Loading...
Η απομάκρυνση της κυβέρνησης από τους Πολίτες, προμηνύει κακές εξελίξεις.

Εκλογές το 2023 μας λένε.
Ο κύριος Στέλιος Πέτσας σε δήλωσή του σε τηλεοπτικό σταθμό μας είπε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2023. Εξαιτίας της δυσαρέσκειας του κόσμου μας ανέφερε πως  θα πρέπει να κάνουν όλοι υπομονή και όσοι αρθρώνουν λόγο πολιτικό να είναι μετριοπαθείς. Διότι οι αυξήσεις των τιμών θα είναι ο λόγος που θα τιμωρηθεί η κυβέρνηση εκλογικά εάν γίνουν νωρίτερα οι εκλογές. Θα βόλευε ίσως να γίνουν εκλογές σε lockdown. Αναρωτιέμαι, μήπως για αυτό οι εκλογές θα “πρέπει” να γίνουν το 2023;
Όπως τόνισε ο κ. Πέτσας, η κυβέρνηση τα έχει πάει εξαιρετικά σε άλλα  θέματα!!!

Λαμβάνουμε το θάρρος να δώσουμε μερικά τέτοια παραδείγματα στα οποία τα πήγε εξαιρετικά!

Εξαιρετικά τα έχει πάει η κυβέρνηση με τη διαχείριση της πανδημίας μιας και επιστρατεύθηκε η αστυνομία να φυλάει τους πολίτες να μην βγουν από τα σπίτια τους. Στέλναμε αναφορά αν θα πάμε να αγοράσουμε ψωμί ή αν θα πάμε για φάρμακα ή αν πάμε το σκύλο βόλτα,  νιώσαμε απίστευτα την προστασία μας ενάντια στον ιό μιας και απαγορεύτηκαν δια νόμου όλα τα υπόλοιπα νοσήματα και έπρεπε απλά οι συμπολίτες μας εάν πέθαιναν, να πέθαιναν ήσυχα στο σπίτι. Ο  Έλληνας πολίτης γενικά  απέναντι στην υγειονομική και  οικονομική κρίση που έχουμε πέρασε καταπληκτικά, μιας και λύθηκαν όλα τα προβλήματα με αυστηρές συστάσεις, εξουθενωτικά πρόστιμα και έλεγχο που δεν είχαμε ξαναδεί ούτε και θα πίστευε κανείς μας ότι θα ζούσε ποτέ! Όλοι το νιώσαμε από πλευράς υγείας καθώς και από πλευράς  οικονομίας την “προστασία” της πολιτείας . Το εξαιρετικό είναι πως οι άνθρωποί μας που έφυγαν, πέθαναν μόνοι και αβοήθητοι και στο τέλος μπήκαν σε μαύρες σακούλες απαγορεύοντας να χαιρετήσουν τα προσφιλή τους πρόσωπα (αυτό ειδικά δεν το ξεχνάμε και ούτε θα μπορέσουν να το ξεχάσουν ποτέ όσοι το έζησαν).

Εξαιρετικά πάλι έκλεισε τα λιγνιτικά εργοστάσια για χάρη της “κλιματικής αλλαγής” και εκτόξευσε τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις τρομερές αυξήσεις των τιμών τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις.

Εξαιρετικά τα έχει πάει ως προς τις επιταγές του συντάγματος το οποίο έχει κάνει κουρελόχαρτο στην κυριολεξία καθ’ όλη την διάρκεια της υγειονομικής κρίσης  με μόνο αφήγημα το “αποφασίζουμε και διατάζουμε”.

