Loading...
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 7/11 ΣΤΟΝ ΑΝΤ1

Τη Δευτέρα  7/11/2022 παρακολουθήσαμε ένα θεατρικό έργο, ισάξιο των ερμηνειών τού πάλαι ποτέ «Θεάτρου της Δευτέρας» που συνηθίζαμε να βλέπουμε, οι μεγαλύτεροι, στην ΕΡΤ, να διαδραματίζεται στα πλαίσια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων τού Αντέννα. Πρωταγωνιστής και σκηνοθέτης ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης! Είδαμε την Α’ Πράξη τού έργου και σίγουρα θα ακολουθήσουν και άλλες πράξεις λόγω τού ότι ουσιαστικά βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και υπάρχουν πολλά «άπλυτα» που πρέπει να καθαρίσει ο κ. Μητσοτάκης στην προσπάθειά του να ξαναγίνει κυβέρνηση.

Δεδομένου του ότι, τους τελευταίους μήνες, έχει κατακλεισθεί η χώρα από απανωτά σκάνδαλα που αφορούν στα διεφθαρμένα στελέχη τού κυβερνώντος κόμματος με πρωταγωνιστή τον αρχηγό του και γνωρίζοντας πολύ καλά ότι αυτό πλήττει και κλονίζει τη θέση τους στην πολιτική σκηνή τής χώρας, ο κ. Μητσοτάκης σκέφτηκε να βγει στο γυαλί για μία ακόμα φορά και να πείσει τους Έλληνες ότι είναι «αγνός καγαθός» έχοντας πέσει θύμα των διαπλεκομένων συμφερόντων τής (ανύπαρκτης) αντιπολίτευσης, των (πληρωμένων από τον ίδιο αλλά «ριγμένων στη μοιρασιά») ΜΜΕ αλλά και των ιδίων τών βουλευτών και στελεχών τής κυβέρνησής του, χαρακτηρίζοντάς τους όλους επικίνδυνους και ψεύτες. Ειλικρινά συμπάσχουμε κ. Μητσοτάκη!!!

Ας παρουσιάσουμε όμως τα θέματα ένα-ένα:

  1. Υποκλοπές: Είναι πλέον γνωστό τοις πάσι ότι όλοι παρακολουθούν όλους, ειδικά σε πολιτικό τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο. Η αλήθεια είναι ότι όταν κάποιος είναι ελεγκτικός και έχει τα μέσα και την εξουσία, όπως ο πρωθυπουργός μας, θα μπορούσε ίσως να δώσει εντολή να παρακολουθούνται όχι μόνο οι αντίπαλοι αλλά και όσοι παίζουν στην ίδια ομάδα με εκείνον και για να υπάρχει και μία ποικιλία, θα μπορούσε η παρακολούθηση να επεκτείνεται και στις συζύγους των πολιτικών προσώπων που παρακολουθούνταν. Βέβαια όλο αυτό είναι ένα μύθευμα των πολιτικών αντιπάλων του μόνο και μόνο διότι θέλουν να ρίξουν ή να κλονίσουν την κυβέρνησή του, λόγω όχι μόνο τής εξαιρετικής διαχείρισης τής χώρας αλλά και τής εξαιρετικής διαχείρισης κρίσεων που έχει κάνει η παρούσα κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά τα τελευταία 3,5 χρόνια! Η είδηση από όλη αυτήν την κατάσταση είναι ότι για μια ακόμα φορά διεκδικούμε την πρωτιά σαν χώρα στην ψήφιση νόμου που «θα απαγορεύει ρητά την πώληση τέτοιων παράνομων λογισμικών στη χώρα». Βέβαια η σημαντικότερη πρωτιά είναι ότι κ. Μητσοτάκης, ως πρωθυπουργός, ουδεμία ευθύνη αναλαμβάνει για ό,τι αρνητικό συμβαίνει (εξ’ αιτίας του) σε τούτον τον πολυπαθή τόπο.

