Loading...
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΚΑΤΑ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, σε διάσκεψη, με πλειοψηφία (59-6), δεχόμενη την εισήγηση της αρεοπαγίτου Κανέλλας Τζαβέλα, αποφάνθηκε, σε χρόνο ρεκόρ 8 ημερών, ότι οι διαχειριστές των funds που εδρεύουν στην Ελλάδα μπορούν να ενεργούν δικαστικές πράξεις (να γίνονται διάδικοι), να προβαίνουν σε πλειστηριασμούς με τη δική τους επωνυμία και όχι ως πληρεξούσιοι των funds.

Κατά συνέπεια, άναψε το φως στα funds να πραγματοποιούν πλειστηριασμούς στο όνομα τους σε ακίνητα, τα οποία έχουν αποκτήσει με εξαγορά. Με τη δημοσίευση τής απόφασης αυτής, η οποία θα γίνει μέσα στον επόμενο μήνα, θα ξεκινήσει ένα νέο κύμα πλειστηριασμών χιλιάδων «κόκκινων» οφειλετών.

Ουσιαστικά, η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου κλήθηκε να αποφανθεί για την ανατροπή ή μη τής απόφασης Τμήματος του Ανωτάτου Δικαστηρίου βάσει τής οποίας απαγορεύθηκε στις εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων (servicers) να διενεργούν πλειστηριασμούς για δάνεια που έχουν μεταβιβαστεί από τις τράπεζες.

 

Η απόφαση αυτή προκάλεσε μεγάλη έκπληξη διότι το αναμενόμενο ήταν να κριθεί υπέρ των οφειλετών, υπέρ τής προστασίας τού υπερφορολογούμενου,  καταταλαιπωρημένου, καταχρεωμένου και στραγγισμένου από πόρους Έλληνα πολίτη. Δυστυχώς, όμως, νομιμοποιήθηκε πλέον η αρπαγή των λαϊκών κατοικιών από τα αρπακτικά των funds. Η εξαθλίωση τού Έλληνα συνεχίζεται στα πλαίσια τής στοχευμένης φτωχοποίησής του. Τώρα και με το νόμο θα χάνει το σπίτι του χωρίς να έχει πού να στραφεί για βοήθεια και προστασία, αφού έκλεισε και η τελευταία πόρτα σωτηρίας.

Ο Άρειος Πάγος, που θεωρείται η κορωνίδα τής δικαιοσύνης, ο εγγυητής τής αλήθειας, το τελευταίο καταφύγιο των αδικημένων, ο ερμηνευτής τού δικαίου κατέληξε να λειτουργεί ως αρνητής τού δίκιου τού λαού.

Οι ανακεφαλαιοποιήσεις που έγιναν την προηγούμενη δεκαετία για το σώσιμο των τραπεζών επιβάρυναν τους Έλληνες κατά 40 δις ευρώ και 3 μνημόνια, με συνέπεια την υψηλή φορολογία, τη μείωση των εισοδημάτων τους, τις στερήσεις σε όλους τομείς τής ζωής τους και πολλά ακόμα. Οι τράπεζες σώθηκαν αλλά οι Έλληνες πολίτες φαίνεται ότι θα πνιγούν από τις ευεργετημένες τράπεζες και από το ίδιο το κράτος που ονομάζεται «κράτος δικαίου». Η θυσία των Ελλήνων δεν αναγνωρίστηκε ούτε από το Ανώτατο Δικαστήριο. Πόσο πιο προφανής είναι πλέον η θέση τής «ανεξάρτητης» δικαστικής εξουσίας υπέρ των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων εγχωρίων και μη.

Μόνο 6 από τους Αρεοπαγίτες Δικαστές φάνηκαν αντάξιοι τής θέσης τους, της δικαιοσύνης που υπηρετούν, τής προστασίας τού δικαίου  και τού χρέους που έχουν απέναντι στον ελληνικό λαό. Μόνο οι 6 δεν ξέχασαν την ηθική και πραγματική τους υποχρέωση καθώς και τον λόγο που βρίσκονται σε αυτήν τη θέση!