Εξαιρετική ήταν και η προστασία των συμπολιτών μας που δοκιμάστηκαν στις πυρκαγιές του καλοκαιριού, παράδειγμα μιας πολιτείας που πραγματικά αδιαφορεί για την ανθρώπινη ζωή, τις τοπικές κοινότητες και την προστασία του περιβάλλοντος (που όλοι τώρα διαμοιράζονται πακέτα χρημάτων και κονδυλίων για την προστασία του). Εκεί η κυβέρνηση εφάρμοσε το αμίμητο σχέδιο πολιτικής προστασίας, το “φύγετε-να-σωθείτε-και-αφήστε-τα-σπίτια-και-τις-περιουσίες-σας-και-τα-δάση-σας-να-καούν”!

Εξαιρετικά τα έχει πάει η κυβέρνηση και στα θέματα αποζημιώσεων μετά από οποιαδήποτε καταστροφή η οποία βαφτίστηκε αυθαίρετα σε “υπερθέρμανση του πλανήτη” ( σε συνέχεια της “ασύμμετρης απειλής” και τον “στρατηγό άνεμο”).

Εξαιρετικά τα πήγε στα θέματα επανορθώσεων στις πληγείσες περιοχές από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες. Μάθαμε πολύ καλά τον ακόλουθο “εξαιρετικό” σχεδιασμό. Αν χιονίζει ή βρέχει κλεινόμαστε στα σπίτια, αν ξεκινήσει πυρκαγιά φεύγουμε από τα σπίτια, εάν φτερνιστούμε κλεινόμαστε στα σπίτια. Πραγματικά “εξαιρετικό”!

Εξαιρετικά τα έχει πάει βέβαια και στις συζητήσεις με τη γείτονα χώρα, σχετικά με το Αιγαίο που δεν ενημέρωσαν κανέναν για το τι συζήτησαν (λες και συζητούσε ο πρωθυπουργός μας το χωραφάκι που πήρε ως γονική παροχή από τον πατέρα του).

Εξαιρετικά τα έχει πάει σε σχέση με το σχεδιασμό που είχε για την παγκόσμια ενεργειακή και επισιτιστική κρίση που όλοι την περίμεναν και ο κυβερνητικός σχεδιασμός ήταν και αυτός “εξαιρετικός” – τον βιώνουμε άλλωστε καθημερινά  σε όλα τα επίπεδα.

Εξαιρετικά τα έχει πάει απέναντι στην πλειοψηφία των πολιτών που πλήττεται λόγω της εμμονής της κυβέρνησης να κρατά σε ομηρία τους υγειονομικούς απλήρωτους επτά (!!!) συνεχόμενους μήνες διότι δεν ήθελαν να κάνουν την ιατρική πράξη, όπως επίσης εξαιρετικά φέρθηκε  και στους ανθρώπους που δουλεύουν στον τουρισμό την εστίαση και τους άνδρες μας στην  ΕΜΑΚ.

Εξαιρετικά τα έχει πάει σε απευθείας αναθέσεις έργων σε ημετέρους. Απευθείας ανάθεση υπουργείων. Απευθείας ανάθεση  σε επιτροπές επί επιτροπών ειδικών και παρατρεχάμενων, εκεί πραγματικά τα έχει πάει τέλεια!

Το μεταναστευτικό νομίζουμε είναι πως είναι το απόλυτο εξαιρετικό  παράδειγμα αντικατάστασης με την χρήση βίας πληθυσμού στην νεότερη ιστορία εν καιρώ ειρήνης! Όλοι θυμόμαστε στα νησιά μας την βοήθεια που έστειλε για να συμπαρασταθούν στον κόσμο που αντέδρασε στον εποικισμό της χώρας μας  από εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες. Τα ΜΑΤ έδρασαν εξαιρετικά και  άμεσα εναντίον των Ελλήνων συμπολιτών μας. Εφαρμόζει κατά γράμμα την λογική του αφέντη – τοποτηρητή που δεν τον νοιάζει το χρώμα, θρησκεία και ο πολιτισμός των υπηκόων του.

