Loading...
Ομιλία Πρωθυπουργού στο Κογκρέσο των ΗΠΑ

Καρέ καρέ η ιστορική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο - CNN.gr

Εντυπώσεις από την ομιλία του Πρωθυπουργού Κων/νου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο.

Ο πρωθυπουργός Κων/νος Μητσοτάκης προσεκλήθη από την Νάνσυ Πελόζι, Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ να μιλήσει ενώπιον του Αμερικανικού Κογκρέσου. Η πρόσκληση αυτή απευθύνθηκε  προς την Ελληνική Δημοκρατία με αφορμή τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση του 1821 και την απελευθέρωσή μας από τους Τούρκους και τον Οθωμανικό ζυγό μετά από 500 και πλέον χρόνια σκλαβιάς και  να τιμηθεί ο αγώνας των Ελλήνων εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Ο Κων/νος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο ιστορικό γεγονός της επανάστασης του 1821 με τρόπο που κάποιος τρίτος δεν θα μπορούσε να καταλάβει  σε τι αναφέρονταν. Αποσιωπήθηκε πλήρως το όνομα Τουρκία ή Οθωμανική αυτοκρατορία καθώς και οι 5 και πλέον αιώνες σκλαβιάς. Φώτισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι οι Αμερικανοί έστειλαν ένα μικρό αριθμό ατόμων κυρίως φιλελλήνων εθελοντών να πολεμήσουν στο πλευρό των Ελλήνων. Καμία αναφορά σε κανέναν ήρωα ή όνομα του 1821 που πρωτοστάτησαν στην επανάσταση και που χωρίς αυτούς δεν θα υπήρχε η Ελλάδα με την σημερινή της μορφή. Δεν ακούστηκαν πουθενά ο Κολοκοτρώνης, ο Καραϊσκάκης, ο Διάκος, ο Κανάρης, η Μπουμπουλίνα. Τουναντίον έγιναν άπειρες μνείες σε Αμερικανούς πολιτικούς. Ήταν απόλυτα σαφής ο στόχος τους να καλοπιάσει τους αμερικανούς για την «πολύτιμη βοήθεια και στήριξη» που προσέφεραν στους Έλληνες για τον αγώνα. Εξυπακούεται ότι αποσιωπήθηκε ο ρόλος της Ρωσίας στην επανάσταση και στην απελευθέρωση των Ελλήνων καθώς και το όνομα του Ιωάννη Καποδίστρια, ως πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας.

Πώς είναι δυνατόν να λέει ότι οι Έλληνες ήταν εκείνοι που εμπνεύστηκαν από την ίδρυση της Αμερικανικής Δημοκρατίας, όταν όρθωσαν το ανάστημά τους ενάντια στον δυνάστη τους και αγωνίστηκαν για την ελευθερία τους. Σε ποιον δυνάστη των αμερικανών αναφέρεται; Στους 100.000.000 ιθαγενείς της Αμερικής που οι άποικοι «ευρωπαίοι» εξολόθρευσαν (το μεγαλύτερο ολοκαύτωμα, το οποίο δεν έχει ακουστεί ποτέ); Ή τον εμφύλιο πόλεμο μεταξύ Βορείων και Νοτίων; Ποιο είναι το παράδειγμα των Αμερικανών που μας έδειξαν ότι μπορεί κανείς να πολεμά για την ελευθερία του; Μιλάμε για τον αποικιοκρατικό και κατακτητικό πόλεμο των αποίκων έναντι των ιθαγενών; Τι σχέση έχουν αυτοί με τους Έλληνες που είχαν στο σβέρκο τους τούς Τούρκους για πάνω από 500 χρόνια! Δεν ξέρει ότι ένα έναυσμα της ελληνικής επανάστασης ήταν και η Φιλική Εταιρεία (αν όχι το πιο σημαντικό); Οι σπουδές του στο Χάρβαρντ τον έκαναν να ξεχάσει ή καλύτερα να αλλοιώσει και να αμαυρώσει την ελληνική ιστορία, που ακόμα κι ένα παιδάκι του δημοτικού γνωρίζει, για να την παρουσιάσει με τρόπο που εξυπηρετούσε μόνο τα προσωπικά του συμφέροντα;

Τι μεγάλη ιεροσυλία ήταν να συγκρίνει τα ασύγκριτα:

 • Την επί 500 χρόνια σκλαβωμένη από τους Τούρκους Ελλάδα με τον πόλεμο στην Ουκρανία!
 • Το ηρωικό Μεσολόγγι με την Μαριούπολη!
 • Τον αγώνα και τη θυσία των Ελλήνων στο Μεσολόγγι με τον πόλεμο στην Μαριούπολη!
 • Πώς είναι δυνατόν να συγκρίνει τους επαναστατημένους Έλληνες με τα ναζιστικά τάγματα Αζόφ που σκοτώνουν τους συμπολίτες τους την τελευταία δεκαετία και εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα;

Πώς είναι δυνατόν αυτός ο άνθρωπος να αποκαλείται Πρωθυπουργός της Ελλάδας; Θα έπρεπε να ντρέπεται, αν υπάρχει αυτή η λέξη και αυτό το συναίσθημα στο γνωστικό και συναισθηματικό του πεδίο. Επιβεβαιώνεται για μία ακόμα φορά το πόσο ανθέλληνας είναι ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Έτσι δικαιολογεί το γεγονός ότι ενέπλεξε τη χώρα μας στον πόλεμο της Ουκρανίας με την Ρωσία; Το βέβαιο είναι ότι κανένας Έλληνας δεν έχει αυτήν την οπτική, μόνο ο κ. Μητσοτάκης την έχει γιατί έτσι εξυπηρετούνται οι προσωπικές του φιλοδοξίες.

