Loading...
Μερικές σκέψεις για την πολιτική κατάσταση στη χώρα

Αυτοκριτική, Ευαισθησία, Ντροπή, Ευθιξία, Θάρρος και Τόλμη δεν υπάρχουν σε κανέναν Αρχηγό ή Βουλευτή κόμματος τόσο όσων βρίσκονται τώρα στη Βουλή όσο και όσων πέρασαν τα τελευταία 50 χρόνια.

Παρ’ ότι όλοι γνωρίζουν τις υποχρεώσεις τους, απέναντι στη χώρα και στους πολίτες της, μέσω τού Συντάγματος, όλα αυτά τα χρόνια δεν έκαναν απολύτως τίποτα.

Όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις από τη μεταπολίτευση και μετά χαρακτηρίζονται μόνο από Σκάνδαλα, Διαπλοκή, Διαφθορά, Αποφάσεις και Συμφωνίες ενάντια στα Ελληνικά Συμφέροντα.

Η ανάμιξη των Ξένων Κέντρων Εξουσίας (ΗΠΑ, Γερμανία) στα Εσωτερικά και Εξωτερικά θέματα τής Χώρας μας, τα Μνημόνια, ένα δημόσιο χρέος πού συνέχεια αυξάνει, ο μηδενισμός τού πρωτογενούς τομέα, ο μαρασμός τής επαρχίας και πολλά ακόμα χαρακτηρίζουν τη δράση τους όλα αυτά τα χρόνια.

Είμαστε μία χώρα, η οποία με τις αποφάσεις των κυβερνήσεών της, δεν παράγει πλέον τίποτα παρά μόνο εισάγει. Ξεπούλησαν τήν Ολυμπιακή, τον ΟΣΕ, τον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ, τα λιμάνια μας, δημόσιες επιχειρήσεις και μονοπώλια ενώ πριν τα έκαναν να πτωχεύσουν για να δικαιολογήσουν τις αποφάσεις τους.

Είμαστε μία χώρα όπου οι Πολίτες της συνεχώς γίνονται όλο και πιο φτωχοί, με μία Υγειονομική κρίση πού συνέβαλε δραστικά σε αυτό (εμβόλια, κλονισμός διαπροσωπικών σχέσεων, διχόνοια, εκφοβισμός, απώλεια εργασίας κ.α.).

Είμαστε μία χώρα που εξάγει το υγιές έμψυχο επιστημονικό της δυναμικό καθώς 3.000.000 πολίτες κάθε ηλικίας (κυρίως νέοι), έφυγαν εκτός Ελλάδος από το 2009 έως σήμερα.

Είμαστε μία χώρα που αποδέχεται τούς μετανάστες με συνεχώς αυξανόμενες ροές κι ας μην μπορούν να ενσωματωθούν στην κοινωνία μας θέτοντάς τους σε πρώτη προτεραιότητα, πάνω από τον γηγενή πληθυσμό.

Είμαστε μία χώρα με ένα Πολιτικό Σύστημα εξαρτημένο από τις Πελατειακές σχέσεις των κομμάτων με τούς Συνδικαλιστές, το Παρακράτος και το Βαθύ κράτος στην πρώτη γραμμή.

Είμαστε μία χώρα όπου 10 οικογένειες καρπώνονται τον εθνικό μας πλούτο και δημιουργούν άπειρα προβλήματα εδώ και χρόνια στον τόπο.

Είμαστε μία χώρα με Αρχηγούς και Βουλευτές κομμάτων, πού όσο πλησιάζουμε στις Εκλογές βγάζουν το Πραγματικό τους Πρόσωπο προς τα έξω, το οποίο είναι το εξής ένα: ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ.

Θέλω να πιστεύω ότι ΟΛΟΙ μας στις επερχόμενες εκλογές, θα βάλουμε επιτέλους το παρόν και το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας πάνω από τα κόμματα, εάν θέλουμε η ΕΛΛΑΔΑ να πάει μπροστά και να έχουμε την ευκαιρία και τη δυνατότητα να μπορούμε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε ως Έθνος.

 

Γεώργιος Χηράκης – Ιδρυτικό Μέλος του

Νέου Εθνικά Ενιαίου Πολιτικού Σχηματισμού – Πρώτα η Ελλάδα

Πρόσφατα Άρθρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΗΧΗΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΗΧΗΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

Με σημερινή του (27/5/2023) παρέμβαση στα ΜΜΕ ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος «σπάει» τη σιωπή του και βάζει τα πράγματα στη θέση τους, όσον αφορά τα σχόλια που ακούστηκαν για «ιερή» παρέμβαση της Εκκλησίας και της Αθωνικής Πολιτείας στα πολιτικά...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΕΔΙΟ ΔΟΞΗΣ ΛΑΜΠΡΟΝ!!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΕΔΙΟ ΔΟΞΗΣ ΛΑΜΠΡΟΝ!!!

Λαμβάνοντας υπόψη τα ποσοστά των αποτελεσμάτων των εκλογών της 21ης Μαΐου όπως: το 16% (αθροιστικά) των κομμάτων που έμειναν εκτός της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης με την ιστορική καταγραφή του δεύτερου μεγαλύτερου ρεκόρ στη μεταπολίτευση, την εκτόξευση στο 41% του...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Από την επομένη των εκλογών της 21ης Μαΐου, ο πρόεδρος της Ελληνικής λύσης κ. Κυριάκος Βελοπουλος απεύθυνε προσκλητήριο προς όλα τα πατριωτικά κόμματα για συνεργασία. Το επαναλαμβανει όπου σταθεί και όπου βρεθεί. Δηλώνει ότι όλες οι πόρτες του κόμματός του είναι...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 21 ΜΑΪΟΥ 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 21 ΜΑΪΟΥ 2023

Ολοκληρώθηκαν χθες 21 Μαϊου 2023 οι βουλευτικές εκλογές για την ανάδειξη νέας κυβέρνησης. Η διαδικασία (εκτός μεμονομένων περιπτώσεων) εξελίχθηκε ομαλά με υποδειγματική προσέλευση των ψηφοφόρων στα εκλογικά κέντρα. Η ιδιαιτερότητα της φετινής διαδικασίας ήταν ότι παρ’...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΠΟΝΤΙΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΠΟΝΤΙΩΝ

Από το 1994 έχει καθιερωθεί με νόμο από το Ελληνικό Κοινοβούλιο η 19η Μαΐου, ως η ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων από τους Τούρκους (οι ιστορικοί εκτιμούν τον αριθμό αυτό στις 353.000). Επιλέχθηκε η συγκεκριμένη ημερομηνία γιατί στις 19 Μαΐου 1919, ο Μουσταφά...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Γλώσσα λανθάνουσα τ’ αληθή λέγει

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Γλώσσα λανθάνουσα τ’ αληθή λέγει

«Γλώσσα λανθάνουσα τα αληθή λέγει», λέει   ο σοφός λαός μας. Ο κ. Κατρούγκαλος σε τηλεοπτική εκπομπή τού Blue Sky μάς ενημέρωσε πως εφόσον ο Σύριζα γίνει κυβέρνηση θα επανέλθουν οι εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών στο 20% τού εισοδήματός τους, νόμος ο οποίος είχε...

Μετάβαση στο περιεχόμενο