Loading...
ΠΑΥΛΟΣ ΑΛΤΙΝΗΣ: Η σημερινή οικτρή κατάσταση της Ελλάδος οφείλεται στην έλλειψη αρχών και αξιών.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ   7ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

ΕΙΣΗΓΗΣΗ / ΔΗΜΟΣΙΑ  ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

Καλησπέρα σας,

Σήμερα ήλθαμε εδώ για να σας μιλήσουμε για τις αρχές μας, τις αξίες μας, τις ιδέες μας, τα πιστεύω μας και όχι για κάποιο πολιτικό πρόγραμμα. Οι αρχές συνιστούν το θεμέλιο, στο οποίο πρέπει να στηρίζεται ένα πολιτικό πρόγραμμα, το οποίο συνιστά την περιγραφή της πολιτικής πράξης. Οι αρχές συνιστούν προϋπόθεση της πράξης και πρέπει να μετουσιώνονται σε πράξη. Η πράξη που δεν στηρίζεται σε αρχές, που είναι αποκομμένη από την ηθική, από το δέον, είναι είτε ζωώδης-ενστικτώδης είτε καιροσκοπική.

Το ότι μιλάμε για αρχές, αξίες και πιστεύω, αυτομάτως μας τοποθετεί στον αντίποδα των υλιστών. Και υλιστές είναι αυτοί, που έχουν κάνει θεό τους το χρήμα.

Το ότι οι αρχές μας κείνται εντός του πλαισίου του Ελληνορθόδοξου Χριστιανισμού, σηματοδοτεί ότι πρεσβεύουμε την «ΑΡΕΤΗ» των Ελλήνων φιλοσόφων, όπως αυτή αναβαθμίστηκε στην «ΑΓΑΠΗ» του Χριστιανισμού. Σηματοδοτεί, ότι θεωρούμε πως ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ πρέπει να δείχνει ΣΕΒΑΣΜΟ προς όλους και όλα, και να αγωνίζεται για το ΚΑΛΟ όλων.

Όπως μου έχει διδάξει η προσωπική μου εμπειρία από την ΝΔ και τον ΛΑΟΣ, όταν οι αρχές δεν μετουσιώνονται σε πράξη, πολύ σπάνια φταίνε οι αρχές και σχεδόν πάντα φταίνε οι άνθρωποι, που δεν τις εφήρμοσαν. Οι αρχές πρέπει να είναι σαφείς και οι πράξεις πρέπει κάθε στιγμή να αξιολογούνται με βάση τις αρχές.

Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων, που ΔΕΝ γνωριζόμαστε σχεδόν καθόλου μεταξύ μας. Αυτό που μας συνδέει είναι οι αρχές μας και τίποτα άλλο. Και είναι πάρα πολύ σημαντικό, το ότι το μόνο που μας συνδέει, είναι οι αρχές που ασπαζόμαστε.

Οι αρχές μας αυτές είναι αντίθετες προς τις αρχές που προβάλλει η εξουσία σήμερα. Για τον λόγο αυτόν η εξουσία θα προσπαθήσει να τις δυσφημίσει, αλλά δεν θα τολμήσει να εμπλακεί σε διάλογο, για ν’ αποδείξει ότι οι αρχές αυτές είναι «λανθασμένες» ή «κακές».

Οι αρχές μας, όπως τις έχουμε διατυπώσει, ασφαλώς και επιδέχονται βελτίωση. Για τον λόγο αυτόν επιδιώκουμε την καλόπιστη κριτική και τον διάλογο. Όμως και η κακόπιστη κριτική είναι ευπρόσδεκτη, διότι συνιστά, διαφήμισηαρνητική μεν διαφήμιση, αλλά οπωσδήποτε διαφήμιση.

Μιλώντας για τις αρχές μας, προσπαθούμε:

·       να δείξουμε, ότι υπάρχει σοβαρός και αξιόπιστος ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ σε αυτά που πρεσβεύει η εξουσία,

·       να εμψυχώσουμε και να συσπειρώσουμε τους ομοφρονούντες και,

·       να πείσουμε τους αντιφρονούντες.

Οι αρχές μας ΔΕΝ είναι καινούργιες. Δεν έχουμε εφεύρει τίποτα. Επαναδιατυπώνουμε τις αρχές που, όταν πρυτάνευαν και στον βαθμό που πρυτάνευαν, ο κόσμος μας ήταν πολύ καλύτερος από τον σημερινό.

