Loading...
«Ποιος παρακολουθεί ποιον…»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πιστός στο δόγμα Κλίντον «είναι η οικονομία, ηλίθιε», θέτει ως πολιτική και προεκλογική προτεραιότητα την οικονομία και με παρόμοιο τρόπο θα κινηθεί και προεκλογικά, σε δύο κατευθύνσεις.
Από τη μια θα αναδείξει κυρίως αυτό που θεωρεί επιτυχία της κυβέρνησής του, αξιοποιώντας τους θετικούς «πλασματικούς» δείκτες και δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, αποσιωπώντας όμως ότι την πραγματική κατάσταση που ήταν και είναι για την ελληνική οικονομία.
Για του λόγου το αληθές, η υποχώρηση του πληθωρισμού ήταν αποτέλεσμα του περίφημου “φαινομένου βάσης” και προήλθε από τη μείωση του ρυθμού αύξησης, των τιμών σε φυσικό αέριο, ηλεκτρικό ρεύμα, βενζίνη, πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, ειδικά από τα μέσα του περασμένου μήνα.
Αυτό προκύπτει και από τα στοιχεία που δημοσίευσε η ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με τα οποία οι αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων για τον περασμένο μήνα συνέβαλαν μόνο κατά το 2,68% στη συνολική άνοδο του πληθωρισμού, έναντι συμβολής 5,5% και 6,2%, αντίστοιχα, τον Σεπτέμβριο και τον Αύγουστο. Με άλλα λόγια, αν οι τιμές στα καύσιμα για τον Οκτώβριο παρέμεναν απολύτως ίδιες με πέρυσι, ο πληθωρισμός θα διαμορφώνονταν στο 6,4% και όχι στο 9,1%.
Αυτό που δεν φαίνεται να τον ανησυχεί αλλά να το χρησιμοποιεί ως προεκλογικό εργαλείο είναι ότι η μεταβολή του δείκτη πληθωρισμού δεν περιλαμβάνει τις κατηγορίες της διατροφής, των ποτών, του καπνού και της ενέργειας- και επιταχύνεται και σε αλλά προϊόντα της οικονομίας με την διαμόρφωση του δείκτη στο 5,18% (σε ετήσια βάση) από το 4,87% του προηγούμενου μήνα με την βεβαιότητα ένα μεγάλο μέρος του εισαγόμενου πληθωρισμού έχει γίνει και ελληνικός.
Ετσι η κυβέρνηση του θα προσπαθεί να δείξει ότι ενδιαφέρεται και για τον λαό, δίνοντας κάποιες αυξήσεις (που δεν θα καλύπτουν τον πληθωρισμό) και επιδόματα τύπου pass που ήδη έχει καθιερώσει και θα συνεχίσει μέχρι και τις εκλογές.
Εξάλλου «λεφτά υπάρχουν» από τα νέο-δημιουργηθέντα χρήματα που έχουν τοποθετηθεί από την ΕΚΤ στην οικονομία μέσω διαφόρων δημοσιονομικών προγραμμάτων προκειμένου προκαλέσουν απότομη αύξηση της ζήτησης τόσο κατά την περίοδο της υγειονομικής όσο και της ενεργειακής κρίσης. Και φυσικά φαίνεται να συνεχίζει να μην τον ανησυχεί η εν εξέλιξη αύξηση των επιτοκίων που θα δύναται να οδηγήσει την χώρα μας σε προβλήματα αποπληρωμής δανείων, πτωχεύσεις, ανεργία και ύφεση.

Στο πρόσχημα δε του κινδύνου της δημοκρατίας και την αντιπολιτευτική προεκλογικά γραμμή με την πρόταση δυσπιστίας σχετικά με τις υποκλοπές, επαναφέρουμε την συζήτηση ως εξής:
Οι δημοκρατίες μας, είναι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα της οικονομικής εξουσίας. Οι υπόλοιποι, είμαστε φιλοξενούμενοι υπό δυνητική έξωση, μονίμως.
Αυτό, δεν αλλάζει πάρα μόνο με εκλογές.

 

 

Δημοσθένης Φραγκόπουλος

Ιδρυτικό Μέλος

Πρόσφατα Άρθρα

23/4/2010: Μια Ιστορική Στιγμή που Σημάδεψε την Πορεία της Χώρας και τη ζωή των Ελλήνων

23/4/2010: Μια Ιστορική Στιγμή που Σημάδεψε την Πορεία της Χώρας και τη ζωή των Ελλήνων

Στις 23/4/2010 η Ελλάδα γίνεται η πρώτη χώρα της Ε.Ε. που προσφεύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ο Γιώργος Παπανδρέου, επιλέγει το ακριτικό Καστελόριζο για να ανακοινώσει πως η χώρα γίνεται η πρώτη χώρα της Ευρωζώνης που είχε συμφωνήσει να μπει στον μηχανισμό...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Ο ΡΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Ο ΡΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Μητσοτάκης, πρωθυπουργός της ξαπλώστρας και των διακοπών, συνεχίζει τους ραγιαδισμούς του, αγνοώντας την εθνική ασφάλεια και προσφέροντας βίζες με Express παράδοση σε εκείνους που απειλούν τη χώρα μας. Αντί να υπερασπιστεί την Ελλάδα, εκτίθεται ως υπόδουλος ραγιάς...

ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ

ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ

Σχεδόν 2 μήνες πριν τις Ευρωεκλογές και τα κόμματα, τα οποία βλέπουν την κατιούσα σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, προσπαθούν με νύχια και με δόντια να υφαρπάξουν ψήφους με όποιον τρόπο μπορούν. Πέρα από το “πολύχρωμο παζλ” που σχηματίζουν τα κόμματα τοποθετώντας...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΑΘΗΝΑ 24/4

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΑΘΗΝΑ 24/4

Την Τετάρτη 24/4/2024 και ώρα 12:00 στο κτήριο της ΕΣΗΕΑ, αίθουσα ΓεώργιοςΑναστασόπουλος, Ακαδημίας 20 (3ος Όροφος) το Κίνημα Πολιτών «Πρώτα η Ελλάδα»πραγματοποιεί την πρώτη δημόσια συνέντευξη τύπου με θέμα ‘’ 50 χρόνια Μεταπολίτευση,50 Χρόνια σκάνδαλα, 50 χρόνια...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΤΡΙΚΑΛΑ 25/4

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΤΡΙΚΑΛΑ 25/4

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΣΥΜΠΡΑΞΗ – ΠΡΩΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ», διοργανώνει στα Τρίκαλα την Πέμπτη 25 Απριλίου και ώρα 18:30 στο εστιατόριο «Αίγλη», Βασιλίσσης Όλγας 2, Πλατεία Ρήγα Φερραίου (δίπλα στο ξενοδοχείο Πανελλήνιο), πολιτική εκδήλωση με θέμα:«50 χρόνια...

Μετάβαση στο περιεχόμενο