Ο κ. Μητσοτάκης προβάλει την οργή του για όσα τού προσάπτουν και «πετάει το μπαλάκι» στην (πλήρως ελεγχόμενη από τον ίδιο) αλλά κατά τ’ άλλα ανεξάρτητη Δικαιοσύνη για την τιμωρία τών ενόχων, επικαλούμενος την (ανύπαρκτη) συνείδησή του στο ότι κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί λόγω τού ότι έχει αναλάβει την υποχρέωση να οδηγήσει τον τόπο με ασφάλεια προς τα εμπρός και να μην επιτρέψει στη χώρα να βουλιάξει σε αυτόν τον άθλιο βούρκο στον οποίο κάποιοι επιδιώκουν να κινηθεί. Χαρακτηρίζει τους αντιπάλους του ως επικίνδυνους εκβιαστές και ΘΥΜΑΤΑΙ ότι η χώρα έχει Σύνταγμα.

κ. Μητσοτάκη, τα τελευταία 3,5 χρόνια πόσες φορές εσείς ο ίδιος εκβιάσατε τον ελληνικό λαό; Πόσες φορές ξεχάσατε ότι η χώρα έχει Σύνταγμα και ψηφίσατε καταχρηστικούς και αντισυνταγματικούς νόμους καταστρατηγώντας θεμελιώδη δικαιώματα τής ελευθερίας του ατόμου; Πόσα αντισυνταγματικά και εκβιαστικά πρόστιμα επιβάλατε στους Έλληνες για να τους πείσετε να εμβολιαστούν με σκοπό να «πιάσετε τους στόχους σας» που είχατε υποσχεθεί απέναντι στους Γερμανούς και στην Pfizer;  Το μόνο που δεν έχουμε μάθει σαφώς είναι το μπόνους που σας υποσχέθηκαν (θα αποκαλυφθεί όμως σύντομα, όπως και όλα τα υπόλοιπα που έχετε κάνει εις βάρος μας). Επικαλείσθε την (ανύπαρκτη) συνείδησή σας για την υποχρέωση που έχετε να οδηγήσετε με ασφάλεια τον τόπο μπροστά όταν έχετε αφήσει 7.500 οικογένειες υγειονομικών να πεινάσουν και να υποφέρουν για πάνω από 1 χρόνο; Αυτοί δεν είναι Έλληνες πολίτες; Το βέβαιο είναι ότι αν ήταν μετανάστες δεν θα τους αγγίζατε, θα τους τα προσφέρατε και θα τους τα πληρώνατε όλα και ίσως να ζητούσατε και συγγνώμη αν κάτι δεν γίνονταν σωστά!!! Στην ελληνοποίηση των μεταναστών θα στηρίξετε την επανεκλογή σας γι’ αυτό τους ενισχύετε και τους προστατεύετε εις βάρος των Ελλήνων;