Η σημερινή οικτρή κατάσταση της Ελλάδος οφείλεται στην έλλειψη αρχών και αξιών. Οι υλιστές που υποβάθμισαν τις αξίες μας δημιούργησαν μία Ελλάδα γεμάτη φτώχεια, διαφθορά, έγκλημα, μας χωρίζουν σε αντιμαχόμενες ομάδες, και εφαρμόζουν το «διαίρει και βασίλευε». Έτσι έχουν καταφέρει να αρπάζουν τον ιδρώτα μας μέσω φόρων και δόσεων δανείων. Έτσι έχουν καταφέρει να βάλουν χέρι στην περιουσία μας και να μας έχουν σαν σκλάβους, να δουλεύουμε για ένα κομμάτι ψωμί. Και όλα αυτά τα κάνουν, μέσω μίας πολιτικής, οικονομικής και πνευματικής ηγετικής ομάδας, που λειτουργεί σαν δεσμοφύλακάς μας!!!!!

Πρέπει να επανασυνδεθούμε με τις αρχές μας και τις αξίες μας, για να ανατρέψουμε αυτήν την ελεεινή ξεπουλημένη δικτατορία.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι έχουμε δικτατορία!!!! Αυτό αποδεικνύεται:

1.     Πρώτον, από την ΟΜΟΦΩΝΙΑ που υπάρχει στην Βουλή και στα μεγάλα ΜΜΕ. Όλοι λένε τα ίδια πράγματα με άλλες λέξεις. Όλοι συμφωνούν με τις πολιτικές επιλογές τις κυβέρνησης. Όποιος διαφωνεί δαιμονοποιείται. Όλοι, κόμματα της Βουλής και μεγάλα ΜΜΕ, λειτουργούν ως ένα ενιαίο κατεστημένο. Θυμίζουν τα σκυλιά ενός κοπαδιού, τα οποία είτε γαυγίζουν από αριστερά, είτε γαυγίζουν από δεξιά, έχουν έναν κοινό σκοπό: Να οδηγήσουν το κοπάδι στην ίδια στάνη, στον ίδιο τσοπάνη, στον ίδιο χασάπη. Όταν δεν υπάρχει πολυφωνία, και δεν γίνεται ανεκτή η διαφωνία και ο διάλογος, έχουμε ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ!

2.     Δεύτερον, από το ότι δεν φαίνεται να υπάρχει διάκριση εξουσιών σε εκτελεστική, νομοθετική και δικαστική.

2.1.         Όσον αφορά την νομοθετική εξουσία: Ο αρχηγός του κόμματος επιλέγει ποιοι θα συμπεριληφθούν στους εκλογικούς συνδυασμούς του κόμματος, άρα επιλέγει ποιοι θα εκλεγούν νομοθέτες-βουλευτές και θα έχουν τις απολαβές των πολλών χιλιάδων ευρώ τον μήνα. Οι βουλευτές, αν θέλουν να διατηρήσουν την καρέκλα τους, δηλαδή τις πολλές χιλιάδες ευρώ τον μήνα, πρέπει να ψηφίζουν ότι τους πει ο αρχηγός του κόμματός τους. Οπότε, όταν ο αρχηγός του κόμματός τους γίνει πρωθυπουργός, οι βουλευτές του, αν θέλουν να διατηρήσουν την καρέκλα τους (δηλαδή τις πολλές χιλιάδες ευρώ τον μήνα), θα πρέπει να ψηφίζουν ό,τι τους πει ο αρχηγός τους και πρωθυπουργός.

2.2.         Όσον αφορά την δικαστική εξουσία: Την ηγεσία της Δικαιοσύνης την διορίζει η Κυβέρνηση. Άρα, πόσο ανεξάρτητη μπορεί να είναι η Δικαιοσύνη;

Και αφού έχουμε δικτατορία, έχουμε όλα τα συμπτώματα της δικτατορίας, όπως:

1.     ΔΙΑΦΘΟΡΑ. Έχουμε ανεπάγγελτους που έχουν γίνει βαθύπλουτοι ως άτομα και ως οικογένειες.

2.     ΦΤΩΧΕΙΑ. Οι διεφθαρμένοι πλουτίζουν σε βάρος του φορολογούμενου πολίτη, ο οποίος πληρώνει φόρους, μένει άνεργος, τον θέτουν σε αναστολή  εργασίας διότι διαφώνησε με τους δικτάτορες, του αρπάζουν το σπίτι, του κόβουν το ρεύμα, αφήνουν τα παιδιά του να πεινάνε.

