Loading...
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΚΑΤΑ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, σε διάσκεψη, με πλειοψηφία (59-6), δεχόμενη την εισήγηση της αρεοπαγίτου Κανέλλας Τζαβέλα, αποφάνθηκε, σε χρόνο ρεκόρ 8 ημερών, ότι οι διαχειριστές των funds που εδρεύουν στην Ελλάδα μπορούν να ενεργούν δικαστικές πράξεις (να γίνονται διάδικοι), να προβαίνουν σε πλειστηριασμούς με τη δική τους επωνυμία και όχι ως πληρεξούσιοι των funds.

Κατά συνέπεια, άναψε το φως στα funds να πραγματοποιούν πλειστηριασμούς στο όνομα τους σε ακίνητα, τα οποία έχουν αποκτήσει με εξαγορά. Με τη δημοσίευση τής απόφασης αυτής, η οποία θα γίνει μέσα στον επόμενο μήνα, θα ξεκινήσει ένα νέο κύμα πλειστηριασμών χιλιάδων «κόκκινων» οφειλετών.

Ουσιαστικά, η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου κλήθηκε να αποφανθεί για την ανατροπή ή μη τής απόφασης Τμήματος του Ανωτάτου Δικαστηρίου βάσει τής οποίας απαγορεύθηκε στις εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων (servicers) να διενεργούν πλειστηριασμούς για δάνεια που έχουν μεταβιβαστεί από τις τράπεζες.

 

Η απόφαση αυτή προκάλεσε μεγάλη έκπληξη διότι το αναμενόμενο ήταν να κριθεί υπέρ των οφειλετών, υπέρ τής προστασίας τού υπερφορολογούμενου,  καταταλαιπωρημένου, καταχρεωμένου και στραγγισμένου από πόρους Έλληνα πολίτη. Δυστυχώς, όμως, νομιμοποιήθηκε πλέον η αρπαγή των λαϊκών κατοικιών από τα αρπακτικά των funds. Η εξαθλίωση τού Έλληνα συνεχίζεται στα πλαίσια τής στοχευμένης φτωχοποίησής του. Τώρα και με το νόμο θα χάνει το σπίτι του χωρίς να έχει πού να στραφεί για βοήθεια και προστασία, αφού έκλεισε και η τελευταία πόρτα σωτηρίας.

Ο Άρειος Πάγος, που θεωρείται η κορωνίδα τής δικαιοσύνης, ο εγγυητής τής αλήθειας, το τελευταίο καταφύγιο των αδικημένων, ο ερμηνευτής τού δικαίου κατέληξε να λειτουργεί ως αρνητής τού δίκιου τού λαού.

Οι ανακεφαλαιοποιήσεις που έγιναν την προηγούμενη δεκαετία για το σώσιμο των τραπεζών επιβάρυναν τους Έλληνες κατά 40 δις ευρώ και 3 μνημόνια, με συνέπεια την υψηλή φορολογία, τη μείωση των εισοδημάτων τους, τις στερήσεις σε όλους τομείς τής ζωής τους και πολλά ακόμα. Οι τράπεζες σώθηκαν αλλά οι Έλληνες πολίτες φαίνεται ότι θα πνιγούν από τις ευεργετημένες τράπεζες και από το ίδιο το κράτος που ονομάζεται «κράτος δικαίου». Η θυσία των Ελλήνων δεν αναγνωρίστηκε ούτε από το Ανώτατο Δικαστήριο. Πόσο πιο προφανής είναι πλέον η θέση τής «ανεξάρτητης» δικαστικής εξουσίας υπέρ των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων εγχωρίων και μη.

Μόνο 6 από τους Αρεοπαγίτες Δικαστές φάνηκαν αντάξιοι τής θέσης τους, της δικαιοσύνης που υπηρετούν, τής προστασίας τού δικαίου  και τού χρέους που έχουν απέναντι στον ελληνικό λαό. Μόνο οι 6 δεν ξέχασαν την ηθική και πραγματική τους υποχρέωση καθώς και τον λόγο που βρίσκονται σε αυτήν τη θέση!