  1. Ανδρέας Πάτσης, ιδιοκτήτης εισπρακτικής εταιρείας τα τελευταία 12 χρόνια, πρώην θυγατρικής της Τράπεζας Πειραιώς (συνολικά πάνω από 25 χρόνια στο χώρο): Επικαλείσθε αστοχία για το ότι ένας βουλευτής της Ν. Δημοκρατίας διατηρεί εισπρακτική εταιρεία και έχει αγοράσει κόκκινα δάνεια από την Τράπεζα Πειραιώς με δάνειο που του έδωσε η ίδια η τράπεζα για να δημιουργήσει την επιχείρησή του. Παρόλο που η δράση τού κ. Πάτση είναι τόσο παλιά και επομένως γνωστή στο χώρο, δεν ενδιαφέρθηκε κανένας να τον εξαιρέσει από το ψηφοδέλτιό σας∙ και ξέρετε γιατί; Διότι δεν ενδιαφέρεστε για τον ελληνικό λαό∙ ενδιαφέρεστε μόνο για την εξουσία! Και πάλι αποποιείστε οποιαδήποτε ευθύνη και ως πρωθυπουργός και ως αρχηγός κόμματος παραπέμποντας όλους μας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για θέματα «πόθεν έσχες». Μα δεν ήταν κρυφή η δραστηριότητα του κ. Πάτση, αντιθέτως ήταν ευρέως γνωστή. Ούτε ήταν μηχανορραφίες των αντιπάλων σας για να σας παγιδεύσουν. Ήταν μία φανερή επιχειρηματική δράση για πάνω από δύο δεκαετίες.
  2. Β. Μαρινάκης: Κάνατε ευθεία επίθεση στον Πρόεδρο τού Ολυμπιακού και ιδιοκτήτη ΜΜΕ δηλ. τον κ. Μαρινάκη (παρότι εσκεμμένως αποφεύγετε να αναφέρετε σαφώς το όνομά του) για να δικαιολογήσετε τον εαυτό σας (για μία ακόμα φορά). Αλήθεια κ. Μητσοτάκη γιατί αυτή η δυσαρέσκεια ένθεν και ένθεν; Δεν τα βρήκατε στην πορεία και άρχισαν οι εκβιασμοί απέναντί σας, όπως διατείνεστε; Είναι πολύ θρασύ από μέρους του να σας «επιτίθεται» μη λαμβάνοντας υπόψη του τις μοναδικές σας δεξιότητες στο μοίρασμα και στο ξεπούλημα τής χώρας, όταν διαθέτετε μία φήμη διεθνούς βεληνεκούς που σας ακολουθεί όπου κι αν βρεθείτε!  Ειλικρινά, το εννοείτε όταν λέτε ότι υπονομεύει τη διαδρομή τής χώρας τη στιγμή που εσείς ο ίδιος είστε ο ιθύνων νους τής καταστροφής τής Ελλάδας και εξαθλίωσης τών Ελλήνων; Είναι πασιφανές ότι τον τίτλο τού εξολοθρευτή τού τόπου και των Ελλήνων τον κατέχετε δικαιωματικά εσείς ο ίδιος και δεν υπάρχει περίπτωση να σας τον πάρει κανείς! Και αυτό είναι κάτι που η χώρα έχει πραγματικά πληρώσει ακριβά.
  3. ΜΜΕ – Πολυφωνία: Ακούσαμε και το μυθικό ότι στην Ελλάδα υπάρχει πολυφωνία και ελευθερία τού Τύπου σε σημείο που σας κατηγορούν αδίκως εφημερίδες που χαρακτηρίσατε ως δημοσιογραφικούς οχετούς. Το ερώτημα που τίθεται εν προκειμένω είναι αν δημοσιογραφικοί οχετοί είναι ελληνικές εφημερίδες; Διότι η Λίστα Πέτσα (που τεχνηέντως προσπεράσατε) περιλαμβάνει 232 ΜΜΕ (τηλεοπτικά, έντυπα, διαδικτυακά). Ποιές σάς ξέφυγαν και έγραψαν εναντίον σας; Ποιες δεν πληρώσατε για να κάνουν αυτήν την ανίερη προπαγάνδα που εξαπολύσατε υπέρ του εμβολίου και της θέσης και δράσης τής κυβέρνησής σας; Θα πρέπει μάλλον να τιμωρήσετε τον κ. Πέτσα για την παράλειψή του, η οποία σάς έφερε σε τόσο δύσκολη θέση!
  4. Είναι αλήθεια κ. Μητσοτάκη ότι λάβατε μία εντολή από τον ελληνικό λαό να συγκρουστείτε με κεκτημένα, με συμφέροντα, αλλά αυτό που κάνατε ήταν να συγκρουστείτε με τα κεκτημένα και τα συμφέροντα των απλών πολιτών και να τους εξαθλιώστε με τον πιο αισχρό και απάνθρωπο τρόπο.
