Loading...
ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΤΩΝ ΗΠΑ

Μητσοτάκης στο Κογκρέσο των ΗΠΑ: Να σταματήσουν άμεσα οι υπερπτήσεις - Δεν θα δεχτούμε αμφισβήτηση εθνικής κυριαρχίας

Ο σκοπός  νομίζω της επίσκεψης του Πρωθυπουργού ήταν να τιμήσει με την παρουσία του εκπροσωπώντας ολόκληρο το Ελληνικό Έθνος ,τον  εορτασμό  των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Παρατηρήσεις  A :

 1. Δεν αναφέρθηκε καθόλου στους ήρωες του 1821 π.χ .στον Κανάρη  και στο τραγικό πυροτέχνημα της Χίου  που αποθεώθηκε από την παγκόσμια ποίηση, στον Κολοκοτρώνη και  στην υπέροχη ενέδρα των Δερβενακίων , που ανάγκασε  Γάλλους αξιωματικούς να του αναγνωρίσουν τον στρατηγικό του νου, στην έξοδο της αθάνατης φρουράς του Μεσολογγίου ( την ταύτισε με την έξοδο των ΑΖΟΦ από την Μαριούπολη , αν είναι δυνατόν) και  σε τόσους άλλους αγωνιστές.
 2. Δεν τόνισε ότι η επανάσταση του 1821 ήταν μια εθνεγερσία του έθνους των Ελλήνων κατά της Οθωμανικής αυτοκρατορίας που τους κρατούσε σκλαβωμένους ( δεν εμπνεύστηκε  η Ελληνική Επανάσταση από όσα συνέβησαν στην Αμερική  γιατί ήταν ένας εμφύλιος πόλεμος  και όχι εθνεγερσία, τι ιστορική ανακρίβεια )
 3. Δεν αναφέρθηκε στην υψηλή ιδέα της Ελληνικής Επαναστάσεως ,  την θρησκεία και τα γράμματα , που δόνησαν  με γενναίους παλμούς την καρδιά των απλοϊκών εκείνων πατριωτών.  Ο παπάς και ο δάσκαλος φλόγιζε την ψυχή του αγωνιστή  και το μπαρούτι φλόγιζε το  τουφέκι του και θυσιάστηκε για την ελευθερία.

Τον θεό έθετε ως εγγυητή ο Κολοκοτρώνης  για την επιτυχία του τεράστιου αγώνα με το χαρακτηριστικό « ο Θεός υπέγραψε  την Ελευθερία της Ελλάδος   και ο Θεός δεν παίρνει πίσω την υπογραφή του»

Οι μορφωμένοι νέοι  , με την μαύρη στολή των Ιερολοχιτών και τα λευκά λοφία,  θα ακολουθήσουν τον Αλέξανδρο Υψηλάντη  εις την Βλαχία  και στην πρώτη μάχη με τους Τούρκους στο Δραγατσάνι , θα θεριστούν από  τα γιαταγάνια τους , ψάλλοντας  τον ύμνο του Σώματος « Φίλοι συμπατριώτες δούλοι να μαστε ως πότε».

 1. Δεν αναφέρθηκε καθόλου στις παγκόσμιες συνέπειες της επανάστασης  του 1821.
 • Η Ιερά συμμαχία διαλύεται ως πολιτικός σχηματισμός μετά τον θρίαμβο του Ελληνικού αγώνα
 • Στην Ιταλία ενίσχυσε το αίσθημα της Εθνικής ενότητας και της πολιτικής ελευθερίας
 • Στην Γαλλία τα φιλελεύθερα πολιτικά κόμματα δυναμώθηκαν από την διάλυση της Ιεράς συμμαχίας και κατέλυσαν το 1830 το απολυταρχικό σύστημα .
 • Η Ελληνική Επανάσταση δημιούργησε το νέο δίκαιο και τις σχέσεις μεταξύ των λαών , το δίκαιο των εθνοτήτων.
 • Ευεργέτησε την ανθρωπότητα διότι ενεφύσησε πνοή σε όλο τον διανοούμενο κόσμο της Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης . Γερμανός ιστορικός γράφει  ότι η οι αγώνες των Ελλήνων για την Ελευθερία  ενίσχυσαν  το φρόνημα της εθνικής ενότητας και ελευθερίας και διέλυσαν  την απογοήτευση  που εξωθούσε τα πλήθη  στην εγκατάλειψη παντός ιδανικού  στη δημόσια ζωή.
 • Η Ελληνική Επανάσταση υπήρξε ιστορικό γεγονός παγκόσμιας σημασίας διότι αφ ενός κλονίζει οριστικά την πίστη των λαών στο ακλόνητο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και αφ ετέρου εισφέρει στην ιστορία την έννοια του πατριωτισμού ένεκα του οποίου ύψωσαν οι Έλληνες  το λάβαρο της ανταρσίας κατά του δυνάστη τους.
 • Δημιουργήθηκε ο φιλελληνισμός , γιατί πολύ ξένοι έμειναν έκπληκτοι για το τι κατόρθωσε μια φούχτα ανθρώπων και έβαλαν πάλι   πολύ ψιλά  τις πρώτες  αξίες της ζωής  και πάνω από κάθε άλλη , την αξία της ελευθερίας. Ήταν τόση η ακτινοβολία της Επαναστάσεως του 1821 ,ώστε σε ένα μικρό δρόμο του Παρισιού  είχαν  δώσει το όνομα του Καραϊσκάκη και ένας Παριζιάνος ανθοπώλης  , ονόμασε και αυτός «Καραϊσκάκη» ένα νέο είδος τριαντάφυλλου , που καλλιεργούσε τότε με πολύ φροντίδα.

