Loading...
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΚΑΤΑ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, σε διάσκεψη, με πλειοψηφία (59-6), δεχόμενη την εισήγηση της αρεοπαγίτου Κανέλλας Τζαβέλα, αποφάνθηκε, σε χρόνο ρεκόρ 8 ημερών, ότι οι διαχειριστές των funds που εδρεύουν στην Ελλάδα μπορούν να ενεργούν δικαστικές πράξεις (να γίνονται διάδικοι), να προβαίνουν σε πλειστηριασμούς με τη δική τους επωνυμία και όχι ως πληρεξούσιοι των funds.

Κατά συνέπεια, άναψε το φως στα funds να πραγματοποιούν πλειστηριασμούς στο όνομα τους σε ακίνητα, τα οποία έχουν αποκτήσει με εξαγορά. Με τη δημοσίευση τής απόφασης αυτής, η οποία θα γίνει μέσα στον επόμενο μήνα, θα ξεκινήσει ένα νέο κύμα πλειστηριασμών χιλιάδων «κόκκινων» οφειλετών.

Ουσιαστικά, η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου κλήθηκε να αποφανθεί για την ανατροπή ή μη τής απόφασης Τμήματος του Ανωτάτου Δικαστηρίου βάσει τής οποίας απαγορεύθηκε στις εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων (servicers) να διενεργούν πλειστηριασμούς για δάνεια που έχουν μεταβιβαστεί από τις τράπεζες.

 

Η απόφαση αυτή προκάλεσε μεγάλη έκπληξη διότι το αναμενόμενο ήταν να κριθεί υπέρ των οφειλετών, υπέρ τής προστασίας τού υπερφορολογούμενου,  καταταλαιπωρημένου, καταχρεωμένου και στραγγισμένου από πόρους Έλληνα πολίτη. Δυστυχώς, όμως, νομιμοποιήθηκε πλέον η αρπαγή των λαϊκών κατοικιών από τα αρπακτικά των funds. Η εξαθλίωση τού Έλληνα συνεχίζεται στα πλαίσια τής στοχευμένης φτωχοποίησής του. Τώρα και με το νόμο θα χάνει το σπίτι του χωρίς να έχει πού να στραφεί για βοήθεια και προστασία, αφού έκλεισε και η τελευταία πόρτα σωτηρίας.

Ο Άρειος Πάγος, που θεωρείται η κορωνίδα τής δικαιοσύνης, ο εγγυητής τής αλήθειας, το τελευταίο καταφύγιο των αδικημένων, ο ερμηνευτής τού δικαίου κατέληξε να λειτουργεί ως αρνητής τού δίκιου τού λαού.

Οι ανακεφαλαιοποιήσεις που έγιναν την προηγούμενη δεκαετία για το σώσιμο των τραπεζών επιβάρυναν τους Έλληνες κατά 40 δις ευρώ και 3 μνημόνια, με συνέπεια την υψηλή φορολογία, τη μείωση των εισοδημάτων τους, τις στερήσεις σε όλους τομείς τής ζωής τους και πολλά ακόμα. Οι τράπεζες σώθηκαν αλλά οι Έλληνες πολίτες φαίνεται ότι θα πνιγούν από τις ευεργετημένες τράπεζες και από το ίδιο το κράτος που ονομάζεται «κράτος δικαίου». Η θυσία των Ελλήνων δεν αναγνωρίστηκε ούτε από το Ανώτατο Δικαστήριο. Πόσο πιο προφανής είναι πλέον η θέση τής «ανεξάρτητης» δικαστικής εξουσίας υπέρ των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων εγχωρίων και μη.

Μόνο 6 από τους Αρεοπαγίτες Δικαστές φάνηκαν αντάξιοι τής θέσης τους, της δικαιοσύνης που υπηρετούν, τής προστασίας τού δικαίου  και τού χρέους που έχουν απέναντι στον ελληνικό λαό. Μόνο οι 6 δεν ξέχασαν την ηθική και πραγματική τους υποχρέωση καθώς και τον λόγο που βρίσκονται σε αυτήν τη θέση!

Εύλογα μπορεί να ισχυριστεί κανείς πως κάθε ελπίδα δικαιοσύνης στην Ελλάδα έχει πλέον χαθεί, δεδομένου του πόσο κατευθυνόμενη είναι η «ανεξάρτητη» δικαστική εξουσία από πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα.

Η διαφθορά αλλά και η ολοκληρωτική αδιαφορία τής Πολιτείας για τον πολίτη, δεν μπορεί να γίνει πιο σαφής και πιο σκληρή από αυτήν την εποχή που ζούμε με αποκορύφωμα μία σειρά από επαίσχυντες ενέργειες και αποφάσεις κατάχρησης εξουσίας.

Σε τι πράξεις απελπισίας θα οδηγήσει αυτή η απόφαση κάποιους από τους συμπολίτες μας μένει να το δούμε στο πολύ άμεσο μέλλον.

 

Από την Πολιτική Γραμματεία του

Νέου Εθνικά Ενιαίου Πολιτικού Σχηματισμού – Πρώτα η Ελλάδα

 

 

Πρόσφατα Άρθρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος – Αθάνατος!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος – Αθάνατος!

Συμπληρώθηκαν στις 12 Απριλίου 6 χρόνια από τη μοιραία πτώση του "Mirage 2000-5" που στοίχισε τη ζωή στον Σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο, παντρεμένο και πατέρα δύο παιδιών. Το αεροσκάφος κατέπεσε 9 μίλια πριν το αεροδρόμιο της Σκύρου έπειτα από πολύωρη αερομαχία με...

Τέμπη: Καταραμένη κοιλάδα ή τσαπατσουλιές της Κυβέρνησης;

Τέμπη: Καταραμένη κοιλάδα ή τσαπατσουλιές της Κυβέρνησης;

Μερικοί λένε πως είναι καταραμένο το συγκεκριμένο σημείο, μιας και εκτός από το πρόσφατο τραγικό πολύνεκρο δυστύχημα, που κόστισε την ζωή σε 57 κυρίως νέους και φοιτητές και μιας αγνοούμενης, η Ελλάδα έχει θρηνήσει τουλάχιστον άλλες 2 φορές νεκρούς. Το 1999 και το...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Η δημοσιογραφία στο απόσπασμα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Η δημοσιογραφία στο απόσπασμα

Στις 9 Απριλίου συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από τη στυγνή δολοφονία ενός δημοσιογράφου που τίμησε πολλαπλώς την πένα του. Ο Γιώργος Καραϊβάζ έπεσε νεκρός μπροστά στο σπίτι του πληρώνοντας με τη ζωή του την «ενόχληση» που προκάλεσε σε κάποιους ανθρώπους της νύχτας, αν...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η συνέντευξη της κ. Σακελλαροπούλου, Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας που δόθηκε, στις 4/4/2024, στον κ. Σταύρο Θεοδωράκη για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, μόνο έκπληξη δεν ήταν. Όμως, γιατί δόθηκε αυτή η συνέντευξη; και κυρίως γιατί τώρα; Έχει γίνει...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΖΕΡΟΙ ΚΑΙ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΖΕΡΟΙ ΚΑΙ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ

Σε λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 24 Απριλίου συμπληρώνονται 20 χρόνια από το θαρραλέο ΟΧΙ που έστειλε ο κυπριακός ελληνισμός στον τότε γενικό γραμματέα του Ο.Η.Ε. Κόφι Ανάν, απορρίπτοντας το σχέδιό του για την επίλυση του Κυπριακού. Η ιστορική πλέον φράση του τότε...

Μετάβαση στο περιεχόμενο