3.     ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ. Όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει την προπαγάνδα των δικτατόρων, θα διώκεται για διασπορά ψευδών ειδήσεων. Διαβάστε τι λέει για το θέμα αυτό η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, σχετικά με την τροποποίηση του σχετικού άρθρου του Ποινικού Κώδικα. Ακούστε τι λένε οι «μπουκωμένοι» από κρατικό χρήμα δημοσιογράφοι, όποτε αμφισβητείται το σενάριο των φαρμακοβιομηχανιών περί πανδημίας.

4.     ΕΓΚΛΗΜΑ. Έχουμε όλο και περισσότερες και βιαιότερες εγκληματικές πράξεις. Τα «αγαπημένα παιδιά της εξουσίας» που είναι μέρος του σημερινού παρακράτους των δικτατόρων, π.χ. ο διεφθαρμένος πολιτικός, ο διακινητής ανθρώπων, ο μεγαλέμπορος ναρκωτικών, ο «αντιεξουσιαστής», ο «αριστερός», ο «μετανάστης-πρόσφυγας» (χωρίς «λάθρο» μπροστά όπως επιβάλλει η λογοκρισία), ο «ρομά» (όχι τσιγγάνος ή γύφτος, διότι έτσι επιβάλλει η λογοκρισία) κλπ., αντιμετωπίζονται με πολύ μεγάλη επιείκεια και κατανόηση. Ένας που δεν είναι «αγαπημένο παιδί της εξουσίας», αντιμετωπίζεται με περισσή αυστηρότητα. Π.χ. ένας αστυνομικός , που πρέπει να περιμένει να τον πυροβολήσει το «αγαπημένο παιδί» για να αμυνθεί, ή ένα εξαθλιωμένο «βαποράκι».

5.     ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ.

                                                            i.            Αρπαγή της περιουσίας από τους «θεσμούς», δηλαδή από τους ανώνυμους τοκογλύφους. Μας λένε ότι ως κράτος χρωστάμε. Αλλά δεν μας λένε, πότε πήραμε τα χρήματα, πόσα χρήματα πήραμε, από ποιόν τα πήραμε, με ποιους όρους τα πήραμε και τι έκανε το κράτος τα χρήματα που πήραμε.  Δεν μας λένε αυτά που πράγματι πήρε το κράτος ποιος τα έφαγε.

                                                          ii.            Αρπαγή της περιουσίας από τις ιδιωτικές τράπεζες και τα funds (άραγε όπως «φαντάσματα»;;;;), δηλαδή και πάλι από τους ανώνυμους τοκογλύφους. Οι ιδιωτικές τράπεζες, δηλαδή οι τοκογλύφοι, έδωσαν δάνεια ως επιχειρηματίες, δηλαδή ρίσκαραν για να βγάλουν κέρδος, όπως κάνει ο κάθε επιχειρηματίας. Οι τοκογλύφοι τα έκαναν θάλασσα ως επιχειρηματίες. Ενώ ο οποιοσδήποτε επιχειρηματίας αν κάνει λάθη τα πληρώνει από την τσέπη του, ο τοκογλύφος όταν αποδειχθεί ανίκανος ως επιχειρηματίας, τις ζημίες του τις πληρώνει ο δικτάτορας με λεφτά του φορολογουμένου!!!! Αυτό συνέβη στην Ελλάδα της δικτατορίας της μεταπολιτευτικής περιόδου. Και ενώ το κράτος (δηλαδή ο φορολογούμενος πολίτης) πλήρωσε τις ζημίες των τοκογλύφων, δεν πήρε σαν αντάλλαγμα τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, τα άφησε να τα εισπράξουν και αυτά οι τοκογλύφοι, ώστε να κερδίσουν από δύο μεριές, να εισπράξουν δύο φορές τα δάνεια. Και οι τοκογλύφοι πούλησαν τα δάνεια αυτά σε κάτι περίεργα νομικά πρόσωπα σε φορολογικούς παραδείσους, μάλλον ελεγχόμενα από τους ίδιους τοκογλύφους. Και τα πούλησαν στο 3%, 4% κλπ. της ονομαστικής τους αξίας. Δεν τα προσέφεραν στους φτωχούς δανειολήπτες στο 3% της ονομαστικής τους αξίας, αλλά στα funds (δηλαδή σε «φαντάσματα»;;;) . Γιατί; Διότι ο στόχος των τοκογλύφων είναι να αρπάξουν όχι μόνον την δημόσια περιουσία των Ελλήνων, αλλά και την ιδιωτική τους περιουσία!!!!

