ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 10η ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ

Πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 18 & 19 Φεβρουαρίου 2023 η 10η Διευρυμένη Συνδιάσκεψη του Νέου Εθνικά Ενιαίου Πολιτικού Σχηματισμού – Πρώτα η Ελλάδα όπου είχαμε τη χαρά και πάλι να υποδεχθούμε και νέα μέλη στον Οργανισμό μας. Κατά τις εργασίες του διημέρου (όπου κάθε ημέρα περιελάμβανε 2 συνεδριάσεις, πρωί – απόγευμα), αναπτύχθηκαν και συζητήθηκαν φλέγοντα θέματα της καθημερινότητας όσο και του γενικότερου πολιτικού βίου. Πιο συγκεκριμένα:

  • Σάββατο πρωί, αφού προηγήθηκε ένας σύντομος χαιρετισμός προς τους παρισταμένους από τον Εθνικό Συντονιστή κ. Κωνσταντίνο Μπακογιάννη, το λόγο πήρε το μέλος κ. Φωτεινή Κούνιου της οποίας η εισήγηση είχε θέμα «Η εγχείρηση πέτυχε αλλά το Ε.Σ.Υ. απεβίωσε. Παρά την ορατή ισοπέδωση μπορεί ακόμα να σταθεί στα πόδια του αρκεί να λάβει τη σωστή θεραπεία». Έγινε μια σκιαγράφηση της σημερινής τραγικής κατάστασης στο χώρο της Υγείας, μετά και τις πρόσφατες παλινωδίες με τους υγειονομικούς υπαλλήλους. Τέθηκαν προβληματισμοί κι αναπτύχθηκαν προτάσεις βελτίωσης, οι οποίες μπορούν να τεθούν σε εφαρμογή σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Στη συνέχεια τέθηκαν ερωτήματα από τους συμμετέχοντες που αναφέρονταν στην προηγειθείσα εισήγηση κι έγιναν και ολιγόλεπτες τοποθετήσεις.
  • Το απόγευμα της ίδιας μέρας η συνεδρίαση ξεκίνησε με την εισήγηση του μέλους κ. Δημητρίου Μπαμπίλη με θέμα «Ποια είναι η αλήθεια για την φαρμακευτική δαπάνη και την τιμολόγηση του φαρμάκου στην Ελλάδα. Τι προτείνεται για τη διαφαινόμενη αύξηση της τιμής σε πολλές κατηγορίες φαρμάκων». Υπήρξε μια πραγματικά ενδελεχής έρευνα πάνω στην αγορά του φαρμάκου, όπως και στον τρόπο υπολογισμού της τιμής του. Υπογραμμίστηκε ότι παρά τις ισχύουσες πεποιθήσεις για πολυφαρμακία, εν τούτοις η σχετική δαπάνη στην Ελλάδα είναι πολύχαμηλότερη από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο. Κατόπιν το λόγο πήρε το μέλος κ. Ελένη Αρβανιτίδου όπου ανέπτυξε το καυτό διαχρονικό θέμα «Ο ρόλος της ΑΑΔΕ και η ληστεία που υφίστανται οι Έλληνες πολίτες μέσω αυτής». Δόθηκε μια εκτενής περιγραφή του τι εκπροσωπεί η Αρχή αυτή και πώς απομυζάται ο Έλληνας φορολογούμενος χωρίς να έχει μια στοιχειώδη κρατική προστασία διαφύλαξης του εισοδήματός του.
  • Το πρωινό της Κυριακής ξεκίνησε με την εισήγηση του μέλους κ. Δημήτρη Ηλιόπουλου με θέμα «Οι νέοι κατηγορούνται από όλους μας ότι δεν έχουν όραμα και δεν θα πάνε μπροστά. Η σημερινή κοινωνία είναι όμως έτοιμη να δεχτεί τις αλλαγές που θα φέρουν οι νέοι;». Ο κ. Ηλιόπουλος με απλό και συμπαγή λόγο αποδόμησε τον συγκεκριμένο ισχυρισμό και αφού, μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι η λογική αυτή περνάει από γενιά σε γενιά, έθεσε μερικά θεμελιώδη ερωτήματα για το ποια είναι η αντιμετώπιση των νέων στο σημερινό πολιτικό γίγνεσθαι και τι απαιτούν για να γίνουν περισσότερο ενεργοί: ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ. Ακολούθησε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας κ. Ελένη Ιωάννου η οποία αναφέρθηκε στο «Πώς δημιουργήθηκε η Δυτική Ιατρική, πώς εξελίχθηκε στη σημερινή της μορφή και ποιος ο ρόλος της φαρμακοβιομηχανίας». Η κ. Ιωάννου με μια σε βάθος έρευνα απέδειξε πώς η Δυτική Ιατρική έχει χαθεί μέσα στον κυκεώνα των συμφερόντων των πολυεθνικών του φαρμάκου, εκμεταλλευόμενη τον πόνο και την ανάγκη του ανήμπορου άρρωστου ανθρώπου. Πώς παραβιάζεται καθημερινά ο όρκος στον Ιπποκράτη και πώς μια πιο ήπια προσέγγιση στην βοτανολογία θα μπορούσε να αποτελέσει εφαλτήριο για μια διαφορετική προσέγγιση προς τις ισχύουσες θεραπείες.
  • Τέλος, το απόγευμα της Κυριακής το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας κ. Σωτήρης Μάκιος, αποτίνοντας φόρο τιμής σε Έλληνες Ευεργέτες, έκανε ένα σύντομο απολογισμό της προσφοράς τους στο Ελληνικό Κράτος, αναφερόμενος επιγραμματικά σε κάποια από τα μνημειώδη έργα που άφησαν πίσω τους. Τέλος το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας κ. Μαρίνα Μικελάτου ανέπτυξε το θέμα της « Επιλεκτικής Συμπερίληψης». Μέσα από το λόγο της κ. Μικελάτου ακούστηκε η κραυγή των ατόμων με ειδικές ανάγκες για να μην αποτελούν τους παρίες της Ελληνικής κοινωνίας και να μην αποκλείονται ει δυνατόν, από καμιά κοινωνική δραστηριότητα, παρ’ όλο που η συμπαράσταση της Κρατικής Μηχανής αγνοείται.

