξηθεί η περιοχή όπου αποτρέπεται ο σχηματισμός καταστροφικών χαλαζόπετρων.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βασίζονται επίσης σε τεχνητό νερό. Χρησιμοποιώντας ιωδιούχο άργυρο, προσπαθούν να στύψουν κάθε σταγόνα από τα λίγα σύννεφα που παρασύρονται πάνω από την έρημο. Ένα μετεωρολογικό αεροπλάνο είναι διαθέσιμο όλο το 24ωρο στο αεροδρόμιο Al-Ain, το οποίο ψεκάζει το αλάτι χρησιμοποιώντας φωτοβολίδες τοποθετημένες στα φτερά του.

Δεν είναι κάθε αποστολή επιτυχημένη, αλλά η βροχή πέφτει αρκετά συχνά. Συμπληρώνει τα αποθέματα που αποκτώνται από την αφαλάτωση του θαλασσινού νερού και τα υπόγεια ύδατα. Το 2010 κατάφεραν να πέσει τόσο νερό, όσο παράγει μια μονάδα αφαλάτωσης σε εννέα χρόνια.

Τον Σεπτέμβριο του 2015, η Μαλαισία και η Ινδονησία εκτόξευσαν επίσης αεροπλάνα βροχής. Βομβάρδισαν σύννεφα για να χρησιμοποιήσουν τη βροχόπτωση και να ξεπλύνουν τα σύννεφα καπνού πάνω από την περιοχή που προήλθαν από πυρκαγιές.

Τα σύννεφα ελέγχονται και στις ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες. Στόχος είναι να φέρουν έντονη χιονόπτωση στις χιονοδρομικές περιοχές στα Βραχώδη Όρη, αλλά και να γεμίσουν τις δεξαμενές νερού.

Όσο για το στρατό, ελπίζει να επωφεληθεί από έναν καιρικό πόλεμο.

Οι οικολόγοι και οι μετεωρολόγοι εκφράζουν συχνά ανησυχίες για τη διαδικασία. Οι πρώτοι φοβούνται την περιβαλλοντική ζημιά, οι δεύτεροι τη θεωρούν αναποτελεσματική.

Ωστόσο, η ζημιά στα οικοσυστήματα που προκαλείται από τον ιωδιούχο άργυρο που κατανέμεται σε μεγάλες περιοχές δεν έχει ακόμη ανιχνευθεί. Η συγκέντρωση αλατιού στο έδαφος αποδείχθηκε ότι ήταν πολύ χαμηλή για να βλάψει φυτά, ζώα ή ακόμα και ανθρώπους.

Μελέτες από ερευνητές στο Εθνικό Κέντρο Ατμοσφαιρικής Έρευνας των ΗΠΑ έχουν δείξει ότι η σπορά των νεφών είναι αποτελεσματική. Σε πειράματα μεταξύ 2008 και 2014, εμφύσησαν πυρήνες συμπύκνωσης σε σύννεφα που πέρασαν πάνω από δύο οροσειρές. Στην πραγματικότητα, η βροχόπτωση αυξήθηκε από 5-15%.

Μόνο οι στρατιωτικοί ήταν απογοητευμένοι όταν επρόκειτο για χειραγώγηση του καιρού. Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου μεταξύ τής τότε Σοβιετικής Ένωσης και των ΗΠΑ, και οι δύο πλευρές ήλπιζαν να αποκτήσουν πλεονεκτήματα μέσω ενός «καιρικού πολέμου». Το 1954, ο σύμβουλος του τότε προέδρου των ΗΠΑ Ντουάιτ Αϊζενχάουερ, επινόησε ένα σχέδιο για τη δημιουργία έντονων βροχοπτώσεων, με ιωδιούχο άργυρο, οι οποίες θα έκαναν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του εχθρού πιο δύσκολες.

Η Βρετανική Βασιλική Αεροπορία πραγματοποίησε επίσης ένα τέτοιο πείραμα με την «Επιχείρηση Cumulus» τον Αύγουστο του 1952. Αναφορές από την εποχή, το συνέδεαν με μια μεγάλη πλημμύρα στο Ντέβον που στοίχισε τη ζωή σε 35 ανθρώπους.

Είναι αυτονόητο ότι και οι Σοβιετικοί ερευνούσαν τη χειραγώγηση του καιρού, καθώς θεωρούνταν το καλύτερο μέσο κρυφού πολέμου. Σύμφωνα με κάποιους ισχυρισμούς, κατά τη δεκαετία 1953-1964 ο τότε αρχηγός του κράτους και ηγέτης του κόμματος Νικήτα Χρουστσόφ (Nikita Chruschtschow) διέταξε την κατασκευή γεννητριών που παράγουν καταιγίδες.

Αλλά στον πόλεμο του Βιετνάμ, ο στρατός κατέφυγε ξανά σε αυτό. Ανέπτυξαν το έργο «Ποπάυ», που στόχος του ήταν να χρησιμοποιήσει τεχνητές βροχοπτώσεις για να κάνει τους δρόμους αδιάβατους και έτσι να διαταράξει τις γραμμές ανεφοδιασμού του Βορειοβιετναμέζου (κομμουνιστικού) Βιετκόνγκ. Το σύνθημα ήταν «Κάνε λάσπη, όχι πόλεμο»

Τότε, ένα ψήφισμα του ΟΗΕ που ψηφίστηκε το 1977 έβαλε τέλος στα παιχνίδια με τον καιρό. Σε αυτήν, όλα τα υπογράφοντα κράτη – συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ – δεσμεύτηκαν να απέχουν από τον έλεγχο του καιρού με στρατιωτικά κίνητρα. Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ παραδέχτηκε αργότερα ότι δεν ήταν κατάλληλο ως πολεμικό όπλο.

Αλλά το 1996 άρχισε πάλι: Μια μελέτη από το Air War College στην Αλαμπάμα προέβλεψε ότι μέχρι το 2025 θα ήταν δυνατό να κατευθύνουμε τον τοπικό καιρό προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, χρήσιμη για μάχιμες αποστολές

Σε πρόσφατα δημοσιεύματα του 2019 σχετικά με το ερώτημα «πόσο μακριά μπορείτε να επηρεάσετε τον καιρό;», η απάντηση είναι ότι οι άνθρωποι μπορούν να επηρεάσουν τον καιρό με στοχευμένο τρόπο, μέχρι στιγμής μόνο τοπικά, στο μέλλον ίσως και παγκοσμίως. Εδώ και δεκαετίες εμβολιάζονται τα σύννεφα με ιωδιούχο άργυρο (Silberiodid) για να βρέχουν. Αυτή η μέθοδος μπορεί αφενός να καταπολεμήσει την ξηρασία και αφετέρου να αποτρέψει καταστροφικές χαλαζοπτώσεις.

Αλλά πόσο επικίνδυνος είναι ο ιωδιούχος άργυρος για τον άνθρωπο;

Σύμφωνα με τον κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης του 2015/830/EU, ο ιωδιούχος άργυρος καθαρότητας ≥ 99%, είναι μια περιβαλλοντικά επικίνδυνη ουσία που ταξινομείται ως «πολύ τοξική για τους υδρόβιους οργανισμούς με μακροπρόθεσμες επιπτώσεις». Ο ιωδιούχος άργυρος είναι τοξικός για τον άνθρωπο, τα ζώα, τα φυτά και το υδάτινο περιβάλλον.