Το τελευταίο όμως που τα έχει πάει πραγματικά “εξαιρετικά” η κυβέρνηση είναι στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Ως πολίτες είμαστε κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε χρήση βίας και σεβόμενοι την ανθρώπινη ζωή δεν θα μπορούσαμε να είμαστε υπέρ του πολέμου. Η διπλωματία μάλλον δεν έπραξε τα δέοντα εκεί ώστε να αποφευχθεί αυτή η θλιβερή κατάσταση. Ο’ Έλληνας πρωθυπουργός κατάφερε σε εξαιρετικά σύντομο διάστημα  χωρίς να έχει την έγκριση της ελληνικής βουλής , αλλά κυρίως την έγκριση του Ελληνικού λαού, να έχει κάνει την Ελλάδα εχθρό της Ρωσίας. Με μία απίστευτη υποκρισία για ότι έχει συμβεί στην Ουκρανία από το 2014 και μετά. Δείχνοντας έναν απίστευτο και απύθμενο εγωισμό. Με έπαρση και αλαζονεία αγνοώντας επιδεικτικά ότι είναι πρωθυπουργός σε ένα κράτος  που έχει συνέχεια. Σαν να έχει προαποφασίσει την εξαφάνιση της χώρας μας ως κρατικής οντότητας (λες και είμαστε επαρχία ενός άλλου κράτους)! Ειλικρινά είναι απορίας άξιο γιατί  δεν ενημέρωσε ο αγαπητός Αμερικανός πρέσβης την κυβέρνηση αφού έχει ιδίαν άποψη για το ουκρανικό ζήτημα πριν έρθει στην Ελλάδα. Μιας και προσέφερε άοκνα της υπηρεσίες του εκεί και έχει δει όλα τα γεγονότα την κρίσιμη περίοδο των αναταραχών πριν η Ρωσία προβεί  σε αυτόν τον πόλεμο.!
Η χώρα μας ανέκαθεν ήταν φιλειρηνική και μας προσβάλλει ο πρωθυπουργός μας με την τακτική του αυτή να στέλνει οπλισμό στην Ουκρανία, αντί να  στείλει ανθρωπιστική βοήθεια. Ο Έλληνας παρόλο που  πεινάει και πονάει θα έσφιγγε το ζωνάρι κι άλλο, για να στείλει βοήθεια( όπως ήδη το έχει κάνει, υπάρχουν πολλές τέτοιες πρωτοβουλίες).
Εξαιρετικά όμως  στάθηκε και στους Έλληνες της Μαριούπολης τους οποίους  ξέχασε ως μη υπάρχοντες! Όπως ξεχασμένους τους είχε εδώ και τόσα χρόνια που διώκονται και περνάνε τα πάνδεινα από τα τάγματα τα ναζιστικά της Ουκρανίας.

Τα παραδείγματα δεν έχουν τέλος και η υπομονή του ελληνικού λαού είναι παροιμιώδης ή μάλλον πολύ ανησυχητική . Τα υπόλοιπα κόμματα  στην Βουλή  κωφεύουν παραδειγματικά και ψάχνουν ανούσιες συζητήσεις και στημένες κοκορομαχίες  για να περνάει ο εκλογικός χρόνος και οι τσέπες να γεμίζουν.

Εάν θεωρεί η κυβέρνηση ότι η καθυστέρηση των εκλογών θα της δώσει το περιθώριο να αποφύγει την εκλογική καταστροφή που έρχεται, κάνει τεράστιο λάθος. Όπως τεράστιος λάθος κάνουν και τα υπόλοιπα κόμματα της βουλής τα οποία κρύβονται νομίζοντας  πως ο κόσμος δεν βλέπει και δεν καταλαβαίνει.
Σίγουρα θα βρεθούν προ μεγάλων εκπλήξεων. Όσο και να προσπαθήσουν (και θα το κάνουν είναι σίγουρο) να μαγειρέψουν τα νούμερα και να εφαρμόσουν τις γνωστές τακτικές που πλέον τις γνωρίζει ο κάθε πολίτης, δεν  μπορούν να αποφύγουν αυτό που νομοτελειακά έρχεται.

