Loading...
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Ο δρόμος προς τον ολοκληρωτισμό με «αντιναζί» ρητορική.

Σύμφωνα με τον Νόμο 59/74 (νυν προεδρικό διάταγμα 26/2012), που αφορά την δήλωση περί υπηρέτησης των σκοπών του δημοκρατικού πολιτεύματος , κάθε κόμμα που πραγματοποιεί δήλωση προ των εκλογών ότι δεν θα στραφεί κατά του πολιτεύματος με την βίαιη ανατροπή του, δύναται να κατέβει στις εκλογές. Η ως άνω δήλωση παραμένει δεσμευτική για τον Άρειο Πάγο.

Ο Συνταγματικός νομοθέτης για τον λόγο της δημοκρατίας δεν συμπεριέλαβε την απαγόρευση κομμάτων να συμμετέχουν στις εκλογές στο Σύνταγμα της Ελλάδος.

Βεβαια, το 1974 δεν υπήρχε νεοναζιστικό κόμμα που με την ισχύ της ΧΑ όπως αποδείχθηκε στα δικαστήρια, άσκησε βίαιη δολοφονική και κακουργηματικη δράση.

Από την απαγόρευση όμως ενός κόμματος που έχει κριθεί πρωτόδικα ως εγκληματική οργάνωση, ως την σημερινή κατάσταση, όπως αυτό εξελίσσεται με το κόμμα των «Ελλήνων» με την πρόσθετη νομοθετική παρέμβαση της Κυβέρνησης και συγκεκριμένα του κ. Βορίδη για τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη» από τις εκλογές, φτάνουνε στο άλλο άκρο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι κυβερνώντες με πρόσχημα την θωράκιση της κρίσης της δικαιοσύνης, αρχίζουν να βάζουν επικίνδυνα και παράλογα κριτήρια, όπως: ο υποψήφιος ηγέτης ενός κόμματος θα πρέπει όχι μόνο να μην είναι καταδικασθείς για κακούργημα, να μην έχει συμμετάσχει σε εγκληματική οργάνωση αλλά και να μην υπάρχει πραγματική ηγεσία κάτω από την εικονική και να μην έχει σχέση ο υποψήφιος με άλλον καταδικασθέντα κ.α.

Ωστόσο, η σοβαρότητα του εγχειρήματος, που εκδηλώθηκε προκειμένου να επιτύχει ο καταδικασμένος Ηλίας Κασιδιάρης να περάσει το φίλτρο της νομιμότητας με την ανάληψη της ηγεσίας του κόμματός του από τον επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, σήμανε συναγερμό στο ανώτατο δικαστήριο, καθώς –σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»– «υποστηρίχθηκε η ανάγκη λήψης με νομοθετική ρύθμιση μέριμνας, ώστε η όποια δικαστική κρίση του ανωτάτου δικαστηρίου για ένα τόσο σοβαρό θέμα να μην μπορεί να αμφισβητηθεί».

Η αποδεδειγμένης «δημοκρατικότητας» κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη εισήγαγε την Μεγάλη Δευτέρα (10/4) προς συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και κατόπιν τη Μεγάλη Τρίτη στην Ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση την συμπληρωματική τροπολογία, η οποία βάζει φρένο στην εκλογική συμμετοχή του κόμματος του καταδικασμένου Ηλία Κασιδιάρη.

Η κυβερνητική ρύθμιση θα αποτελεί προσθήκη στην ισχύουσα νομοθεσία, η οποία ήδη προβλέπει ότι τη συμμετοχή των κομμάτων στις εκλογές κρίνει «το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου» χωρίς να κάνει λόγο για τον αριθμό των δικαστών που πρόκειται μετάσχουν στον εν λόγω δικαστικό σχηματισμό. Ετσι, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», με την κυβερνητική τροπολογία θα προστεθεί «το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου σε πλήρη σύνθεση».

Έτσι, με την δεύτερη τροπολογία, ενώ υπάρχει εκκρεμοδικία, αλλάζει ο δικαστικός σχηματισμός για τον έλεγχο των κομμάτων (από το Α1 Τμήμα του Αρείου) που παίρνει ή θα πάρει την απόφαση και βάζει de facto άλλον, καταργώντας έτσι τον φυσικό δικαστή κλπ.

Πριν καλά καλά ο Ελληνικός λαός προλάβει να αντιληφθεί και να θέσει τα δικά του ερωτήματα και τις δικές του αντικρούσεις, έρχεται η απάντηση από κ. Βορίδη ότι «στις Δημοκρατίες νομοθετεί η Βουλή και όχι οι δικαστές» (πόσο μάλλον ο λαός), ως απάντηση στην δημόσια τοποθέτηση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου «περί φωτογραφικής» ρύθμισης.

