ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 9η ΚΟΙΝΗ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ

Πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 21 & 22 Ιανουαρίου 2023 η 9η Διευρυμένη Συνδιάσκεψη του Νέου Εθνικά Ενιαίου Πολιτικού Σχηματισμού – Πρώτα η Ελλάδα όπου είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε και νέα μέλη στον Οργανισμό μας. Κατά τις εργασίες του διημέρου (όπου κάθε ημέρα περιελάμβανε 2 συνεδριάσεις, πρωί – απόγευμα), αναπτύχθηκαν και συζητήθηκαν φλέγοντα θέματα της καθημερινότητας όσο και του γενικότερου πολιτικού βίου. Πιο συγκεκριμένα:

  • Σάββατο πρωί, αφού προηγήθηκε ένας σύντομος χαιρετισμός προς τους παρισταμένους από τον Εθνικό Συντονιστή κ. Κωνσταντίνο Μπακογιάννη, το λόγο πήρε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας κ. Σωτήρης Μάκιος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Η εξουσία – κυριαρχία των ΜΜΕ». Δώθηκε έμφαση στο πώς και γιατί ο Τύπος και γενικότερα τα ΜΜΕ ονομάστηκαν «4η Εξουσία», ποιος ήταν και είναι ο ρόλος τους και πώς κατάντησαν σήμερα. Προτάθηκαν ρηξικέλευθες λύσεις οι οποίες συζητήθηκαν διεξοδικά. Κατόπιν ακολούθησε η εισήγηση του μέλους κ. Κωνσταντίνου Γκέκα με θέμα «Η εγκατάλειψη των χωριών και η ερήμωση της υπαίθρου», όπου αναδείχθηκε η αστυφιλία των προηγούμενων δεκαετιών ως κύρια αιτία της ερήμωσης της επαρχίας και υποδείχθηκαν λύσεις δομικού χαρακτήρα για να ξαναζωντανέψουν τα ελληνικά χωριά και να ορθοποδήσει η ελληνική οικονομία.
  • Το απόγευμα της ίδιας μέρας η συνεδρίαση ξεκίνησε με την εισήγηση του μέλους κ. Αναστασίας Γεωργιάδου με θέμα «Παιδεία: κάθε νέα κυβέρνηση και νέα μεταρρύθμιση». Η κ. Γεωργιάδου έκανε μια αναλυτικότατη αναδρομή από τις αρχές του 20ού αιώνα και μέχρι τις μέρες μας, όλων των κυβερνήσεων που προσπάθησαν να αφήσουν το στίγμα τους στην επιμόρφωση των ελληνόπουλων, αλλά δυστυχώς, το ισοζύγιο θα γίνεται όλο και αρνητικότερο αν δεν αλλάξουν κάποιες αγκυλώσεις στο τι εννοούμε με τον όρο «Παιδεία». Κατόπιν το λόγο πήρε το μέλος κ. Δημήτρης Ηλιόπουλος όπου ανέπτυξε το καυτό θέμα των ημερών μας «Νέοι και πολιτική: Απλή αδιαφορία ή απογοήτευση για όσα συμβαίνουν;». Από τον τίτλο και μόνο φαίνεται η διττότητα του φαινομένου, όπως ανέφερε ο εισηγητής. Υπογράμμισε την αγωνία των νέων για το μέλλον τους που διαγράφεται ζοφερό και πώς αυτό οδηγεί στην απαξίωση, από μέρους τους, του πολιτικού σκηνικού στο σύνολό του. Πρέπει να δωθεί ένα ξεκάθαρο όραμα στη νεολαία μας για να ενδιαφερθεί περισσότερο για κάτι που την αφορά άμεσα.
  • Το πρωινό της Κυριακής ξεκίνησε με την εισήγηση του μέλους κ. Βασίλη Δεμενόπουλου με θέμα «Ψάχνοντας τον Άνθρωπο στο χάος του Διαδικτύου». Ο κ. Δεμενόπουλος εξήγησε πώς τα όρια της χρήσης των λεγόμενων «έξυπνων συσκευών» έχουν παραβιαστεί με αποτέλεσμα ο άνθρωπος, και κυρίως οι νέοι, να έχουν αποξενωθεί από το περιβάλλον τους και να είναι εύκολα θύματα χειραγώγησης χωρίς προσωπική άποψη. Προτάθηκαν λύσεις για τον περιορισμό του φαινομένου, με τις ευθύνες να βαρύνουν ιδιαίτερα τους γονείς. Τον λόγο μετά πήρε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας κ. Ελένη Ιωάννου της οποίας η εισήγηση είχε θέμα «Η αλλαγή στη διατροφή μας και στις διατροφικές μας συνήθειες εξ’ αιτίας των μέτρων λόγω κλιματικής αλλαγής και προστασίας τού περιβάλλοντος. Ο ρόλος του Κώδικα Αλιμεντάριους». Αποκωδικοποιήθηκαν διαχρονικές κινήσεις στην καλλιέργεια των σπόρων και πώς αυτές οδήγησαν στην εξάρτηση της εγχώριας και όχι μόνο γεωργίας και κτηνοτροφίας, από συγκεκριμένες εταιρίες μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού. Δόθηκαν παραδείγματα και παρουσιάστηκαν οι σκοποί του διατροφικού Κώδικα Αλιμεντάριους, αλλά και πώς μπορούμε να προφυλαχθούμε.
  • Τέλος, το απόγευμα της Κυριακής το μέλος κ. Ιωάννα Άρμεν, ανέλυσε το θέμα «Αύξηση της εγκληματικότητας των ανηλίκων: Σημείο των καιρών ή εξέλιξη της κοινωνίας μας;». Αναλύθηκαν οι αιτίες που οδηγούν στην κατακόρυφη αύξηση της εγκληματικότητας των νέων παγκοσμίως (διαλυμένες οικογένειες, ελεύθερος χρόνος χωρίς αντικείμενο απασχόλησης, αύξηση του καταναλωτισμού κλπ.). Παρουσιάστηκαν λύσεις που προτείνονται από ειδικούς για το πώς μπορεί να συγκρατηθεί η παραβατικότητα των νέων και το ρόλο που καλούνται να παίξουν κι οι γονείς σ’ αυτό. Κατόπιν το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας κ. Μιχάλης Μαυρομιχάλης ολοκλήρωσε το πρόγραμμα της Συνδιάσκεψης με το πώς «Τα κόμματα αλληλοκατηγορούνται, οι Έλληνες αδιαφορούν και η Ελλάδα απλά βυθίζεται». Ο εισηγητής αναφέρθηκε στο θέατρο του παραλόγου που έχει στηθεί από τους πολιτικούς, οι οποίοι προσπαθούν μάταια να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των ψηφοφόρων τους, χωρίς να καταλαβαίνουν για το πόσο οι τελευταίοι αδιαφορούν, με αποτέλεσμα το καράβι με το όνομα «Ελλάδα» να κινδυνεύει να μετατραπεί σε νέο «Τιτανικό».