  5. Καλάθι τού νοικοκυριού – Ακρίβεια: Άλλος ένας αστείος και περιπαικτικός τρόπος για να δείξετε μία δράση απέναντι στην ακρίβεια που έχει ταλανίσει την ελληνική κοινωνία. Δεν κουραστήκατε να επικαλείσθε ως δικαιολογία τον πόλεμο στην Ουκρανία και τον Πούτιν για να καλύψετε την ανικανότητά σας σαν κυβέρνηση; Απλώς, κερδίζετε χρόνο για να ολοκληρώσετε το σχέδιο τού ξεπουλήματος τής χώρας μέχρι τις εκλογές και τής ακόμα μεγαλύτερης εξαθλίωσης των Ελλήνων. Ο πληθωρισμός είναι σχεδόν διπλάσιος από άλλα κράτη τής ΕΕ (13% έναντι 7,5-8%) αλλά ούτε λόγος για μείωση ΦΠΑ. Η δικαιολογία σας είναι ότι δεν έχει αποδώσει σε άλλα κράτη τής Ευρώπης και ότι θα χαθεί κάπου στη διαδρομή. Γιατί να χαθεί στη διαδρομή κ. Μητσοτάκη; Εσείς σαν κυβέρνηση δεν μπορείτε να διασφαλίσετε να μην συμβεί αυτό; Μήπως δηλώνετε ανικανότητα; Ή μήπως επειδή το έκαναν οι άλλοι πρώτοι χάσατε την «πρωτιά» που τόσο πολύ σας αρέσει και προβάλετε; Οπότε δεν έχει νόημα να έρθετε δεύτερος! Οι δεν επιδοτήσεις στο ρεύμα είναι άλλος ένας τρόπος να περνάνε τα χρήματα τού έλληνα στις τσέπες τών παρόχων, διότι αφαιρούνται απευθείας στο λογαριασμό (στο χαρτί) δεν περνάνε από τα χέρια μας, πηγαίνουν απευθείας στους συνεταίρους σας! Όσο για την φορολόγηση τών υπερκερδών τών παρόχων, (άλλη μία «πρωτιά» σας) που ανέρχεται στο ψευδώς υπολογισμένο ποσό των 400 εκατομμυρίων, αποτελεί ακόμα μία «πρωτιά φάντασμα» στην εφαρμογή της! Το βέβαιο είναι ότι μία μεγάλη πρωτιά που σας αναγνωρίζουμε όλοι είναι ότι μέσα σε έναν χρόνο αυξήσατε το ρεύμα κατά 670%!!! Θερμά συγχαρητήρια! Ο στόχος επετεύχθη!
  6. Δικαιολογείτε ακόμα τον εαυτό σας για την προσωπική σας απόφαση να στηρίξετε την Ουκρανία στέλνοντας εξοπλισμό και βοήθεια στη συγκεκριμένη χώρα, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα ακρίβειας σε τρόφιμα και ενέργεια στην Ελλάδα από την προκλητική σας στάση ενάντια στη Ρωσία. Παραδέχεστε ότι ο λόγος ήταν ότι ακολουθείτε αυτό που κάνουν οι άλλες χώρες. Η θέση σας ως πρωθυπουργός δικαιολογεί το γεγονός ότι αντί να προστατεύετε τη χώρα και τους πολίτες της, άγεσθε και φέρεστε κατά πώς σάς κατευθύνουν οι άλλοι;
  7. Αυξήσεις στις συντάξεις από 1/1/2023: Μιλάτε για αυξήσεις στις συντάξεις άνω του 7%. Πόσα κλέψατε, όλα αυτά τα χρόνια, από την τσέπη τού Έλληνα πολίτη και συνεχίζετε να το κάνετε; Πρώτα κλέβετε και στη συνέχεια επιστρέφετε ένα αμελητέο ποσό ως παροχή. Αν υπολογίσουμε το ποσοστό σε μία σύνταξη 500€, αντιστοιχεί σε €35. Ειλικρινά, πόσο θα πανηγυρίζατε εσείς προσωπικά, αν σας έδινε κάποιος €35/μήνα μεικτά; Τι θα μπορέσει να κάνει ένας απλός χαμηλόμισθος πολίτης, με τόση ακρίβεια που τον περιβάλει, με €35/μήνα μεικτά; Αλλά εδώ τίθεται το πιο σημαντικό ερώτημα. Δεν θα λείψουν από τις τσέπες σας αυτά τα χρήματα; Ή από τις προμήθειες που έχετε να μοιράσετε; Ή από τις προμήθειες που έχει να εισπράξει η «Φαμίλια Μητσοτάκη»;
  8. Πετρέλαιο κίνησης και πετρέλαιο θέρμανσης: Μία ακόμα γελοία απάντηση (είναι τόσες πολλές που δεν υπάρχει ιεράρχηση). Δεν μπορείτε να λάβετε μέτρα για το πετρέλαιο κίνησης γιατί προηγείται η στήριξη των πολιτών για το πετρέλαιο θέρμανσης λόγω χειμώνα, τού οποίου η τιμή ξεκινά από το €1,31!!! Δηλαδή αν δεν παίρνατε μέτρα ποια θα ήταν η τιμή του; Και γιατί μία κυβέρνηση δεν μπορεί να ρυθμίσει 2 πράγματα ταυτόχρονα; Δηλώνετε πάλι ανικανότητα στο να χειρίζεστε 2 θέματα μαζί; μήπως επειδή τα τελευταία 3,5 χρόνια ασχολείστε κυρίως με το να δημιουργείτε «νέα τζάκια» στο περιβάλλον σας, να ενισχύετε τα παλαιότερα συμφέροντα και να αυξάνετε τα κέρδη τής «φαμίλιας» σας, έχετε παραμελήσει το λαό και απλώς όταν χρειάζεστε ρευστό τον ξεζουμίζετε;

