ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 7ης ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΝΕΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 19 & 20 Νοεμβρίου 2022 η 7η συνεδρίαση της Διευρυμένης Συνδιάσκεψης των ιδρυτικών μελών και φίλων του Νέου Εθνικά Ενιαίου Πολιτικού Σχηματισμού / ΠΡΩΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ. Στο διήμερο αυτό πραγματοποιήθηκε γόνιμος διάλογος κι αναπτύχθηκαν προβληματισμοί για θέματα τόσο εσωτερικού ενδιαφέροντος, όσο και οργανωτικά θέματα του Νέου πολιτικού Σχηματισμού, καθώς και εισηγήσεις από εκλεκτούς προσκεκλημένους. Πιο συγκεκριμένα:

  • Κατά την πρώτη μέρα το Σάββατο 19 Νοεμβρίου και μετά το σύντομο χαιρετισμό στους συμμετέχοντες από τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, το λόγο πήρε το μέλος της κος Μιχάλης Μαυρομιχάλης ο οποίος αναφέρθηκε στο Σκοπό και το Όραμα του Νέου Πολιτικού Σχηματισμού, καθώς και στο τι επιδιώκει να φέρει και σε τι φιλοδοξεί να διαφέρει από τα υπόλοιπα κόμματα. Ακολούθησε συζήτηση υπό την εποπτεία του Εθνικού Συντονιστή Κωνσταντίνου Γ. Μπακογιάννη, όπου δόθηκαν απαντήσεις σε απορίες και τυχόν προβληματισμούς που υπήρχαν.
  • Το απόγευμα του Σαββάτου το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας κ. Ελένη Ιωάννου ανέπτυξε το θέμα «Τρέχουσα Πολιτική Επικαιρότητα Ι: Ποιες οι θέσεις και οι απόψεις μας για τα εσωτερικά θέματα που άπτονται του Ελληνικού Ενδιαφέροντος (Οικονομία, σχέσεις Τύπου – Εξουσίας, Εθνική Συναίνεση κλπ.». Έγινε μια παρουσίαση της τρέχουσας ειδησεογραφίας, το πώς εμφανίζονται να είναι οι σχέσεις Τύπου – Εξουσίας μετά τις καταγγελίες για παρακολουθήσεις από την πλευρά της Κυβέρνησης, καθώς και σε ποιο βαθμό βρίσκονται οι σχέσεις κομμάτων – Πολιτών. Κατόπιν έγινε παρουσίαση των πατριωτικών και όχι μόνο κομμάτων που έχουν εμφανιστεί και φιλοδοξούν να διαδραματίσουν ρόλο στις επερχόμενες εκλογές. Μια εργασία του ιδρυτικού μέλους κ. Δέσποινας Τερτιλίνη, η παρουσίαση της οποίας έγινε από το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας κ. Γιώργο Χηράκη. Η εμβάθυνση στο χώρο των πατριωτικών κομμάτων συνεχίστηκε με την εισήγηση του Καθηγητή Φυσιολογίας στο Harvard κ. Κωνσταντίνου Παύλου, ο οποίος παρακολουθεί την δραστηριότητα του συγκεκριμένου χώρου πάνω από 20 χρόνια.
  • Τη δεύτερη μέρα το πρωί Κυριακή 20 Νοεμβρίου την έναρξη της συνεδρίασης έκανε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας κ. Σωτήρης Μάκιος ο οποίος έκανε μια σύντομη αναδρομή στις δράσεις και τα σημαντικότερα γεγονότα που σημάδεψαν την ενός χρόνου πορεία του Νέου Πολιτικού Σχηματισμού και το ποιες πρέπει να είναι οι δράσεις των μελών στο δρόμο προς το ιδρυτικό συνέδριο. Αναλύθηκε ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να γίνεται η προσέγγιση των ενδιαφερομένων πολιτών και οι δυσκολίες τις οποίες θα αντιμετωπίσουμε. Στη συνέχεια το λόγο πήρε το νέο μέλος της Πολιτικής Γραμματείας κ. Μαρίνα Μικελάτου, η οποία ανέπτυξε το θέμα «Μεταναστευτικό – Κίνδυνοι για την Εθνική Ασφάλεια», δίνοντας μια ρεαλιστική εικόνα των διαφαινόμενων κινδύνων για την εσωτερική ασφάλεια της χώρας, αλλά και τρόπους αντιμετώπισης του ζητήματος.
  • Τέλος το απόγευμα της ίδιας μέρας ξεκίνησε με την εισήγηση του ιδρυτικού μέλους κ. Δέσποινα Φιλιππιδάκη με θέμα «Μείζονα θέματα που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε στο άμεσο μέλλον – Πώς θα τοποθετηθούμε σαν ένας Πολιτικός Σχηματισμός που θέλει να αποτελέσει το σημείο αναφοράς στην ελληνική πολιτική ζωή από δω και πέρα», η οποία παρουσίασε το ζοφερό σκηνικό στο οποίο δραστηριοποιείται η πολιτική ζωή της Ελλάδας, για τις κρίσεις (οικονομική, υγειονομική, ηθική και Αξιών κλπ.) εντός των οποίων δεν βιώνει αλλά επιβιώνει ο Έλληνας και πώς καλείται ο νέος Εθνικός Πολιτικός Σχηματισμός να ανατρέψει το υπάρχον αυτό σκηνικό. Στη συνέχεια είχαμε την εισήγηση της έμπειρης δημοσιογράφου Μαρίας Παπαπαναγιώτου, η οποία μας έδωσε ένα σκιαγράφημα του χώρου των ΜΜΕ, πώς πρέπει να εμφανιζόμαστε, ποιες παγίδες να αποφεύγουμε και γενικότερα την όλη συμπεριφορά μας για το χτίσιμο μιας έξωθεν καλής μαρτυρίας. Η τελική εισήγηση ανήκε στο εκ Γερμανίας ορμώμενο μέλος μας κ. Ελένη Αρβανιτίδου η οποία από πρώτο χέρι ανέλυσε τις σχέσεις Ομογένειας με τη Μητροπολιτική Ελλάδα και το πώς έχουν φτάσει στο ναδίρ, παρά τις «φιλότιμες» προσπάθειες όλων των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων να δείξουν ότι κόπτονται για τη βελτίωσή τους, με αναφορά σε προσωπικά βιώματα και όχι μόνο. Οι εργασίες έκλεισαν με την ομιλία του Εθνικού Συντονιστή Κωνσταντίνου Γ. Μπακογιάννη, ο οποίος υπογράμμισε τη σκληρή δουλειά που περιμένει όλα τα μέλη των Ομάδων Εργασίας ώστε να φτάσουμε σε ένα Ιδρυτικό Συνέδριο αντάξιο των προσδοκιών όλων μας και φυσικά όλων των σκεπτόμενων Ελλήνων. Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της Συνδιάσκεψης υπήρξε αναπροσαρμογή των μελών της Πολιτικής Γραμματείας, τα οποία αυξήθηκαν σε 7 από 5, με την είσοδο του Εθνικού Συντονιστή κ. Μπακογιάννη και της κ. Μαρίνας Μικελάτου.

