ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε στις 14/2/2023 την ενίσχυση των συνταξιούχων που αδικήθηκαν από την προσωπική διαφορά Κατρούγκαλου.

Οι «φαεινοί νόες» τής κυβέρνησης για μια ακόμα φορά μάς εξέπληξαν με τον νέο «αλγόριθμο-σπαζοκεφαλιά» περί ενίσχυσης των συντάξεων, η οποία στηρίζεται στη διαφορά δύο νόμων, τού ν.4387/2016 και τού ν.4670/2020. Συγκεκριμένα, ο συντελεστής αύξησης εφαρμόζεται στο μικτό ποσό (προ κρατήσεων και προ φόρου) τής εθνικής και ανταποδοτικής σύνταξης, η οποία έχει οριστεί στα €384,00, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί μετά από τον επανυπολογισμό του με βάση τούς δύο παραπάνω νόμους!!!

Με λίγα λόγια «Πιάσ’ το αβγό και κούρευ’ το»!

Τι κι αν οι συντάξεις έχουν μειωθεί κατακόρυφα από το 2016 έως σήμερα (χρονολογική αναφορά λόγω τού ν.4387/2016), ο πληθωρισμός είναι άνω τού 10% και οι τιμές σε ρεύμα, πετρέλαιο, βενζίνη και τρόφιμα είναι σε δυσθεώρητα ύψη, αν ο αλγόριθμος τής κυβέρνησης βγάλει προσωπική διαφορά άνω ενός συγκεκριμένου 2ψήφιου ποσού, ο συνταξιούχος δεν παίρνει αύξηση. Το 85% θα λάβει ενίσχυση ύψους από 7% – 7,75% (επί τής εθνικής και ανταποδοτικής σύνταξης), ενώ 750.000 δεν θα δουν αύξηση στην τσέπη τους λόγω προσωπικής διαφοράς, παρ’ ότι βλέπουν, καθημερινά, μείωση των εισοδημάτων τους. Θα πρέπει να περιμένουν την επόμενη εξαγγελία αυξήσεων όπου, αν είναι τυχεροί και έχει μηδενιστεί η προσωπική τους διαφορά, θα πάρουν την πολυπόθητη αύξηση. Ο κ. Χατζηδάκης και ο κ. Σκυλακάκης έκαναν πάλι το θαύμα τους! Η φαντασία και οι μηχανορραφίες τους για τον εμπαιγμό των Ελλήνων αποδεικνύονται αστείρευτες.

Άλλος ένας τρόπος να εξαπατήσει τους Έλληνες πολίτες και εν προκειμένω τους συνταξιούχους, που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες περικοπές στα εισοδήματά τους λόγω μνημονίων, οι οποίοι περίμεναν, ως μάνα εξ ουρανού, τις αυξήσεις από τον Σεπτέμβριο τού 2022 που είχαν προαναγγελθεί. Με λίγα λόγια η κυβέρνηση μάς πουλάει για μία ακόμα φορά «φύκια για μεταξωτές κορδέλες».

Ο κ. Μητσοτάκης με μεγάλη υπερηφάνεια, αυτοπεποίθηση και πίστη ότι προσφέρει το καλύτερο στο λαό διορθώνοντας την αδικία τής προηγούμενης κυβέρνησης, ανακοίνωσε, εν μέσω τής προεκλογικής του περιοδείας, αυτές τις «υπέρογκες επιλεκτικές αυξήσεις» θεωρώντας ότι έτσι θα εξαγοράσει ψήφους και θα εξασφαλίσει ανεξαρτησία στις εκλογές.

Ο “σαρωτής του Τικ-Τοκ”  έλληνας πρωθυπουργός με την οσφυοκαμπτική του πολιτική δείχνει ότι παραμένει πιστός στις οδηγίες των εντολέων του και τηρεί τυφλά την ατζέντα για τη μετάβαση τής χώρας στην παγκοσμιοποίηση μέσα από τη συστηματική εξαπάτηση, απαξίωση και φτωχοποίηση τού Έλληνα πολίτη.

 

Από την Πολιτική Γραμματεία του

Νέου Εθνικά Ενιαίου Πολιτικού Σχηματισμού – Πρώτα η Ελλάδα

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Παρέλυσε η Γαλλία από τη γενική απεργία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Παρέλυσε η Γαλλία από τη γενική απεργία

Χάος στην γενική απεργία στη Γαλλία: Ο λαός λέει βροντερό «όχι» στην αύξηση τού συνταξιοδοτικού ορίου ηλικίας. Νομοσχέδιο που ο Μακρόν επιχειρεί να περάσει με προεδρικό διάταγμα, προκειμένου να παρακάμψει την Εθνοσυνέλευση, γεγονός που τον έφερε αντιμέτωπο με πρόταση...

Διαβάστε Περισσότερα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Το Μετρό τού Πειραιά «μπάζει νερά»!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Το Μετρό τού Πειραιά «μπάζει νερά»!

Με το δυστύχημα τής τραγωδίας των Τεμπών να μη μπορεί να φύγει από τη μνήμη κανενός, καθώς χάθηκαν τόσες αθώες ψυχές, άνοιξε για άλλη μια φορά ο φάκελος τής διαφθοράς σε ό,τι έχει να κάνει με τις κρατικές μεταφορές και την ασφάλεια των πολιτών. Το έργο εκατομμυρίων...

Διαβάστε Περισσότερα
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ …SUCCESS STORY

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ …SUCCESS STORY

Το κυβερνητικό success story σε αριθμούς: -- 3.990.717 πολίτες έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στο δημόσιο -- 1.412.322 από αυτούς, είναι ήδη σε διαδικασία αναγκαστικών μέτρων (κατασχέσεις σε κάθε κινητή και ακίνητη περιουσία) -- 624.545 πολίτες τελούν υπό τελευταίας...

Διαβάστε Περισσότερα