Τολμάτε να μιλάτε για την αναπτυξιακή σας πολιτική που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας όταν η ανεργία έχει ξεπεράσει το 40%;

  1. Ματαίωση πώλησης του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης: Γιατί να ξεπουλάτε τη χώρα; Γιατί έχετε δρομολογήσει προς πώληση τη ΛΑΡΚΟ, τα λιμάνια Καβάλας και Ηγουμενίτσας, τις Γούρνες Ηρακλείου, τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, την Αττική Οδό κ.ά.. Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που βγαίνουν όλα στο σφυρί; Ο επενδυτές; Δεν σας φτάνουν όσα έχετε μαζέψει μέχρι τώρα; Η απληστία είναι κακός σύμβουλος κ. Μητσοτάκη, ναι μεν «ταΐζετε» πολλούς αλλά η απληστία σας είναι τεράστια!

Το ίδιο θα γίνει και με τα Πανεπιστήμια; Ιδιωτικοποίηση και ξεπούλημα σε ξένα μεγάλα εκπαιδευτικά ιδρύματα; Αυτό είναι το νόημα πίσω από τη δήλωση ότι 30 αμερικανικά πανεπιστήμα έρχονται να κάνουν συμπράξεις με τα ελληνικά; Αναφέρετε τη λέξη «δωρεάν», η οποία είναι για να ρίξετε στάχτη στα μάτια.

  1. Άμυνα: Μιλάτε για προστασία τής χώρας με χτίσιμο διεθνών συμμαχιών και υπογραφή διεθνών συμφωνιών. Το μόνο που έχετε πετύχει είναι να δώσετε «γη και ύδωρ» σε αυτούς με τους οποίους έχετε υπογράψει. Όσο για τα 12 ναυτικά μίλια ουδέποτε ήταν στην ατζέντα σας. Αντιθέτως ο κ. Ερντογάν σάς χτυπάει παλαμάκια κι εσείς χορεύετε! Αναφέρετε ότι έχει καταγγελθεί το παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο σε όλα τα fora αλλά δεν υπάρχει πουθενά σχετική καταγγελία στον ΟΗΕ.

 

Κλείνετε, ζητώντας αυτόνομη κυβέρνηση. Αυτό είναι απύθμενο θράσος από πλευράς σας. Έχετε καταστρέψει μία ολόκληρη χώρα, έχετε θέσει σε εφαρμογή, εδώ και χρόνια, πρόγραμμα ξεπουλήματος των πόρων της, έχετε φτωχοποιήσει και εξαθλιώσει τους Έλληνες πολίτες, έχετε βάλει το 70% των Ελλήνων σε πρόγραμμα μακροπρόθεσμης ευθανασίας με τα εμβόλια και τώρα έρχεστε και ζητάτε να σας ξαναψηφίσουν διότι δεν έχετε ολοκληρώσει τα καταστροφικά σας σχέδια;

Να σας ενημερώσουμε, ότι οι Έλληνες πολίτες έχουν αφυπνιστεί, ίσως είναι λίγο μουδιασμένοι γιατί τα τελευταία 12 χρόνια ο εκφοβισμός και η πίεση από όλες τις κυβερνήσεις ήταν τεράστιος, αλλά γνωρίζει πολύ καλά ποιους έχει απέναντί του.