Πώς εξελίχτηκαν, όμως, όλα αυτά τα πειράματα κα οι προσπάθειες χειραγώγησης του καιρού;

Επιχείρηση Τρυποκάρυδος – Ο Σοβιετικός πρόγονος του HAARP (3,4,5,6,7)

Ένα από τα λιγότερο γνωστά εγχειρήματα των Ρώσων που λειτούργησε άψογα για πάνω από μία εικοσαετία, είναι το εγχείρημα που η Δύση αποκάλεσε «ΤΡΥΠΟΚΑΡΥΔΟ», λόγω της ακουστικής του υπογραφής, η οποία μπορούσε να ακουστεί σε όλη την μπάντα των βραχέων, σε όλο τον πλανήτη. Η έναρξη λειτουργίας του «τρυποκάρυδου» τοποθετείται στις αρχές της δεκαετίας του 1970, με το αποκορύφωμα τής λειτουργίας του να σημειώνεται από το 1976 – 1989. Μάλιστα, επειδή η ηχητική του παρεμβολή ήταν παρούσα και στα κανάλια συχνοτήτων των βραχέων κυμάτων που ήταν δεσμευμένα για τους Ραδιοερασιτέχνες, αλλά και σε πολλά άλλα HF – High Frequencies – Υψηλών συχνοτήτων κανάλια συμφωνημένα διεθνώς για διακρατικές επικοινωνίες, όπως εκείνες της ναυσιπλοΐας, έγιναν επανειλημμένως διαβήματα κατά της τότε Σοβιετικής Κυβέρνησης, χωρίς βεβαίως το παραμικρό αποτέλεσμα. To εγχείρημα του «Τρυποκάρυδου» είχε συνδεθεί και με τα πειράματα ελέγχου και τροποποίησης του καιρού, που έκανε η Ρωσία. Με το τέλος του ψυχρού πολέμου και την συνεννόηση μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων περί κατάργησης των πυρηνικών απειλών και συνεπακόλουθα εκατοντάδων βάσεων που τα φιλοξενούσαν, καθώς επίσης και με την αλλαγή του Ρωσικού πολιτικού συστήματος που ακολούθησε λίγα χρόνια μετά, σταμάτησε επίσης να εκπέμπεται και το σήμα του «τρυποκάρυδου». Δύο επιχειρησιακά ραντάρ Duga (που σημαίνει τόξο, διότι με αυτή τη νοητή μορφή κάλυπτε τον πλανήτη γη) αναπτύχθηκαν, με ένα κοντά στο Τσερνομπίλ και στο Τσερνίχιβ στην Ουκρανική Σοβιετική Σοσιαλιστική Δημοκρατία – ΣΣΔ (σημερινή Ουκρανία) και το άλλο στην ανατολική Σιβηρία (σημερινή Ρωσία). Το πρώτο πειραματικό σύστημα, Duga-1, κατασκευάστηκε έξω από το Mykolaiv στην Ουκρανία, ανιχνεύοντας με επιτυχία εκτοξεύσεις πυραύλων από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ στα 2.500 χιλιόμετρα (το Κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ είναι το κύριο διαστημοδρόμιο της Ρωσίας, το οποίο λειτουργεί από τις 2 Ιουνίου του 1955 και βρίσκεται στην περιοχή Μπαϊκονούρ του Καζακστάν. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αλλά και το παλαιότερο  διαστημικό κέντρο στον κόσμο).

Ακολούθησε το πρωτότυπο Duga-2, που κατασκευάστηκε στην ίδια τοποθεσία κοντά στο Τσερνομπίλ, το οποίο ήταν σε θέση να παρακολουθεί εκτοξεύσεις από την Άπω Ανατολή και υποβρύχια στον Ειρηνικό Ωκεανό καθώς οι πύραυλοι πετούσαν προς το Νόβαγια Ζεμλιά (ένα αρχιπέλαγος στον Αρκτικό Ωκεανό βόρεια της Ρωσίας). Και τα δύο αυτά ραντάρ στόχευαν ανατολικά και είχαν αρκετά χαμηλή ισχύ.

Η επιχείρηση Τρυποκάρυδος αφορούσε στη «Μέθοδο θέρμανσης συντονισμού ηλεκτρονίων κυκλοτρονίων» που χρησιμοποιείται τώρα για την αλλαγή του μαγνητικού πεδίου της γης — προκειμένου:

 

 • Να τροποποιούν τον καιρό
 • Να δημιουργούν ή να προκαλούν σεισμούς και εκρήξεις ηφαιστείων
 • Να μεταδίδουν ιούς
 • Να προκαλούν τη δημιουργία του φαινομένου που είναι γνωστό ως «ηλεκτρομαγνητικός παλμός» (Ο παλμός αυτός θεωρείται ακίνδυνος για τους ζώντες οργανισμούς, μπορεί όμως να προκαλέσει σημαντική ζημιά, ως και ολοσχερή καταστροφή, σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό και συσκευές ή σε ηλεκτρονικά τηλεπικοινωνιακά συστήματα).
 • Να τροποποιούν τον έλεγχο της συμπεριφοράς μέσα σε πολυπληθείς περιοχές

 

Πώς λειτουργεί το σύστημα;

Τόσο η μεθοδολογία των παλμών εκπομπής του συστήματος Duga-2, όσο και η ίδια η εκπομπή αλλά και το όλο σύστημα, υπήρξε ένα πολύ πετυχημένο πρωτότυπο του αναπτυχθέντος 20 χρόνια αργότερα, Αμερικανικού συστήματος HAARP στην Αλάσκα. Όποιος μελετήσει και τα δύο αυτά συστήματα θα διαπιστώσει ότι το HAARP είναι ένα μετεξελιγμένο σύστημα DUGA, το οποίο όμως χρησιμοποιεί και τις ιονοσφαιρικές ανακλάσεις.

Υποθέτουν λοιπόν ότι σε ένα τέτοιο πείραμα με τις εκπομπές του DUGA-2, πιθανότατα, κάποια στιγμή, έγινε εσφαλμένως υπέρβαση της ισχύος των παλμών. Επειδή, οι βαθμωτοί (ΗΜ) υψηλής συχνότητας παλμοί αλληλεπιδρούν με το τοπικό γεωμαγνητικό και βαρυτικό πεδίο, αλλά και με την δομή της ύλης και ειδικά της ασταθούς, όπως είναι εκείνη των ραδιενεργών στοιχείων, εικάζεται ότι το ατύχημα στον πυρηνικό αντιδραστήρα του Τσερνομπίλ, το οποίο απέχει μόλις λίγα χιλιόμετρα από την τεράστια κεραία του DUGA-2, οφείλεται ακριβώς σε αυτή την ενεργειακή υπέρβαση των παλμών του, που ενεργοποίησαν πυρηνικές αντιδράσεις σε ανεξέλεγκτους ρυθμούς. Το σύστημα DUGA-2 και τα υπόλοιπα, έπαψαν την λειτουργία τους λίγο μετά το ατύχημα του Τσερνομπίλ τον Απρίλιο του 1986. Εκτός από το DUGA-2, στο οποίο η προσέγγιση είχε απαγορευθεί λόγω γειτνίασής του με το Τσερνομπίλ, τα 2 άλλα αποσυναρμολογήθηκαν.

 

Μπορεί κάποιος ν’ ακούσει το ηχητικό σήμα του «Τρυποκάρυδου» εδώ.

 

HAARP – τί είναι το HAARP; (3, 8, 9, 10, 11)

 Στις 10 Ιανουαρίου 1985 κατατέθηκε επίσημα ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας με τίτλο: “Μέθοδος και Εξοπλισμός για Τροποποίηση Περιοχής στην Ατμόσφαιρα της Γης, Ιονόσφαιρα και/ή Μαγνητόσφαιρα”. Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας εγκρίθηκε στις 11 Αυγούστου 1987. Αυτό το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας επεξηγεί και περιγράφει τη μέθοδο “Θέρμανση συντονισμού ηλεκτρονίων κυκλοτρονίων” που επί του παρόντος χρησιμοποιείται κρυφά και συνεργατικά από τις δύο υπερδυνάμεις για να συμβάλει στην επίτευξη της πολυπόθητης ΝΕΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΑΞΗΣ τους, η οποία είναι «Μία παγκόσμια κυβέρνηση».