Πόσο πιο κραυγαλέο μπορεί να γίνει ότι εκ προθέσεως αποσιώπησε  το όνομα της Τουρκίας όταν αναφέρθηκε στις υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά και στην εισβολή και διχοτόμηση της Κύπρου. Η Τουρκία έχει πλέον νέα ονόματα: Ανατολική Μεσόγειο, γείτονες…!!!

Η νέα Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ με την 5ετή ισχύ και την αυτόματη ανανέωση επικυρώνει την πλήρη και άνευ όρων εκχώρηση υψίστης στρατιωτικής σημασίας κομβικών περιοχών στην αμερικανική στρατιωτική κυριαρχία. Έχει πείσει πλέον όλους τους Έλληνες ότι θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να πετύχει τους προσωπικούς του στόχους π.χ. Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Γ.Γ. του ΟΗΕ ή κάτι άλλο, αλλά το ίδιο μεγαλεπίβολο, οπότε δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα.

Αναφέρει ως μεγάλες επενδύσεις τις εταιρείες: Pfizer με τους πειραματισμούς των εμβολίων σε ανθρώπους που παραπέμπουν σε απαγορευμένες από τη Δίκη της Νυρεμβέργης τεχνικές τύπου Μέγκελε με τα γνωστά αποτελέσματα, τη Microsoft που σχεδιάζει την συνέχιση του πειράματος με τους Έλληνες και τον έλεγχο τους και την JP Morgan που ευθύνεται για το οικονομικό κράχ των τραπεζών σε ΗΠΑ, Ελλάδα, Ευρώπη και αλλού. Μεγάλα ονόματα σίγουρα, αλλά με καταστροφικές επιπτώσεις όχι μόνο στην οικονομία αλλά και στην ελευθερία και υγεία του ατόμου.

Μας ανακοίνωσε ξεκάθαρα:

 • ότι πρέπει να προετοιμαζόμαστε για την επόμενη πανδημία, κάτι το οποίο έχουν ήδη σχεδιάσει και θα μας το σερβίρουν από το φθινόπωρο όπου θα ευνοούν οι συνθήκες, όπως και τις προηγούμενες φορές.
 • την «αστυνόμευση» των κοινωνικών δικτύων για να ελέγχονται τα πάντα και να ελέγχονται όσοι είναι ενάντια στο σύστημα με σκοπό την «συνέτισή» τους ό, τι κι αν σημαίνει αυτό! Αρκεί να προστατευτεί η δημοκρατία!!!

Ο Άλμπερτ Μπουρλά έγινε ο σύγχρονος οραματιστής με τους εμβολιασμούς σε Ευρώπη και Αμερική, όπου πολλοί διαφανείς επιστήμονες υποστηρίζουν πως οδηγεί σε μετάλλαξη του ανθρώπινου DNA και  πολλά άλλα καταστροφικά για την υγεία και για την ανθρώπινη ζωή επισύρουν.

Ο Γιάννης Αντετοκούμπο έγινε Έλληνας!!!!!!! Πώς, από πού και πότε;;;;

Ο Τομ Χανκς έγινε επίσης Έλληνας εξ αγχιστείας λόγω της ελληνικής καταγωγής συζύγου του.

Ο Μητσοτάκης χρησιμοποιεί ό,τι «πουλάει» για να  φτάσει πιο κοντά στους στόχους του. Κάνει και λέει ό,τι χρειάζεται για να κερδηθεί το παιγνίδι του.

Και όλα τα παραπάνω συμβαίνουν όταν μιλάει για το έργο των κυβερνήσεων, το οποίο συνδέεται με:

 • Ανάκτηση υψηλών επιπέδων εμπιστοσύνης του λαού προς τις κυβερνήσεις
 • Αμφισβήτηση από τους λαϊκιστές (που πρέπει να κατασταλούν) της ικανότητάς των κυβερνήσεων να προσφέρουν ευημερία σε όλους τους πολίτες τους.
 • Ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών στην κοινωνία μας
 • Αντιμετώπιση των εισοδηματικών ανισοτήτων
 • Υπακοή στους νόμους που προστατεύουν τους αδύναμους, αλλά και στους άγραφους νόμους των οποίων η παραβίαση προκαλεί ντροπή.
 • Επανασχεδιασμό της δημοκρατίας
 • Ισονομία μεταξύ των πολιτών

Τολμά χωρίς ντροπή να μιλά και να επικαλείται αρετές, έννοιες και λέξεις  όπως η «Σωφροσύνη» που αποδίδεται ως αυτοέλεγχος, εγκράτεια και αρμονία. Έννοιες που έχουν καταπατηθεί από τον ίδιο και το περιβάλλον του από την πρώτη στιγμή της ηγεσίας του.