Οι εργασίες έκλεισαν με την τοποθέτηση από τον Εθνικό Συντονιστή Κωνσταντίνο Μπακογιάννη ο οποίος αρχικά ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή τους. Στη συνέχεια έκανε έναν σύντομο απολογισμό των τελευταίων μηνών και ανέφερε πως μέσω των συνεχών εσωτερικών διαδικασιών και εργασιών που λαμβάνουν χώρα εντός του Νέου Εθνικά Ενιαίου Πολιτικού Σχηματισμού  έχουν αναδειχθεί πολλά από τα στελέχη που διαμορφώνουν εσωτερικά τη  συλλογική ηγεσία με κριτήριο πάντα την εργασία, την προσφορά και το ζήλο που επιδεικνύει ο καθένας. Επίσης πρότεινε αλλαγές στην οργάνωση και δομή των επόμενων διευρυμένων συναντήσεων του Νέου Εθνικά Ενιαίου Πολιτικού Σχηματισμού και ανοιχτές εκδηλώσεις για τα μέλη και τους φίλους οι οποίες θα πραγματοποιηθούν τους επόμενους μήνες ζητήματα που έχουν συζητηθεί ήδη στο πλαίσιο εργασιών της Πολιτικής Γραμματείας. Τέλος έκανε αναφορά στην πολιτική απόφαση που έχει παρθεί για μη κάθοδο στις επερχόμενες εθνικές εκλογές αναθέτοντας σε μέλη της Πολιτικής Γραμματείας τη σύνταξη ανακοίνωσης επ’ αυτού που θα εξηγεί τους λόγους για τη μη κάθοδο στις προσεχείς εκλογές η οποία θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του νέου εθνικά ενιαίου πολιτικού σχηματισμού.

 

 

Από το Γραφείο Τύπου του

Νέου Εθνικά Ενιαίου Πολιτικού Σχηματισμού – Πρώτα η Ελλάδα

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Παρέλυσε η Γαλλία από τη γενική απεργία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Παρέλυσε η Γαλλία από τη γενική απεργία

Χάος στην γενική απεργία στη Γαλλία: Ο λαός λέει βροντερό «όχι» στην αύξηση τού συνταξιοδοτικού ορίου ηλικίας. Νομοσχέδιο που ο Μακρόν επιχειρεί να περάσει με προεδρικό διάταγμα, προκειμένου να παρακάμψει την Εθνοσυνέλευση, γεγονός που τον έφερε αντιμέτωπο με πρόταση...

Διαβάστε Περισσότερα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Το Μετρό τού Πειραιά «μπάζει νερά»!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Το Μετρό τού Πειραιά «μπάζει νερά»!

Με το δυστύχημα τής τραγωδίας των Τεμπών να μη μπορεί να φύγει από τη μνήμη κανενός, καθώς χάθηκαν τόσες αθώες ψυχές, άνοιξε για άλλη μια φορά ο φάκελος τής διαφθοράς σε ό,τι έχει να κάνει με τις κρατικές μεταφορές και την ασφάλεια των πολιτών. Το έργο εκατομμυρίων...

Διαβάστε Περισσότερα
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ …SUCCESS STORY

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ …SUCCESS STORY

Το κυβερνητικό success story σε αριθμούς: -- 3.990.717 πολίτες έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στο δημόσιο -- 1.412.322 από αυτούς, είναι ήδη σε διαδικασία αναγκαστικών μέτρων (κατασχέσεις σε κάθε κινητή και ακίνητη περιουσία) -- 624.545 πολίτες τελούν υπό τελευταίας...

Διαβάστε Περισσότερα