Το 1993, οι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι είχαν ανακαλύψει (ίσως από το 1985) ένα δίκτυο ποταμών που δεν είχαν ξαναδεί. Μερικοί από αυτούς τους ποταμούς ρέουν για χιλιάδες μίλια πάνω από την επιφάνεια της γης, που μεταφέρουν σε μορφή ατμού, τόσο νερό όσο ο Αμαζόνιος Ποταμός. Προφανώς, αυτά τα στενά ρυάκια ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ποταμών είναι παροδικά, αλλά ανά πάσα στιγμή, υπάρχουν τουλάχιστον μερικά από αυτά στην ατμόσφαιρα, συνήθως περίπου πέντε σε κάθε ημισφαίριο.

Αυτά, τα ατμοσφαιρικά ποτάμια κατευθύνονται προς τους πόλους, αλλά στο δρόμο, μπορεί να εκτραπούν από τα γήινα αεριωθούμενα ρεύματα (Jet Streams) που κινούνται κάτω από την ατμόσφαιρα της γης. Η ροή τους προέρχεται από τον ισημερινό. Αυτά τα ατμοσφαιρικά ποτάμια, μερικές φορές, απορροφώνται από συστήματα χαμηλής πίεσης και είναι οι κύριες πηγές των μαζικών ροών νερού που πέφτει από τις καταιγίδες.

Αμερικανοί και Σοβιετικοί επιστήμονες «παρακολουθούν» πλέον από κοινού αυτούς τους ατμοσφαιρικούς ποταμούς για χρήση σε μυστικές δραστηριότητες του Project Woodpecker.

Το πειραματικό πρόγραμμα HAARP (High frequency Active Auroral Research Project) έχει σκοπό τη μελέτη της ιονόσφαιρας, για τη διέγερση και χρήση αυτής ως κεραίας ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, τη βελτίωση των επικοινωνιών (π.χ. HF, VHF, επικοινωνίες υποβρυχίων ELF, κτλ) αλλά ακόμη και για επιτήρηση (surveillance),  (η Ιονόσφαιρα είναι στρώμα της ατμόσφαιρας της Γης, που χαρακτηρίζεται απ’ τη μεγάλη παρουσία ιόντων και είναι το στρώμα του όζοντος που προστατεύει τη γη από τη θανατηφόρα κοσμική ακτινοβολία). Το HAARP χρηματοδοτείται από την Αμερικάνικη Πολεμική Αεροπορία και το Ναυτικό. Διαθέτει ειδικές εγκαταστάσεις εκπομπής κυμάτων HF υψηλής ισχύος (2.8 – 10 MHz) (της τάξης των μερικών MW) στη Gakona της Αλάσκα, τα οποία διεγείρουν τα φορτισμένα  σωματίδια της ιονόσφαιρας (π.χ. υψηλής ενέργειας ηλεκτρόνια), προκαλώντας την παραγωγή ασθενών κυμάτων VLF, ELF, κτλ. Επισημαίνεται, ότι οι συχνότητες της μπάντας ELF (30 – 300 Hz) διαπερνούν το έδαφος και τη θαλάσσια μάζα αποκαλύπτοντας γεωλογικά και ωκεανογραφικά χαρακτηριστικά του πλανήτη σε πολύ μεγάλο βάθος (δηλ. εφαρμόζεται μία γεωφυσική τομογραφία). Αυτό το σύστημα χρήσης ραδιοκυμάτων ELF ως τεχνική έχει πολλές άλλες εφαρμογές.

 

Χρησιμοποιείται όμως και για:

 • να πυροδοτήσει τεχνητά, σεισμούς και ηφαίστεια
 • για την ανάπτυξη καιρικών κυψελών υψηλής και χαμηλής πίεσης που χρησιμοποιούνται για την καθοδήγηση των γήινων αεριωθούμενων ρευμάτων (Jet Streams)
 • για τη μεταφορά και εναπόθεση μικροσκοπικών οντοτήτων όπως ιούς και χημικούς παράγοντες
 • για να δημιουργήσει ένα φαινόμενο γνωστό ως «ηλεκτρομαγνητικός παλμός» επιζήμιος για τη γη (EMP). Ο παλμός αυτός θεωρείται ακίνδυνος για τους ζώντες οργανισμούς, μπορεί όμως να προκαλέσει σημαντική ζημιά, ως και ολοσχερή καταστροφή, σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό και συσκευές ή σε ηλεκτρονικά τηλεπικοινωνιακά συστήματα.

(ακριβώς τα ίδια αναφέρθηκαν και πιο πάνω στη σκοπιμότητα της επιχείρησης Τρυποκάρυδος)

Για να καταλάβει κανείς πώς το κάνουν, πρέπει να έχει τουλάχιστον κάποιες γνώσεις για το μαγνητικό πεδίο της γης, στο οποίο δεν θα υπεισέρθουμε.

Τώρα θα αναφερθούμε συνοπτικά στην επίδραση αυτών των συχνοτήτων στον άνθρωπο.

Η ΦΥΣΙΚΗ συχνότητα της Γης είναι 7,83 Hz, η οποία επίσης μερικές φορές αναφέρεται ως Συντονισμός Σούμαν – Schumann (12).

Οι συντονισμοί Σούμαν (Schumann – SR) είναι ένα σύνολο κορυφών φάσματος στο τμήμα εξαιρετικά χαμηλής συχνότητας (ELF) του φάσματος του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου της Γης.

Αυτή φαίνεται να είναι η Συχνότητα συντονισμού του Γαλαξία μας, επομένως, όλα τα σώματα, οι δομές, τα μέσα, κ.λπ. εντός του συγκεκριμένου Γαλαξία μας θα βρεθούν αντηχόντα (να αντηχούν) είτε σε αυτή τη Φυσική συχνότητα είτε 7,83 Hz, είτε σε μια αρμονική αυτής.

Οι συντονισμοί Σούμαν είναι παγκόσμιοι ηλεκτρομαγνητικοί συντονισμοί, που διεγείρονται από εκκενώσεις κεραυνών στην κοιλότητα που σχηματίζεται από την επιφάνεια της Γης και την ιονόσφαιρα.

Τα 7.83 Hz τυχαίνει επίσης να είναι το ‘καρδιοχτύπι’ της Γης, ή αλλιώς αντήχηση Σούμαν 7,83 Hz είναι και η συχνότητα που πάλλεται ο ανθρώπινος εγκέφαλος στην καλύτερη του κατάσταση (τα λεγόμενα κύματα Alpha).

Ακούστε εδώ πώς είναι η συχνότητα της γης

Η αντήχηση Σούμαν αντιπροσωπεύει τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που προκλήθηκαν από τις ηλιακές εκλάμψεις στην ατμόσφαιρα της Γης και ταλαντώνεται σε πολύ χαμηλές συχνότητες, δημιουργώντας έτσι ένα είδος “παλμού” ή “καρδιακού παλμού” του πλανήτη Γη’. Η αντήχηση Schumann είναι μια από τις πρώτες ανακαλύψεις που οδήγησαν στην συνειδητοποίηση της ύπαρξης του ενεργειακού πλέγματος ή πεδίου της Γης. Εν ολίγοις, κάθε ηλεκτρομαγνητική διαταραχή, σε οποιοδήποτε σημείο της Γης, επηρεάζει ολόκληρο τον πλανήτη.

