ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΚΑΤΑ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, σε διάσκεψη, με πλειοψηφία (59-6), δεχόμενη την εισήγηση της αρεοπαγίτου Κανέλλας Τζαβέλα, αποφάνθηκε, σε χρόνο ρεκόρ 8 ημερών, ότι οι διαχειριστές των funds που εδρεύουν στην Ελλάδα μπορούν να ενεργούν δικαστικές πράξεις (να γίνονται διάδικοι), να προβαίνουν σε πλειστηριασμούς με τη δική τους επωνυμία και όχι ως πληρεξούσιοι των funds.

Κατά συνέπεια, άναψε το φως στα funds να πραγματοποιούν πλειστηριασμούς στο όνομα τους σε ακίνητα, τα οποία έχουν αποκτήσει με εξαγορά. Με τη δημοσίευση τής απόφασης αυτής, η οποία θα γίνει μέσα στον επόμενο μήνα, θα ξεκινήσει ένα νέο κύμα πλειστηριασμών χιλιάδων «κόκκινων» οφειλετών.

Ουσιαστικά, η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου κλήθηκε να αποφανθεί για την ανατροπή ή μη τής απόφασης Τμήματος του Ανωτάτου Δικαστηρίου βάσει τής οποίας απαγορεύθηκε στις εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων (servicers) να διενεργούν πλειστηριασμούς για δάνεια που έχουν μεταβιβαστεί από τις τράπεζες.

 

Η απόφαση αυτή προκάλεσε μεγάλη έκπληξη διότι το αναμενόμενο ήταν να κριθεί υπέρ των οφειλετών, υπέρ τής προστασίας τού υπερφορολογούμενου,  καταταλαιπωρημένου, καταχρεωμένου και στραγγισμένου από πόρους Έλληνα πολίτη. Δυστυχώς, όμως, νομιμοποιήθηκε πλέον η αρπαγή των λαϊκών κατοικιών από τα αρπακτικά των funds. Η εξαθλίωση τού Έλληνα συνεχίζεται στα πλαίσια τής στοχευμένης φτωχοποίησής του. Τώρα και με το νόμο θα χάνει το σπίτι του χωρίς να έχει πού να στραφεί για βοήθεια και προστασία, αφού έκλεισε και η τελευταία πόρτα σωτηρίας.

Ο Άρειος Πάγος, που θεωρείται η κορωνίδα τής δικαιοσύνης, ο εγγυητής τής αλήθειας, το τελευταίο καταφύγιο των αδικημένων, ο ερμηνευτής τού δικαίου κατέληξε να λειτουργεί ως αρνητής τού δίκιου τού λαού.

Οι ανακεφαλαιοποιήσεις που έγιναν την προηγούμενη δεκαετία για το σώσιμο των τραπεζών επιβάρυναν τους Έλληνες κατά 40 δις ευρώ και 3 μνημόνια, με συνέπεια την υψηλή φορολογία, τη μείωση των εισοδημάτων τους, τις στερήσεις σε όλους τομείς τής ζωής τους και πολλά ακόμα. Οι τράπεζες σώθηκαν αλλά οι Έλληνες πολίτες φαίνεται ότι θα πνιγούν από τις ευεργετημένες τράπεζες και από το ίδιο το κράτος που ονομάζεται «κράτος δικαίου». Η θυσία των Ελλήνων δεν αναγνωρίστηκε ούτε από το Ανώτατο Δικαστήριο. Πόσο πιο προφανής είναι πλέον η θέση τής «ανεξάρτητης» δικαστικής εξουσίας υπέρ των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων εγχωρίων και μη.

Μόνο 6 από τους Αρεοπαγίτες Δικαστές φάνηκαν αντάξιοι τής θέσης τους, της δικαιοσύνης που υπηρετούν, τής προστασίας τού δικαίου  και τού χρέους που έχουν απέναντι στον ελληνικό λαό. Μόνο οι 6 δεν ξέχασαν την ηθική και πραγματική τους υποχρέωση καθώς και τον λόγο που βρίσκονται σε αυτήν τη θέση!

Εύλογα μπορεί να ισχυριστεί κανείς πως κάθε ελπίδα δικαιοσύνης στην Ελλάδα έχει πλέον χαθεί, δεδομένου του πόσο κατευθυνόμενη είναι η «ανεξάρτητη» δικαστική εξουσία από πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα.

Η διαφθορά αλλά και η ολοκληρωτική αδιαφορία τής Πολιτείας για τον πολίτη, δεν μπορεί να γίνει πιο σαφής και πιο σκληρή από αυτήν την εποχή που ζούμε με αποκορύφωμα μία σειρά από επαίσχυντες ενέργειες και αποφάσεις κατάχρησης εξουσίας.

Σε τι πράξεις απελπισίας θα οδηγήσει αυτή η απόφαση κάποιους από τους συμπολίτες μας μένει να το δούμε στο πολύ άμεσο μέλλον.

 

Από την Πολιτική Γραμματεία του

Νέου Εθνικά Ενιαίου Πολιτικού Σχηματισμού – Πρώτα η Ελλάδα

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Παρέλυσε η Γαλλία από τη γενική απεργία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Παρέλυσε η Γαλλία από τη γενική απεργία

Χάος στην γενική απεργία στη Γαλλία: Ο λαός λέει βροντερό «όχι» στην αύξηση τού συνταξιοδοτικού ορίου ηλικίας. Νομοσχέδιο που ο Μακρόν επιχειρεί να περάσει με προεδρικό διάταγμα, προκειμένου να παρακάμψει την Εθνοσυνέλευση, γεγονός που τον έφερε αντιμέτωπο με πρόταση...

Διαβάστε Περισσότερα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Το Μετρό τού Πειραιά «μπάζει νερά»!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Το Μετρό τού Πειραιά «μπάζει νερά»!

Με το δυστύχημα τής τραγωδίας των Τεμπών να μη μπορεί να φύγει από τη μνήμη κανενός, καθώς χάθηκαν τόσες αθώες ψυχές, άνοιξε για άλλη μια φορά ο φάκελος τής διαφθοράς σε ό,τι έχει να κάνει με τις κρατικές μεταφορές και την ασφάλεια των πολιτών. Το έργο εκατομμυρίων...

Διαβάστε Περισσότερα
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ …SUCCESS STORY

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ …SUCCESS STORY

Το κυβερνητικό success story σε αριθμούς: -- 3.990.717 πολίτες έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στο δημόσιο -- 1.412.322 από αυτούς, είναι ήδη σε διαδικασία αναγκαστικών μέτρων (κατασχέσεις σε κάθε κινητή και ακίνητη περιουσία) -- 624.545 πολίτες τελούν υπό τελευταίας...

Διαβάστε Περισσότερα