Η πρώτη πράξη τού θεατρικού σας έργου κ. Μητσοτάκη αποτελεί τον πρώτο φθόγγο τού επιθανάτιου ρόγχου σας.

Απομένει να δούμε τη συνέχεια.

 

Από την Πολιτική Γραμματεία ΓΕΦΥΡΑΣ ΔΙΕΞΟΔΟΥ

Πρόσφατα Άρθρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος – Αθάνατος!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος – Αθάνατος!

Συμπληρώθηκαν στις 12 Απριλίου 6 χρόνια από τη μοιραία πτώση του "Mirage 2000-5" που στοίχισε τη ζωή στον Σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο, παντρεμένο και πατέρα δύο παιδιών. Το αεροσκάφος κατέπεσε 9 μίλια πριν το αεροδρόμιο της Σκύρου έπειτα από πολύωρη αερομαχία με...

Τέμπη: Καταραμένη κοιλάδα ή τσαπατσουλιές της Κυβέρνησης;

Τέμπη: Καταραμένη κοιλάδα ή τσαπατσουλιές της Κυβέρνησης;

Μερικοί λένε πως είναι καταραμένο το συγκεκριμένο σημείο, μιας και εκτός από το πρόσφατο τραγικό πολύνεκρο δυστύχημα, που κόστισε την ζωή σε 57 κυρίως νέους και φοιτητές και μιας αγνοούμενης, η Ελλάδα έχει θρηνήσει τουλάχιστον άλλες 2 φορές νεκρούς. Το 1999 και το...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Η δημοσιογραφία στο απόσπασμα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Η δημοσιογραφία στο απόσπασμα

Στις 9 Απριλίου συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από τη στυγνή δολοφονία ενός δημοσιογράφου που τίμησε πολλαπλώς την πένα του. Ο Γιώργος Καραϊβάζ έπεσε νεκρός μπροστά στο σπίτι του πληρώνοντας με τη ζωή του την «ενόχληση» που προκάλεσε σε κάποιους ανθρώπους της νύχτας, αν...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η συνέντευξη της κ. Σακελλαροπούλου, Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας που δόθηκε, στις 4/4/2024, στον κ. Σταύρο Θεοδωράκη για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, μόνο έκπληξη δεν ήταν. Όμως, γιατί δόθηκε αυτή η συνέντευξη; και κυρίως γιατί τώρα; Έχει γίνει...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΖΕΡΟΙ ΚΑΙ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΖΕΡΟΙ ΚΑΙ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ

Σε λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 24 Απριλίου συμπληρώνονται 20 χρόνια από το θαρραλέο ΟΧΙ που έστειλε ο κυπριακός ελληνισμός στον τότε γενικό γραμματέα του Ο.Η.Ε. Κόφι Ανάν, απορρίπτοντας το σχέδιό του για την επίλυση του Κυπριακού. Η ιστορική πλέον φράση του τότε...

«Τα 12 ναυτικά μίλια και η τυραννία της πλειοψηφίας»

«Τα 12 ναυτικά μίλια και η τυραννία της πλειοψηφίας»

Γράφει η Μαρίνα Μικελάτου Στις 29 Μαρτίου 1960, στη Διάσκεψη για το Ναυτικό Δίκαιο ο Έλληνας αντιπρόσωπος Άγγελος Βλάχος δηλώνει ότι «αν και θα ήταν επωφελής για τη χώρα μας η επέκτασης των χωρικών υδάτων, γιατί θα εξασφαλιζόταν αποκλειστικά και αναμφισβήτητα εκ...

Μετάβαση στο περιεχόμενο