Σημειώνεται δε, ότι η νέα πρόταση της Κυβέρνησης, περί συμπληρωματικής ρύθμισης του νόμου δεν αναφέρεται πουθενά, ότι αυτό θα ισχύει μόνο για τους «νεοναζί», γεγονός ότι (αύριο) θα ισχύει και για κόμματα που δεν είναι άμεσα η έμμεσα συνέχεια των ναζί αλλά δεν θα αρέσουν στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Το ζήτημα που προκύπτει, είναι ότι ο κρατικός έλεγχος των κομμάτων, οριακά οδηγεί σε δύο επιλογές:
Στο καρτέλ των κομμάτων με την πολιτική τους ομογενοποίηση ή στην κρατική διάλυση κομμάτων.

Έτσι οι «ναζί» , αφού στήριξαν το μνημονιακό καθεστώς, γίνονται σήμερα το ιδανικό άλλοθι για την πλέον μεγαλύτερη αυταρχική του θωράκιση του δρόμου προς τον ολοκληρωτισμό και μάλιστα στο διάπλατα άνοιγμα του με «αντιναζί» ρητορική και με το “όποιος εκφέρει γνώμη είναι φασίστας”

Καθότι ακόμη και «ο θυμός» μας είναι πλέον διαχειρίσιμος από τους «νομοθετούντες», η διαχείρηση της πραγματικότητας του επικίνδυνου, απαιτεί ψυχραιμία και σύνεση, προκειμένου στις επικείμενες εκλογές, η διάθεση της ψήφου μας ως η πλέον δημοκρατική ενέργεια, να αποτελέσει την εκκίνηση του μηχανισμού για την αποκαθήλωση του (πολιτικού και κομματικού) συστήματος και το άνοιγμα του δρόμου προς την ελευθερία του ανθρώπινου γένους.

 

Από το Γραφείο Τύπου του

Νέου Εθνικά Ενιαίου Πολιτικού Σχηματισμού – Πρώτα η Ελλάδα

Πρόσφατα Άρθρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΗΧΗΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΗΧΗΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

Με σημερινή του (27/5/2023) παρέμβαση στα ΜΜΕ ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος «σπάει» τη σιωπή του και βάζει τα πράγματα στη θέση τους, όσον αφορά τα σχόλια που ακούστηκαν για «ιερή» παρέμβαση της Εκκλησίας και της Αθωνικής Πολιτείας στα πολιτικά...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΕΔΙΟ ΔΟΞΗΣ ΛΑΜΠΡΟΝ!!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΕΔΙΟ ΔΟΞΗΣ ΛΑΜΠΡΟΝ!!!

Λαμβάνοντας υπόψη τα ποσοστά των αποτελεσμάτων των εκλογών της 21ης Μαΐου όπως: το 16% (αθροιστικά) των κομμάτων που έμειναν εκτός της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης με την ιστορική καταγραφή του δεύτερου μεγαλύτερου ρεκόρ στη μεταπολίτευση, την εκτόξευση στο 41% του...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Από την επομένη των εκλογών της 21ης Μαΐου, ο πρόεδρος της Ελληνικής λύσης κ. Κυριάκος Βελοπουλος απεύθυνε προσκλητήριο προς όλα τα πατριωτικά κόμματα για συνεργασία. Το επαναλαμβανει όπου σταθεί και όπου βρεθεί. Δηλώνει ότι όλες οι πόρτες του κόμματός του είναι...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 21 ΜΑΪΟΥ 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 21 ΜΑΪΟΥ 2023

Ολοκληρώθηκαν χθες 21 Μαϊου 2023 οι βουλευτικές εκλογές για την ανάδειξη νέας κυβέρνησης. Η διαδικασία (εκτός μεμονομένων περιπτώσεων) εξελίχθηκε ομαλά με υποδειγματική προσέλευση των ψηφοφόρων στα εκλογικά κέντρα. Η ιδιαιτερότητα της φετινής διαδικασίας ήταν ότι παρ’...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΠΟΝΤΙΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΠΟΝΤΙΩΝ

Από το 1994 έχει καθιερωθεί με νόμο από το Ελληνικό Κοινοβούλιο η 19η Μαΐου, ως η ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων από τους Τούρκους (οι ιστορικοί εκτιμούν τον αριθμό αυτό στις 353.000). Επιλέχθηκε η συγκεκριμένη ημερομηνία γιατί στις 19 Μαΐου 1919, ο Μουσταφά...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Γλώσσα λανθάνουσα τ’ αληθή λέγει

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Γλώσσα λανθάνουσα τ’ αληθή λέγει

«Γλώσσα λανθάνουσα τα αληθή λέγει», λέει   ο σοφός λαός μας. Ο κ. Κατρούγκαλος σε τηλεοπτική εκπομπή τού Blue Sky μάς ενημέρωσε πως εφόσον ο Σύριζα γίνει κυβέρνηση θα επανέλθουν οι εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών στο 20% τού εισοδήματός τους, νόμος ο οποίος είχε...

Μετάβαση στο περιεχόμενο