Και συνεχίζει αναίσχυντα με ακόμα περισσότερο θράσος, μιλώντας για την αλαζονεία και την υπερβολή ως τις μεγαλύτερες απειλές για τη Δημοκρατία, στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον ίδιο σε όλο το εύρος της έννοιάς τους.

Η ομιλία κλείνει με μία ακόμα μεγαλύτερη ιεροσυλία, βάζοντας τους αμερικανούς με μία ιστορία 500 ετών μέσα στην αρχαία ελληνική ιστορία των 2.500 ετών, ονομάζοντας τον Περικλή, τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη προγόνους τους. Εξίσωσε τον Παρθενώνα με το μνημείο του Λίνκολν. Τον Παρθενώνα που αποτελεί ένα μοναδικό μνημείο σε παγκόσμιο επίπεδο με την αρχιτεκτονική του να έχει μελετηθεί, αναλυθεί και προσπάθεια να κατανοηθεί και να εφαρμοσθεί από όλα τα μεγάλα πανεπιστήμια του κόσμου (Κίνα, Ιαπωνία, Αμερική Ευρώπη).

Κάτι που δεν τόλμησε ποτέ κανείς να κάνει, το έκανε ο ανθέλληνας πρωθυπουργός της Ελλάδας μέσα σε 45 λεπτά.

Η δουλοπρέπεια ήταν χαρακτηριστικό του ιδίου και της ομιλίας του από την αρχή έως το τέλος.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είναι πλέον η ντροπή της Ελλάδας και έχει γίνει αντιληπτό από όλους τους Έλληνες.

 

Ελένη Ιωάννου

Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής & Πολιτικής Γραμματείας

“ΓΕΦΥΡΑ ΔΙΕΞΟΔΟΥ – ΠΡΩΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ”

Πρόσφατα Άρθρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Περιμένοντας τον κ. Ερντογάν…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Περιμένοντας τον κ. Ερντογάν…

Από την αρχή του 2023 ζούμε στους ρυθμούς της πολυδιαφημιζόμενης και πολυαναμενόμενης Ελληνοτουρκικής προσέγγισης! Πυρετώδεις συζητήσεις διεξάγονται ανάμεσα στις δύο πλευρές. Είτε φανερά είτε κρυφά. Γιατί μην ξεχνάμε υπάρχει και η μυστική διπλωματία, όπως μας...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Σεβαστείτε κύριοι τα μνημεία των Σπετσών!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Σεβαστείτε κύριοι τα μνημεία των Σπετσών!

Πόλεμο ανοίξανε οι Σπετσιώτες με γνωστό εφοπλιστή που θέλει να χτίσει στη Παναγιά Αρμάτα. Στο νησί Σπέτσες υπάρχει η Παναγία της Αρμάτας και γύρω της υπάρχουν τρία οικοδομικά τετράγωνα τα οποία δέν έχουν χτιστεί μέχρι σήμερα γιατί είναι φυλασσόμενα απο το Υπουργείο...

Οδός Ονείρων

Οδός Ονείρων

Ήθος, αριστεία, σεβασμός, έρωτας για ζωή, παράδοση, πολιτισμός, αγωνιστικό πνεύμα, αιγαιοπελαγίτικος αέρας, ήρωες της Επανάστασης, Ορθοδοξία, Έθνος, Ελλάδα. Αυτές οι έννοιες άρχισαν να συνεπαίρνουν το μυαλό μου την ώρα που ονειρευόμουν το όνειρο του Χατζηδάκη και του...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΒΕΤΟ ΣΤΗΝ ΕΕ, ΤΕΛΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΒΕΤΟ ΣΤΗΝ ΕΕ, ΤΕΛΟΣ

Πληροφορηθήκαμε ότι πρόσφατα το Ευρωκοινοβούλιο ψήφισε την κατάργηση μιας από τις βασικές αρχές ύπαρξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτή της αρνησικυρίας (βέτο). Στην ψηφοφορία που έλαβε χώρα 305 ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ της κατάργησης, 276 ψήφισαν κατά και υπήρξαν και...

Αγαθονήσι: Rafale έχουμε, ακτοπλοΐα έχουμε;

Στην Ελλάδα του 2023 (αν και πλέον το 2024 είναι ορατό μπροστά μας) και του επιτελικού κράτους του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη έχει να δέσει στο Αγαθονήσι καράβι από τις 14 Οκτωβρίου, δηλαδή πάνω από ένα μήνα. «Ενώ οι γραμμές προκηρύσσονται συνήθως τους θερινούς μήνες,...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

Ο υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής και ασύλου κύριος Δημήτρης Καιρίδης επισκέφτηκε τη Ρόδο στα πλαίσια δρομολόγησης λύσεων σε ζητήματα που αφορούν την αυξημένη ροή μεταναστών το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Η αλήθεια είναι ότι εκπλαγήκαμε από τις δηλώσεις του, μιας...

Μετάβαση στο περιεχόμενο