 

Παρατηρήσεις  B :

 1. Ήταν θετική η αναφορά στο Κυπριακό  πρόβλημα
 2. Είπε  ότι δέχεται περισσότερα χειροκροτήματα από το Κογκρέσο  από ότι στην Ελλάδα και  αναγνώρισε  εμμέσως  ότι η Έλληνες δεν τον αποδέχονται
 3. Δεν ανέφερε ούτε μια φορά το όνομα της Τουρκίας η της Οθωμανικής αυτοκρατορίας
 4. Ταύτισε τον πόλεμο της Ουκρανίας με την Ελληνική Επανάσταση του 1821.
 5. Ήταν ένας ύμνος προς την Αμερικανική δημοκρατία  και όχι ύμνος  στην Ελληνική Εθνεγερσία  του 1821 για τα 200 έτη της  , όπως άλλωστε είχε «εξουσιοδοτηθεί»  από τον Ελληνικό λαό   να πράξει  κατά την επίσκεψη στις ΗΠΑ.

 

19/5/2022

Δημήτρης  Μπαμπίλης

Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής

“ΓΕΦΥΡΑ ΔΙΕΞΟΔΟΥ – ΠΡΩΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ”

 

Πρόσφατα Άρθρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΗΧΗΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΗΧΗΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

Με σημερινή του (27/5/2023) παρέμβαση στα ΜΜΕ ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος «σπάει» τη σιωπή του και βάζει τα πράγματα στη θέση τους, όσον αφορά τα σχόλια που ακούστηκαν για «ιερή» παρέμβαση της Εκκλησίας και της Αθωνικής Πολιτείας στα πολιτικά...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΕΔΙΟ ΔΟΞΗΣ ΛΑΜΠΡΟΝ!!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΕΔΙΟ ΔΟΞΗΣ ΛΑΜΠΡΟΝ!!!

Λαμβάνοντας υπόψη τα ποσοστά των αποτελεσμάτων των εκλογών της 21ης Μαΐου όπως: το 16% (αθροιστικά) των κομμάτων που έμειναν εκτός της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης με την ιστορική καταγραφή του δεύτερου μεγαλύτερου ρεκόρ στη μεταπολίτευση, την εκτόξευση στο 41% του...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Από την επομένη των εκλογών της 21ης Μαΐου, ο πρόεδρος της Ελληνικής λύσης κ. Κυριάκος Βελοπουλος απεύθυνε προσκλητήριο προς όλα τα πατριωτικά κόμματα για συνεργασία. Το επαναλαμβανει όπου σταθεί και όπου βρεθεί. Δηλώνει ότι όλες οι πόρτες του κόμματός του είναι...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 21 ΜΑΪΟΥ 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 21 ΜΑΪΟΥ 2023

Ολοκληρώθηκαν χθες 21 Μαϊου 2023 οι βουλευτικές εκλογές για την ανάδειξη νέας κυβέρνησης. Η διαδικασία (εκτός μεμονομένων περιπτώσεων) εξελίχθηκε ομαλά με υποδειγματική προσέλευση των ψηφοφόρων στα εκλογικά κέντρα. Η ιδιαιτερότητα της φετινής διαδικασίας ήταν ότι παρ’...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΠΟΝΤΙΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΠΟΝΤΙΩΝ

Από το 1994 έχει καθιερωθεί με νόμο από το Ελληνικό Κοινοβούλιο η 19η Μαΐου, ως η ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων από τους Τούρκους (οι ιστορικοί εκτιμούν τον αριθμό αυτό στις 353.000). Επιλέχθηκε η συγκεκριμένη ημερομηνία γιατί στις 19 Μαΐου 1919, ο Μουσταφά...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Γλώσσα λανθάνουσα τ’ αληθή λέγει

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Γλώσσα λανθάνουσα τ’ αληθή λέγει

«Γλώσσα λανθάνουσα τα αληθή λέγει», λέει   ο σοφός λαός μας. Ο κ. Κατρούγκαλος σε τηλεοπτική εκπομπή τού Blue Sky μάς ενημέρωσε πως εφόσον ο Σύριζα γίνει κυβέρνηση θα επανέλθουν οι εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών στο 20% τού εισοδήματός τους, νόμος ο οποίος είχε...

Μετάβαση στο περιεχόμενο