 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλα τα μέλη μας τόσο αυτά που ετοίμασαν με τόσο κόπο τις εξαιρετικές εισηγήσεις τους, όσο και τους εκλεκτούς προσκεκλημένους μας για τις πολύτιμες πληροφορίες που μας παρείχαν.

 

 

Εκ του Γραφείου Τύπου του Νέου Εθνικά Ενιαίου Πολιτικού Σχηματισμού

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Παρέλυσε η Γαλλία από τη γενική απεργία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Παρέλυσε η Γαλλία από τη γενική απεργία

Χάος στην γενική απεργία στη Γαλλία: Ο λαός λέει βροντερό «όχι» στην αύξηση τού συνταξιοδοτικού ορίου ηλικίας. Νομοσχέδιο που ο Μακρόν επιχειρεί να περάσει με προεδρικό διάταγμα, προκειμένου να παρακάμψει την Εθνοσυνέλευση, γεγονός που τον έφερε αντιμέτωπο με πρόταση...

Διαβάστε Περισσότερα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Το Μετρό τού Πειραιά «μπάζει νερά»!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Το Μετρό τού Πειραιά «μπάζει νερά»!

Με το δυστύχημα τής τραγωδίας των Τεμπών να μη μπορεί να φύγει από τη μνήμη κανενός, καθώς χάθηκαν τόσες αθώες ψυχές, άνοιξε για άλλη μια φορά ο φάκελος τής διαφθοράς σε ό,τι έχει να κάνει με τις κρατικές μεταφορές και την ασφάλεια των πολιτών. Το έργο εκατομμυρίων...

Διαβάστε Περισσότερα
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ …SUCCESS STORY

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ …SUCCESS STORY

Το κυβερνητικό success story σε αριθμούς: -- 3.990.717 πολίτες έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στο δημόσιο -- 1.412.322 από αυτούς, είναι ήδη σε διαδικασία αναγκαστικών μέτρων (κατασχέσεις σε κάθε κινητή και ακίνητη περιουσία) -- 624.545 πολίτες τελούν υπό τελευταίας...

Διαβάστε Περισσότερα