 

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με τον χαιρετισμό του Εθνικού Συντονιστή κ. Κωνσταντίνου Μπακογιάννη, ο οποίος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις περαιτέρω δράσεις του νέου Πολιτικού Σχηματισμού και τους ευχαρίστησε για τη συνεισφορά τους. Υποσχέθηκε επίσης εκπλήξεις στις επόμενες Διευρυμένες.

 

 

Από το Γραφείο Τύπου του

Νέου Εθνικά Ενιαίου Πολιτικού Σχηματισμού – Πρώτα η Ελλάδα

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Παρέλυσε η Γαλλία από τη γενική απεργία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Παρέλυσε η Γαλλία από τη γενική απεργία

Χάος στην γενική απεργία στη Γαλλία: Ο λαός λέει βροντερό «όχι» στην αύξηση τού συνταξιοδοτικού ορίου ηλικίας. Νομοσχέδιο που ο Μακρόν επιχειρεί να περάσει με προεδρικό διάταγμα, προκειμένου να παρακάμψει την Εθνοσυνέλευση, γεγονός που τον έφερε αντιμέτωπο με πρόταση...

Διαβάστε Περισσότερα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Το Μετρό τού Πειραιά «μπάζει νερά»!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Το Μετρό τού Πειραιά «μπάζει νερά»!

Με το δυστύχημα τής τραγωδίας των Τεμπών να μη μπορεί να φύγει από τη μνήμη κανενός, καθώς χάθηκαν τόσες αθώες ψυχές, άνοιξε για άλλη μια φορά ο φάκελος τής διαφθοράς σε ό,τι έχει να κάνει με τις κρατικές μεταφορές και την ασφάλεια των πολιτών. Το έργο εκατομμυρίων...

Διαβάστε Περισσότερα
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ …SUCCESS STORY

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ …SUCCESS STORY

Το κυβερνητικό success story σε αριθμούς: -- 3.990.717 πολίτες έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στο δημόσιο -- 1.412.322 από αυτούς, είναι ήδη σε διαδικασία αναγκαστικών μέτρων (κατασχέσεις σε κάθε κινητή και ακίνητη περιουσία) -- 624.545 πολίτες τελούν υπό τελευταίας...

Διαβάστε Περισσότερα