ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ ΣΕ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ

Από όποια πλευρά κι αν αγγίξουμε αυτό το ζήτημα είναι πραγματικά όνειδος∙ είναι ντροπή για το Κράτος κοινωνικής προστασίας τής Χώρας μας.

Η μία πλευρά είναι αυτή των νοσοκομείων, όπου ακόμα και το ένα κρεβάτι που είναι πολύτιμο λόγω τής έξαρσης των ιώσεων τον χειμώνα, καταλαμβάνεται από άτομα που δεν έχουν ανάγκη περίθαλψης αλλά αρνούνται να εγκαταλείψουν τα νοσοκομεία είτε λόγω έλλειψης θέρμανσης ή τροφής στο σπίτι τους είτε λόγω έλλειψης στέγης.

Η άλλη πλευρά είναι αυτή των απόρων που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, οι οποίοι για να εξασφαλίσουν ζεστή στέγη και φαγητό, προτιμούν να μένουν στα νοσοκομεία και αρνούνται να πάρουν εξιτήριο για να μην βρεθούν στο δρόμο.

Οι δε δημόσιες μονάδες πρόνοιας, επειδή δεν έχουν προσωπικό, δεν μπορούν να παρέχουν τις κατάλληλες υπηρεσίες για αυτού τού είδους τις περιπτώσεις με τη λίστα αναμονής να ξεπερνάει τον ένα χρόνο.

Συνέπεια αυτής τής αδράνειας τής κοινωνικής πρόνοιας είναι δεκάδες θεραπευμένοι να καταλαμβάνουν πολύτιμα κρεβάτια σε νοσοκομεία πολλοί εξ αυτών δε να παραμένουν σε αυτούς τους χώρους από τον Ιούνιο τού 2022, στερώντας τα από πραγματικούς ασθενείς που τα έχουν ανάγκη, εκμεταλλευόμενοι την ανοχή και την συμπόνοια που τους δείχνουν γιατροί, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό που ενώ τους έχουν δώσει εξιτήριο δεν τους «πετάνε στο δρόμο».

Επιπροσθέτως αυτών των ατόμων υπάρχουν περίπου 40 παιδιά, εγκαταλελειμμένα ή/και κακοποιημένα που ομοίως παραμένουν στα παιδιατρικά νοσοκομεία για πολλούς μήνες γιατί δεν υπάρχουν θέσεις φιλοξενίας στις μονάδες πρόνοιας για να προωθηθούν προς υιοθεσία ή αναδοχή.

Οι υπολειτουργούσες μονάδες πρόνοιας ανήκουν στο Υπουργείο Εργασίας και όχι στο Υπουργείο Υγείας.

Εδώ τίθεται το εξής ερώτημα: οι αρμόδιοι υπουργοί έχουν υπ’ όψιν τους αυτό που συμβαίνει τόσο στις μονάδες πρόνοιας όσο και στα νοσοκομεία ή γνωρίζουν και απλώς σιωπούν/αδρανούν όπως και σε τόσα άλλα θέματα, χαρακτηριστικό γνώρισμα τής παρούσας κυβέρνησης;

Αδίκως, λοιπόν, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι όπου είναι να δώσετε χρήματα για υποδομές ή για ελλιπώς στελεχωμένες υπηρεσίες τού δημοσίου, χωρίς άμεσο όφελος για εσάς, εθελοτυφλείτε ενώ όπου είναι να πουλήσετε δημόσιες περιουσίες και να ωφεληθείτε από τη μοιρασιά τρέχετε να προλάβετε; Σειρά τώρα έχει η ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων, γι’ αυτό τα έχετε εγκαταλείψει!

Οι προτεραιότητές σας, οι οποίες είναι να γεμίζετε τις τσέπες σας και να εξυπηρετείτε τους ισχυρούς φίλους σας έχουν γίνει πλέον αντιληπτές από όλους τους Έλληνες πολίτες!

 

 

Από το Γραφείο Τύπου του

Νέου Εθνικά Ενιαίου Πολιτικού Σχηματισμού – Πρώτα η Ελλάδα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Παρέλυσε η Γαλλία από τη γενική απεργία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Παρέλυσε η Γαλλία από τη γενική απεργία

Χάος στην γενική απεργία στη Γαλλία: Ο λαός λέει βροντερό «όχι» στην αύξηση τού συνταξιοδοτικού ορίου ηλικίας. Νομοσχέδιο που ο Μακρόν επιχειρεί να περάσει με προεδρικό διάταγμα, προκειμένου να παρακάμψει την Εθνοσυνέλευση, γεγονός που τον έφερε αντιμέτωπο με πρόταση...

Διαβάστε Περισσότερα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Το Μετρό τού Πειραιά «μπάζει νερά»!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Το Μετρό τού Πειραιά «μπάζει νερά»!

Με το δυστύχημα τής τραγωδίας των Τεμπών να μη μπορεί να φύγει από τη μνήμη κανενός, καθώς χάθηκαν τόσες αθώες ψυχές, άνοιξε για άλλη μια φορά ο φάκελος τής διαφθοράς σε ό,τι έχει να κάνει με τις κρατικές μεταφορές και την ασφάλεια των πολιτών. Το έργο εκατομμυρίων...

Διαβάστε Περισσότερα
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ …SUCCESS STORY

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ …SUCCESS STORY

Το κυβερνητικό success story σε αριθμούς: -- 3.990.717 πολίτες έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στο δημόσιο -- 1.412.322 από αυτούς, είναι ήδη σε διαδικασία αναγκαστικών μέτρων (κατασχέσεις σε κάθε κινητή και ακίνητη περιουσία) -- 624.545 πολίτες τελούν υπό τελευταίας...

Διαβάστε Περισσότερα