Η αντήχηση αυτή όμως έχει αυξηθεί ελαφρώς από το 1980 και περισσότερο από το 1997 και μετά. Μέχρι το 2013 βρισκόμασταν στα 12Hz και ο ρυθμός αυτός αναμενόταν να φθάσει τα 13Hz. Τον Ιούνιο του 2014 οι καταγραφείς στον Ρωσικό Σταθμό Παρατήρησης του Διαστήματος δείξανε μια ξαφνική αύξηση. Η αντήχηση Σούμαν είναι μέρες που φτάνει και τα 16 Hz.

Και αφού ο ανθρώπινος εγκέφαλος πάλλεται με την ίδια συχνότητα με της αντήχησης της Γης, τι γίνεται τώρα που αυξάνεται η συχνότητα; Μήπως γι΄ αυτό νιώθουμε τώρα ότι ο χρόνος κυλάει πιο γρήγορα, η μέρα δεν μας φτάνει και οι αλλαγές στην ζωή μας είναι πιο ξαφνικές; (13)

Υπάρχουν και άλλες θεωρίες, σύμφωνα με τις οποίες, το HAARP αποτελεί αμερικανικό «υπερόπλο» μαζικής καταστροφής, το οποίο μέσω εσκεμμένης διέγερσης της ιονόσφαιρας επιτυγχάνει:

 1. επιλεκτική διακοπή των επικοινωνιών σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές,
 2. εξουδετέρωση των κατοίκων θέτοντάς τους σε κατάσταση λήθαργου/αδράνειας (δηλ. λειτουργεί ως ψυχοτρονικό όπλο),
 3. την πρόκληση καιρικών φαινομένων όπως σεισμών (περιβαλλοντικό/γεωφυσικό όπλο), κτλ.
 4. να είναι σε θέση να προκαλέσει αλλαγές στο κλίμα μιας επιλεγμένης περιοχής,
 5. διακοπή λειτουργίας και καταστροφή κάθε ηλεκτρικής και ηλεκτρονικής συσκευής σε συγκεκριμένο τόπο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται (δηλ. σταμάτημα μηχανημάτων στις εντατικές μονάδες νοσοκομείων, αδρανοποίηση κάθε ραδιοσυχνότητας, διακοπή επικοινωνίας αεροσκαφών με πύργο ελέγχου, καταστροφή δορυφόρων κ.λπ.).
 6. πρωτοφανούς μεγέθους σεισμούς,
 7. πρόκληση τυφώνων
 8. τρύπες στην ιονόσφαιρα,
 9. απίστευτης έντασης κεραυνούς,
 10. έως και έλεγχο του ανθρώπινου εγκεφάλου μέσω εκπομπής χαμηλών συχνοτήτων παρόμοιες με τις ανθρώπινες.
 11. την υποβολή υποσυνείδητων μηνυμάτων στους ανθρώπους
 12. Να επηρεάζει συστήματα ελέγχου καθοδήγησης και ρύθμισης πυρκαγιάς,
 13. να ελέγχει συστήματα πλοήγησης κ.λ.π. ως αποτέλεσμα, ένα αεροσκάφος ή ένας πύραυλος θα μπορούν να υποστούν ζημιά αν δέχονται την συγκεκριμένη επιρροή.
 14. τη δημιουργία μίας εξαιρετικά ισχυρής ακτίνας, ενός γεωφυσικού όπλου, η αρχή της οποίας βασίζεται στη χρήση μέσων που επηρεάζουν τις διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα στα στερεά, υγρά και αέρια στρώματα της γης για στρατιωτικούς σκοπούς.

Από άποψης υγείας, μελέτες έχουν δείξει πως οι επιδράσεις του, πάνω στον ανθρώπινο οργανισμό, ποικίλουν από απλές κοπώσεις, αύξηση της αρτηριακής πίεσης και των καρδιακών παλμών, μέχρι εμφάνιση λευχαιμίας και καρκίνου! Το χειρότερο σενάριο αναφέρει πως οι μεγάλες ποσότητες ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας μπορούν να διαταράξουν τη χημεία του ανθρώπινου εγκεφάλου.

Η θεωρία αναφέρει πως στα σημεία όπου καταλήγουν αυτά τα τεράστιας ισχύος ηλεκτρομαγνητικά κύματα συντελούνται δραματικές και ανεπανόρθωτες αλλαγές, ενώ δημιουργούνται τεράστιες ζημιές στο περιβάλλον μέσω της δημιουργίας τρυπών στην ιονόσφαιρα. Αυτή η εκδοχή για την αραίωση της ατμόσφαιρας, σύμφωνα με την θεωρία, έχει ως αποτέλεσμα την έκθεση της Γης και των ζωντανών οργανισμών στο έλεος της υπεριώδους ηλιακής ακτινοβολίας.

Επίσης στην αραιωμένη περιοχή της ατμόσφαιρας πάνω από μία περιοχή δεν θα έχουμε την εκτόνωση των κεραυνών, με αποτέλεσμα αυτοί να φτάνουν με απίστευτη ένταση στο έδαφος. Η Γη θα φορτίζεται ηλεκτρικά και θα ανεβαίνει η θερμοκρασία της, εντείνοντας έτσι το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Με την πρόσκρουση της ράδιο μαγνητικής ακτινοβολίας στην ιονόσφαιρα, τμήματά της θα ωθούνται ψηλότερα και το κενό που θα δημιουργείται θα σπεύδουν να καλύψουν άλλες μάζες αέρα από παρακείμενες περιοχές, οι οποίες με τη σειρά τους θα αφήσουν κενό, το οποίο θα καλυφθεί από άλλες, και πάει λέγοντας, με αποτέλεσμα τη δημιουργία του φαινομένου «ντόμινο» στη Γήινη ατμόσφαιρα. Θα έχουμε αλλαγή του κλίματος σε ολόκληρες επιλεγμένες περιοχές με τεράστιες πλημμύρες, παρατεταμένες περιόδους ξηρασίας κ.λπ.

Σκοπός είναι να βομβαρδίζουν τον ουρανό με δέσμες ενέργειας, οι οποίες, όταν αντανακλώνται από την ιονόσφαιρα, μπορούν να επιστρέψουν πίσω στη γη με τη μορφή ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων χαμηλής συχνότητας.

Επίσης εάν τα ραδιομαγνητικά κύματα διοχετευθούν προς το υπέδαφος, είναι πολύ πιθανή η πρόκληση βιβλικών σεισμών. Και φτάνουμε στην επίδραση της χρήσης του H.A.A.R.P. στα ζωντανά όντα, που αποτελεί και το τρομακτικότερο σενάριο. Σύμφωνα με έγκυρες επιστημονικές έρευνες και πειράματα είναι δυνατόν, μέσω της εκπομπής ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων σε συγκεκριμένες συχνότητες και του συντονισμού τους με τις αντίστοιχες ανθρώπινες, να επηρεαστεί η λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου.

Πειράματα έχουν δείξει ότι συγκεκριμένες χαμηλές συχνότητες επηρεάζουν τη λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου και όλων των ζώων, φθάνοντας έως και το σημείο του ελέγχου του. Η έκθεση δε, σε τέτοιες συχνότητες για παρατεταμένο χρονικό διάστημα μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στον οργανισμό, που ξεκινούν από ημικρανίες, ανεξήγητη νευρικότητα, μελαγχολία, κατάθλιψη και φτάνουν στον καρκίνο και την αλλοίωση του DNA με φρικιαστικές συνέπειες όχι μόνο τους παθόντες, αλλά και τις μελλοντικές γενιές.