Εν κατακλείδι, νιώθουμε πως βιώνουμε  έναν εφιάλτη που θα τελειώσει μόλις ξυπνήσουμε!

Μιχαήλ Μαυρομιχάλης
Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας

Πρόσφατα Άρθρα

Μετά τις πυρκαγιές …πλημμύρες

Μετά τις πυρκαγιές …πλημμύρες

Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την χώρα μας, σειρά πήραν οι καταστροφικές πλημμύρες. Η κακοκαιρία «Ντάνιελ» έπληξε κυρίως την περιοχή τής Θεσσαλίας και ολόκληρες εκτάσεις οικισμών μετατράπηκαν σε λίμνες με απώλειες σε ανθρώπινη ζωή. Εικόνες ντροπής για...

“ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ”: ΠΟΙΟΙ, ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΥΠΟΚΙΝΟΥΝ

“ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ”: ΠΟΙΟΙ, ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΥΠΟΚΙΝΟΥΝ

"Πολυεθνική Μακεδονία, με πρωτεύουσα την, επίσης, πολυεθνική αλλά και υπό διεθνή έλεγχο Θεσσαλονίκη." Και για να την κάνουν πολυεθνική πρέπει να την αποσυνδέσουν από τον Ελληνισμό, την Ελληνικότητα και τις Ελληνικές της ρίζες. (Ρίζες που δεν έχουν σχέση με το...

Μια “ΖΩΗ” στις φλόγες…

Μια “ΖΩΗ” στις φλόγες…

Καλοκαίρι 2023. Ένα ακόμα καλοκαίρι που οι πυρκαγιές επισκέπτονται την Ελλάδα. Ένα ακόμα καλοκαίρι που απανθρακώνεται η ζωή. Ζωή είναι ο άνθρωπος, ζωή είναι όλα τα ζωντανά πλάσματα που κινούνται στη γη και κάτω από τη γη, ζωή είναι τα δέντρα μέχρι το πιο μικρό...

Αναζητείται  πρωθυπουργός που θα πάει την Ελλάδα σταθερά και τολμηρά μπροστά!

Αναζητείται πρωθυπουργός που θα πάει την Ελλάδα σταθερά και τολμηρά μπροστά!

Οπαδική βία. Ένας ακήρυχτος πόλεμος με θύματα νέους ανθρώπους. Ένας πόλεμος που κρατάει εδώ και 40 χρόνια… Όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, πολιτεία και ποδοσφαιρικοί παράγοντες, εμφανίζονται πρόθυμα και αποφασισμένα να τον σταματήσουν. Η προθυμία και η αποφασιστικότητα μένει...

Περί πυρκαγιών και όχι μόνο…

Περί πυρκαγιών και όχι μόνο…

Τώρα που έχουν σβήσει οι πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές, έχει λήξει το τριήμερο στρατιωτικό πένθος (ποτέ δεν καταλάβαμε γιατί δεν κηρύχθηκε εθνικό πένθος) μπορούμε να πούμε κάποια πράγματα με το όνομά τους για την πύρινη λαίλαπα που μαύρισε τους τηλεοπτικούς μας...

Η αποκατάστασης της Δημοκρατίας που όμως δεν έγινε ποτέ!

Η αποκατάστασης της Δημοκρατίας που όμως δεν έγινε ποτέ!

Το αεροσκάφος της γαλλικής προεδρίας που μεταφέρει τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, προσγειώνεται τα ξημερώματα της 24ης Ιουλίου του 1974 στις 02:05 πμ στην πίστα του αεροδρομίου του Ελληνικού. Εκεί τον υποδέχεται λαοθάλασσα. Ο Καραμανλής κατεβαίνει τα σκαλιά του...

Μετάβαση στο περιεχόμενο