Εύλογα μπορεί να ισχυριστεί κανείς πως κάθε ελπίδα δικαιοσύνης στην Ελλάδα έχει πλέον χαθεί, δεδομένου του πόσο κατευθυνόμενη είναι η «ανεξάρτητη» δικαστική εξουσία από πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα.

Η διαφθορά αλλά και η ολοκληρωτική αδιαφορία τής Πολιτείας για τον πολίτη, δεν μπορεί να γίνει πιο σαφής και πιο σκληρή από αυτήν την εποχή που ζούμε με αποκορύφωμα μία σειρά από επαίσχυντες ενέργειες και αποφάσεις κατάχρησης εξουσίας.

Σε τι πράξεις απελπισίας θα οδηγήσει αυτή η απόφαση κάποιους από τους συμπολίτες μας μένει να το δούμε στο πολύ άμεσο μέλλον.

 

Από την Πολιτική Γραμματεία του

Νέου Εθνικά Ενιαίου Πολιτικού Σχηματισμού – Πρώτα η Ελλάδα

 

 

Πρόσφατα Άρθρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΕ…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΕ…

Τελικά συμφώνησαν στην τιμή κι ο "βαρκάρης" ταξίδεψε τον Γιάννη Μαρκόπουλο από τον Αχέροντα, κάνοντας τον πνευματικό κόσμο της χώρας μας ακόμη φτωχότερο. Ο μουσικοσυνθέτης που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή κι έδεσε το όνομά του με μερικά από τα γνωστότερα και...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΤΙ ΕΙΧΕΣ… «ΝΙΚΗ», ΤΙ ΕΙΧΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΤΙ ΕΙΧΕΣ… «ΝΙΚΗ», ΤΙ ΕΙΧΑ ΠΑΝΤΑ

Πληροφορηθήκαμε από το διαδίκτυο ότι η πρώτη σε ψήφους στην εκλογική περιφέρεια της Λάρισας κ. Βασιλική Ζιάκα (έλαβε 3.491 ψήφους) δεν θα είναι ξανά υποψήφια με το κόμμα της «ΝΙΚΗΣ» για τι το …ιερατείο του κόμματος (προεξάρχοντος του … αρχιερέα κ. Δημήτρη Νατσιού)...

ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ, ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ! ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ, ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ! ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Η Βόρεια Ήπειρος ενιαία και αδιαίρετη στο διάβα των αιώνων, στάθηκε μιά εθνική και πολυεδρική έπαλξη. Το βόρειο τμήμα απελευθερώνεται κι` αυτό από τον Τουρκικό ζυγό κατά τους Βαλκανικούς πολέμους (1912 – 1913). Σύντομα όμως η Β. Ήπειρος αποσπάται αναγκαστικά από τον...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Ο στυγνός εκβιασμός Μητσοτάκη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Ο στυγνός εκβιασμός Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη χθες στην ΕΡΤ. Σε κάποιο σημείο διεμήφθει ο ακόλουθος διάλογος: "Θυμίζω στους πολίτες που μας ακούν ότι ψηφίζουμε για κυβέρνηση και όχι για αντιπολίτευση. Επειδή έχω αποκλείσει κατηγορηματικά οποιαδήποτε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

Πριν από λίγες μέρες ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πατριωτική Δύναμη» κ. Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, παρουσίασε τον «Πατριωτικό Συνασπισμό» υπό την ομπρέλλα του οποίου θα κατέβουν συνεργαζόμενοι στις εκλογές της 25ης Ιουνίου 12 κομματικοί σχηματισμοί. Στην ανακοίνωση που...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΜΠΕΛΕΡΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΜΠΕΛΕΡΗ

Συνεχίζει, για περίπου ένα μήνα τώρα, να βρίσκεται υπό κράτηση ο νικητής των εκλογών στη Χιμάρα, Φρέντυ Μπελέρης. Συνελήφθη, τρεις μέρες πριν από τις εκλογές, με την κατηγορία της προσπάθειας εξαγοράς ψήφων από συνεργάτη του. Παρ’ όλο όμως που δεν αποδείχθηκε στο...

Μετάβαση στο περιεχόμενο