Εύλογα μπορεί να ισχυριστεί κανείς πως κάθε ελπίδα δικαιοσύνης στην Ελλάδα έχει πλέον χαθεί, δεδομένου του πόσο κατευθυνόμενη είναι η «ανεξάρτητη» δικαστική εξουσία από πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα.

Η διαφθορά αλλά και η ολοκληρωτική αδιαφορία τής Πολιτείας για τον πολίτη, δεν μπορεί να γίνει πιο σαφής και πιο σκληρή από αυτήν την εποχή που ζούμε με αποκορύφωμα μία σειρά από επαίσχυντες ενέργειες και αποφάσεις κατάχρησης εξουσίας.

Σε τι πράξεις απελπισίας θα οδηγήσει αυτή η απόφαση κάποιους από τους συμπολίτες μας μένει να το δούμε στο πολύ άμεσο μέλλον.

 

Από την Πολιτική Γραμματεία του

Νέου Εθνικά Ενιαίου Πολιτικού Σχηματισμού – Πρώτα η Ελλάδα

 

 

Πρόσφατα Άρθρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Περιμένοντας τον κ. Ερντογάν…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Περιμένοντας τον κ. Ερντογάν…

Από την αρχή του 2023 ζούμε στους ρυθμούς της πολυδιαφημιζόμενης και πολυαναμενόμενης Ελληνοτουρκικής προσέγγισης! Πυρετώδεις συζητήσεις διεξάγονται ανάμεσα στις δύο πλευρές. Είτε φανερά είτε κρυφά. Γιατί μην ξεχνάμε υπάρχει και η μυστική διπλωματία, όπως μας...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Σεβαστείτε κύριοι τα μνημεία των Σπετσών!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Σεβαστείτε κύριοι τα μνημεία των Σπετσών!

Πόλεμο ανοίξανε οι Σπετσιώτες με γνωστό εφοπλιστή που θέλει να χτίσει στη Παναγιά Αρμάτα. Στο νησί Σπέτσες υπάρχει η Παναγία της Αρμάτας και γύρω της υπάρχουν τρία οικοδομικά τετράγωνα τα οποία δέν έχουν χτιστεί μέχρι σήμερα γιατί είναι φυλασσόμενα απο το Υπουργείο...

Οδός Ονείρων

Οδός Ονείρων

Ήθος, αριστεία, σεβασμός, έρωτας για ζωή, παράδοση, πολιτισμός, αγωνιστικό πνεύμα, αιγαιοπελαγίτικος αέρας, ήρωες της Επανάστασης, Ορθοδοξία, Έθνος, Ελλάδα. Αυτές οι έννοιες άρχισαν να συνεπαίρνουν το μυαλό μου την ώρα που ονειρευόμουν το όνειρο του Χατζηδάκη και του...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΒΕΤΟ ΣΤΗΝ ΕΕ, ΤΕΛΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΒΕΤΟ ΣΤΗΝ ΕΕ, ΤΕΛΟΣ

Πληροφορηθήκαμε ότι πρόσφατα το Ευρωκοινοβούλιο ψήφισε την κατάργηση μιας από τις βασικές αρχές ύπαρξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτή της αρνησικυρίας (βέτο). Στην ψηφοφορία που έλαβε χώρα 305 ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ της κατάργησης, 276 ψήφισαν κατά και υπήρξαν και...

Αγαθονήσι: Rafale έχουμε, ακτοπλοΐα έχουμε;

Στην Ελλάδα του 2023 (αν και πλέον το 2024 είναι ορατό μπροστά μας) και του επιτελικού κράτους του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη έχει να δέσει στο Αγαθονήσι καράβι από τις 14 Οκτωβρίου, δηλαδή πάνω από ένα μήνα. «Ενώ οι γραμμές προκηρύσσονται συνήθως τους θερινούς μήνες,...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

Ο υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής και ασύλου κύριος Δημήτρης Καιρίδης επισκέφτηκε τη Ρόδο στα πλαίσια δρομολόγησης λύσεων σε ζητήματα που αφορούν την αυξημένη ροή μεταναστών το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Η αλήθεια είναι ότι εκπλαγήκαμε από τις δηλώσεις του, μιας...

Μετάβαση στο περιεχόμενο