                                                        iii.            Οι δικτάτορες για να διευκολύνουν τους τοκογλύφους να αρπάξουν την ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων, τροποποίησαν τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και τον Πτωχευτικό Κώδικα. Επίσης, θεσμοθέτησαν τον νόμο Κατσέλη, τον οποίο παρουσίασαν ότι δήθεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του δανειολήπτη, ενώ στην ουσία λειτούργησε έτσι ώστε ο τοκογλύφος να αρπάξει την περιουσία του οφειλέτη, χωρίς μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα. Είναι ηλίου φαεινότερο, λοιπόν ότι οι δικτάτορες προωθούν τα συμφέροντα των τοκογλύφων σε βάρος των συμφερόντων των Ελλήνων.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν ξεκάθαρα ότι δεν έχουμε δημοκρατία, αλλά δικτατορία. Μία δικτατορία που την κατευθύνουν οι τοκογλύφοι, όπως ακριβώς είχε γίνει με τον ναζισμό και τον κομμουνισμό, που και οι δύο ήταν δημιουργήματα των τοκογλύφων.

Όμως, το καθεστώς της Ελλάδος δεν είναι μόνον δικτατορία, αλλά «ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ».

Και φαίνεται ότι είναι όντως «ξεπουλημένη», από το ότι παραδίδει την δημόσια και ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων στους ανώνυμους τοκογλύφους.

Επίσης φαίνεται από την συμπεριφορά των δικτατόρων της Ελλάδος απέναντι σε οποιονδήποτε ζητάει από την Ελλάδα. Οι τοκογλύφοι έχουν βάλει πολλούς να ζητάνε από την Ελλάδα.

1.     Ο Ερτογάν ζητάει και απειλεί, και οι δικτάτορες της Ελλάδος, ως γνήσιοι υποτακτικοί, απαντούν με αμπελοφιλοσοφίες περί διεθνούς δικαίου, ΕΕ και ΝΑΤΟ. Και απαντούν έτσι, ενώ ξέρουν ότι οι ισχυροί γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια το διεθνές δίκαιο!!! Ενώ ξέρουν ότι, και η ΕΕ και το ΝΑΤΟ κάνουν πλάτες στον Ερτογάν και στα αφεντικά του.

2.     Και τα Σκόπια ζητάνε, μειονότητες και εδάφη, θέτοντας θέμα είτε «σλαβο-μακεδονικό», είτε σκέτο «μακεδονικό», αμφισβητώντας την Ελληνικότητα των Μακεδόνων από τα αρχαία χρόνια.

3.     Και η Αλβανία ζητάει εδάφη και μειονότητες, θέτοντας θέμα Τσαμουριάς.

4.     Και η Ρουμανία  ζητάει θέτοντας θέμα «ρουμανο-βλαχικό».

5.     Και σύντομα θα επανεμφανιστεί και η Βουλγαρία να θέτει θέμα «βουλγαρο-μακεδονικό» και θέμα Θράκης.

6.     Και το Ισραήλ ζητάει θέτοντας θέμα Κρήτης, Κύπρου, Θεσσαλονίκης και εβραϊκών μειονοτήτων σε σχεδόν όλη την Ελλάδα.

Όλοι αυτοί κοιτάζουν πως θ’ αρπάξουν εδάφη από την Ελλάδα, είτε δια της προσαρτήσεως, είτε δια της αναγνωρίσεως της υπάρξεως εθνικο-θρησκευτικών μειονοτήτων εντός της Ελλάδος. Και όλοι τους συνεργάζονται με χώρες όπως η Γερμανία και οι ΗΠΑ, τις οποίες οι Έλληνες δικτάτορες ονομάζουν «φίλους, συμμάχους και εταίρους», και στους οποίους βασίζονται για να αντιμετωπίσουν αυτούς που θέλουν να σκυλεύσουν την Ελλάδα…… Πλήρης πολιτική σχιζοφρένεια!!!!!

Αυτή είναι η εξωτερική πολιτική της Ελλάδος…..!!!! Δηλαδή, η Ελλάδα δεν έχει εξωτερική πολιτική, που να λειτουργεί υπέρ των συμφερόντων της Ελλάδος. Το δικτατορικό καθεστώς δια της δήθεν εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδος, επιδιώκει να εξασφαλίσει χρήματα που θα διοχετευθούν στο φαγοπότι των ημετέρων.