Έτσι δικαιολογούνται και οι ισχυρισμοί ηγετών χωρών σύμφωνα με τους οποίους, το HAARP ήταν υπεύθυνο για φυσικές καταστροφές στις χώρες τους. Τρανά παραδείγματα αποτελούν ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ που κατηγόρησε ανοιχτά το HAARP, το 2010 για τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν το Πακιστάν σε γενική συνέλευση του ΟΗΕ, ή ο Ούγκο Τσάβες που δήλωσε πως τα πειράματα του HAARP προκάλεσαν τον φονικό σεισμό της  Αϊτής.

Τι συμβαίνει με τον καιρό στην Ελλάδα; (14)

Είναι γεγονός ότι ο καιρός έχει αλλάξει. Δεν πρόκειται μόνο για σποραδικές βροχοπτώσεις, αλλά για κρύο και αέρα  κάτι το οποίο μέχρι τώρα δεν έχουμε ξαναζήσει τόσο έντονα ειδικά στις αρχές του καλοκαιριού εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αλλά και οι χαλαζοπτώσεις, με χαλάζι σε μέγεθος αυγού, που συνέβησαν πριν από 2 ημέρες στην περιοχή των Σερρών και της Ανατολικής Μακεδονίας γενικότερα. Αν λάβουμε υπόψη μας και τα κύματα σκόνης που μας έρχονται πάρα πολύ συχνά την τελευταία δεκαετία από τη Σαχάρα, τα οποία αν τα συνδυάσουμε με τις προβλέψεις των επιστημόνων για την αλλαγή του κλίματος και της γεωφυσικής κατάστασης κυρίως της Κρήτης και της νότιας Ελλάδας (αρχικά για το 2050 και προσφάτως για το 2030), λέγοντας ότι θα έχουν όψη που θα θυμίζει τη Σαχάρα, καταλαβαίνουμε ότι όλα αυτά είναι χειραγωγημένα.

Πολλοί εξέφρασαν την άποψη ότι η Ελλάδα ενδεχομένως να δέχεται  σφοδρό κύμα κακοκαιρίας ελέω του συστήματος HAARP, ενώ επισημαίνουμε τι ακριβώς δέχθηκαν και γειτονικές χώρες από το 2014, όπως η Σερβία, η Βουλγαρία, τα Σκόπια κτλ, πάντα όμως  σε κρίσιμες «περιόδους».

Πρόκειται για μία εκδοχή για όλο αυτό που βιώνουμε ως έθνος, ειδικά αυτό το καλοκαίρι που διακυβεύονται τόσα πολλά για το μέλλον της χώρας στην ΕΕ, τις προβληματικές σχέσεις με την Τουρκία, και ειδικά λόγω της εκμετάλλευσης των ελληνικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

Για παράδειγμα η Σερβία σε παρόμοιο  χρονικό διάστημα, το 2014 δέχθηκε ένα σφοδρό κύμα κακοκαιρίας και κύμα έντονων και μεγάλων χρονικά βροχοπτώσεων που προκάλεσαν πλημμύρες και πολλές  καταστροφές. Εκείνη την περίοδο (2014) για πρώτη φορά δημόσια και με στοιχεία, Σέρβοι  επιστήμονες ανάφεραν  ότι, για τις άνευ προηγουμένου πλημμύρες και τα ακραία καιρικά φαινόμενα το τελευταίο διάστημα, ενοχοποιείται το «αμερικανικό σύστημα HAARP». Σύμφωνα με σερβική ιστοσελίδα, Σέρβος επιστήμονας μίλησε για την εγκατάσταση συστήματος HAARP κοντά στο Βελιγράδι.

Μετά από σειρά άρθρων αναφέρθηκε η ύπαρξη  συστήματος  HAARP στην χώρα, ενώ εντοπίστηκε  κεραία που υποστηρίζει το σύστημα στην περιοχή Barajevo (δήμος Βελιγραδίου) το οποίο εκπέμπει σήματα ELF.

Στην Σερβία, ο Σέρβος δημοσιογράφος που έγραφε άρθρα για αυτό ακριβώς το αντικείμενο, έλαβε ένα τηλεφώνημα την ίδια ημέρα από άγνωστο αριθμό. Η φωνή από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής έδωσε στον δημοσιογράφο μια «φιλική συμβουλή» να σταματήσει να γράφει για το HAARP». Αυτό αναφέρθηκε τότε και πολλά ερωτήματα έμειναν αναπάντητα .

Σε όλη την διαδρομή της αμερικανικής στρατιωτικής τεχνολογίας κανένα πρόγραμμα δεν έχει επιφέρει τέτοιο συνωμοσιολογικό πυρετό όσο το διαβόητο High Frequency Active Auroral (σέλας) Research Program, γνωστό ως HAARP.

Πριν μερικούς μήνες Τουρκικές εφημερίδες μετέφεραν την είδηση στα διεθνή μέσα ενημέρωσης περί προκλήσεως σεισμού στην Κωνσταντινούπολη λόγω του HAARP.

497 σεισμοί είχαν  πλήξει μέχρι τώρα την επαρχία του Μαρμαρά της Τουρκίας μεταξύ 6 και 8 Φεβρουαρίου 2017, σύμφωνα με την  διαχειριστική αρχή έκτακτου ανάγκης (AFAD) της Τουρκίας.

Τούρκοι επιστήμονες δήλωσαν ότι οι σεισμοί ήταν «έκπληξη» και σημείωσαν ότι οι σεισμοί μεγέθους  μεταξύ  5 και 5.5  ήταν «αφύσικοι» για την περιοχή.

Στην Τουρκία επικρατούσε και επικρατεί μεγάλος φόβος και πιστεύουν ότι οι Αμερικάνοι προετοιμάζουν κάτι σοβαρό και «μεγάλο»…ενώ τονίζουν πως το HAARP υπάρχει…

Σύμφωνα με την είδηση,  η δύση (ΗΠΑ) διαθέτουν  την δυνατότητα πρόκλησης τεχνητών σεισμών, η καταστρεπτική ισχύ των οποίων δύναται να καταστρέψει  την Τουρκία.

Η περιοχή για πρόκληση σεισμών αφορά κυρίως την περιοχή πέριξ της  Θάλασσας του Μαρμαρά, αναφέρει και η γαλλική εφημερίδα Le Figaro, σύμφωνα με μελέτη Γάλλων επιστημόνων  και επιστημονικά άρθρα εδώ και  6 μήνες, τα οποία  δημοσιεύουν  προκαταρκτικά πορίσματα της έκθεσης αυτής για πρόκληση  τεχνητού  σεισμού.

Η  Le Figaro γράφει ότι Γάλλοι εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι ήδη υπάρχει έντονη σεισμική  κινητικότητα στο υπέδαφος της περιοχής και ένας πιθανός σεισμός της τάξεως των 7-8 ρίχτερ  θα οδηγούσε σε ολοκληρωτική καταστροφή ολόκληρης της περιοχής του Μαρμαρά προκαλώντας εκατομμύρια θύματα .

Αν και οι ΗΠΑ σιωπούν, υπάρχουν πλέον αδιάσειστα στοιχεία πως ο τελευταίος σεισμός στη ΒΑ Τουρκία, ήταν αποτέλεσμα της χρήσης του λεγόμενου Σεισμικού Όπλου(15). Σύμφωνα με εμπεριστατωμένες επιστημονικές έρευνες, επιστημονικά όργανα που είναι εγκατεστημένα μέσα και γύρω από τη Μαύρη Θάλασσα, ανίχνευσαν ραγδαία αύξηση της θερμοκρασίας της ιονόσφαιρας 36 ώρες πριν τον καταστροφικό σεισμό, πού κορυφώθηκε δύο ώρες πριν ο σεισμός χτυπήσει την ανατολική Τουρκία τον Ιανουάριο 2020. Η αύξηση της θερμοκρασίας της ιονόσφαιρας είναι “σήμα κατατεθέν” της ενεργοποίησης του συστήματος. Ο λόγος της επίθεσης είναι προφανής, η Τουρκία εισέβαλε μαζικά στο ΙΡΑΚ ενώ είναι εδώ και πολλούς μήνες σε μόνιμη κόντρα με το Ισραήλ. Το χτύπημα είχε ως στόχο την αναστολή της εξέλιξης των μαζικών πολεμικών επιχειρήσεων του τουρκικού στρατού εναντίων των Κούρδων στο Β. Ιράκ, καθώς αυτές βάζουν σε κίνδυνο τις ισορροπίες και επιλογές των Η.Π.Α. στην περιοχή.