Στο κείμενό μας που παρουσιάζει τις αρχές μας, συμπεριλαμβάνουμε την λέξη «ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ».

1.     Όταν κάποιος διεκδικεί σε βάρος σου, νομιμοποιείσαι κι’ εσύ να διεκδικήσεις σε βάρος του.

2.     Λέγοντας «διεκδικούμε» δεν εννοούμε ότι επιδιώκουμε την επέκταση των ορίων του Μητσοτακιστάν ή του Τσιπριστάν.

3.     Επιδιώκουμε την αναγνώριση της Ελληνικότητας περιοχών και πληθυσμών που βρίσκονται εκτός των ορίων της Ελλάδος. Η αναγνώριση της Ελληνικότητας αυτής θα έχει ως αποτέλεσμα ότι, θα  ανακαλύψουμε ΟΛΟΙ ότι περισσότερα μας ενώνουν απ’ ότι μας χωρίζουν με άλλους πληθυσμούς. Έτσι θα εδραιωθεί η φιλία και η συνεργασία, αντί της αντιπαλότητας που καλλιεργείται, από αυτούς που ωφελούνται από το «διαίρει και βασίλευε».

Για να υποστηριχθεί ο ισχυρισμός μας, περί της Ελληνικότητος περιοχών και πληθυσμών κειμένων εκτός της Ελλάδος, ας σκεφθούμε την θεωρία του Ινδοευρωπαϊσμού. Κατ’ αυτήν, πολλοί λαοί έχουν κοινή ινδοευρωπαϊκή ρίζα. Το ότι υπάρχει μία κοινή ρίζα αποδεικνύεται από διάφορα ιστορικο-πολιτισμικά στοιχεία. Αυτό που δεν αποδεικνύεται είναι ότι υπήρξαν ποτέ οι Ινδοευρωπαίοι ως άνθρωποι. Εάν θεωρήσουμε ότι, αυτοί που δημιούργησαν την «ινδοευρωπαϊκή» θεωρία, έβαλαν την ταμπέλα «ινδοευρωπαϊκός» σε ο,τιδήποτε το Ελληνικό, τότε η θεωρία περί κοινής ρίζας αποκτά νόημα, και στηρίζει την άποψή μας περί Ελληνικότητος εδαφών και πληθυσμών εκτός Ελλάδος.

Όλες αυτές οι ιδέες κρίνουμε ότι είναι αναγκαίο να συζητηθούν και να προωθηθούν.

1.     Διότι έτσι θα αποκατασταθεί η ιστορική αλήθεια.

2.     Και διότι έτσι θα σταματήσουν οι άνθρωποι να πέφτουν θύματα της πολιτικής του «διαίρει και βασίλευε», την οποία προωθούν οι αόρατοι τοκογλύφοι και οι εθελόδουλοι καιροσκόποι που παίζουν το παιγνίδι τους.

Θέλουμε η Ελλάδα να είναι φίλη με όλους και όργανο κανενός.

Θέλουμε να ζήσουμε υπό καθεστώς ελευθερίας και όχι δικτατορίας. Δεν θέλουμε να ζήσουμε υπό το νέο κομμουνιστικό καθεστώς, που επιχειρούν να εγκαταστήσουν και πάλι οι τοκογλύφοι. Το νέο κομμουνιστικό σύστημα έχει όλα τα χαρακτηριστικά που παλιού:

1.        Στοχεύει στην «παγκοσμιοποίηση» (το παλιό στον «διεθνισμό»).

2.        Είναι υλιστικό χωρίς Θεό,

3.        χωρίς Έθνη,

4.        χωρίς Πατρίδες,

5.        χωρίς παραδόσεις,

6.        χωρίς οικογένεια,

7.        χωρίς μεσαία τάξη,

8.        χωρίς ατομική ιδιοκτησία.

9.        Το κράτος και οι επιχειρήσεις είναι ένα (στο σημερινό οι επιχειρήσεις ελέγχουν το κράτος, στο παλιό το κράτος ήλεγχε τις επιχειρήσεις).

10.     Η εξουσία ασκείται μέσω μία τάξης καιροσκόπων πολιτικών και γραφειοκρατών που θα είναι οι δεσμοφύλακες των λαών.

11.     Ο άνθρωπος είναι σκλάβος.

Δεν πρέπει να φοβόμαστε τους αόρατους τοκογλύφους και τους υποτακτικούς τους. Ούτε να πιστεύουμε τα δικά τους ΜΜΕ.

1.     Ό,τι μήνυμα προπαγάνδας διοχετεύουν, να το ελέγχουμε δια της κοινής λογικής.

2.     Μπορεί να εμφανίζονται πανίσχυροι, αλλά δεν είναι!!!!!! Επί αιώνες προσπαθούν να εγκαθιδρύσουν την παγκόσμια δικτατορία τους και ακόμη στην προσπάθεια είναι (π.χ. βλ. Παλαιά Διαθήκη, Βιβλίο 1 «Γένεσις», κεφ. 47, στίχ. 13-27).

3.     Προσπάθησαν, να κομμουνιστοποιήσουν τον κόσμο δια της Σοβιετικής Ένωσης και της Ερυθράς Κίνας, και απέτυχαν ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ.

4.     Το ισχυρότερο εργαλείο τους είναι ο πανίσχυρος στρατός των ΗΠΑ, ο οποίος, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αν και ενεπλάκη σε πολλούς πολέμουςδεν κέρδισε ΚΑΝΕΝΑΝ, και μόνον κατέστρεψε ζωές Αμερικανών και μη.

Κλείνω καλώντας όλες και όλους να συστρατευθούμε, και να κάνουμε αυτές τις αρχές πράξη. Μόνον εάν εφαρμόσουμε αυτές τις αρχές, θα ξανακάνουμε την Ελλάδα έναν όμορφο τόπο να ζεις. Μην ακούτε τους πληρωμένους προπαγανδιστές.

Σας ευχαριστώ,

Φλώρινα 7-11-2021

Παύλος Χρ. Αλτίνης, Δικηγόρος

 

Πρόσφατα Άρθρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος – Αθάνατος!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος – Αθάνατος!

Συμπληρώθηκαν στις 12 Απριλίου 6 χρόνια από τη μοιραία πτώση του "Mirage 2000-5" που στοίχισε τη ζωή στον Σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο, παντρεμένο και πατέρα δύο παιδιών. Το αεροσκάφος κατέπεσε 9 μίλια πριν το αεροδρόμιο της Σκύρου έπειτα από πολύωρη αερομαχία με...

Τέμπη: Καταραμένη κοιλάδα ή τσαπατσουλιές της Κυβέρνησης;

Τέμπη: Καταραμένη κοιλάδα ή τσαπατσουλιές της Κυβέρνησης;

Μερικοί λένε πως είναι καταραμένο το συγκεκριμένο σημείο, μιας και εκτός από το πρόσφατο τραγικό πολύνεκρο δυστύχημα, που κόστισε την ζωή σε 57 κυρίως νέους και φοιτητές και μιας αγνοούμενης, η Ελλάδα έχει θρηνήσει τουλάχιστον άλλες 2 φορές νεκρούς. Το 1999 και το...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Η δημοσιογραφία στο απόσπασμα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Η δημοσιογραφία στο απόσπασμα

Στις 9 Απριλίου συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από τη στυγνή δολοφονία ενός δημοσιογράφου που τίμησε πολλαπλώς την πένα του. Ο Γιώργος Καραϊβάζ έπεσε νεκρός μπροστά στο σπίτι του πληρώνοντας με τη ζωή του την «ενόχληση» που προκάλεσε σε κάποιους ανθρώπους της νύχτας, αν...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η συνέντευξη της κ. Σακελλαροπούλου, Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας που δόθηκε, στις 4/4/2024, στον κ. Σταύρο Θεοδωράκη για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, μόνο έκπληξη δεν ήταν. Όμως, γιατί δόθηκε αυτή η συνέντευξη; και κυρίως γιατί τώρα; Έχει γίνει...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΖΕΡΟΙ ΚΑΙ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΖΕΡΟΙ ΚΑΙ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ

Σε λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 24 Απριλίου συμπληρώνονται 20 χρόνια από το θαρραλέο ΟΧΙ που έστειλε ο κυπριακός ελληνισμός στον τότε γενικό γραμματέα του Ο.Η.Ε. Κόφι Ανάν, απορρίπτοντας το σχέδιό του για την επίλυση του Κυπριακού. Η ιστορική πλέον φράση του τότε...

Μετάβαση στο περιεχόμενο