Η ίδια υπερθέρμανση της ιονόσφαιρας παρατηρήθηκε και πρίν από τον καταστροφικό σεισμό της Ιαπωνίας, το 2011, που προκάλεσε το τεράστιο τσουνάμι και καταρράκωσε την οικονομία της. Ο λόγος της στοχευμένης επίθεσης ήταν πως λίγες μέρες πριν τον σεισμό, η Ιαπωνία αρνήθηκε να υπογράψει σύμφωνο συνεργασίας με τις ΗΠΑ και να παράσχει βοήθεια στο ΝΑΤΟ εναντίον της Λιβύης… Στο σημείο αυτό θα ήθελα να αναφέρω πως λίγο πριν από τους δυο καταστροφικούς σεισμούς και για λίγες ώρες μετά και στις δύο χώρες ήταν ορατός στον ουρανό ένας έντονος ιριδισμός με μεγάλη ένταση φωτός, πιθανότατα από την υπερθέρμανση της ιονόσφαιρας.

Τι συμβαίνει πραγματικά και τι είναι αλήθεια ή όχι, ίσως αργήσουμε να το μάθουμε από επίσημα κανάλια, οι ενδείξεις όμως μας δείχνουν ξεκάθαρα ότι κάτι δεν πάει καλά με τον καιρό αλλά και άλλα φαινόμενα και φυσικά δεν ισχύει με τίποτα το παραμύθι περί υπερθέρμανσης του πλανήτη,  προκαλώντας και νέα ερωτηματικά.

HAARP στη Λεμεσό της Κύπρου (16, 17)

Η βάση στο Ακρωτήρι Λεμεσού, είναι η πιο σημαντική βάση των Άγγλων στο νησί, όπου εκεί υπάρχουν οι εγκαταστάσεις του HAARP. Η συγκεκριμένη αεροπορική βάση υποστηρίζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις τόσο στο Αφγανιστάν, τόσο στο Ιράκ. Δικαίως ο χαρακτηρισμός που έχει αποδοθεί στην Κύπρο ως το χερσαίο αεροπλανοφόρο του ΝΑΤΟ.

Επίσης από την αεροπορική βάση του Ακρωτηρίου διαχειρίζονται το πρόγραμμα αεροψεκασμών της ατμόσφαιρας με βαρέα μέταλλα, όπως αλουμίνιο ή βάριο (chemtrails).

Οι φωτογραφίες (που ακολουθούν είναι) από τις εγκατάστασεις του συστήματος HAARP στην Κύπρο (και) συγκρίνονται με τις αντίστοιχες εγκατάστασεις HAARP στην Αλάσκα.

Οι κεραίες του HAARP στην αγγλική βάση Ακρωτηρίου στη Λεμεσό άρχισαν να λειτουργούν από το τέλος του 1993 σε πειραματικό στάδιο, με την πρώτη κεραία, ύψους 58 μέτρων και πλάτους 100 μέτρων. Έως το 2001 το σύστημα μπήκε σε πλήρη λειτουργία κάτι που οδήγησε τον αγγλικό στρατό να αναβαθμίσει το σύστημα με την δεύτερη τεράστια HF Ionosonde Antenna, ύψους 96 μέτρων και πλάτους 200 μέτρων.

Την εν λόγω κεραία οι Άγγλοι τη εγκατέστησαν στο υγροβιότοπο της Αλυκής Λεμεσού διπλά από τη μικρότερη κεραία του ίδιου τύπου καταλαμβάνοντας συνολική έκταση 13 εκταρίων. Πριν εγκαταστήσουν την κεραία, οι κυβερνήσεις της Αγγλίας, μέσω της Βρετανικής Ύπατης Αρμοστείας στην Λευκωσία και η κυβέρνηση της Κύπρου συμφώνησαν στις 28 Αυγούστου του 2001 να διενεργήσουν από κοινού επιδημιολογικές μελέτες για τις επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στους κάτοικους της γύρω περιοχής (το κοντινότερο χωρίο απέχει 800 μέτρα από τις κεραίες του HAARP ) και να χειριστούν από κοινού τα περιβαλλοντικά θέματα.

Παρόλο που υπήρξαν διαφωνίες για την εγκατάσταση της 2ης κεραίας λόγω μονομερών ενεργειών από μέρους της Αγγλίας σχετικά με τις περιβαλλοντικές μελέτες που δεν περιελάμβαναν Κυπρίους εμπειρογνώμονες, και παρόλο που η Κυπριακή Βουλή μέσω της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος κατήγγειλε την αυθαιρεσία των Άγγλων και τη στάση της κυβέρνησης, η εγκατάσταση πραγματοποιήθηκε κανονικά.

Αναφέρω απόσπασμα από την ομιλία του Κυπρίου βουλευτή Μάριου Ματσάκη στη συνεδρία της Βουλής στις 20/06/2002, ο οποίος δήλωσε τα εξής :

«….Νομίζω ότι, εάν αυτές οι αντένες, που χρησιμοποιούνται ούτε ξέρω για ποιο σκοπό… Άλλοι λένε για κατασκοπευτικούς λόγους. ένας Βρετανός που μου έχει γράψει μου έστειλε στοιχεία που λένε ότι πιθανό να χρησιμοποιούνται και για ένα ειδικό ηλεκτρομαγνητικό πόλεμο. Υπάρχουν αρκετά στοιχεία ότι γίνονται εδώ και χρόνια μελέτες του ανθρώπινου μυαλού και του τρόπου σκέψης μέσω ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων. Μου ανέφερε μάλιστα ότι με την έκθεση σε συγκεκριμένες συχνότητες μπορεί να προκληθεί παράνοια, μπορεί να προκληθεί μανία, μπορεί να προκληθεί τάση προς αυτοκτονία και διάφορα άλλα πράγματα. Και μου είπε ότι ήδη η Αμερική ιδιαίτερα από το 1960 με το σύστημα “Πανδώρα”, η Ρωσία από το 1970 με το σύστημα “Woodpecker” και η Αμερική σήμερα με το σύστημα “Haarp” κάνουν πειράματα με τα οποία μπορούν, εκθέτοντας πληθυσμούς σε συγκεκριμένες συχνότητες, να επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζονται ή μάχονται, μπορούν να προκαλέσουν ψυχολογικά προβλήματα σε πληθυσμούς και μπορούν να επηρεάσουν το ηθικό των στρατιωτικών. Δε γνωρίζω αν αυτά μπορούν να γίνουν, αλλά ήδη γίνονται και πειραματίζονται με τέτοια ηλεκτρομαγνητικά όπλα οι μεγάλες δυνάμεις…»

Το αποτέλεσμα ήταν, οι Άγγλοι προχώρησαν στην εγκατάσταση της κεραίας και στην αναβάθμιση του συστήματος HAARP με τις ευλογίες της Κυπριακής Κυβέρνησης…

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ στους κατοίκους της Κύπρου από το HAARP.

Όσο για τις επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην υγεία των κατοίκων τής γύρω περιοχής, απλά επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι τους με την επιδημιολογική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ογκολογίας και Ιατρικής Φυσικής του πανεπιστημίου του Μπρίστολ, τον Ιούνιο του 2005 σε συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Από τα αποτελέσματα τής έρευνας προκύπτει, ότι οι κάτοικοι του Ακρωτηρίου και Ασώματου, που είναι στις κεραίες των Βρετανών, έχουν αυξημένα συμπτώματα από ημικρανίες, πονοκεφάλους, ζαλάδες και κατάθλιψη. Επίσης στο χωριό Ασώματος υπάρχει αύξηση σε καρδιόπαθειες και άσθμα, ενώ στο Ακρωτήρι υπάρχει πολύ ψηλότερο ποσοστό συναισθηματικού άγχους. Η μελέτη αναγνωρίζει, επίσης, ότι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία είναι υπεύθυνη για τα νευρολογικά συμπτώματα που παρουσιάζουν όσοι ζουν κοντά στις αντένες.

Όσο για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις είναι ανεπανόρθωτες. Οι Άγγλοι με την κατασκευή του συστήματος HAARP κατάστρεψαν τον υγροβιότοπο της Αλυκής Λεμεσού στο Ακρωτήρι. Εκπρόσωπος του Τμήματος Δασών σε στοιχεία του στην επιτροπή σχετικά με την περιβαλλοντική σημασία του υγροβιότοπου Ακρωτηρίου, και ιδιαίτερα λόγω της γεωγραφικής του θέσης, βρίσκεται κατά μήκος ενός από τους οκτώ μεγαλύτερους μεταναστευτικούς διαδρόμους των πουλιών από Ευρώπη και Ασία προς Αφρική και αντίστροφα και αποτελεί ένα από τους σημαντικότερους υγροβιότοπους στη Μέση Ανατολή.

Ο ΟΗΕ απαγορεύει την κατοχή και χρήση τέτοιων όπλων. Και αυτό δεν ισχύει μόνο για το σύστημα HAARP στην Κύπρο αλλά και σε όλα τα ΗΑΑRP του κόσμου, που συνεχώς αυξάνονται.

Ονομάστε ένα φυσικό φαινόμενο ή καταστροφή των τελευταίων ετών και όλο και κάποιος θα υποπτεύεται ότι είναι από πίσω οι κεραίες της Αλάσκας! Από το τσουνάμι της Ιαπωνίας το 2011, τον τυφώνα της Οκλαχόμα το 2013 και τις κατολισθήσεις του 2006 στις Φιλιππίνες. Πρακτικά, λίγα είναι αυτά με τα οποία δεν έχει συνδεθεί στη συνομωσιολογική συνείδηση τo ΗΑΑRP.

 

Το τέλος του HAARP – Είναι αλήθεια; (18,19)

 

Το 2013 ανακοινώθηκε ότι οι εγκαταστάσεις του HAARP στην Αλάσκα θα κλείσουν και τα πειράματα θα σταματήσουν λόγω έλλειψης κονδυλίων. Μάλιστα για να πείσουν πώς πραγματικά θα σταματήσει η δραστηριότητα του HAARP είχαν κλείσει προσωρινά και την ιστοσελίδα τους, η οποία όμως τώρα λειτουργεί κανονικά και πάλι.

 

Το 2015, όταν πλέον είχε ολοκληρωθεί η μεταφορά του προγράμματος στον Πανεπιστήμιο της Αλάσκας, το πρόγραμμα ξαναλειτούργησε. 

 

 

Σήμερα υπάρχουν 19 επιβεβαιωμένες εγκαταστάσεις παρόμοιες με το HAARP σε όλον τον κόσμο (20):

 

1 Ουαλία στη Μεγάλη Βρετανία Nerc MST Radar Facility

NMRF

HAARP Like Facility

+52° 25′ 28.26″, -4° 00′ 19.59″

Capel Dewi, Carmarthenshire, Wales, United Kingdom

near Aberystwyth, Wales, UK

2 Παρατηρητήριο HIPAS ( High Power Auroral Stimulation ) στην Αλάσκα

Ατμοσφαιρικό Παρατηρητήριο Platteville που βρίσκεται κοντά στο Platteville του Γουϊσκόνσιν

HAARP like facility, Area 51, 37,29,21.57N 116,12,48.28W HAARP , Alaska

HIPAS , Fairbanks Alaska

The first American ‘HAARP’:

Platteville Atmospheric Observatory , Wisconsin

3 Τρόμσο στην Νορβηγία HAARP Like Facility

+40° 10′ 54″, -104° 43′ 30″

The European EISCAT installation in Tromso, Norway.

Tromsø 931 MHz Ultra High Frequency Radar

4 Σάο Λούις στη Βραζιλία São Luiz Space Observatory

HAARP Like Facility

Cruzeiro Santa Bárbara, Sao Luis-MA, Brasil

-2° 35′ 40.47″, -44° 12′ 35.90″

5 Σιντζιάνγκ στην Κίνα China Research Institute of Radiowave Propagation (CRIRP)

HAARP Like Facility

Ionospheric Laboratory

Ionospheric Laboratory, Xinjiang (Sinkiang) Region

40°24’15.91″N, 93°38’09.74″E

6 Τζινταλί, Κουίνσλαντ στην Αυστραλία Australia HAARP like facility

Exmouth

21.54.22 S – 114.07.45 E Jindalee Operational Radar Network JORN JP 2025

7 Λάβερτον στη Δυτική Αυστραλία Laverton, West Australia

-28° 19′ 36.29″, +122° 0′ 18.84″

Two Part System (Electronic Warfare & Radar Division – DSTO, Australia)

8 Άντρα Πραντές στην Ινδία National MST Radar Facility

NMRF

HAARP Like Facility

+13° 27′ 26.68″, +79° 10′ 30.74″

Gadanki, near Tirupati, in southern Andra Pradesh, India

9 Λίμα στο Περού Jicamarca Radio Observatory

HAARP Like Facility

Lima, Peru

11° 57′ 04.82″ S 78° 52′ 27.43″ W

 

10

11

12

13

Μικρότερα συστήματα:

·        Ντουσαμπέ ή Δουσάμβη στο Τατζικιστάν

·        Μουρμάνσι/Απατίτη στη Ρωσία

·        Νίζνι Νόβγκοροντ στη Ρωσία

·        Ζμίγιεβ στο Χάρκοβο της Ουκρανίας (λειτουργεί σποραδικά)

Smaller complexes can be found in :

·        Doesjanbe, Tadzjikistan (1 GW)

·        Montsjegorsk / Apatity ( 10MW)

·        Nizjni Novgorod (20MW)

·        The station at Zmiev, near Charkov (25MW) is only used sporadically.

 

 

14

15

 

16

17

VHF & UHF ραντάρ στο:

·        Αρεκίμπο στο Πουέρτο Ρίκο

·        Κουατζαλέϊν στη δημοκρατία των Νήσων Μάρσαλ

·        Μιλστόουν Χίλ στη Μασαχουσέτη

·        Τζικαμάρκα στο Περού

VHF and UHF radars at :

·        Arecibo, Puerto Rico;

·        Kwajalein, Marshall Islands;

 

·        Millstone Hill, Massachusetts;

·        Jicamarca, Peru.

 

18 Σεμέι στο Καζακστάν URDF-3 (Unidentified Research and Development Facility-3) Baikal-1, Semipalatinsk, Kazakhstan

50°10’12.69″N, 78°22’36.84″W

19 Ραντάρ Ντούγκα στο Τσερνομπίλ, Ουκρανία Duga Radar Array, Chenobyl, Ukraine

51°18’20.17″N, 30°04’02.60″E

 

 

Η ερώτηση προς τους ειδικούς του HAARP: «Τι μπορείτε να κερδίσετε από το να διαταράξετε το διάστημα;» Πήρε την απάντηση: «Η ιονόσφαιρα μεταφέρει δορυφορικά και ραδιοφωνικά σήματα που διαταράσσονται κατά τη διάρκεια ηλιακών καταιγίδων».

«Με τη θερμότητα, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια διαταραχή και να παρακολουθήσουμε πόσο γρήγορα διαλύεται», δήλωσε ο Bill Bristow, ένας διαστημικός φυσικός και υπεύθυνος του Γεωφυσικού Ινστιτούτου στο HAARP.

«Μπορούμε να δημιουργήσουμε παρατυπίες για να δοκιμάσουμε τις επιπτώσεις στα ραδιοφωνικά συστήματα από δορυφόρους σε επίγεια. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε τη Μητέρα Φύση να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες».

Συμπέρασμα

Ο έλεγχος των καιρικών φαινομένων αποτελεί σαφώς «όπλο» στα χέρια όποιων θέλουν να ελέγξουν τον πλανήτη και τους κατοίκους του σε μια προσπάθεια να «επιβάλλουν την θέληση τους».

Αυτό δεν είναι βέβαια η μόνη συνέπεια της εφαρμογής του HAARP. Τα γεωφυσικά όπλα είναι πολύ πιο ισχυρά.

Οι Ρώσοι πιστεύουν ότι το HAARP είναι ένα γεωφυσικό όπλο που έχει σκοπό να ανατρέψει τον πλανήτη. Σύμφωνα με τους αναλυτές τους, μία ομάδα στρατιωτικών που χρησιμοποιεί το γεωφυσικό όπλο μπορεί να γονατίσει την οικονομία μίας ολόκληρης χώρας σε λίγα χρόνια και κανείς δεν θα καταλάβει τίποτα (βλέπε Ελλάδα).

Οι επιδράσεις αυτής της τεχνογνωσίας δεν μπορούν να ελεγχθούν. Ακόμη και με μία μόνο χρήση αυτού του όπλου μπορεί να έχει ως συνέπεια το λεγόμενο «αποτέλεσμα ενεργοποίησης», το οποίο κανείς δεν θα μπορεί να σταματήσει:

Σεισμοί, ξαφνική ψύξη σε παγκόσμια κλίμακα κλπ κατά τη γνώμη των επιστημόνων που μελετούν τις επιδράσεις των πολέμων στο περιβάλλον. Έντονη διαταραχή της ιονόσφαιρας μπορεί να οδηγήσει σε απελευθέρωση τεράστιων μαζών ελεύθερων ηλεκτρονίων, πράγμα το οποίο μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την αλλαγή του ηλεκτρικού δυναμικού των πόλων και την επακόλουθη μετατόπιση του μαγνητικού πεδίου της Γής. Με απλά λόγια, ο πλανήτης θα «ανατραπεί», έτσι η θέση του Βόρειου και Νότιου Πόλου θα γίνει αβέβαιη.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι όλη τη τεχνολογία του Εγχειρήματος Τρυποκάρυδος και του HAARP στηρίζονται στην αρχική έρευνα σχετικά με τη «Μέθοδο θέρμανσης συντονισμού κυκλοτρονίων ηλεκτρονίων» που έγινε το 1893 με επιτυχημένα πειράματα από τον Νίκολα Τέσλα.

Γνωρίζοντας όλα αυτά, θα πρέπει να αναρωτηθούμε:

 • Για όλα τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τα κύματα κακοκαιρίας, με ονόματα για καλύτερη αρχειοθέτησή τους και έλεγχος της επιτυχίας τους από τους ειδικούς, που βιώνουμε στην χώρα τα τελευταία χρόνια και ειδικά την τελευταία 10ετία συνδυαζόμενα με την οικονομική καταστροφή της Ελλάδας και την εξαθλίωση των Ελλήνων
 • Για όλες τις καταστροφές από πυρκαγιές που έχουν γίνει στην Ελλάδα, με πρόσφατη την καταστροφική πυρκαγιά στην Εύβοια τον Αύγουστο του 2021 (με έντονους αέρηδες… για την παράταση διάρκειας και εξάπλωσης της πυρκαγιάς!).
 • Για την αδράνεια των Ελλήνων απέναντι σε όλα τα οικονομικά μέτρα και βαριά φορολογία των εκάστοτε κυβερνήσεων από το 2010 και μετά εις βάρος μας, με το χειρότερο μέτρο αυτό της ένταξής μας στο ΔΝΤ και στα μνημόνια.
 • Για την, χωρίς αντίδραση, αποδοχή όλων των μέτρων περί καραντίνας, εμβολίων και χρηματικών προστίμων που λήφθηκαν τα τελευταία 2,5 χρόνια εις βάρος της ελευθερίας, της υγείας των πολιτών και της αποφασισμένης φτωχοποίησης τους.
 • Για την κλιματική αλλαγή και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αποτροπή της, εις βάρος ολόκληρών κρατών και των πολιτών τους, βλέπε Ελλάδα.

 

 

Πηγές:

Ελένη Ιωάννου

Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής & Πολιτικής Γραμματείας

Πρόσφατα Άρθρα

Έγκλημα Τεμπών: ένας χρόνος ντροπής για το ανύπαρκτο κράτος δικαίου

Έγκλημα Τεμπών: ένας χρόνος ντροπής για το ανύπαρκτο κράτος δικαίου

Ένας χρόνος από τότε που επιβατική αμαξοστοιχία της Hellenic Train συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία της ίδιας εταιρείας και στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, στην πλειοψηφία νέους. Ένας χρόνος που οι συγγενείς των θυμάτων επιμένουν για τη δικαίωση των αδικοχαμένων...

Θέσεις για τα Εθνικά Θέματα

Θέσεις για τα Εθνικά Θέματα

Νούμερο ένα εθνικό ζήτημα, το οποίο αφορά στην επιβίωση και στη συνέχεια του γένους και του έθνους, είναι το Δημογραφικό   Δεύτερον η διασύνδεση του Μητροπολιτικού κέντρου της χώρας με τον Οικουμενικό Ελληνισμό. Οι Έλληνες της διασποράς θα κληθούν να...

Η μισή Κύπρος είναι ήδη τουρκική….

Η μισή Κύπρος είναι ήδη τουρκική….

Τάδε έφη ο εκ Κύπρου καταγόμενος βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Στυλιανίδης μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο! Και δεν βρέθηκε κανένας, είτε από το προεδρείο είτε από τους συναδέλφους του, να του ζητήσει να ανακαλέσει! Να τον επαναφέρει στην τάξη! Λες και αυτό που εκστόμισε...

Τζογάροντας (σ)την Ελλάδα

Τζογάροντας (σ)την Ελλάδα

Η Ελλάδα από χώρα του πνεύματος και του πολιτισμού έχει εξελιχθεί σε χώρα του τζόγου. Έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο καζίνο που οι μόνες που δεν τζογάρουν είναι ίσως οι στάχτες από τα καμένα δάση! Σημειώσατε λάθος. Αυτές συμμετέχουν στο χρηματιστήριο της ενέργειας....

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Η μεγάλη κάθοδος των αγροτών με τα τρακτέρ προς το κέντρο της Αθήνας με προορισμό το σύνταγμα βρίσκεται σε εξέλιξη τη στιγμή που γράφεται το παρόν κείμενο. Η αγροτιά αλλά και η κτηνοτροφία διεκδικεί μπροστά στο σπίτι της δημοκρατίας, την βουλή, τα αυτονόητα. Ας είναι...

Μετάβαση στο περιεχόμενο